Голова  Верховної Ради України Арсеній Яценюк провів зустріч  з членами Моніторингового Комітету ПАРЄ ,  які перебувають в Україні з дводенним візитом, на запрошення керівника українського парламенту. На початку зустрічі  Арсеній Яценюк подякував гостям за ту роботу яку вони роблять для України і відзначив необхідність тих юридичних оцінок,  які надходять з Парламентської асамблеї Ради Європи.    

    « Ми покладаємося на вашу точку зору , щодо ситуації в нашій державі. На ваші рекомендації  , що надходять на адресу України. Для нас дуже важливо мати подібну незалежну оцінку . Оцінку того як наша держава просувається далі , наскільки є ефективними наші реформи. Ми цінуємо і дякуємо вам за  вашу зацікавленість процесами в Україні і покладаємо на вас великі сподівання» - зазначив    Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.  Також в своїй промові керівник українського парламенту охарактеризував   членам  Моніторингового  комітету  політичну ситуацію в Україні. Зокрема Арсеній Яценюк розповів  про важливість дочасних виборів восени минулого року  для подолання політичної кризи в державі.

     «Ми мали дочасні вибори , але поки що не досягли  політичної стабільності. В той же час на сьогоднішньому етапі чергові дострокові вибори не єдиний шлях  подолання політичної кризи. Заради стабільності українські  політики мають згуртуватися. І це наш шлях молодої демократії.» - зазначив у своїй промові Арсеній Яценюк.

Тому за словами Голови Верховної Ради сьогодні вітчизняним політикам треба допомогти скласти графік задля досягнення політичної стабільності та певних високих стандартів політичної зрілості.

   Також Арсеній Яценюк подякував членам Моніторингового Комітету ПАРЄ за  рекомендації , щодо змін у вітчизняному  виборчому  законодавстві , і  підкреслив необхідність реформування існуючої виборчої  системи в Україні.

  Не обійшов увагою Голова Верховної ради і питання  Конституційної реформи. На думку спікера «Конституційна реформа на сьогодні використовується політиками як зброя у політичній боротьбі . В той час як  Конституція  -  це документ нації ,а не політиків. Тому,  як на мене,   немає причин створювати нову Конституцію ,нам лише потрібно внести  зміни до Конституції , які б закрили політичні дірки в середині основного закону. Це і буде стабілізація ситуації. А зараз процес конституційної реформи треба призупинити.»  - підкреслив Голова Верховної Ради на зустрічі з членами Моніторингового Комітету ПАРЄ.    

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

10 травня 2024 11:17
10 травня 2024 10:39
09 травня 2024 20:50
09 травня 2024 20:31
09 травня 2024 19:24
09 травня 2024 17:47
09 травня 2024 17:32
08 травня 2024 17:52
08 травня 2024 16:34
08 травня 2024 11:07