На запрошення Центру американо-українських відносин та Всеукраїнської громадської організації «Українська стратегія» відбувся робочий візит народних депутатів України, військових експертів та представників благочинних організацій до Сполучених Штатів Америки.

Метою поїздки було проведення ряду зустрічей з американськими сенаторами, конгресменами, представниками органів державної влади, політиками, експертами та громадськими діячами задля їх інформування щодо ситуації на сході України, загрози нової агресії, ескалації військового конфлікту та вивчення можливостей співпраці між Україною та Сполученими Штатами у вирішенні питань, пов'язаних зі сферою безпеки та оборони.

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва ввійшов до складу офіційної делегації як співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків зі Сполученими Штатами Америки. Він представляв позицію української сторони у питаннях, що стосувалися економіки та міжнародної підтримки. 

Під час спілкування з представниками Конгресу, Сенату, Державного Департаменту, Адміністрації малого бізнесу (SBA), Світового банку тощо В. Галасюк наголошував на трьох невідкладних пріоритетах, необхідних для виведення країни з економічної депресії. Серед таких: подолання корупції та реформа державної служби, позбавлення України від енергетичного та фінансового зашморгу, запровадження нової економічної політики.

Доповідаючи про хід реалізації даних напрямів, голова Комітету розповів про нещодавно прийнятий Верховною Радою України пакет антикорупційних законів та наголосив на тому, що наразі питання набрання чинності цими законами потребує відповідної політичної волі. Відзначаючи ж необхідність повного перезавантаження та очищення влади, В.Галасюк поінформував про прийняття у першому читанні проекту закону про держслужбу.

Стосовно енергетичної та фінансової незалежності народний депутат сказав: "Уже робимо реальні кроки, адже декілька тижнів тому було прийнято законопроекти №1313 та №1409 про масштабну енергомодернізацію. Це дасть економію до 1 млрд. куб. м. газу на рік! А Постанова Верховної Ради України №1884 про реструктуризацію державного боргу дала правильний імпульс - перемовини Міністра фінансів Яресько з ключовими кредиторами тривають, і мова йде не лише про відсотки, а й про основну суму боргу. Якщо ми скоротимо хоча б половину відсоткових виплат у найближчі роки, в бюджеті для розвитку економіки з’являться додаткові 40 млрд. гривень - стільки, скільки витрачаємо на Міноборони під час військової агресії".

 

“Ставка не на фрагментарні еволюційні реформи - дерегуляцію чи лібералізацію торгівлі, а на системні радикальні економічні трансформації - створення нових робочих місць та подолання безробіття, залучення прямих інвестицій в реальний сектор, експортну експансію продукції з високою доданою вартістю, формування власної податкової бази”, - так пояснив своє бачення запровадження нової економічної політики голова Комітету.

Разом з В.Галасюком економічні інтереси України під час робочого візиту до США представляв голова підкомітету з питань промислової та інвестиційної політики Комітету з питань промислової політики та підприємництва Олександр Дубінін.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19
01 травня 2024 11:17
30 квітня 2024 19:43
30 квітня 2024 16:43