У четвер, 29 березня, Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк прийняв голову Комітету Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації з питань економічної політики, підприємництва і туризму Євгена Федорова.

У ході зустрічі обговорено перспективи українсько-російської економічної співпраці, зокрема налагодження постійної взаємодії між Комітетом Верховної Ради України з питань економічної політики та Комітетом Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації з питань економічної політики, підприємництва і туризму.

На початку зустрічі А.Мартинюк високо оцінив ініціативу економічних комітетів двох парламентів щодо налагодження постійної співпраці. Перший заступник Глави парламенту сказав, що «ми з радістю відзначаємо поліпшення взаємовідносин між нашими країнами», зокрема позитивну динаміку товарообороту та інвестицій. Водночас він висловив жаль з приводу падіння показників прикордонного співробітництва, яке успішно розвивалось до кінця 2004 року і скоротилося у наступні півтора року.

А.Мартинюк наголосив, що покладає великі сподівання на унормування роботи Міждержавної комісії Ющенко-Путін.

Він звернув увагу співбесідника на економічне зростання, яке сьогодні відбувається в Україні. «Це, природно, впливатиме на соціальні показники», - наголосив А.Мартинюк, зазначивши, що «ми підтримуємо уряд у прагненні тричі за цей рік підвищити пенсії».

Перший заступник Голови Верховної Ради України окреслив також поточну політичну ситуацію в Україні. При цьому  він наголосив, що не бачить конституційних підстав для розпуску парламенту Президентом України і вірить, що Віктор Ющенко «не піде на такий крок».

Коментуючи заяви опозиції та Президента щодо нелегітимності формування коаліції за рахунок окремих депутатів, він підкреслив, що єдиним органом, уповноваженим приймати рішення з цього приводу, є Конституційний  Суду України, і тому варто почекати його висновків. Водночас А.Мартинюк наголосив, що коаліція легітимна, оскільки Конституцією не заборонено приєднання окремих депутатів до існуючої коаліції.

Він пов‘язав приїзд до Києва великої кількості людей зі з‘їздом Народного Союзу «Наша Україна», наміченого на наступні вихідні, та висловив переконання, що «ще більше буде прибічників чинної коаліції». А.Мартинюк з тривогою сприймає намагання порушити стабільність у державі, однак вважає, що «кризи сьогодні немає. До такого розвитку подій опозиціонерів підштовхнуло прагнення чергових членів їхніх фракцій увійти до Коаліції національної єдності».

Він поінформував Є.Федорова, що ситуація, яка склалася, буде розглядатися на зборах народних депутатів, які відбудуться сьогодні о 16.00 і на які запрошено представників усіх фракцій.

Крім цього А.Мартинюк повідомив про домовленість з Президентом щодо проведення у наступний понеділок його зустрічі з керівництвом парламенту та депутатських фракцій.

Перший заступник Голови Верховної Ради України також виклав свою позицію стосовно різних аспектів зовнішньої політики.

У свою чергу Є.Федоров побажав Україні «позитивного руху, економічної стабільності, яка відзначається останнім часом». При цьому він зазначив, що Росія розглядає стабільність в Україні як запоруку стабільного руху Росії.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

10 травня 2024 17:27
10 травня 2024 17:04
10 травня 2024 11:17
10 травня 2024 10:39
09 травня 2024 20:50
09 травня 2024 20:31
09 травня 2024 19:24
09 травня 2024 17:47
09 травня 2024 17:32
08 травня 2024 17:52