Голова Верховної Ради України Андрій Парубій презентував основні положення змін до Регламенту Верховної Ради України. У презентації взяли участь народні депутати, представники засобів масової інформації та громадських організацій.

"Я переконаний, що реформування Верховної Ради є одним з головних завдань, що стоїть перед суспільством, бо за Конституцією в парламентсько-президентській республіці робота парламенту - це обличчя влади. В усі найбільш кризові періоди модерної української державності Верховна Рада була тим майданчиком, який залагоджував усі суспільні конфлікти", - наголосив Голова Верховної Ради.

Народні депутати України – члени української частини Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (ПКА) звітували про роботу у Брюсселі, де 25-26 квітня під спільним головуванням Ірини Геращенко від імені Верховної Ради України та Андрея Плєнковіча від імені Європейського Парламенту відбулося Третє засідання ПКА. У засіданні взяли участь народні депутати України – члени української частини ПКА, депутати Європейського Парламенту, представники Уряду України та Європейської Комісії. До участі в засіданні було також запрошено Співголову Платформи Громадянського суспільства Україна-ЄС.


Учасники засідання обговорили актуальні питання порядку денного відносин України з ЄС, обмінялися думками щодо: політичної ситуації в Україні, безпекової та гуманітарної ситуації на сході України та в Криму, виконання Мінських домовленостей,  стану імплементації  Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, початку застосування ПВЗВТ з 1 січня цього року, питань перспектив запровадження безвізового режиму для громадян України вже в цьому році, здійснення реформ в Україні та низки інших питань секторального співробітництва.

За результатами засідання Парламентський комітет асоціації між Україною та ЄС ухвалив Заключну Заяву та Рекомендації.

Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова наголосила на тому, що парламент має скасувати 15-відсоткове оподаткування пенсій. Вона, зокрема, підкреслила,  що за теперішнього економічного стану держави парламент може повернути норми щодо неоподаткування пенсійних виплат, і це не призведе до втрат надходжень до державного та місцевих бюджетів.


Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю нагадав, що 5 травня 1992 року люди з обмеженими можливостями з сімнадцяти країн одночасно провели перший загальноєвропейський День боротьби за рівні права і проти дискримінації інвалідів. З того часу подібні заходи відбуваються щороку.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30