Співголови групи з міжпарламентських зв’язків зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії Світлана Заліщук та Олексій Рябчин разом з британськими парламентаріям відвідали Донецьку область та місто Харків.

До складу британської делегації увійшли депутати Шотландської національної партії Парламенту Великої Британії та Північної Ірландії: речник партії з питань оборони Stewart McDonald, речник партії з питань оборонних закупівель Douglas Chapman, речник партії з питань міжнародного розвитку Chris Law та керівник офісу депутата Neal Stewart.

Під час дводенної поїздки на схід України британські парламентарії ознайомилися з ситуацією та на власні очі побачили наслідки російської агресії та гібридної війни.

За словами Олексія Рябчина, “британські парламентарії отримали всю необхідну інформацію, поспілкувались з українськими військовими і наочно ознайомились з фактами російської агресії, були вражені самопожертвою керівництва та працівників Авдіївського коксохімзаводу, Авдіївської військово-цивільної адміністрації та багатьох інших людей, завдяки яким місто має тепло, воду, електрику та робочі місця”.

Разом з українськими депутатами, члени делегації відвідали Свято-Успенську Святогірську лавру, яка є Державним історико-архітектурним заповідником та історичною архітектурною пам’яткою сходу України.

Також члени делегації завітали до міста Харкова, де мали можливість оглянути визначні місця та зустрітися з громадськими активістами, які борються проти корупції в місті.

Світлана Заліщук висловила упевненість, що після двох днів візиту, по поверненню, парламентарії зможуть аргументувати перед Урядом Великої Британії та Північної Ірландії необхідність надання та збільшення Україні всебічної допомоги.

Візит британської делегації до України відбувся завдяки співпраці та всебічному сприянню групи з міжпарламентських зв’язків Верховної Ради зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії з Посольством Великої Британії в Україні, Комітетом у закордонних справах Верховної Ради України, Міністерством закордонних справ України, Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством оборони України, Збройними Силам України та Донецькою обласною державною адміністрацією.

 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30