У Верховній Раді  відбувся прес-брифінг народних депутатів України, співголів МФО "Рівні можливості" з нагоди відкриття виставки дитячих малюнків проти домашнього насильства "Дім під веселкою", організованої  спільно з Громадським об'єднанням  "Ла Страда-Україна."

У відкритті виставки взяли участь співголови МФО "Рівні Можливості"  Альона Бабак, Марія Іонова, Світлана Войцеховська, а також Катерина Левченко, голова ГО "Ла-Страда Україна".У своєму виступі Марія Іонова зазначила, що домашнє насильство – суспільна проблема. Лише за офіційною статистикою, щороку більше 100 тис. українських сімей звертаються по допомогу.  Здебільшого від домашнього насильства страждають жінки та діти».


На думку парламентарія, дієвий спосіб протидіяти домашньому насильству та допомогти постраждалим – це ратифікувати  Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульську конвенцію).

"Ратифікація та виконання Стамбульської конвенції – один з пріоритетів для МФО  "Рівні можливості" на наступну сесії роботи Верховної Ради" - сказала вона. Від імені усіх членів, співголови закликали народних депутатів підтримати законопроекти  "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами" № 4952 , а також проект закону  "Про протидію та запобігання домашньому насильству", підготовлений Міністерством соціальної політики у співпраці з партнерами.

Протягом 2016  року МФО "Рівні можливості"  сприяло підготовці до ратифікації та виконання Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству (Стамбульська конвенція). Насамперед, було налагоджено співпрацю з урядовими партнерами, громадськими та міжнародними експертами,  а також проведено низку спільних експертних та інформаційних заходів. У співпраці з партнерами проведено координаційну зустріч з питань комплексного підходу до запобігання і протидії ґендерно обумовленому насильству в період конфлікту (15-16 серпня).

Виставка дитячих малюнків – один із заходів інформаційної кампанії на підтримку Стамбульської конвенції, запланованої МФО "Рівні можливості"  спільно з Громадською радою із ґендерних питань.

Катерина Левченко, голова ГО "Ла-Страда Україна", наголосила: "Малюнки показують, що  діти бачать насильство часом більше, ніж дорослі. І навіть там, де дорослі його не відчувають. Вони болюче сприймають тілесні покарання та бажання підмінити виховання фізичною силою. Незалежно від того, з якого регіону автори малюнків, діти прагнуть миру, злагоди та любові в родинах. Дитина, яка бачить знущання в родині або переживає його сама, схильна повторювати насильство у подальшому житті. Така людина часто стає або жертвою, або агресором – і коло насильства замикається. На папері втілені дитячі  почуття та страхи, викликані реальними ситуаціями насильства. Кожна картина – це історія. Одні зображають щасливу родину як мрію дитини, інші показують той жах, в якому діти живуть.

На завершення  промовець повідомила, що  хотілося б, щоб ця виставка стала ще одним поштовхом для народних депутатів України ратифікувати Стамбульську конвенцію та проголосувати за законопроект №4952,  спрямований на зміни законодавства відповідно до Конвенції.

Парламентарії закликали підтримати ратифікацію Стамбульської конвенції та ухвалення відповідних законопроектів.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57