У зустрічі, яка відбулася 21 червня, взяли участь член Сенату Франції, представник Департаменту Орн, член Союзу демократів і незалежних, член Комісії закордонних справ і сил оборони, голова Групи взаємодії з країнами Персидської затоки Наталі Гуле та Голова Служби безпеки України Василь Грицак.

Сергій Пашинський заявив, що в Україні вже два роки триває гібридна війна. «Однак ситуація, що склалася в нашій державі, потребує спільної відповідальності як України, так і Європи, в тому числі і Франції. Франція безперечно є великою європейською державою і в цьому сенсі треба розуміти, що наше майбутнє - це майбутнє всієї Європи», - наголосив він.

Наталі Гуле зазначила, що вона десять років була у Парламентській асамблеї НАТО, де опікувалася питаннями боротьби з тероризмом. На жаль, вона змушена констатувати, що сьогодні в Європі немає дієвої системи оборони.

Також Наталі Гуле висловила стурбованість ситуацією в Україні не тільки з професійної точки зору, а й як людини, дідусь якої народився у Києві. Вона зазначила, що Франція погано інформована про ситуацію в Україні. Саме тому Україні треба у цьому плані більше працювати та активніше інформувати суспільство Франції про події, які відбуваються. «Треба розуміти, що Франція є серцем європейської політики і центром забезпечення прав людини, тому необхідно налагодити між нашими профільними комітетами тісну професійну співпрацю шляхом створення постійно діючої робочої групи, яка окреслила б дорожню карту у вирішенні наступних питань:

- продовження санкцій проти Російської Федерації;

- боротьба з тероризмом;

- боротьба з незаконним обігом зброї;

- захист кордонів України тощо», - зазначила Н.Гуле.

Також член Сенату Франції висловила готовність сприяти у наданні допомоги у сфері боротьби з кіберзлочинністю.

Голова Комітету Сергій Пашинський подякував Наталі Гуле за всебічну підтримку України, за особисту позицію у багатьох питаннях. Він зазначив, що Україна завдяки героїзму нашого народу, початку відновлення армії та допомозі наших закордонних партнерів обов’язково переможе.

Підводячи підсумки, Голова Комітету наголосив на тому, що сьогоднішня зустріч матиме продовження уже у практичній площині. «Переконаний, що співпраця між Україною і нашими закордонними партнерами вийде на новий рівень кропіткої щоденної роботи над розбудовою спільного, безпечного європейського дому», - відзначив Сергій Пашинський.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50