Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк провів зустріч  з Президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим.

 

На початку  спілкування Голова  українського парламенту привітав Президента Азербайджанської Республіки Ільхама  Алієва в Україні від імені усього депутатського корпусу. Арсеній Яценюк відзначив високий рівень міждержавних стосунків які сьогодні мають поміж собою Київ та Баку.

   «Історія наших стосунків має лише світлі відтінки. Особливо ті взаємини які склалися останнім часом між Україною та Азербайджаном  - це яскравий приклад того як саме мають спілкуватися політичні лідери, як країни мають дружити» - зазначив Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

   В свою чергу Президент Азербайджану Ільхам Алієв подякував за такі теплі слова  і зауважив , що для нього надзвичайно приємно було завітати в стіни українського парламенту.  

   «Мені дуже приємно знову бути в Україні. Мій черговий візит і ті зустрічі які яв же провів тут в Києві це черговий фундамент для розвитку наших двосторонніх відносин, нашого майбутнього перспективного партнерства. Наші стосунки вже давно вийшли за рамки міждержавних -  ми маємо регіональне співробітництво, а також перспективи енергетичної співпраці.» - сказав Ільхам Алієв відповідаючи на привітання голови Верховної Ради.

  Під час спілкування сторони обговорили цілу низку питань , пов´язаних з двостороннім співробітництвом між Україною та Азербайджаном. Зокрема Президент та Голова Верховної Ради торкнулися перспектив енергетичної співпраці між двома країнами. І Ільхам Алієв, і Арсеній Яценюк зійшлися  на тому , що цю співпрацю треба поглиблювати. Зокрема Азербайджан зацікавлений вкладати гроші в вітчизняну енергетичну галузь та поділитися досвідом роботи на своєму енергоринку , зокрема по модернізації  газотранспортних систем.

   В свою чергу Арсеній Яценюк пообіцяв законодавчу підтримку енергетичному співробітництву між двома країнами , в разі якщо держави дійдуть згоди про так званий Нафтогазовий пакет.

  Ільхам Алієв окреслив і майбутні перспективи співробітництва між Україною та Азербайджаном в аграрному секторі. Сьогодні Баку  готове та зацікавлене  інвестувати гроші в розвиток українського сільського господарства. 

  Також Президент Азербайджану  привітав Арсенія Яценюка з Днем народження і побажав успіхів у роботі та міцного здоров'я.   

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

09 травня 2024 20:50
09 травня 2024 20:31
09 травня 2024 19:24
09 травня 2024 17:47
09 травня 2024 17:32
08 травня 2024 17:52
08 травня 2024 16:34
08 травня 2024 11:07
06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58