Вихід із ситуації, що склалася в Україні, Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк бачить «у встановленні диктатури закону, диктатури права, диктатури правди».

«Іншого шляху у нас немає», - наголосив він під час багатотисячного Форуму національної єдності, що відбувся на Європейській площі Києва у п‘ятницю, 30 березня, за участі Прем‘єр-міністра України, представників Коаліції національної єдності, громадськості, науковців, митців.

Говорячи про заклики до проведення позачергових парламентських виборів, А.Мартинюк сказав, що «представники Коаліції національної єдності не бояться позачергових виборів і виграють їх з кращим результатом, ніж це було рік тому». «Але користуючись нагодою, хотів би запитати, чи треба нам витрачати півтора мільярда гривень на позачергові вибори, котрі можна пустити на матеріальний достаток, чи треба збурювати знову суспільство?», - запитав він і продовжив: «Поза всяким сумнівом відповідь нашого народу ні, ні і ще раз ні!».

 

А.Мартинюк вбачає глибоку символіку у тому, що комуністи, соціалісти і Партія регіонів провели об‘єднавчий форум під гаслами миру і єднання, зробивши це першими.

Він також наголосив, що сьогодні «наша рука, наш заклик на вірність державі простягнуті назустріч тим, хто не хоче працювати», хто «щодня народ України зомбує словом криза, криза, надкриза, криза соціальна, криза економічна».

А.Мартинюк звернувся до тисяч громадян із запитанням: «Чи можна назвати кризою, коли працюють усі державні установи і органи, коли відбувається поступальний розвиток економіки держави, коли уряд разом з парламентом приймають рішення про чергове підвищення матеріального достатку людей?». За його словами, не є кризою, коли  парламент і уряд приймають рішення про підвищення мінімальних пенсій, зарплат та інших соціальних стандартів. При цьому Перший заступник Глави парламенту запевнив, що «Верховна Рада та уряд твердо обіцяють, що це перше, але не останнє підвищення соціальних виплат».

«Якщо ж говорити про кризу, то, мабуть, треба погодитися з тим, що дійсно існує криза, але в головах тих опозиціонерів, які крім одних закликів до чергових бунтів, до чергових непідкорень більше нічого не пропонують суспільству, які закликають нас повернути назад», - сказав А.Мартинюк.

Він висловив тверде переконання, що ніяких позачергових виборів не буде, а Коаліція національної єдності та уряд, створений нею, працюватимуть до 2011 року.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43
14 травня 2024 14:42
14 травня 2024 12:39
10 травня 2024 17:27
10 травня 2024 17:04
10 травня 2024 11:17
10 травня 2024 10:39
09 травня 2024 20:50