До складу румунської парламентської делегації увійшли Голова Комісії з зовнішньої політики Палати Депутатів Парламенту Румунії Ласло Борбелі, Голова Комісії з європейських справ Ани Биршал, члена Комісії з питань оборони, правопорядку та національної безпеки Махаіце Каліменте, Надзвичайного і Повноваженого Посла Румунії в Україні Корнела Іонеску.

З української сторони у зустрічі взяли участь секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони  Іван Вінник та члени Комітету у закордонних справах Борис Тарасюк, Віктор Вовк, Володимир Ар'єв.

Під час зустрічі Ганна Гопко висловила вдячність за допомогу Україні та висловила сподівання, що парламентські контакти у подальшому сприятимуть розвитку двостороннього співробітництва.

В свою чергу, з румунської сторони було висловлено зацікавленість в плідній співпраці між парламентами, оскільки протягом багатьох років не було налагодженого діалогу між державами на достатньому рівні.

          На зустрічі були обговоренні питання ситуації на Сході України, Кримського півострова, допомоги Україні в різних сферах. Зосереджувалася увага на питаннях Придністровського конфлікту, прав національних меншин.

Сторони акцентували увагу на необхідності подальшого розвитку двосторонньої співпраці українських і румунських парламентаріїв з метою розвитку співробітництва в багатьох галузях. Зокрема, Ірина Геращенко   зосередила увага на питаннях щодо посилення санкцій задля запобігання нових актів агресії Російської Федерації; посилення української армії шляхом надання зброї, військової техніки, медичної допомоги, сприяння румунської сторони у встановленні безвізового режиму між Україною та ЄС. Також голова Комітету з питань європейської інтеграції висловила вдячність за сприяння студентам зі Сходу  України  в отриманні освіти в румунських навчальних закладах.

З української сторони було висловлено побажання про можливість допомоги Україні в боротьбі з інформаційною війною, яку проводить Російська Федерація проти нашої держави.

Ганна Гопко наголосила на важливості подальшої розбудови міжпарламентських стосунків, необхідності залучення до спільної роботи членів інших комітетів і висловила сподівання на майбутню плідну співпрацю між двома країнами.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30