25 грудня 263 голосами народні депутати ухвалили Закон "Про Державний бюджет України на 2016 рік". У Законі враховано більшість пропозицій парламентаріїв, внесено зміни та доповнення до статей, зокрема, щодо посилення парламентського контролю за використанням бюджетних коштів.

Парламентарії взяли участь у слуханнях на тему "Стан і перспективи забезпечення в Україні безпеки дорожнього руху". У виступах учасників слухань наголошувалося на відсутності необхідної координації органів державного управління та структур, які забезпечують безпеку дорожнього руху, відсутності довгострокових стратегії та Програма з підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Під час парламентських слухань приверталася увага органів державної влади, громадськості та ЗМІ до необхідності розв'язання проблем безпеки дорожнього руху та зосередження зусиль для довготривалих та скоординованих дій на підтримку безпеки дорожнього руху.

Також тривала робота у комітетах.

Члени Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, розглянувши законопроект про Державний бюджет України на 2016 рік, запропонувати Комітету з питань бюджету при доопрацюванні проекту врахувати пропозиції щодо передбачення джерелом фінансування видатків Державного фонду регіонального розвитку та субвенції на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад надходження загального фонду Державного бюджету України в частині податку на прибуток підприємств в обсязі 4,7 млрд. грн. та 1 млрд. грн. відповідно.

Комітет з питань економічної політики за результатами розгляду рекомендував Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект про внесення зміни до статті 39 Закону "Про здійснення державних закупівель" (щодо здійснення державних закупівель Національною поліцією України) №3461, що дозволить своєчасно закупити для особового складу поліції зимову форму.

Члени Комітету з питань європейської інтеграції розглянули ряд законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, та ухвалили відповідні рішення.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції розглянув 47 проектів законодавчих актів на предмет їх відповідності вимогам антикорупційного законодавства.

Комітет з питань науки і освіти затвердив рішення виїзного засідання на тему: "Про практику застосування законодавчих актів у Донецькій області щодо функціонування освітньої сфери в умовах проведення антитерористичної операції".

У рішенні відзначено зусилля освітян, спрямовані на захист прав дітей та молоді, які безпосередньо перебувають в умовах збройного конфлікту, забезпечення доступності та якості освіти, створення комфортних умов для всіх учасників навчально-виховного процесу, відновлення роботи пошкоджених навчально-виховних закладів та установ, поновлення їх матеріально-технічної бази.

Голова Комітету Лілія Гриневич взяла участь у нагородженні педагогів-учасників Всеукраїнського конкурсу "Освітній Оскар-2015".

Комітет з питань податкової та митної політики, розглянувши законопроект про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році №3688, рекомендував прийняти його за основу та в цілому з урахуванням пропозицій, спрямованих на вдосконалення норм Податкового кодексу та інших законодавчих актів України, спрямованих на створення умов для збільшення надходжень до бюджету та забезпечення збалансованості бюджету 2016 року, а також покращення адміністрування податків.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо захисту незалежності засобів масової інформації та вдосконалення порядку захисту права на честь, гідність, ділову репутацію №3475.

Члени Комітету також затвердили Рекомендації засобам масової інформації з питань дотримання прав дитини.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув питання щодо ситуації у двох фондах соціального страхування - з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, розглянувши проект Закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік", наголосив, що застосування Урядом у ручному режимі положень багатьох Законів, у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів, неминуче призведе до суттєвого погіршення стану здоров'я підростаючого покоління, поширення бездоглядності дітей та підлітків.

У Верховній Раді проходила виставка творчості дітей зі сходу України в рамках проекту "Вишиті мрії".

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17