Верховна Рада Україна цього тижня продемонструвала здатність приймати рішення, які потребує країна, навіть в умовах політичної кризи. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час інтерв'ю телеканалу "Рада" у п'ятницю.

"Парламент цього тижня продемонстрував здатність навіть в умовах політичної кризи приймати рішення, які потребує країна", - заявив В. Гройсман.

Зокрема, народні депутати поставили крапку в безвізовому режимі. "Ми прийняли усі необхідні рішення. Це вже можна сказати остаточно", - нагадав керівник Парламенту.

Голова Верховної Ради поінформував, що за результатами візиту до Брюсселю Президента України Петра Порошенко уже визначено питання, що у квітні Європейська Комісія внесе законодавчу ініціативу до Європейського Парламенту щодо лібералізації Європейським Союзом безвізового режиму для України. У свою чергу є запевнення від Європейського Парламенту про ухвалення безвізового режиму для України.

"Вважаю, що українці зможуть вже, можливо, навіть з другого півріччя, користатися безвізовим режимом, - зазначив В. Гройсман. - Коли ця дата буде, я не хочу забігати наперед, але хочу сказати, що це вже стало абсолютною реальністю", - зауважив керівник Парламенту.

Крім того, Верховна Рада у першому читанні прийняла Проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей звернення в дохід держави отриманих злочинним шляхом засобів і доходів від них до ухвалення вироку суду. "Це декілька мільярдів доларів, які сьогодні знаходяться у різних фінансових установах, які були вкрадені в українських громадян, які треба взяти повернути і віддати на користь громадянам держави", - зауважив В. Гройсман.

Керівник Парламенту зазначив, що з цього питання довго тривали консультації. "Усі були за те, щоби ці кошти, які вкрадені, конфіскувати. Але треба це зробити таким чином, щоби у судовому порядку у європейських судах, які ми можемо очікувати на розгляд, наша позиція була фундаментально правовою і не було переглянуте відповідно це рішення", - зауважив він.

Також, В. Гройсман нагадав, що цього тижня народні депутати ратифікували Угоду щодо закупівель, "що дає сьогодні можливість українському бізнесу, українським виробникам виходити на ринок європейських країн".

"Це все є тими кроками, які дозволяють позитивно впливати, у тому числі на економічне життя країни", - підкреслив керівник Парламенту.


 

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43