Керівники парламентських комітетів 14 січня взяли участь у нараді на тему: "Основні напрями децентралізації влади в Україні в 2016 році", під час якої були обговорені проблемні питання проведення децентралізації у 2016 році.


.

Під час наради визначено основні завдання, які мають бути здійснені у 2016 році для подальшого провадження децентралізації в Україні - підтримка об'єднання громад, підвищення їх спроможності, передача повноваження на місця та розвиток місцевої демократії.

Ряд комітетів провели засідання та робочі наради.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції обговорив деякі питання впровадження законодавства щодо введення системи електронного декларування як нового важелю фінансового контролю державних службовців.

За результатами попереднього обговорення Комітет підтримав прийняття проекту  Закону "Про внесення змін до Закону "Про запобігання корупції" (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування)" № 3755 за умови ухвалення остаточного рішення з цього питання на засіданні Комітету 26 січня поточного року.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування заслухав інформацію голови підкомітету з питань регіональної політики, місцевих бюджетів та комунальної власності Андрія Реки щодо моніторингу реалізації Закону "Про співробітництво територіальних громад".

Комітет ознайомить із звітом усі зацікавлені органи державної влади та органи місцевого самоврядування, а також продовжить моніторинг реалізації Закону "Про співробітництво територіальних громад".

Голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко за результатами робочої наради щодо плану законотворчої діяльності на поточний рік визначив п'ять головних екологічних пріоритетів - забезпечення законодавчої бази для належного соціального захисту цієї категорії населення; остаточне ухвалення законопроекту про видобування та реалізацію бурштину; запровадження мораторію на промисловий вилов риби на деяких рибогосподарських водних об'єктах України; погодження єдиного законопроекту щодо побутових відходів та вдосконалення державного регулювання поводження з відходами; підготовка ряду законопроектів, пов'язаних з відновленням системи екологічного контролю у відповідності до європейських норм та стандартів за промисловим виробництвом та будівництвом.


Голова Комітету з питань з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко взяв участь у засіданні Оргкомітету з підготовки та проведення заходів, пов'язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Микола Томенко за підсумками проведеної в Комітеті 13 січня наради заявив, що вважає неприпустимим передачу Державного агентства водних ресурсів України під управління Міністерства аграрної політики та продовольства.

Комітет ухвалив рішення повторно звернутися до Прем'єр-міністра та Президента України та наголосити на неприпустимості реалізації таких планів через створення загрози для інших галузей економіки та життєдіяльності держави.

У Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин відбулася робоча нарада стосовно підготовки до проведення парламентських слухань щодо стану дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на території, не контрольованій українською владою в зоні проведення антитерористичної операції.

"Ці парламентські слухання допоможуть підвищити обізнаність суспільства щодо цієї проблематики та є можливістю для людей, яких це безпосередньо стосується, виступити з парламентської трибуни, розповісти про те, що їх турбує, та бути почутими без посередників", - наголосив голова Комітету Григорій Немиря.

У Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики відбулося робоче засідання з питань перспективного планування законопроектної роботи.


Члени Комітету проаналізували стан поточного регулювання інформаційної сфери та визначили пріоритети на найближчу перспективу.

В парламентських комітетах протягом тижня тривала робота над звітами та планами роботи на 2016 рік.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43