15 16 серпня Перший заступник Голови Верховної Ради України  Адам Мартинюк відвідав з робочим візитом Івано-Франківську область.

У ході візиту А.Мартинюк провів низку зустрічей з мешканцями Надвірнянського, Богородчанського та Тисменицького районів.

Окрім того в Івано-Франківську Перший заступник Голови Верховної Ради України дав прес-конференцію для місцевих засобів масової інформації, в якій взяли участь понад 35 представників радіо-, телеканалів, газет та інших видань. Також в обласному центрі А.Мартинюк виступив у прямому ефірі на обласному радіо, радіо FM-107,00 "Вежа", радіо FM-104,3 "Західний полюс", радіо FM-101,3 "Бойчук-студія" та на обласному телеканалі
"3 студія", а в районних центрах Галич і Снятин - на районному та у м.Коломия - на міському телебаченні, давши відповіді на численні запитання радіослухачів та телеглядачів. Варто відзначити, що переважну більшість з них цікавили проблеми, пов‘язані з осінніми достроковими парламентськими виборами, внесенням змін до Конституції України, у тому числі шляхом референдуму, створення двопалатного парламенту, варіанти розстановки політичних сил у Верховній Раді України після 30 вересня ц.р. тощо.

Коментуючи заяву Прем´єр-міністра України Віктора Януковича  стосовно невідкладної, ще на початку вересня поточного року, відміни недоторканності та пільг високопосадовців усіх гілок влади, А.Мартинюк наголосив, що позиція комуністів у цьому питанні завжди була послідовною і залишалася незмінною. "Ми давно виступаємо за скасування недоторканності для народних депутатів, Президента, суддів та інших категорій «можновладців», як це й має бути у цивілізованому правовому суспільстві. Перед законом усі повинні бути рівноправними", - підкреслив А.Мартинюк.

Водночас, наголосив він, у сучасному українському суспільстві гасло боротьби з недоторканністю та пільгами дуже часто, а під час передвиборних кампаній - як правило, використовується з чисто пропагандистською і популістською метою, а ті сили, що беруть його на озброєння, нерідко відразу забувають про його реалізацію, як тільки потрапляють до парламенту.

Ось чому пропозиція вирішити це питання раз і назавжди і, головне, до виборів, хоч вона і має більше політичні, ніж правові підстави, є актуальною  і заслуговує на підтримку. «Цікаво, як на неї відреагують так звані опозиційні сили, а також Президент. Отут відразу буде видно, хто по-справжньому хоче розв´язати цю давню проблему, а хто на ній тільки піариться», - зазначив А.Мартинюк.

Під час спілкування з людьми він відповів також на численні запитання, що стосуються сучасного соціально-економічного розвитку України та Івано-Франківщини зокрема, подальших кроків Уряду на підвищення рівня життя населення, особливо у боротьбі з інфляцією та ростом цін на продовольчі товари.

17 - 19 серпня А.Мартинюк продовжить робочу поїздку західними регіонами України. Зокрема, у ці дні Перший заступник Голови Верховної Ради України відвідає Чернівецьку область.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

10 травня 2024 17:27
10 травня 2024 17:04
10 травня 2024 11:17
10 травня 2024 10:39
09 травня 2024 20:50
09 травня 2024 20:31
09 травня 2024 19:24
09 травня 2024 17:47
09 травня 2024 17:32
08 травня 2024 17:52