Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, звертаючись до Президента України, членів уряду та народних депутатів під час Національної ради реформ у вівторок, зазначив, що кожен з присутніх відповідатиме перед майбутніми поколіннями за те, що робить на своїй посаді. «Ми маємо честь жити у переломний момент нашої країни – це честь і відповідальність, це буде вписано в історію, - сказав він. - Нам необхідно, впроваджуючи реформи, і це вкрай важливо, налагодити комунікацію у суспільстві, щоб знати про те, що в країні проводиться». Це, на його думку, важливо ще й з огляду на «відповідну політику з боку російської держави, яка спрямована на дестабілізацію внутрішньої ситуації в Україні». Тому, зазначив він, треба пам’ятати, що «комунікаційна робота - не менш важлива частина війни проти нас, аніж мілітарна».

Спираючись на слова Президента України П.Порошенка про надання найближчим часом безвізового режиму Україні з боку Європейського Союзу, А.Парубій нагадав, що цьому передували революційні зміни у сфері боротьби з корупцією: відкриття майнових реєстрів, нова українська поліція, створення антикорупційної прокуратури, запровадження електронного декларування, удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації, початок роботи Національного агентства України з питань виявлення і розшуку володіння активами, Національного антикорупційного бюро, початок роботи Національного агентства з питань запобігання корупції. «А в які періоди в українській державі могли у такі стислі терміни відбуватися революційні переломні зміни, які б положили безповоротність у деяких напрямках: реєстри вже відкриті, поліція стоїть на наших вулицях і не бере хабарі – це фундаментальні зміни, що відбуваються у реформуванні держави, фундаментальні зміни, що відбуваються у психології людей, - наголосив Голова Верховної Ради України. - Нагадаємо про декомунізацію, сферу енергетичної безпеки, коли не купуємо газ у окупанта – Російської Федерації».

За словами А.Парубія, необхідно вміти інформацію про зміни та реформи  доносити суспільству. У цій роботі він відзначив роботу українського парламенту, подякував попередньому Голові Верховної Ради, Прем’єр-міністру України В.Гройсману, колишньому Главі уряду А.Яценюку. «Ухвалення пакету антикорупційних законів по боротьбі з корупцією – це було спільне напрацювання. У вирішальні моменти ми разом з МЗС збирались у Президента, ухвалювали рішення і виносили на голосування. Жодного випробування не змогли не пройти», - підкреслив він.

Глава Парламенту відзначив наявність величезного потенціалу у Верховної Ради України. «Треба розуміти, у чому запорука нашого успіху - у максимальній співпраці усіх гілок влади», - наголосив він.

А.Парубій нагадав, що українці часто програвали, «коли було непорозуміння між собою, у політичній еліті, верхівці». «У всі часи української державності. А знаючи, де наше найслабше місце, ми знаємо у чому наша сила. Коли ми були єдині, ми здобували перемоги», - підкреслив він.

Голова Верховної Ради України також вважає «величезним позитивом» наявність неймовірного потенціалу співпраці з Кабінетом Міністрів України. «В.Гройсман, дуже глибоко знаючи парламент, без сумніву забезпечить взаємодію з парламентом на щаблях підготовки законопроектів на рівні обговорення у комітетах, на рівні проходження у Верховній Раді. Це дає нам величезний позитивний потенціал для того, щоб спільними рішеннями виходити на реформи», - зазначив А.Парубій.

Голова Парламенту також відзначив наявність порозуміння з Президентом України в ключових стратегічних напрямках: питаннях безпеки і оборони, євроінтеграції, боротьби з корупцією, судовій реформі, яка є «одним з ключових завдань на найближчий час». «Не провівши судову реформу, не зможемо довести до кінця вирішальний удар у боротьбі із корупцією», - підкреслив він.

А.Парубій вважає, що «спільна робота і високий рівень відповідальності  – це запорука успіху». «Дуже розраховую, що міністри і їхні заступники будуть присутні на парламентських засіданнях комітетів. Розраховую, що у нас буде щільна і ефективна комунікація. Ми не маємо більше часу, - додав він. - Нам треба буде приймати швидкі і ефективні рішення для того, щоб рухатись уперед, щоб ми змогли той план амбітний, що поставила перед собою Україна, крок за кроком виконувати і йти до перемоги».

Голова Парламенту висловив упевненість, що Україна зможе пройти цей шлях «швидко, ефективно і дієво».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11