У засіданні 7 вересня взяли участь Міністр фінансів Данилюк О.О., заступник Міністра фінансів - Керівник Апарату Капінус Є.В., посадові особи Міністерства фінансів, Державної фіскальної служби, інших центральних органів виконавчої влади, представники профільних бізнес-асоціацій, громадських організацій, платники податків, експерти, фахівці, науковці та представники засобів масової інформації.

Голова Комітету Ніна Южаніна, відкриваючи засідання, поінформувала народних депутатів про кількість законопроектів, за якими Комітет визначений головним з попереднього розгляду та опрацювання, їх загальну характеристику, шляхи законопроектної роботи Комітету під час п’ятої сесії.

Члени Комітету заслухали інформація Міністра фінансів Данилюка О.О. про стан підготовки законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення податкових норм та лібералізації податкової системи.

Під час обговорення народні депутати висловили пропозиції щодо загальної направленості, шляхів та обсягу внесення змін до Податкового кодексу України, звернули увагу на актуальні питання діяльності органів фіскальної служби, у тому числі на митницях. Також були обговорені питання, з якими звертаються платники податків щодо діяльності фіскальних органів та питання участі членів Комітету у підготовці законопроекту щодо внесення змін до Податкового кодексу України. Зазначена інформація була взята до відома.

Члени Комітету також ухвалили рішення про створення підкомітетів та обрали голів цих підкомітетів.

Зокрема, було прийнято рішення створити в Комітеті такі підкомітети:

-  з питань удосконалення Податкового кодексу України в частині загального податкового адміністрування, податкового боргу та спеціальних податкових режимів - голова Кірш О.В.;

-    з питань оподаткування податком на додану вартість – голова Євлахов А.С.;

-    з питань оподаткування податком на прибуток підприємств, бухгалтерського обліку та з питань ціноутворення – голова Долженков О.В.;

-    з питань оподаткування доходів фізичних осіб та страхових нарахувань на фонд оплати праці – голова Горват Р.І.;

-    з питань акцизного податку та законодавчого регулювання ринку спирту, алкоголю і тютюну – голова Кобцев М.В;

-   з питань правового забезпечення діяльності податкових органів та запобігання правопорушень на митниці – голова Курячий М.П.;

-   з питань митної справи та удосконалення Митного кодексу України – голова Острікова Т.Г.;

-    з питань тарифного та нетарифного регулювання – голова Герега О.В.;

             -    з питань правового забезпечення діяльності митних органів – голова Антонищак А.Ф.;

             - з питань оподаткування сільгоспвиробників – голова Гудзенко В.І.;

             - з питань рентних платежів – голова Заставний Р.Й.;

             - з питань земельного податку, податку на майно, інших місцевих податків і зборів – голова Порошенко О.П.

Під час засідання було затверджено План роботи Комітету на п’яту сесію та обговорено питання щодо складу Громадської Ради при Комітету, рішення за яким перенесено на наступне засідання Комітету.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57