Народні депутати на початку засідання продовжили розгляд законопроекту про мораторій на підняття тарифів на доставку україномовних друкованих видань на території України та періодичних регіональних і місцевих видань на підконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей №7291.

228 голосами законопроект прийнято за основу.


Прийнято за основу проект Закону "Про мораторій на підняття тарифів на доставку україномовних друкованих видань на території України та періодичних регіональних і місцевих видань на підконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей".

Законопроектом пропонується заборонити підняття тарифів на приймання передплати та доставку за передплатою друкованих засобів масової інформації, що видаються українською мовою, тимчасово на строк три роки з дати прийняття Закону.

Проектом тимчасово, на термін особливого періоду, пропонується встановити мораторій на підняття тарифів на приймання передплати та доставки за передплатою вітчизняних періодичних друкованих засобів масової інформації регіональної та місцевої сфери розповсюдження на підконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей.

Проект Закону зареєстровано за №7291.

 

Прийнято за основу проект Закону "Про внесення зміни до Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» (щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місце проживання яких є територія Донецької та Луганської областей де органи державної влади України здійснюють свої повноваження)".

Законопроектом пропонується законодавчо закріпити положення, які дозволяли б встановлювати окремі тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що доставляються на територію Донецької та Луганської областей.

Відповідні зміни пропонується внести до Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів».

Проект Закону зареєстровано за №8114.


За результатами голосування відхилено проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розміщення соціальної реклами з зображенням учасників бойових дій, волонтерів та інших осіб які мають особливі заслуги перед Батьківщиною №7360.

 

Прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності".

Законом доповнено статтю 8 Закону України «Про рекламу» новою частиною такого змісту: «Розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється».

Проект Закону зареєстровано за №3454.

 



Прийнято Закон "Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту "Фінська підтримка реформи української школи"".

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Урядом України та Урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту “Фінська підтримка реформи української школи”, підписану 5 березня 2018 року в м. Києві, яка набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення про виконання сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Ратифікація Угоди створює необхідну правову основу для отримання технічної допомоги Уряду Фінляндської Республіки на суму до 6 млн. євро для реалізації проекту та підтримки заходів з імплементації концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Проект Закону зареєстровано за №0190.

 

На доопрацювання за результатами голосування направлено проект Закону про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень жилого будинку 6424.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

 





 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18