Члени міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» Олена Кондратюк, Марія Іонова, Лілія Гриневич та Альона Бабак перебувають з робочим візитом у м.Вашингтон (США).

Під час п’ятиденного візиту українська парламентська делегація проведе ряд зустрічей із сенаторами та конгресменами, а також представниками неурядових організацій, для обговорення поточної ситуації на Донбасі та в Україні в цілому.
У перший день візиту до Вашингтону 27 квітня співголови МФО «Рівні можливості» зустрілися з сенатором Джоном МакКейном, передали «Список Савченко» у Державний департамент США та презентували фотовиставку «Донбас: війна і мир» та «Жінки: війна і мир», яка відкрилася у Будівлі Сенату імені Рассела у Вашингтон

 Під час відкриття виставки народні депутати зустрілися  з сенатором МакКейном та розповіли про складну гуманітарну ситуацію на сході країни та проблеми із забезпеченням потреб внутрішньо переміщених жінок ,  дітей та осіб, які постраждали від конфлікту на Донбасі. Вони закликали збільшити фінансову та гуманітарну допомогу, якої Україна наразі потребує для розв'язання  проблем переселенців та відновлення життєво важливої інфраструктури на звільнених територіях Луганської та Донецької областей.

«Водночас нам потрібно збільшувати спільний тиск і посилювати санкції проти  країни-агресора з закликом виконувати Мінські угоди. Ми вимагаємо повного припинення вогню, відведення важкої зброї, звільнення заручників та закриття кордону. Лише тоді Україна зможе навести лад та провести демократичні вибори на тих територіях, які наразі є тимчасово окупованими» - наголосила народний депутат Марія Іонова під час зустрічі з Джоном МакКейном. Саме сенатор МакКейн, відданий друг України, став першим відвідувачем виставки, яка має на меті продемонструвати світовій спільноті найдраматичніші події, які відбуваються на Донбасі, та, водночас, розповісти про важливу роль жінок у мирному врегулюванні конфлікту.

Ситуація на сході України також стала ключовою темою зустрічі з заступником секретаря Бюро Європейських та Євразійських справ Державного департаменту США Еріком Рубіном. Загострюючи конфлікт на Донбасі, Росія не лише загрожує територіальній цілісності України, але ставить під сумнів увесь післявоєнний безпековий устрій світу. Росія порушує міжнародне право та права людини, свідченням чого є відмова звільнити з ув'язнення українську льотчицю Надію Савченко. Народний депутат Олена Кондратюк зазначила, що світова спільнота повинна об’єднати свої зусилля аби звільнити Надію та усіх незаконно утримуваних на території Росії громадян України. Вона зауважила, що за ініціативи та  підтримки членів партії «Батьківщина» було створено «Список Савченко». «До нього, зокрема, включено 35 осіб, безпосередньо причетних до викрадення, вивезення на територію РФ, незаконного утримання та  фабрикування доказів у справі проти Надії Савченко. А також особи, причетні до фінансування цього процесу. Мова йде про найвище керівництво Російської Федерації, суддів, прокурорів, слідчих та олігархів» - наголосила Олена Кондратюк. Народний депутат передала «Список Савченко» у Державний департамент США.

На зустрічі з представниками Атлантичної Ради українська делегація обговорила стан проведення реформ в Україні. Зокрема, народний депутат Альона Бабак поінформувала експертів Атлантичної ради про ключові напрями економічних реформ та наголосила на впровадженні ряду заходів щодо боротьби з корупцією. Адже викорінення корупції в органах державної влади є одним із ключових аспектів повноцінного реформування та європейської інтеграції України.

Своєю чергою народний депутат Лілія Гриневич зазначила, що не лише концепція економічного розвитку країни націлена на європейську інтеграцію. Вона наголосила, що перспективи європейської інтеграції зумовлюють необхідність формування ефективної політики рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Л.Гриневич розповіла про діяльність МФО «Рівні можливості» та ключові законодавчі ініціативи, спрямовані на поліпшення становища жінок в цілому та підвищення рівня їхньої політичної участі.




Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43
14 травня 2024 14:42
14 травня 2024 12:39