На засіданні Комітету  з питань свободи слова та інформаційної політики розглянуто проект Закону "Про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (щодо непоширення дії Закону на друковані засоби масової інформації органів сектору безпеки і оборони)" № 4412, внесений народними депутатами України Д. Тимчуком, С. Висоцьким, І. Вінником, П. Дзюбликом,  А. Тетеруком. У зв’язку з тим, що законопроект потребує доопрацювання (внесення змін до інших статей закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації») члени Комітету одноголосно ухвалили рішення:

1.     Рекомендувати авторам законопроекту відкликати законопроект про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (щодо непоширення дії Закону на друковані засоби масової інформації органів сектору безпеки і оборони).

2.     Створити робочу групу в Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики з вирішення проблеми, порушеної народними депутатами України  Д. Тимчуком, С. Висоцьким, І. Вінником,            П. Дзюбликом, А. Тетеруком.

3.     Членам робочої групи винести на одне з чергових засідань Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики узгоджені пропозиції щодо удосконалення положень Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» з метою вирішення порушеної проблеми.

На засіданні Комітету розглянуті законопроекти, за результатами розгляду яких головним комітетам спрямовано відповідні рішення:

запропонувати Комітету з питань бюджету рекомендувати Верховній Раді України  проект Закону "Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо фінансування бюджету)       № 4190, внесений народними депутатами України І. Вінником, Д. Тимчуком, Т. Чорновол, І. Фріз, А. Герасимовим, прийняти за основу та в цілому;

запропонувати Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендувати Верховній Раді України  проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з прийняттям закону України «Про державну службу» № 4526, внесений Кабінетом Міністрів України, прийняти за основу за виключенням пункту 3 щодо внесення змін до Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів»;

запропонувати Комітету з питань охорони здоров'я рекомендувати Верховній Раді України проект Закону "Про особливості імплементації окремих положень законодавства Європейського Союзу щодо обігу лікарських засобів"  № 4465 , внесений народними депутатами України Сисоєнко І.В., Біловолом О.М., Мусієм О.С. та іншими народними депутатами України, за наслідками розгляду в першому читанні, за умови виключення з законопроекту розділів 8 та 10, прийняти за основу.

Комітет заслухав інформацію народного депутата Юрія Павленка щодо організації виїзного засідання Комітету у Донецькій і Луганській областях.  Члени Комітету підтримали пропозицію голови Комітету Вікторії Сюмар  щодо перенесення дати виїзду з шостого на п’яте червня з тим, щоб мати можливість для  зустрічі з місцевими та акредитованими у зоні проведення АТО журналістами,   побувати на об’єктах Концерну РРТ в Краматорську, Слов’янську, Лисичанську і Сєверодонецьку  та обговорити  з  очільниками військово-цивільних адміністрацій нагальні проблеми інформаційної безпеки.

На засіданні порушено питання щодо розгляду  проекту Положення про Громадську раду Парламентських кореспондентів при Прес-службі Апарату Верховної Ради України та пропозицій щодо внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів, працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України та ухвалено рішення розглянути проект Положення про Громадську раду Парламентських кореспондентів при Прес-службі Апарату Верховної Ради України та  щодо внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів, працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України на черговому засіданні Комітету.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

10 травня 2024 17:27
10 травня 2024 17:04
10 травня 2024 11:17
10 травня 2024 10:39
09 травня 2024 20:50
09 травня 2024 20:31
09 травня 2024 19:24
09 травня 2024 17:47
09 травня 2024 17:32
08 травня 2024 17:52