Візит В.Яніцького до Канади як представника Комітету у складі української делегації в рамках компоненту українсько-канадського проекту «Судова освіта для економічного розвитку» розпочався 5 травня і триватиме по 16 травня 2015 року.

Проект підтримується і впроваджується спільно з Урядом Канади та стосується досудового врегулювання спорів за допомогою діючих суддів. Зокрема, серед іншого передбачається напрацювання рекомендацій щодо внесення відповідних змін до законодавства України.

Метою візиту є ознайомлення з практичним застосуванням процедури досудового врегулювання спорів за допомогою діючих суддів в контексті різних галузей права та напрацювання відповідних практичних рекомендації. Також в рамках візиту відбудуться робочі зустрічі з представниками федерального Уряду Канади.

Зокрема, під час візиту заплановано ознайомитися з системою державного управління Канади (повноваженнями Парламенту Канади, законодавчих органів провінцій, виконавчих і судових органів), Конституцією Канади та судовою системою (організаційна структура і устрій), юрисдикцією судів, судовими процедурами (судові засідання, організація розгляду, попередні судові засідання, засідання з врегулювання, інші питання); адміністративними судами.

Також у програмі візиту заплановано ознайомитися з ходом проведення засідання законодавчого зібрання.

Окрім того, члени делегації планують взяти участь у судовому засіданні у якості спостерігачів, зустрітися з провінційними суддями та обговорити питання щодо призначення суддів (на рівні провінції); оцінки професійної поведінки суддів (розгляд скарг на суддів), тощо.

Серед іншого, заплановано зустріч з Уповноваженим з федеральних судових справ Канади Вільямом Бруксом (William Brooks) та Виконавчим директором з питань призначення суддів і старшим юридичним радником Веронік Джолі (Veronique Joly) та обговорення питань щодо функцій і обов’язків Уповноваженого; відносини з Міністерством юстиції Канади; огляду канадської судової системи; процедури призначення суддів у Канаді.

Довідково: «Судова освіта для економічного розвитку» (далі – Проект) - це п’ятирічний проект в Україні (2012 – 2017), який фінансується Урядом Канади. Виконавцем Проекту з боку Канади є Національний суддівський інститут. В Україні основними партнерами Проекту є Вища кваліфікаційна комісія суддів України та Національна школа суддів України, а також пілотні суди в Одеській та Івано-Франківській областях: Малиновський районний суд міста Одеси, Івано-Франківський міський суд, Одеський та Івано-Франківський окружні адміністративні суди. В Канаді основним партнером Національного суддівського інституту є Управління Уповноваженого з федеральних судових питань Канади. 

      
 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19
01 травня 2024 11:17
30 квітня 2024 19:43
30 квітня 2024 16:43