У вівторок, 6 вересня, відкрилася п’ята сесія Верховної Ради України восьмого скликання.

На відкритті сесії виступив Голова Верховної Ради України А.Парубій.

Із щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України до Верховної Ради України звернувся Президент України П.Порошенко.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України А.Парубій провів зустріч з Головою Канадсько-Української міжпарламентської групи дружби Борисом Вжесневським.


А.Парубій висловив переконання, що Канадський парламент братиме активну участь у реалізації двосторонніх взаємин, що стоять на порядку денному наших країн.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з Головою Національної Ради Швейцарії (нижньої палати парламенту) Кристою Марквальдер, яка перебувала в Україні з офіційним візитом.

«Українсько-швейцарський міжпарламентський діалог, зокрема, регулярний обмін візитами між керівництвом законодавчих органів України та Швейцарії протягом останніх років, сприятиме подальшому розширенню наших двосторонніх взаємин. Для нас дуже важливі взаємовідносини між нашими державами і, перш за все, я хочу подякувати за ту підтримку, яку Україна отримує від Швейцарії», - заявив Андрій Парубій під час зустрічі.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч із делегацією Парламентського форуму за демократію.

Під час зустрічі Ірина Геращенко поінформувала європейських колег про ключові завдання, які ставить перед собою український парламент на осінню сесію, зокрема, це продовження судової реформи, децентралізація, боротьба з корупцією та реальне запровадження системи електронного декларування.

У парламентських комітетах відбулися чергові засідання.

Комітет з питань бюджету рекомендує парламенту прийняти за основу і в цілому проект Закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" (щодо оплати послуг патронатних вихователів).

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення заходів по боротьбі з порушеннями екологічного законодавства).

Комітет з питань економічної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

На черговому засіданні Комітету з питань європейської інтеграції члени Комітету розглянули проекти законів "Про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи" №0104  та "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом" №0107.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув пропозиції Президента України до Закону України «Про амністію у 2016 році».

Комітет з питань запобігання і протидії корупції визначив кандидатуру до складу конкурсної комісії з відбору члена Національного агентства з питань запобігання корупції.


На розширеному засіданні Комітету з питань науки і освіти, в якому взяла  участь міністр науки і освіти Л.Гриневич, розглянуто проблеми вступної кампанії 2016 року до вищих і професійно-технічних навчальних закладів України, а також питання забезпечення підручниками загальноосвітніх навчальних закладів України.

Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо територіальної оборони».

Комітет з питань охорони здоров’я розглянув інформацію МОЗ про стан поставок у регіони лікарських засобів.

У Комітеті з питань податкової та митної політики створено 12 підкомітетів.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Григорій Немиря ініціює проведення комітетських слухань з міжетнічних питань через лощинівську трагедію.

На найближчому засіданні Комітету буде розглянуто цю ситуацію та дії органів влади та запропоновано провести комітетські слухання з цього приводу.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва запрошує інститути громадянського суспільства до участі у роботі Експертної ради.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект щодо спрощення порядку припинення органів державної влади.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув питання захисту законних прав журналістів та відповідального ставлення до стандартів професії.

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із запровадженням патронату над дитиною.

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому проект Постанови про забезпечення сталого розвитку сфери фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо визначення джерел фінансування гарантій мобілізованим працівникам».

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

У Верховній Раді розпочалася фотовиставка відтворених зразків українського етнічного одягу творчої майстерні "Оберіг".


З 5 по 30 вересня у кулуарах Верховної Ради триватиме виставка дитячих робіт «Дім під веселкою 2016» за ініціативи МФО «Рівні Можливості» та Громадської організації Ла Страда - Україна.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57