У Верховній Раді України 12 жовтня відбулися парламентські слухання на тему: «Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист».

Під час слухань, зокрема, зазначалося, що в державі  посилюються негативні тенденції в сфері забезпечення та захисту прав дітей.

11-12 жовтня 2016 року  в місті Дніпрі відбулося позачергове засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО.





Відбулися заходи за участі керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з Предстоятелем Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком обговорив актуальні питання державно-церковних відносин.


У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

У Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин відбулися слухання на тему: «Трансформація АПК України. Стимулювання розвитку сімейних фермерських господарств та їх оподаткування».

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства обговорив питання підготовки до опалювального сезону та розглянув низку законопроектів.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування заслухав інформацію щодо перейменування місцевих рад та адміністративно-територіальних одиниць відповідно до Закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув пропозиції Президента України до Закону України «Про амністію у 2016 році».

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону «Про оперативно-розшукову діяльність».

Під час засідання Комітету з питань запобігання і протидії корупції було розглянуто питання щодо шляхів вирішення технічних проблем електронної системи декларування, що перешкоджають виконанню Закону України «Про запобігання корупції».

Комітет з питань національної безпеки і оборони підтримав пропозиції Президента України до Закону «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» (щодо уточнення окремих положень)».

У Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбулося обговорення шляхів вдосконалення процесу приватизації та залучення приватного капіталу до об'єктів паливно-енергетичного комплексу України.


Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк взяв участь у третьому Київському міжнародному економічному форумі.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендує парламенту ухвалити в другому читанні і в цілому законопроект про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною Радою.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення провів слухання на тему: «Про реалізацію в Україні конвенцій МОП №81 «Про інспекцію праці в промисловості й торгівлі» та №129 «Про інспекцію праці в сільському господарстві».


У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

У Верховній Раді розпочалося навчання працівників першого року проходження державної служби в Апараті парламенту.

У парламенті проведено семінар-тренінг для помічників-консультантів народних депутатів, організований Програмою USAID РАДА.


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43
14 травня 2024 14:42
14 травня 2024 12:39