31 січня в Комітеті у закордонних справах відбулася зустріч голови Комітету Ганни Гопко з предстоятелями й уповноваженими представниками церков, що ініціювали оголошення 2018 року Роком Божого Слова в Україні.

У зустрічі, зокрема, взяли участь Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший владика Святослав та керівник департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ митрофорний протоієрей Олекса Петрів; Президент Українського Біблійного Товариства Григорій Комендант, генеральний секретар УБТ Олександр Бабійчук, заступник генерального секретаря УБТ Анатолій Райчинець та менеджер відділу зовнішніх відносин Ростислав Стасюк; Старший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України Михайло Паночко; Президент Української Уніонної Конференції Церкви Адвентистів Сьомого Дня Станіслав Носов та керівник міжнародного відділу УУК ЦАСД Максим Крупський; Єпископ Української Лютеранської Церкви В’ячеслав Горпинчук та секретар УЛЦ Ігор Рудзик; Глава Української Єпархії Вірменської Апостольської Церкви Єпископ Маркос Оганесян; заступник Голови Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-Баптистів Володимир Шемчишин; канцлер Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні о. Віталій Безшкурий; протоієрей Української Православної Церкви о. Віталій Поліщук; єпископ Києва та Центрального регіону Української Вільної Церкви Християн Євангельської Віри Дмитро Булах; координатор проекту «Національний День молитви за Україну» Вадим Преображенський.

Учасники зустрічі відзначили важливість об’єднання зусиль держави та релігійних організацій для утвердження християнських цінностей, які є міцним фундаментом національної єдності й процвітання України.

Обговорено пропозиції з проведення спільних заходів у рамках Року Божого Слова в Україні, таких як міжконфесійна молитва за Україну, популяризація читання Святого Письма, розвиток військового капеланства, встановлення у Києві пам’ятника перекладачам Біблії на українську мову Пантелеймону Кулішу, Івану Огієнку та Івану Хоменку тощо.

На думку учасників зустрічі, ця ініціатива потребує закріплення на державному рівні через рішення Президента, Верховної Ради та уряду і формування оргкомітету, який координуватиме зазначені заходи і забезпечить належну увагу держави до суспільно важливих ініціатив церков, що представляють мільйони українських християн.

Представники Української Лютеранської Церкви та Українського Біблійного Товариства передали Ганні Гопко подарунки - Біблії для дітей та дорослих, а також портативні пристрої з аудіозаписом Святого Письма, що заряджаються від сонячної батареї і можуть водночас слугувати ліхтариками та зарядними пристроями для телефонів.

Голова Комітету пообіцяла вручити ці подарунки дітям Донбасу та українським військовим під час своєї поїздки на Схід України 1-3 лютого.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50