Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд під час зустрічі з депутатами Палати представників Парламенту Нідерландів, чий візит в Україну відбувається уперше, зазначила, що для українського народу дуже важливо отримати підтримку голландського народу під час проведення референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію. «Це є історичний візит, це перший візит парламентаріїв з Комітету у закордонних справах до України, і це дуже добре , що ми зараз такі стосунки налагоджуємо. Особливо це важливо в переддень референдуму», - наголосила політик.

Під час зустрічі були обговорені питання щодо двосторонньої співпраці на рівні парламентів, зокрема у частині поглиблення міжпарламентського діалогу, у сфері економіки та щодо результатів розслідування катастрофи літака МН-17, яка сталася у 2014-му році.

Депутати Парламенту Нідерландів висловили свою підтримку українському народу у його прагненні стати повноправним членом європейської спільноти. Вони запевнили у проведенні широкої інформаційної кампанії напередодні референдуму. Зокрема, вони нагадали, що 26 жовтня 2015 р. в МЗС Нідерландів створено Робочу групу з підготовки референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію та призначено її керівника Посла Х.Доктера. На переконання політиків, головне – «зберегти стабільність в країні і на фінішній прямій підтримати Україну».

О.Сироїд зазначила, що «ця підтримка вкрай важлива для нас». «Українці сьогодні об’єднані великим прагненням піднятися до європейських стандартів», - підкреслила вона, зауваживши, що наша країна не створить проблем Європі. «Попри величезну кризу, яку ми маємо, пов’язану із війною, Україна самостійно дає собі раду із внутрішньо переміщеними особами, фактично із біженцями з окупованих територій, яких є вже понад півтора мільйони, але ніхто не відчуває загрози від цих людей, тому що ці люди віддані все одно Україні, - сказала О.Сироїд. - Українцям євроінтеграція потрібна для внутрішнього зростання, для наявності європейських стандартів всередині країни, а не для втечі».

Крім того, Заступник Голови Верховної Ради зазначила, що Угода про Асоціацію, коли вона буде ратифікована і повністю набуде чинності, є вигідною для всіх – і для України, і для Європи, і, зокрема, для Голландії. «Беззастережно, є величезна кількість прикладів для можливих інвестицій з Голландії, напрямків для взаємодії», - сказала вона.

О.Сироїд також висловилась за якомога швидше завершення кримінального розслідування злочину, пов’язаного з катастрофою літака МН-17, та за те, щоб винні у цьому страшному злочині не уникнули відповідальності.







Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43