Народні депутати оплесками привітали делегацію групи з міжпарламентської співпраці з Україною Парламенту Грузії на чолі з керівником групи Георгієм Мосідзе .

Парламентарії продовжують розгляд питань порядку денного.

Розглядаються питання економічної політики.

 

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” та деяких законів України щодо здійснення моніторингу закупівель».

Законопроект спрямований на забезпечення належного функціонування моніторингу публічних закупівель шляхом здійснення органами фінансового контролю систематичного аналізу дотримання замовниками законодавства у сфері публічних закупівель на всіх стадіях закупівлі з метою попередження порушень у сфері закупівель.

Законопроектом передбачається визначити термін «моніторинг закупівель»; встановити порядок здійснення моніторингу з питань публічних закупівель; уточнити, що Уповноважений орган здійснює підготовку та подання не пізніше 1 квітня року, наступного за звітним бюджетним роком, до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Рахункової палати щорічного звіту, що містить аналіз функціонування системи публічних закупівель та узагальнену інформацію про результати здійснення контролю у сфері закупівель.

Проектом також пропонується внести зміни до Законів «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», «Про Рахункову палату» щодо врегулювання особливостей здійснення моніторингу та контролю з питань публічних закупівель.

Проект Закону зареєстровано за №4738-д.

 

Прийнято Постанову «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації».

Постановою внесено зміни до пункту 1 Постанови Верховної Ради України від 4 грудня 2014 року «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників  голови,  секретаря  та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації», згідно з якими народного депутата Рибалку Сергія Вікторовича відкликано з посади голови Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності згідно з поданою ним заявою.

Проект Постанови зареєстровано за №3119.


Народні депутати не підтримали пропозицію головуючого про перенесення в порядку денному розгляду законопроекту про внесення зміни до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та Закону України "Про розвиток літакобудівної промисловості" щодо підтримки літакобудівної галузі" №6538 і про відкликання з порядку денного сьомої сесії законопроекту про антикорупційні суди №6011.

 

Прийнято Закон «Про внесення змін до Закону України «Про захист економічної конкуренції» щодо удосконалення процедур контролю за концентрацією суб’єктів господарювання».

Законом передбачено надати право Антимонопольному комітету України запровадити правовий механізм, що не допускатиме легітимацію придбань та злиттів суб’єктів господарювання за участю осіб, до яких застосовуються спеціальні економічні заходи під час здійснення контролю за концентраціями суб’єктів господарювання.

Закон прийнято з урахуванням пропозицій і техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №4287.

 

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України про захист економічної конкуренції».

Законопроектом передбачається внести зміни до Законів «Про захист економічної конкуренції» та «Про Антимонопольний комітет України», спрямовані на подальше вдосконалення законодавства про захист економічної конкуренції щодо порядку надання дозволів на здійснення вертикальних узгоджених дій, спрощеного порядку розгляду заяв про надання дозволу на концентрацію, порядку початку розгляду справ та закриття справ без прийняття рішення по суті; підвищення розміру штрафів, які вправі накладати територіальні відділення Антимонопольного комітету України; виконання рішень Антимонопольного комітету України тощо.

Проект Закону зареєстровано за №6723.

 

 

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості та підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції».

Законопроектом передбачається внести зміни до Законів «Про захист економічної конкуренції» і «Про Антимонопольний комітет України», спрямовані на вдосконалення процедури розслідування порушень у сфері економічної конкуренції, закріплення в цих законах прав осіб, які беруть участь у справах, шо розглядаються органами Антимонопольного комітету України, гарантій цих прав, а також механізмів реалізації таких прав.

Проект Закону зареєстровано за №6746.

 

Прийнято Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стабілізації розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України».

Законом встановлено для стабілізації розрахунків не застосовувати загальний порядок реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних для платників податку на Оптовому ринку електричної енергії України доповнити розділ ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України новим підрозділом 93.

Законом, зокрема, передбачено:

податкові накладні, складені і не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних з 01.07.2015 року до дати набрання чинності законопроекту, виробниками електричної енергії, що здійснюють постачання ДП “Енергоринок” вважати зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних без застосування штрафних санкцій за порушення строків реєстрації, та такими, що надають право формування податкового кредиту ДП “Енергоринок”.

Перелік виробників електричної енергії та Перелік податкових накладних, на які поширюватиметься зазначений порядок, визначатиме і затверджуватиме Кабінет Міністрів України.

Законом надається право платникам податку, без обмеження будь-яких термінів та категорій платників податку, реєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних на суму грошових зобов'язань або податкового боргу, розстрочених або відстрочених на підставі рішення контролюючого органу або суду (збільшувати показник ?Накл у формулі на суму податкових зобов'язань задекларованих до сплати у податковій декларації але фактично не сплачених до бюджету).

Законопроект прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань податкової та митної політики і техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №6005-д.

 

Народні депутати за результатами голосування відхилили проект Закону про внесення зміни до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та Закону України "Про розвиток літакобудівної промисловості" щодо підтримки літакобудівної галузі" №6538.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00