У п'ятницю за ініціативи Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана відбулася нарада щодо підтримки аграрного сектору за участі представників асоціації фермерів, профільних міністерств, Держгеокадастру, Державної фіскальної служби та комітетів Парламенту, на якій було обговорено питання оподаткування та земельних відносин в аграрному секторі України.

У нараді взяли участь Міністр аграрної політики та продовольства України О. Павленко, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Я. Краснопольський, заступник Міністра фінансів України – керівник апарату О. Макарова, Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру М. Мартинюк, директор Департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем ДФС України М. Чмерук, Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Н. Южаніна, Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Т. Кутовий, народні депутати України, а також представники асоціацій фермерів.

В. Гройсман зазначив, що в аграрній сфері накопичилося багато питань, "на які потрібно швидко знайти відповіді", зокрема проблеми оподаткування та земельних відносин. Голова Верховної Ради також наголосив на необхідності залучення інвестицій до аграрного сектору.

Керівник Парламенту підкреслив, що базовим питанням галузі є підтримка розвитку фермерського господарства, що забезпечить, зокрема, створення робочих місць, збільшення виробництва продукції та розширення її асортименту. Учасники обговорення погодилася, що аграрний сектор України перебуває у кризовому стані.

Голова Верховної Ради виступив за напрацювання системного підходу та побудову стратегічного бачення вирішення наявних проблем. "Нам треба на 2-3 роки чітко окреслити, які цілі ми бачимо, куди ми рухаємося", – підкреслив він.

"Якщо ми хочемо реально підтримувати фермерів, аграрний сектор, село, маємо дуже чітко сформувати програму дій на коротко- та довгострокову перспективу, яка дозволить вивести село з того стану, де воно сьогодні знаходиться", – наголосив В. Гройсман.

Разом з тим, учасники обговорення погодилися з тим, що при напрацюванні рішень щодо подолання проблем в аграрному секторі потрібно враховувати міжнародні зобов'язання України.

Сторони також обговорили низку інших проблем та заходів, яких доцільно вжити для стабілізації ситуації в аграрній сфері, серед них: урегулювання питання продажу землі, спеціального режиму ПДВ, удосконалення методики оцінки землі та реєстрації, спрощення бюрократичних процедур, надання повноважень управління кадастрами об'єднаним територіальним громадам.



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43