"На сьогодні громадськість відіграє важливу роль у житті країни. Як голова Комітету розраховую на те, що в нас буде конструктивна та оперативна Громадська рада", - наголосила Людмила Денісова під час першого засідання Громадської ради при Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 2 червня 2015 року.

Вона звернулася до членів Громадської ради з проханням допомогти Комітетові та Верховній Раді забезпечити ефективне впровадження реформ у країні.

"Коаліцією розроблений План законодавчого забезпечення реформ. Я очолювала групу, яка займалася соціальними питаннями, молоддю, медициною. Сподіваюся, що в четвер цей План буде внесений на голосування у Верховній Раді. Вже є законопроекти, які внесені до Парламенту, але ще є й нерозроблені проекти законів. Тому я прошу долучитися громадськість до цього питання", - зазначила Л.Денісова.

За її словами, серед членів Громадської ради є представники медичних профспілок, які зможуть фахово оцінити законопроект щодо лікарських засобів та допомогти в розробці закону про медичне страхування.

Окрім того, Людмила Денісова повідомила, що завдяки зусиллю всіх сторін соціального діалогу розроблено доопрацьований проект Трудового кодексу України. "Цей Кодекс уже погоджений з коаліцією. Одразу після отримання висновку Головного науково-експертного управління новий Трудовий кодекс буде внесено на голосування. Сподіваюся, що це відбудеться на наступному пленарному тижні. І потім на робочій групі ми будемо його доопрацьовувати до другого читання", - підкреслила голова Комітету.

Л.Денісова також звернула увагу на ще одне серйозне питання, до якого необхідно залучити громадськість, - проведення пенсійної реформи.

"У  складі Громадської ради є представники Реанімаційного пакету реформ, які також працювали над законопроектом №2767. До нього є багато питань, які не стосуються спецпенсій. Зокрема, щодо введення накопичувального рівня пенсійної системи -  як ми її вводитимемо, які гарантії для людей, куди інвестуватимуться кошти, яку суму потім отримає людина і за яким механізмом. Ми разом повинні доопрацювати цей законопроект, адже це серйозна реформа, яка стосується великої кількості наших громадян", - наголосила голова Комітету.

Під час засідання Громадської ради було обговорено ряд інших питань щодо співпраці влади та громадськості.

Під час першого засідання було обрано Голову Громадської ради - Олену Степаненко, представника Національної асоціації медіаторів України.

Члени Громадської ради також вирішили зібрати пропозиції до плану роботи, який буде затверджено на наступному засіданні.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18