На засіданні Комітету 13 липня розглянуто низку законопроектів, а також затверджено План роботи Комітету на період п’ятої сесії Верховної Ради України (вересень 2016 року - січень 2017 року).

Члени Комітету прийняли рішення попередньо схвалити порівняльну таблицю підготовленого до другого читання проекту Закону про житлово-комунальні послуги №1581-д і направити її до Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України для отримання висновку та розмістити на веб-сторінці Комітету для загального доступу і обговорення.

Підготовку законопроекту до другого читання здійснено робочою групою Комітету, керівником якої визначено заступника голови Комітету А.Бабак.

Протягом лютого - червня 2016 року відбулося вісім засідань робочої групи, у яких брали участь уповноважені особи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства соціальної політики, Міністерства екології та природних ресурсів, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Антимонопольного комітету, Київської міської держадміністрації, представники галузевих асоціацій, об’єднань профспілок, громадських інституцій та міжнародні експерти.

Робочою групою опрацьовано поправки народних депутатів України, а також пропозиції і зауваження центральних та місцевих органів влади, об’єднаних профспілок, профільних асоціацій підприємств - надавачів послуг, громадських об’єднань споживачів та експертних організацій.

За результатами обговорення Комітет в цілому підтримав проекту Постанови про надання належних пільг та житлових субсидій населенню України на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, №4792.

Проектом Постанови пропонується доручити Кабінету Міністрів забезпечити внести до постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2012 року №356 відповідні зміни щодо встановлення економічно обґрунтованої вартості твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу для населення.

Члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді направити на повторне перше читання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо розширення видів містобудівної документації на місцевому рівні, №4390.

Народні депутати під час розгляду зауважили, що законопроект має суттєві зауваження, потребує узгодження із іншими законами, зокрема Земельним кодексом, законами України «Про основи містобудування», «Про регулювання містобудівної діяльності».

Поряд із існуючими видами містобудівної документації на місцевому рівні, а саме: генеральним планом населеного пункту, планом зонування територій, детальним планом території, законопроектом пропонується ввести ще один вид містобудівної документації на місцевому рівні - схему планування територій громад.

Суб’єкти права законодавчої ініціативи вважають, що таке нововведення дозволить органам місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад здійснювати ефективне містобудування. Однак, запропоновані проектом положення не знайшли повної підтримки в Комітеті.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00