Верховна Рада України зробила остаточний крок до запровадження безвізового режиму Європейським Союзом для громадян України. Про це заявив Голова Парламенту після ухвалення Верховною Радою у вівторок Закону України №3755 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у 2016 році" з пропозиціями Президента України.

"Це вже остаточно ми ухвалили усі рішення, необхідні від Парламенту для упровадження безвізового режиму для громадян України", - заявив В. Гройсман. Голосування народних депутатів "дозволить звалити залізну завісу, і по-справжньому Європейський Союз запровадить безвізовий режим", - наголосив він.

"Хочу сказати з повним переконанням внутрішнім, в тому числі спираючись на той візит, який був наш спільний до Брюсселю, Європейський Союз при виконанні умов, які сьогодні визначені дві: цей Закон, який ми приймемо сьогодні, і НАЗК, надасть право на безвізовий режим для громадян України. Будь-яких інших застережень я не почув. Тому я переконаний у тому, що наше завдання ми сьогодні маємо виконати на відмінно", - заявив раніше Голова Парламенту, відкриваючи пленарне засідання.

Крім того, у вівторок за підписом лідерів фракцій і груп Верховної Ради буде підготовлений Проект Постанови про затвердження 52 рекомендацій Європейського Парламенту щодо внутрішньої реформи українського Парламенту, розроблені на виконання Меморандуму про взаємодію між Європейським Парламентом та Верховною Радою, повідомив В. Гройсман. У зв'язку з цим Голова Парламенту закликав народних депутатів підтримати цю ініціативу.

В. Гройсман зазначив, що Верховна Рада сьогодні також розгляне питання спецконфіскацій. "Ви знаєте, що 1,5 млрд доларів режиму Януковича сьогодні знаходяться арештовані. Але ці гроші мають повністю слугувати українському суспільству, громадянам, тому важливо прийняти спеціальний закон, який дозволить це зробити", - зауважив В. Гройсман.

Серед інших питань порядку денного - питання соціальної та оборонної сфери, зазначив очільник Верховної Ради.

"Розраховую на те, що політичні фантазії не заважитимуть приймати відповідні рішення, які необхідні для українського суспільства. Все інше, безумовно, маємо в лічені дні шукати шлях виходу з політичної кризи, яка склалася", - наголосив Голова Парламенту, додавши, що більшість фракцій і груп Верховної Ради на Погоджувальній Раді у понеділок засвідчили готовність працювати над найважливішими рішенням для ухвалення законів, "яких сьогодні очікує суспільство". 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57