В рамках Сьомої сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України,  Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща  відбулися засідання Комітету з питань гуманітарного та культурного співробітництва, Комітету з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Комітету з питань розвитку торговельно-економічного, регіонального та місцевого співробітництва (питання функціонування ЗВТ України з ЄС).

Потім відбулося засідання сесії на тему: «Розвиток взаємодії України з ЄС», на якому виступили  Іванна Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, заступник  міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, заступник співголови Асамблеї, голова Комітету  у закордонних справах  Ганна Гопко.

На думку Іванни Климпуш-Цинцадзе,  на цій асамблеї Україна почувається поряд з друзями, які найкраще нас розуміють, адже знають, що таке російська агресія.

«Ваша підтримка нашої територіальної цілісності й незалежності безцінна. Питання України важливе для Європи в контексті внутрішнього розвитку.  Ми намагаємося боротися  з агресією Російської Федерації, але інструмент санкцій – найдієвіший», - наголосила вона. Промовець відзначила єдність держав Європейського Союзу щодо питання санкцій, адже це сприяє розвязанню проблеми. «Україна вдячна вам за повернення Надії Савченко й сподівається  на повернення інших вязнів», - сказала віце-премєр-міністр.

«Україна працює над реформуванням державного управління. Ми долучилися до відповідальності за спільне європейське майбутнє», - підсумувала промовець.   Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця  розпочав свою промову з подяки  Литовській Республіці та Польщі за підтримку нашої держави в Раді Безпеки ООН. «Парламентська асамблея Ради Європи – найголовніший зовнішньополітичний вектор щодо реформування українського законодавства.  Наша взаємодія з Литвою й Польщею в рамках Ради Європи унікальна. Представники «старої Європи» намагаються перекручувати інформацію щодо України, у тому числі, навіть факти  стосовно звільнення Надії Савченко», - наголосив доповідач. На його думку, ПАРЄ для України – авторитетна інституція, а Російська Федерація прагне спаплюжити її зміст і роль.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00