За наслідками розгляду було одностайно ухвалено рішення  рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду звіт Національної ради визнати задовільним.

Представляючи документ, голова Національної ради Юрій Артеменко зауважив, що Національна рада викорінила корупцію, працює відкрито, прозоро на зміцнення інформаційної безпеки України.

Серед і досягнень регулятора минулого року він назвав ініційовані Національною радою судові позови щодо заборони трансляції в кабельних мережах України 14 телеканалів Російської Федерації, які поширюють пропаганду країни-агресора, розв'язання проблем організації мовлення в зоні проведення АТО, організацію всеукраїнських конференцій громадських організацій з обрання членів Наглядової ради Національного суспільного телерадіомовлення, реалізацію проекту зі створення FM - мережі першої програми Українського радіо, напрацювання низки регуляторних актів, в тому числі і на виконання вимог законодавства щодо забезпечення  прозорості власності  телерадіоорганізацій. За сприяння Національної ради у рамках програми Ради Європи  «Зміцнення інформаційного суспільства» були виділені кошти на розробку методики вимірювання покриття населених пунктів цифровим сигналом. Методика  напрацьована,  вона  проходить опробування у чотирьох областях

Національна рада, за словами її очільника, змусила провайдера цифрового телебачення ТОВ «Зеонбуд» у півтора рази зменшити тарифи на поширення сигналу. Ю.Артеменко поінформував присутніх про те, що відкрито кримінальне провадження з розслідування законності  конкурсу, за підсумками якого ТОВ «Зеонбуд» одержало ліцензії провайдера чотирьох мультиплексів.

Ю.Артеменко звернувся до Комітету з проханням якнайшвидше внести на розгляд парламенту напрацьований  робочою групою законопроект про аудіовізуальні послуги та пришвидшити розгляд законопроекту (реєстр.№ 3562), яким регламентуються порядок накладання штрафних санкцій на порушників інформаційного законодавства.

У процесі дискусії з обговорення звіту голова  Комітету Вікторія Сюмар зауважила на  тому, що  в ефірі багатьох прикордонних з Російською Федерацією  районах України, зокрема  на Харківщині,  відсутній сигнал українських мовників. Вона запропонувала найближчим часом винести це питання на комітетські слухання за участю всіх відповідальних державних інститутів.

Голова Комітету акцентувала увагу і  на нагальній необхідності  розробки стратегії розвитку інформаційного простору України та найактивнішій участі в цьому регуляторного органу. 

Серйозне занепокоєння з приводу цифрового мовлення, безвідповідальності за провальну історію із запровадженням «цифри» висловила секретар Комітету Олена Кондратюк.

Під час дискусії член Комітету Юрій Павленко схвально відгукнувся про  ініційовані Національною радою зустрічі з депутатськими фракціями, зокрема,  «Опозиційного блоку», зауважив на необхідності зваженого підходу до заборони фільмів за участю акторів із «чорного списку».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57