До Міжнародного дня захисту дітей відбудеться концерт дитячих колективів та знайомство з Верховною Радою.
Заходи у Верховній Раді, присвячені Міжнародному дню захисту дітей, передбачають:
екскурсію дітей будівлею парламенту (з елементами квесту та інтерактиву);
паралельну роботу трьох локацій на внутрішньому подвір’ї Верховної Ради - малюнок на асфальті «послання дітям майбутнього», інтерактивна гра у форматі «запитання-відповіді», спілкування з письменниками братами Капрановими;

святковий концерт дитячого колективу «Зернятко» та творчого колективу музею Гончара «Орелі».
До участі у святкових заходах запрошені діти вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій.

Співорганізаторами свята є Апарат Верховної Ради України та Благодійний Фонд "СВОЇ", заснований у 2014 році для допомоги людям, зокрема дітям, які постраждали від війни з Росією. Це переважно діти з родин ВПО (внутрішньо переміщених осіб) та діти, що проживають у "сірій" зоні.

Довідково: Народний вокально-хореографічний ансамбль «Зернятко» Будинку творчості «Вітряні гори» - знаний в багатьох країнах світу колектив, що багаторазово представляв культуру нашої держави на заходах найвищого рівня: від Японії до Канади, від Йорданії до Швеції; Сінгапур, Грузія, Греція, Швейцарія, Великобританія, Франція, Німеччина, Італія, США, Німеччина, Голландія - далеко не повний перелік країн, де колектив гастролював з виступами, зокрема, у парламентах цих держав. Колектив постійно бере участь у благодійних заходах, у тому числі, присвячених долі дітей «сірої зони» та зони АТО.

У стінах рідної Верховної Ради України колектив виконає свої найвідоміші та найулюбленіші концертні номери, поставлені за власними етнографічними дослідженнями.

Дитячий фольклорний гурт «Орелі» діє при школі «Орелі» в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара». Діти опановують традиційну школу гри на народних інструментах, зокрема на окаринах, сопілці, скрипці, опановують традиційний спів, танець, народні ігри. Починають знайомство з традицією та навчання діти з 2-річного віку. Дитячі речитативи, скоромовки та ігри з раннього віку дають можливість розвинути відчуття ритму, зануритись у традиційний мелос та сформувати у дитинстві естетичні основи культури свого народу.

Діти з гурту «Орелі» беруть участь у фольклорних фестивалях, театралізованих та обрядових дійствах спільно з молодіжними та автентичними фольклорними гуртами, що сприяє їх глибшому пізнанню традиції.

Вхід за картками акредитації.
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31