Під час заходу під головуванням Віктора Галасюка повідомлялося, що у зв’язку із переходом низки членів делегації, включно з її колишнім главою О. Семераком, на міністерські посади, а також на підставі звернень окремих депутатів, у складі делегації відбулись зміни. Відтак, було визначено, що нового Співголову ПКА буде обрано після того, коли всі фракції делегують своїх представників на заміну тим, хто вибув.

Як поінформував В.Галасюк, 25-26 квітня цього року у Брюсселі відбудеться Третє засідання ПКА. Тимчасово очолюватиме делегацію  Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. 

В рамках підготовки візиту до Брюсселю, народні депутати заслухали інформацію урядовців. Так, заступник директора департаменту ЄС Міністерства закордонних справ України Володимир Бачинський доповів про актуальні питання порядку денного відносин Україна-ЄС, зокрема, про завершення ратифікації Угоди про асоціацію, перспективи безвізового режиму, тощо. Олена Шалопут, заступник директора департаменту МЗС України з питань протидії загрози з боку РФ, поінформувала про стан реалізації Мінських домовленостей.

Також виступали представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і екології та природних ресурсів щодо співпраці з ЄС в галузі енергетики та щодо участі в заході з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської трагедії.

Заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов прозвітував про конституційну реформу в частині реформування судової системи, децентралізації влади, виборчої системи, заходів по боротьбі з корупцією в частині компетенції міністерства.

Директор департаменту міжнародного співробітництва і європейської інтеграції Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олена Белбекова розповіла про стан практичної реалізації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Про стан імплементації Угоди про асоціацію та гармонізації законодавства України до законодавства ЄС прозвітувала Директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Наталія Гнидюк.

Інформацію щодо реформи державного управління надав заступник Директора департаменту нормативно-правової роботи та юридичного забезпечення Національного агентства України з питань державної служби Астапов Андрій. Представник Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков доповів про стан проведення оцінювання суддів.

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57