10 жовтня відбулася робоча зустріч народних депутатів, представників Міністерства соціальної політики України, Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров’я, Представництва НАТО в Україні, Місії України при НАТО, профспілок, громадськості, ветеранських та волонтерських організацій, на якій обговорювалося питання щодо застосування передового досвіду у галузі медичної реабілітації за стандартами НАТО.

Модератор зустрічі, перший заступник голови Комітету Сергій Каплін зазначив: «Передовий досвід Трастового Фонду НАТО у сфері медичної реабілітації є унікальним, безцінним і ми готові його перейняти, обмінятися своїм досвідом».

З доповіддю щодо діяльності Трастового Фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні виступив Фредерік Пежо - керівник сектору Трастових Фондів НАТО, менеджер ТФ НАТО з медичної реабілітації.

Фредерік Пежо, зокрема, зазначив: «Ми вітаємо ті зміни, що відбуваються в Україні і хочемо сказати про нашу підтримку програмам медичної реабілітації військових. Так, ми зробили свій внесок у розвиток таких професій, як «протезист», започаткувавши нові освітні програми. Ми поширюємо різні практики, які існують в різних країнах для їх запровадження в Україні, зокрема, наш радник допомагав розвивати медичну доктрину Міністерства оборони України».

Про систему охорони здоров’я та медичної реабілітації військовослужбовців у Великобританії доповів Девід Річмонд - керівник Служби з питань допомоги у відновленні військовослужбовців, ветеранів та їх сімей Великої Британії, який наголосив, що наша головна мета - повернути поранених, травмованих, хворих на військову службу та забезпечити їм активне, незалежне і повноцінне життя. Він також акцентував увагу на необхідності підтримки сімей військовослужбовців.

Начальник лікувально-профілактичного управління - заступник начальника Головного військово-медичного управління Міністерства оборони, майор медичної служби Віктор Писанко поінформував учасників робочої зустрічі про стан медичної реабілітації військовослужбовців в Україні та окреслив напрямки співпраці з Трастовими фондами НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні.

В обговоренні взяли участь заступник Глави Місії України при НАТО з оборонних питань Сергій Мукосій та заступник керівника Департаменту охорони праці Федерації профспілок України Валентин Маціяшко.

Народний депутат Олександр Сугоняко подякував за презентовані теоретичні рекомендації та висловив сподівання щодо подальшої співпраці з метою їх практичного застосування.

Сергій Каплін, підсумовуючи, запропонував й надалі проводити такі зустрічі, до участі у яких можуть долучитися також інші комітети Верховної Ради і громадські організації.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00