У зустрічі взяли участь автори проекту Трудового кодексу Людмила Денісова та Михайло Папієв та представники Міжнародної організації праці Колін Фенвік, Крістіна Мехес, Валері Ван Гот і Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук

Голова Комітету Людмила Денісова висловила вдячність за те, що Міжнародна організація праці відгукнулася на прохання Комітету та сприяла у наданні технічної допомоги з підготовки коментарів до проекту Трудового кодексу України.

За словами Людмили Денісової, пропозиції МОП допоможуть вдосконалити проект Кодексу відповідно до умов міжнародного законодавства. Зокрема, вона звернула увагу на рекомендацію МОП щодо необхідності збереження соціального забезпечення для працівників під час тривалої невиплати заробітної плати. Також Людмила Денісова зазначила, що окремі статті, наприклад про запровадження відеоспостереження, будуть більш чіткішими. "Разом з експертами, членами робочої групи ми випишемо цю норму так, щоб людина була захищена від проникнення в особисте життя", - підкреслила голова Комітету.

Людмила Денісова зазначила, що авторами проекту були також народні депутати, які перейшли працювати в Уряд - Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та Перший Віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. "Ми сподіваємося, що це забезпечить підтримку новим Урядом проекту Трудового кодексу України", - сказала вона.

Голова Комітету висловила сподівання на якнайшвидше опрацювання технічних коментарів МОП робочою групою з доопрацювання проекту Трудового кодексу, розгляд їх Комітетом і голосування у Верховній Раді.

Людмила Денісова повідомила, що зараз робоча група продовжує розглядати пропозиції народних депутатів, триває робота щодо узгодження позицій, які враховували б інтереси держави, працівників, профспілок та роботодавців.

Директор відділу реформування трудового права Департаменту управління та трипартизму МОП Колін Фенвік висловив вдячність за можливість зустрітися з авторами проекту Трудового кодексу, членами робочої групи та представити технічні коментарі МОП для загалу.

"Ми хочемо зрозуміти позиції всіх сторін, адже проект повинен відповідати не лише міжнародним документам, а й умовам тієї країни, в якій він буде діяти. Закон повинен працювати на працівників і роботодавців", - зазначив Колін Фенвік.

Під час зустрічі сторони обговорили низку рекомендацій МОП до проекту Трудового кодексу, які будуть представлені сьогодні під час розширеної робочої зустрічі.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43