У засіданні Комітету 18 травня взяли участь народні депутати, керівництво Міністерства інфраструктури та Укравтодору, представники Європейського банку реконструкції та розвитку.

Комітет на засіданні розглянув низку законопроектів. Зокрема, Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання роботи таксі, легкових автомобілів на замовлення та інформаційно-диспетчерських служб №3107.

Законопроектом пропонується упорядкувати господарську діяльність у сфері перевезень на таксі, легковими автомобілями на замовлення та інформаційно-диспетчерських служб, запровадити державне регулювання, яке дозволить створити у цій сфері прозоре конкурентне середовище та забезпечити дотримання всіма учасниками даного сектору економіки вимог законодавства.

В ході обговорення питання було прийняте рішення про перенесення розгляду законопроекту з метою його якісного опрацювання. Також запропоновано створити робочу групу в складі народних депутатів, фахівців Міністерства інфраструктури та представників сфери перевезень пасажирів на таксі для підготовки законодавчих ініціатив з метою врегулювання роботи таксі, легкових автомобілів на замовлення та інформаційно-диспетчерських служб.

Комітет також прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти в першому читанні за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт" (щодо дотримання вагових або габаритних норм та/або умов, визначених у дозволі на участь у дорожньому русі) №4660.

Метою прийняття законопроекту є попередження передчасного руйнування автомобільних доріг перевантаженими транспортними засобами. Тим самим зменшуються витрати бюджетних коштів на усунення наслідків такого руйнування та поліпшуються умови безпечного руху на автомобільних дорогах.

Депутати розглянули законопроект про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів №3670 та рекомендували Верховній Раді України прийняти його в першому читанні за основу.

Члени Комітету рекомендували Верховній Раді відхилити проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів №3551.

Під час засідання відбулося обговорення питання про напрямки реформування автодорожньої галузі в 2016 році. Депутати запропонували Міністерству інфраструктури спільно з Укравтодором переглянути Концепцію реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування, підготувати детальний План заходів на її виконання та подати їх на затвердження Кабінету Міністрів. Також рекомендовано Міністерству інфраструктури спільно з Укравтодором із залученням Міністерства юстиції ґрунтовно опрацювати шляхи реорганізації ДАК "Автомобільні дороги України", підготувати план дій щодо її проведення.

Комітет також ухвалив рішення створити експертну робочу групу з питань реформування авіаційної галузі за участі народних депутатів - членів Комітету, представників Міністерства інфраструктури, Державної авіаційної служби, експертів з питань авіаційної галузі.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

20 травня 2024 19:18
17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50