В урочистій церемонії взяли участь Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, народні депутати восьмого скликання, Перший заступник Керівника Апарату - керуючий справами Петро Боднар, керівники Апарату Верховної Ради, представники громадських організацій, які співпрацюють з Верховною Радою.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, звертаючись до учасників урочистої церемонії, зазначив: «Це для нас велика честь і велика відповідальність. Я хочу подякувати Агентству США з міжнародного розвитку за багаторічну фінансову підтримку Програми стажування та Асоціації випускників Програми стажування, громадській організації Ліга інтернів за допомогу в стажуванні інтернів у Верховній Раді».

«Спільними зусиллями ми забезпечуємо рівний доступ до стажування і спільними зусиллями ми намагаємося організувати цю роботу. Дуже важливо, що цього року український парламент підтримав ініціативу щодо заснування стипендії Верховної Ради України для осіб, які проходять стажування в Апараті на умовах повного робочого часу. 7 грудня 2017 року була прийнята відповідна постанова. Стажування у Верховній Раді дозволяє виростити цілу плеяду нової української еліти», - наголосив він.

А.Парубій також відзначив, що багато колишніх випускників Програми стажування стали народними депутатами та працівниками Апарату. Тільки з попереднього випуску троє випускників Програми вже працюють в секретаріатах комітетів Верховної Ради, 15 - помічниками народних депутатів.

Голова Верховної Ради України висловив сподівання на підвищення ефективності організації Програми в цьому році. Він побажав учасникам Програми успіхів та плідної роботи.

З вітальним словом до учасників Програми звернувся народний депутат України-випускник Програми 1999-2000 рр. Валерій Карпунцов.

Стажерів привітали Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, Директор Програми USAID «РАДА» Ігор Когут, виконавча директорка ГО «Ліга інтернів» Марія Савіна.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вручив посвідчення учасникам Програми стажування.

 

Довідково:

Програма стажування в Апараті Верховної Ради України є продовженням парламентської традиції, започаткованої Програмою стажування у Верховній Раді України, що впроваджувалася в 1995-2016 рр. за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). За цей час її випускниками стало майже 1700 осіб. Наразі Програма реалізується Апаратом Верховної Ради України та громадською організацією «Ліга інтернів» відповідно до Меморандуму про співпрацю за сприяння Програми USAID «РАДА», що виконується Фондом Східна Європа.

У 2018 році у секретаріатах комітетів та структурних підрозділах Апарату Верховної Ради України пройдуть стажування 50 інтернів. Паралельно з ними 6 осіб стажуватимуться в Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини; 2 - у Європейському інформаційно-дослідницькому центрі при ВРУ, по одному - в Інституті законодавства ВРУ та Програмі USAID «РАДА». Учасники Програми (інтерни) представляють 21 область України, АР Крим та м. Київ.

Протягом шести місяців інтерни братимуть участь у законопроектній роботі, здійснюватимуть аналітичні дослідження, допомагатимуть своєму структурному підрозділу в проведенні комітетських, парламентських слухань, круглих столів, фахових заходів тощо. Особливу увагу буде приділено навчанню учасників - вони прослухають низку лекцій про роботу Парламенту та взаємодію з іншими органами влади, особливості державної служби тощо. Розвитку лідерського потенціалу інтернів сприятимуть зустрічі з народними депутатами, політичними та громадськими діячами, науковцями.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00