У виступі 17 березня народний депутат наголосила на тому, що "санкції чинять руйнівну дію на Росію, підривають її міць. Тому РФ використовує будь-яку можливість для скасування санкцій. З боку України і наших партнерів важливо не допустити спотворення реальної картини і зникнення українського питання з порядку денного в Європі".

Наталія Веселова підкреслила, що в Україні склалася дуже важка ситуація у зв'язку з анексією Криму та військовою агресією на Донбасі. "Не дивлячись на це, Уряд України докладає всіх зусиль для дотримання соціальних прав громадян України та осіб без громадянства, які проживають в нашій країні. Україна змушена розв'язувати ряд проблем соціального характеру, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, що втратили свої будинку в Криму і на Донбасі", - зазначила вона.

За її словами, робота щодо виконання положень Європейської соціальної хартії ускладнена у зв'язку з необхідністю боротися за незалежність і територіальну цілісність України.

"Український народ дякує Європі за підтримку. Санкції Євросоюзу по відношенню до Російської Федерації дійсно допомагають нам в боротьбі за цілісність країни", - наголосила Наталія Веселова.

Водночас, народний депутат звернула увагу на те, яким чином спікер Держдуми Росії, щодо якого введені санкції ЄС, зміг потрапити на європейську конференцію.

"У той час як громадяни України, які проживають в Криму і на Донбасі, позбавлені соціальних прав з вини Російської Федерації, делегація Росії бере участь у конференції щодо захисту прав людини. Жахливою брехнею є звіт пана Наришкіна про те, як Росія дбає про біженців з Донбасу і про громадян у Криму. Спікер Держдуми намагається переконати міжнародне співтовариство в тому, що військові дії на Сході України - це внутрішній конфлікт. Але наша країна надала безліч доказів присутності регулярних російських військ на Донбасі", - наголосила Наталія Веселова.

За словами народного депутата, внаслідок російської військової агресії 1 млн. 700 тис. громадян України змушені були покинути свої будинки, частина з них ніколи не повернуться назад.

Вона також підкреслила, що резолюція Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року "!Територіальна цілісність України" підтверджує визнання територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах.

"Україна закликає міжнародне співтовариство засудити будь-які спроби порушення санкцій Російською Федерацією. А також ми вимагаємо здійснення безумовного виконання Росією своїх зобов'язань відповідно до норм міжнародного права, поваги суверенітету і територіальної цілісності України!", - наголосила Наталія Веселова.

Окрім того, на своїй сторінці у Facebook народний депутат повідомила про підтримку Віце-спікера Туреччини, який закликав всі країни засудити міжнародний тероризм, а після її виступу взяв додаткове слово і заявив, що Туреччина засуджує анексію Криму.

 

Офіційний веб-сайт Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення: http://komspip.rada.gov.ua

 

Офіційна сторінка Комітету у Facebook: https://www.facebook.com/pages/Комітет-з-питань-соціальної-політики-зайнятості-та-пенсійного-забезпечення/1438475669796888?fref=ts
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43