Парламентарії на засіданнях комітетів розглянули і ухвалили ряд важливих рішень.

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо недопущення безпідставного видалення зелених насаджень".

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування запропонував київським міській та обласній радам та державнім адміністраціям провести на базі та за участі Комітету двосторонній переговорний процес та підготовчу роботу з питання встановлення меж міста Києва та суміжних меж Київської області.

Члени Комітету з питань європейської інтеграції розглянули кілька законопроектів щодо ратифікації міжнародних угод та підтримали ряд з них: №№0086, 0087, 0088, 0089 та 0092.


Комітет також розглянув низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Члени Комітету з питань охорони здоров'я попередньо розглянули проекти законів України "Про засади державної політики охорони здоров'я" №2409а та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо клінічних випробувань лікарських засобів" №4036 і за результатами розгляду ухвалили рішення про доцільність включення цих законопроектів до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради.

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендував парламенту прийняти за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії".

Комітет з питань податкової та митної політики на черговому засіданні розглянув та прийняв рішення щодо шести законопроектів у сфері оподаткування.

Члени Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин обговорили рішення уряду про зупинення дії довідок ВПО і, як результат, припинення соціальних виплат цій категорії громадян України.

"Уряд порушує права і ставить на межу виживання громадян України, які змушені були покинути свої домівки, і багато хто з яких повністю залежить від соціальних виплат держави. Не виконується закон про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", - сказав голова Комітету Григорій Немиря.


Він повідомив, що після відповідного рішення уряду, він, як голова Комітету, направив листи з вимогою пояснень до прем'єр-міністра України, голови СБУ та міністра соціальної політики, але відповіді надано не було.

Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону "Про внесення змін до статті 54 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо відрядження суддів".

Комітет з питань промислової політики та підприємництва на черговому засіданні прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відбудови об'єктів інфраструктури".

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики заслухав звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2015 рік і рекомендує Верховній Раді Національної ради визнати його задовільним.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо нового порядку збільшення пенсії. Законопроектом №3596 пропонується змінити порядок обчислення розміру доплати за понаднормовий стаж. Зокрема, відповідно до проекту закону, з 1 січня 2017 року за кожний повний рік страхового стажу планується збільшувати розмір пенсії за віком на 1 відсоток мінімального розміру пенсій за віком. Такі зміни будуть стосуватися тих 7 млн. пенсіонерів, у яких основний розмір пенсії менше мінімального розміру пенсії, встановленого на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності ухвалив рішення внести на розгляд Верховної Ради законопроекти щодо реструктуризації валютних кредитів.


Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності також підготував законопроект для порятунку малих та середніх банків та планує розглянути його на найближчому засіданні.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на виконання положень Закону «Про державну службу» розглянув та підтримав кандидатуру Василькевича Ярослава Івановича - керівника Секретаріату Конституційного Суду України до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Члени Комітету у закордонних справах провели зустріч із делегацією Міністерства закордонних справ Королівства Іспанії на чолі з Державним Секретарем з закордонних справ Королівства Іспанії Ігнасіо Рубіо.


Голова Комітету з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко взяв участь у роботі міжнародної публічної зустрічі Інтернет корпорації із присвоєння імен та номерів (ICANN).

В рамках зустрічі ICANN-55, яка відбулася 5-10 березня 2016 року у м. Маракеш, Марокко, О. Данченко взяв участь у черговій Урядовій зустрічі на високому рівні, яка відбувається кожні два роки з метою погодження політики розвитку мережі Інтернет на державному рівні.

Члени Комітету з питань науки і освіти провели зустріч з делегацією Парламенту Тунісу. Під час зустрічі обговорювалися питання щодо співпраці України та Тунісу у галузі освіти та науки, а також можливості співробітництва між профільними комітетами обох парламентів.

Секретар Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Наталія Веселова взяла участь у двох європейських форумах з соціальних питань - у Міжпарламентській конференції країн-членів Ради Європи з питань законодавчого забезпечення Європейської соціальної хартії та у Форумі соціальних прав Європи (м. Турин, Італійська Республіка).

Під час свого виступу під час Міжпарламентській конференції країн-членів Ради Європи Н.Веселова зазначила, що робота щодо виконання положень Європейської соціальної хартії ускладнена у зв'язку з необхідністю боротися за незалежність і територіальну цілісність України.

Народні депутати Сергій Лещенко та Олена Сотник провели зустріч з Президентом Парламенту Швейцарії Крістою Марквальдер, яка одночасно є головою групи дружби з Верховною Радою України.

Комітет з питань охорони здоров’я провів «круглий стіл» на тему: «Актуальні питання охорони репродуктивного здоров’я нації та планування сім’ї. Стан законодавчого забезпечення».


Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки проводить комітетські слухання щодо забезпечення зростання ВВП за рахунок зниження енергоємності України та європейського досвіду енергетичного переходу.

Члени Міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» виступили із заявою щодо замаху на життя народного депутата Вікторії Войціцької та її родини.


 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43