Під час засідання 26 січня відбулося обговорення за процедурою термінових дебатів на тему: «Необхідність реформування європейської міграційної політики». Доповідь представив Я.Ліддел-Грейнджер від імені Комітету з питань міграції. За словами членів Асамблеї, сьогодні спостерігається найбільша міграція людей починаючи с 1945 року, і уряди країн мають спільно боротися з цим складним процесом, оскільки люди мігрують не просто з власної волі, а тому, що вони змушені це робити шукаючи нові робочі місця або нові можливості. У виступах наголошувалося, що мігранти не є потенційними терористами та важливим є надання допомоги мігрантам, а не боротьба з міграцією.

Члени Асамблеї заслухали доповідь «Ситуація в Сирії та її вплив на оточуючі країни» за процедурою термінових дебатів» (Доповідач, Р.Гейл, Сполучене Королівство, ЄК). Доповідач у своєму виступі повідомив про перебіг військових дій, ситуацію з біженцями у Сирії, гуманітарної ситуації внутрішньо-переміщених осіб в Сирії та підкреслив важливість надання допомоги населенню Сирії, а також наголосив на тому, що в ситуації, яка відбувається в Сирії винна Росія.

В Асамблеї також було розглянуто доповідь «Розвиток процедури моніторингу Асамблеї (вересень 2015 року-грудень 2016 року)» (Ц.Преда, Румунія, ЄНП). Доповідач повідомив, що процедура моніторингу відбувалася у повній відповідності до регламенту та усім доповідачам надавалося належне сприяння у підготовки доповідей, а також наголосив, що процедура моніторингу має надзвичайно велике значення для збереження надбань Організації.

Парламентська Асамблея також розглянула доповідь «Ситуація в Лівані та виклики для регіональної стабільності і європейської безпеки». (Т.Цех, Німеччина, ЄНП). Доповідач у своєму виступі повідомив про поточну політичну ситуацію в Лівані, зокрема завершення конституційної кризи, впливу конфлікту в Сирії на соціальну та економічну ситуацію в країні, релігійної напруженості, кризи з біженцями, а також висловив думку про припустимість розглянути питання надати Лівану статус партнера за демократію.

У дебатах взяв участь член української делегації Сергій Кіраль. Він, зокрема, зазначив, що Ліван та Україна в багатьох питаннях мають спільні проблеми, зокрема зовнішнє втручання у справи країни.

С.Кіраль підкреслив, що наслідком такого втручання було ослаблення державних інститутів.

За результатами обговорення було схвалено відповідний проект резолюції.

26 січня у Парламентській Асамблеї відбувся круглий стіл на тему «Окуповані території України: відповідальність держави за порушення прав людини на основі справ ЄСПЛ» за сприяння заступника керівника української делегації Г.Логвинського.

Члени української делегації направили лист до Бюро Асамблеї із засудженням рішення Комітету з політичних питань та демократії ПАРЄ про створення “ad hoc” підкомітету для участі у Парламентській конференції з питань боротьби з тероризмом, яка відбудеться у м. Санкт-Петербург (Росія).

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00