Погоджувальна рада

Опубліковано 21. 12. 2015

СТЕНОГРАМА

засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій

(депутатських груп) у Верховній Раді України

21 грудня 2015 року

 

Веде засідання Голова Верховної Ради України ГРОЙСМАН В.Б.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Шановні колеги народні депутати, керівники фракцій, голови комітетів! Ми розпочинаємо засідання Погоджувальної ради.

Хотів би на самому початку привітати всіх з рішенням Європейського Союзу, звітом Комісії щодо впровадження безвізового режиму. Фактично розпочався практичний шлях, який дозволить українцям отримати безвізовий режим з європейськими країнами. Це така дуже довгоочікувана подія.

І хочу ще раз подякувати колегам народним депутатам, хто б що не казав, скільки б не було скептичних поглядів на це питання, але наше з вами голосування дало можливість забезпечити всю необхідну законодавчу базу для впровадження безвізового режиму. Тому я щиро всіх вітаю з цим.

Я думаю, що нам потрібно буде і далі приймати відповідні рішення. І я переконаний в тому, що в залі Верховної Ради України ми знайдемо більшість голосів для прийняття цих рішень.

Окремо хотів би зазначити, шановні колеги, в нас з вами ключове завдання на цей тиждень – це прийняття Державного бюджету на 2016 рік. Хочу вас поінформувати про те, що після презентації бюджету, представлення в парламенті я утворив робочу групу, в яку увійшов Прем'єр-міністр країни, а також керівник Міністерства фінансів і представники з уряду, а від парламенту – це керівництво або представники всіх фракцій і груп українського парламенту, а також представники двох комітетів:  податкового і бюджетного. Ми працювали всі ці дні і фактично вийшли, вже є певні узгоджені позиції, і я би хотів вам про це сказати.

Перше. Ми відстояли фінансову децентралізацію. Це буде означати, що місцеві бюджети, як і в цьому році, будуть мати ту ж  саму систему, як в 2015 році, що є надзвичайно позитивним кроком. І жодних питань щодо відкату системи або руйнації системи децентралізації не відбудеться в цьому бюджеті – це є позитивна річ.

Наступна позиція, яка є надзвичайно важливою, ми узгодили про те, що єдиний соціальний внесок, тобто це податок на заробітну плату, буде знижено до 22 відсотків. Це теж є позитивна річ щодо детінізації заробітної плати, будемо надіятися, що вона відбудеться, а також можливість переведення заробітних плати  в абсолютно відкриту площину.

І ще одна важлива річ. Ми домовились про те, що зберігаємо для малого і середнього бізнесу систему спрощеного оподаткування. Це теж є три фундаментально правильні речі, по яким нам вдалось вже знайти  порозуміння.

Зрозуміло, що ми би хотіли з вами раніше отримати бюджет і всі пов'язані закони, але це відбулось тільки 11 грудня, що покладає сьогодні на нас додаткову відповідальність. І я ще раз хотів би підкреслити, що я розумію, що все дуже непросто, є багато поглядів на те, яким має бути бюджет країни. Але все ж таки я закликаю, щоб ми знайшли правильні рішення і змогли на цьому тижні їх ухвалити для того, щоби бюджет уже почав виконуватися з 1 січня 2016 року. Зрозуміло, що будуть різні дискусії з цього приводу, але все ж таки  я закликаю всіх до конструктивного і професійного підходу з цього питання.

Окремо хотів би підкреслити, завтра першим питанням порядку денного стоїть питання про початок конституційної реформи в частині правосуддя. Реформа, яка була напрацьована Конституційною комісією, схвалена Венеційською комісією і подана Президентом в стіни українського парламенту. Я дуже розраховую на те, що ми завтра включимо її в порядок денний сесії і направимо на попередній висновок до Конституційного Суду, а далі після цього ми розпочнемо уже повноцінний процес розгляду цього проекту закону і, в тому числі, розпочнеться системна робота самих депутатів Верховної Ради над цим законом.

Тому дуже розраховую на підтримку конституційних змін і початку конституційного процесу, який дозволить нам змінити систему судову таким чином, щоби до неї вже почала повертатись довіра з одного боку, а з іншого боку вона виконувала ту функцію, яка на неї покладена.

Шановні колеги, переходимо до роботи. У нас дуже багато питань порядку денного. І я розраховую на плідну роботу на цьому пленарному тижні, який за календарним планом, що прийнятий на сьогодні, є останнім пленарним тижнем.

Будь ласка, Юрій Віталійович Луценко.

 

ЛУЦЕНКО Ю.В. Шановний Володимире Борисовичу, шановні колеги, ми вважаємо, що єдиним пріоритетом Верховної Ради на цьому пленарному тижні має бути діяльність навколо законів, що забезпечують податкове законодавство і його корегування і прийняття Державного бюджету.

Відтак я пропоную всю решту законопроектів зняти з розгляду цього тижня, бо через слабу підготовку документів урядом ми маємо щонайменше 12 законів, що формують податковий і бюджетний процес, до яких, на жаль, є дуже-дуже багато питань. Робочі групи працюють буквально по ночам і, тим не менше, запитання залишаються. Тому мені здається, цей тиждень треба присвятити виключно питанням підготовки корегування Податкового кодексу на чинній законодавчій базі, а також формування бюджету.

Думаю, що нас всіх може об'єднати політика захисту вітчизняного сільгоспвиробника, яку ми маємо забезпечити в Податковому кодексі, ми маємо зберегти спрощену систему режиму для вітчизняного підприємництва. Ми маємо продовжити політику децентралізації і робити і далі міста і громади точками росту нашої країни. А також пошук оптимальних змін розміру рент та акцизів, інших платежів.

На жаль, більшість із цих питань все ще стоять під питанням у поданих законопроектах. Відтак, думаю, що завтра треба саме ці законопроекти, близько 12-ти, включити до порядку денного і зосередитись над їх опрацюванням усім: і профільним і допоміжним комітетам у цьому питанні.

Також наша фракція підтримує нагальну, уже давно перезрілу необхідність початку судової реформи. І тому думаю, що завтра першим пунктом порядку денного має бути відправлення в Конституційний Суд проекту змін до Конституції задля можливості очищення судової гілки влади, як ми всі домовлялися, через персональну переатестацію усіх суддів нашої країни.

Ще раз хочу запевнити, Володимире Борисовичу, що наша фракція налаштована на прийняття документів. Але без детального обговорення, без серйозної роботи і в комітетах, і в спеціально створених групах ці документи, через слабу підготовку і організацію їх урядом, пройти не зможуть. Ми не можемо собі допустити вхід в наступний рік без бюджету. Бюджет є неможливий без коригування податкового законодавства. Відтак весь цей тиждень має бути присвячений цій роботі. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую, Юрію Віталійовичу. Дякую, що дотримались регламенту.

Будь ласка, Максим Юрійович Бурбак, "НАРОДНИЙ ФРОНТ".

 

БУРБАК М.Ю. Доброго дня, шановний Володимире Борисовичу, шановні колеги! Спершу все ж таки хотів би привітати своїх колег з позитивним висновком Єврокомісії щодо виконання Україною вимог для запровадження  безвізового режиму між Україною і країнами ЄС. Це успіх всієї української влади: Президента, Прем'єр-міністра та коаліції "Європейська Україна" в нашому парламенті – це успіх всієї країни.

Я хочу тут підкреслити, якщо ми працюємо разом, працюємо злагоджено, то позитивні результати очевидні. Зараз перед нами стоїть завдання так само злагоджено затвердити зміни до податкового законодавства і прийняття  до нового року бюджету.

Я наголошую, що Президент визначив ці урядові законопроекти як невідкладні. У нас немає часу на суперечки. МВФ вкотре нагадав, якщо Верховна Рада не затвердить Держбюджет на 2016 рік з дотриманням вимог МВФ, ми не отримаємо третій транш кредиту. Нікого не хочу лякати, але ми повинні свідомо розуміти, що це поставить під загрозу фінансування АТО, проходження опалювального сезону, своєчасну виплату пенсій і зарплат, а також виконання інших соціальних зобов'язань держави. Наші військові повинні бути підтримані і всі витрати з бюджету, для того щоб відбити російську агресію, повинні бути профінансовані і бюджет повинен бути прийнятий в цьому році.

Ми не можемо зірвати процес децентралізації. Ми повинні зайти в новий рік з бюджетом. Тому що всі розмови про те, що можна фінансувати одною дванадцятою бюджету у січні, неприпустимі. Вже створено 159 об'єднаних територіальних громад, там проведено вибори і громади чекають від нас бюджету. Ми не маємо права зірвати ці процеси. Я вірю, що здоровий глузд переможе популізм та демагогію, коаліція з гідністю пройде цей іспит на єдність.

Наступне. Нам треба врешті-решт розпочати процес приватизації. Необхідно ухвалити закон і поставити крапку. Деякі політикани на кожному кроці кричать про корупцію, а насправді намагаються зберегти свій вплив на державні підприємства.

І насамкінець, через 10 днів ми матимемо зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, це наше з вами спільне досягнення, досягнення української громади. Закликаю працювати так само єдиною командою, аби в наступні роки Україна якнайшвидше відчула позитивний ефект від реальної інтеграції з Європейським Союзом. Заради цього зовнішньополітичного поступу 2 роки тому ми усі вийшли на Євромайдан. Нас об'єднує спільна мета – європейська Україна. Таким має бути пріоритет спільної команди: парламенту, Президента та уряду. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую, що дотрималися регламенту .

Будь ласка, Олег Романович Березюк, фракція "САМОПОМІЧ".

 

БЕРЕЗЮК О.Р. Доброго дня, вельмишановний пане Голово, вельмишановні колеги! Головне, щоб управління нашою державою і управлінці нашою державою не перетворилися на заклинателів і виголошувачів мантр. Так мантра "безвізовий режим". Так, справді, є ряд позитивних висновків, але безвізового режиму немає, і ряд дуже грубих зауважень до української держави, які вона має виконати, і коли вона їх виконає також невідомо – залежить від нас.

Мантра: "у нас є децентралізація і у нас є політична децентралізація, треба прийняти децентралізаційні поправки до Конституції". Але там же децентралізації немає. І підтвердженням цього, що курс держави є на повзучу деспотичну централізацію, є бюджет 2016 року. На превеликий жаль, це є як і повзуча, скрита, так і пряма централізація витрат.

Минулого року ми прийняли дуже якісні, можливо єдині реформаторські закони, які збільшили надходження до місцевих бюджетів більше як на 25 мільярдів гривень, майже 26, а може й більше. Цього року ми хочемо внаслідок пропозицій уряду прийняти бюджет, який збирає, який забирає в прямий і непрямий спосіб з місцевих бюджетів більше 36 мільярдів гривень! Тобто ми не просто повертаємося до минулого року – ми грабуємо місцеве самоврядування в прямий спосіб. Це недопустимо!

Крім цього всього, що сьогодні говорили і будуть говорити наші колеги про податкову реформу і як під нею треба працювати. До вечора побачимо, як працювала група робоча. Але ми не будемо доторкатися до розгляду цього бюджету в залі, коли ми не побачимо постатейних витрат, які записані у бюджеті цієї країни. Постатейних, "паспорт" з кожної статті! Це є задача парламентаря – переглянути це. Я думаю, ми там знайдемо не менше 100 мільярдів гривень неефективних витрат або витрат, які непотрібні.

Наступна річ – це є судова реформа. Щоб так не сталося – знову мантра, як ми приймали, а, вірніше, "САМОПОМІЧ" не приймала Закон про справедливий суд. Закон прийнятий, а справедливого суду немає. Тому це буде предметом особливої уваги: чи це буде знову мантра і мімікрія, і спроба, і make-believe play чи це буде справжня зміна судової системи країни.

Пане Голово, на превеликий жаль, у вас не було об'єктивно часу зустрітися з  представниками громадськості Кривого Рогу. Але ви з ними мали відверту і дуже довгу і якісну нічну телефонну розмову, у якій ви, згідно їх слів,  сказали таке, що перед тим минулим засіданням, де ми "провалили" це питання успішно коаліцією, ви були за 10 кроків до перемоги права на вільне волевиявлення, а сьогодні ви за крок до цього.

Так ось, ця держава з реактивною швидкістю губить довіру до себе як і в політичному, так і в бюджетному процесі. Давайте ми цього тижня покажемо державі, що вона стоїть не на захисті  інтересів одного чи другого претендента, однієї чи іншої партії, вона стоїть на захисті інтересу  вільного волевиявлення основи свободи цієї країни. Це дуже важливо, тоді і бюджет цієї країни буде мати сенс, бо ця вільна громада буде його якісно використовувати.

Тому запрошуємо вас всіх до роботи, тому що  ми справді повинні прикласти всіх моральних і фізичних зусиль, щоби до нового року прийняти кошторис країни. Це буде символом і знаком для людей і міжнародної громадськості про те, що ця Україна важко, але розвивається, вивчаючи свої дефіцити  і проблеми. Дякую вам.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую, Олегу Романовичу.

Будь ласка,  Юлія Володимирівна Тимошенко, "Батьківщина".

 

ТИМОШЕНКО Ю.В.  Вітаю всіх, хто присутній на цій нараді, а також тих, хто нас бачить по телебаченню. І хочу сказати, що на сьогоднішній день ми мусимо з вами визначити, що стратегія, яка обрана діючим урядом щодо реформування країни, є глибоко помилковою. Критерієм  правильності будь-якої стратегії є результат.

Ми маємо з вами цифри. Якщо обчислити валовий внутрішній продукт в доларах, а це  єдина реалістична цифра, то за два роки правління цього уряду валовий внутрішній продукт впав в 2,2 рази. На початку роботи два роки тому складав  183 з половиною мільярда ВВП країни, зараз 84 мільярда. Я думаю, що це і є критерій оцінки. Ми маємо один з найнижчих завдяки цьому в світі показник ВВП на душу населення, що є критерієм оцінки в світі, де знаходиться наша держава і як живуть люди.

Саме тому я вважаю, що розвал управління, який сьогодні є фактом в нашій державі, мусить стати предметом обговорення на Загальних зборах коаліції. Я хочу нагадати всім членам коаліції, що у нас за Коаліційною угодою є такий орган, як Загальні збори коаліції, який збирався лише один раз показушно, коли коаліція створювалась, і після цього жодного разу скликані Загальні збори коаліції не були. Навіщо тоді коаліція? Тобто ми як "Батьківщина" вимагаємо скликання Загальних зборів коаліції і обговорення ситуації з розвалом управління країною.

Тепер що стосується бюджетного процесу і Податкового кодексу. Всі ми розуміємо, що прострочений, мінімум, на 9 місяців бюджетний процес, Бюджетна резолюція досі не подана. Це означає, що ні коаліція, ні парламент не були співучасниками створення стратегії бюджетного процесу на 2016 рік. І це мусить бути окремим питанням, яке потребує обговорення.

Що стосується тепер штурмового режиму, знаєте, в якому Верховну Раду примушують працювати. Податковий кодекс, який подав уряд, абсолютно профнепридатний. Знищується система пільгового оподаткування малого бізнесу, знищується система пільгового оподаткування аграрного комплексу, що, в принципі, вбиває залишки надії на зростання ВВП і розвиток країни. Крім того, посилюється багаторазово тиск на людей пересічних через збільшення податку на нерухоме майно. Крім того, абсолютно не оптимізується загальна податкова система. Це те, що ми отримали.

І, крім того, встановлюється для приватних компаній рента на рівні 29,14 по видобутку газу, а для державної компанії залишається 70. Нехай хтось пояснить ці корупційні вкраплення в Податковий кодекс! Це означає, що тарифи збираються, незалежно від того, що падають ціни на газ, залишити такими, як в минулому році – це неприпустимо!

Тому Податковий кодекс наша команда буде голосувати і підтримувати. Дякую всім депутатам, які "дотягують" сьогодні цей Податковий кодекс і виправляють помилки уряду. Ми будемо голосувати, якщо, перше, буде збережена пільгова податкова система для аграріїв і малого бізнесу, якщо буде єдиний соціальний внесок зменшений до 20-22 відсотків, якщо буде справедливо встановлена рентна плата і якщо не буде жодного збільшення тиску податкового на людей і на малий і середній бізнес. Крім того, ми заявляємо, що мусить бути скасований імпортний збір додатковий 10 відсотків, який є, а також все оподаткування пенсій, яке є в країні, тому що це просто нонсенс.

Що стосується бюджету. Можу сказати, що ми не зможемо підтримати бюджет, якщо там залишиться при інфляції 46 відсотків в 2015 році і 12 відсотків на наступний рік, якщо залишаться пенсії і заробітні плати без реальної індексації, наша команда не зможе за це проголосувати. Якщо залишиться стара тарифна політика, ми не зможемо за цей бюджет проголосувати. Якщо буде знищена наука, у якої забирають останні копійки і взагалі руйнують систему наукового розвитку нашої держави, ми не зможемо за це проголосувати.

Крім того, що стосується місцевих бюджетів – це взагалі приниження і ганьба! Тому що згортається децентралізація і всі гроші забираються в центральний бюджет. Практично на 62 мільярда віддали делегованих повноважень на місцеві бюджети і не додали 8 мільярдів на ПТУ і коледжі, 6,4 – на загальноосвітні школи, 8,8 – на заклади охорони здоров'я. І повністю зняли всі пільги, не профінансувавши їх на 2,2 мільярда і перекинувши це на бюджети.

У такому вигляді руйнації держави ні бюджет, ні Податковий кодекс не пройде. І "Батьківщина" буде на цьому фундаментально стояти.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую. Будь ласка, Юрій Анатолійович Бойко, "Опозиційний блок".

 

БОЙКО Ю.А. Дякую, Володимире Борисовичу.

Перш за все хочу сказати, що ця ситуація з прийняттям бюджету і змінами до Податкового кодексу є наслідком помилкової роботи уряду протягом останніх двох років. І результатом цієї роботи стало те, що наша країна стала повністю залежати від зовнішнього фінансування.

І от коли, колеги, зараз йшло роз'яснення ситуації з Податковим кодексом, світ не знає інших рецептів, якщо в країні впало ВВП на 15 відсотків, відновлення економіки, окрім тільки зменшення податків і всіх податків, а не тільки тих позитивних речей, як ви сказали, Володимире Борисовичу, у своєму вступному слові.

Що стосується ЄСВ, потрібно зменшувати податки на прибуток, потрібно зменшувати податок на реальний сектор економіки. Єдине, що  може врятувати нашу економіку – це зменшення податків, а також зменшення кредитної ставки, яка сьогодні є 22 відсотки і практично не дає можливості розвиватись реальному сектору. Тому ми будемо проти цих змін і вважаємо, що вони  не дають відповіді на головне питання: яким чином не залежати  від кредиту, а розвивати власну економіку?

Що стосується бюджету. Головне питання, проблемне питання в цьому бюджеті – те, що він не дає відповіді, яким чином захистити людей, які втратили після девальвації національної валюти свої доходи. Немає реальної індексації пенсій і зарплат у бюджеті, а відповідним чином є подальше погіршення життя людей. Тобто цей бюджет, всі повинні усвідомити, є подальшим те, що погіршує життя нашого населення. Відповідним чином  ми будемо проти цього. 

Декілька питань, які стосуються поточної роботи нашого парламенту наступного  тижня. Перш за все ми категорично проти того, щоб сталося так, як у нас попереднього пленарного тижня, щоб наш парламент втягували всупереч законодавству і Конституції в розборки стосовно виборів у будь-якому місті нашої країни. І парламент не повинен підмінювати  собою судові установи або Центральну виборчу комісію. Ми категорично проти цього. 

Друга є дуже небезпечна тенденція виникнення, на додаток до політичних конфліктів нашої країни, міжконфесійних конфліктів, які сталися на кшталт того, що сталося в селі Птича Рівненської області минулого тижня. Це неприпустимо! І влада повинна діяти тут жорстко і рішуче.

Я прошу, Володимире Борисовичу, поставити на голосування Закон 2235а, який дуже важливий для комунальної сфери Донецької і Луганської областей, території яких контролюються нашою українською владою, який стосується можливості збору податків і можливості зміни керівних органів на цих територіях. Внаслідок непорозумінь цього сьогодні неможливо зробити, а відповідним чином не можна наповнити місцеві бюджети.

Взагалі я вважаю, що тиждень буде напруженим і потрібно працювати, але працювати так, щоб дати відповідь суспільству на головні питання, які турбують сьогодні людей. Дякую за увагу.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую, що дотримались регламенту.

Будь ласка, Олег Валерійович Ляшко, Радикальна партія.

 

ЛЯШКО О.В. Дякую.

Шановні колеги народні депутати, шановні громадяни України!  Безумовно, цей тиждень важливий, як і попередні тижні, як і наступні тижні, бо життя на цьому не зупиняється.

Але що ви робили минулого тижня? Ви смішили всю країну. Ви зібрали позачергове засідання парламенту, стояло 7 питань порядку денного, 2 питання обговорили, жодного не проголосували і розійшлися. Я питаю, для чого ви збирались, якщо ви нездатні приймати рішення?

Чому ви зупинились? Тому що вся країна побачила, що той бюджет, ті податкові зміни, які ви пропонуєте – це грабіж серед білого дня з великої дороги! Ви зараз продовжуєте те саме робити!

Тому фракція Радикальної партії за цей грабіж голосувати не буде!

Ви грабуєте людей! Сьогодні "Нафтогаз", точніше НКРЕ знизило ціни для промислових підприємств на газ. 5 тисяч гривень за тисячу кубів! Я питаю, чому люди по 7300 повинні платити!? Я питаю, якщо у нас ціна газу – 227 доларів за тисячу кубів, чому втричі більше повинні платити?!

Ви розказуєте, що ви вирішили проблеми платіжок. Ви з якого космосу прилетіли?! Ви подивіться, які платіжки люди нарешті отримали! Двокімнатна квартира, 60-70 квадратних метрів – 2 тисячі гривень за опалення! Це не рахуючи вартості світла, води, газу і всього іншого!

Ви грабуєте людей! Ви розказуєте про бюджет? У вас у бюджеті зариті одні корупційні схеми! Сьогодні корупція – це ця ракова пухлина, яка знищує український організм, а ви розказуєте про якісь там реформи! Ці метастази вже так глибоко пішли, що це має бути не реформа, а це треба   "рубати гордіїв вузол".  Вам розказати, які реформи? Ви при владі, ви не знаєте. Ми вам, опозиція, розкажемо, які реформи. Негайно, негайно,  негайно звільнити всіх до одного прокурорів, суддів, митників, податківців! От вам реальні реформи, а не та профанація, якою  ви займаєтесь.

Шокін минулого тижня  призначив 154 керівника місцевих прокуратур. Покажіть нам хоч одну нову людину. Там немає жодної людини не із системи! Я вас у лютому цього року, коли ви цього старого Шокіна призначали, я вас попереджав, я вам казав: "За кого ви голосуєте? Які реформи!?" Людина, яка все життя будувала корупційну систему, які вона  реформи може проводити? Тільки виконувати політичні замовлення. От вас наслідок цих реформ: поміняли шило на мило, одних тих самих призначили, "вішають лапшу на вуха", що реформи.

А в судочинстві?! Ви почитайте ті зміни до Конституції, які ви пропонуєте. Ви фактично консервуєте оту суддівську мафію, яка сьогодні є, і ставите її в залежність, бо вони будуть проходити переатестацію. Ніякої переатестації! Всіх к чортовій  матері вигнати! Усіх до  одного вигнати!

Не знаєте, як люди живуть, підіть до них. Он я на Миколая їздив, вітав. У людей немає грошей, щоб конфетки дітям купить. От до чого ваші реформи довели, паразити ви такі  безсовісні!

Тому я від вас вимагаю, перше, припинити.

Ви смієтесь! Ви вийдіть до людей, вас на вилах у кращому випадку винесуть, як вам смішно. Ви не до тих людей ходите. Ви по дорогих ресторанах ходите, а ви до народу підіть – і вас на вилах виженуть. Чому? Тому що ви довели людей до ручки.

Тому ми вимагаємо від вас радикально міняти ситуацію. Боротьба з корупцією – це не просто в  ефірі ля-ля-ля, ля-ля-ля. До діла!

 

ЛУЦЕНКО Ю.В. Це броньовані автомобілі голів фракції Радикальної партії.

 

ЛЯШКО О.В. Так, абсолютно правильно, броньований автомобіль, щоб ви не застрелили єдиного, хто у вас до  опозиції. Так, абсолютно правильно.

Тому що ви розказуєте про реформи. Ви країну до ручки довели, і ви намагаєтесь зашкодити тим, хто хоче  вас зупинить. Ми не дамо вам знищити країну, ми не дамо вам її добити до ручки! Для цього ми пропонуємо суспільству конкретну програму дій: економічні, боротьба з корупцією, соціальні  зміни. Усі кошти, які є, вони повинні не на ваші корупційні схеми йти, вони повинні йти на підвищення, радикальне підвищення заробітних плат і пенсій. Люди сьогодні жебракують внаслідок ваших реформ!

Ви вже заявляєте, що відставка уряду буде в квітні. А коаліцію коли ви будете міняти? Теж у квітні місяці? Да, до квітня місяця країна не виживе з вашою політикою! Тому ми вимагаємо негайно, негайно зупинити цю політику!

Зокрема ми зареєстрували проект постанови про проведення перерахунку ціни на газ для населення. Я вимагаю від парламенту завтра прийняти цю постанову і знизити людям ціни на тарифи, на житлово-комунальні послуги залежно від ціни на газ. Те, що Прем'єр-міністр обіцяв, беріть і виконуйте!

Ми підтримуємо колег з фракції "САМОПОМІЧ" про проведення перевиборів в Кривому Розі не тільки міського голови, які сфальсифікували, а й міської ради! Давайте знайдемо компроміс, і щоби не чубиться, разом приймемо чи ваш законопроект чи наш, але маємо "розрубати гордіїв вузол" фальсифікацій в Кривому Розі.

І наостанок. Хлопці, ви не знаєте, як живе народ, якби знали, то не хвалились би. Ви хвалитесь тим, чого немає. Головна реформа – це скільки люди грошей у кишені мають. А у них сьогодні через вас пусто. Пусто! Немає нічого. Тому припиніть цим займатися.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Віталій Хомутиннік, група "Партія "Відродження"".

 

ХОМУТИННІК В.Ю. Дякую.

Шановні колеги, шановні громадяни України, на жаль, як завжди, ми хочемо в останній тиждень року прийняти всі основні закони, по яким держава буде жити в наступному році: зробити кардинальні зміни в Податковому законодавстві, прийняти бюджет, який ми щойно отримали.

Коли обирався цей парламент, то в усіх були сподівання, що новий парламент буде працювати по-новому і буде працювати відповідно до законів України, до Конституції. Але всі ці сподівання залишилися марними. В парламенті постійні свари, постійне нехтування законів та Конституції. Безумовно, партія "Відродження" обурена такими діями і таким підходом уряду та коаліції.

Щодо проектів законів, які подані на цей тиждень, то за Податковий кодекс, який поданий урядом, партія "Відродження" не буде голосувати, тому що в цьому проекті знищується спрощена система оподаткування, знищується фактично аграрна галузь. Перераховуються основні податки, наприклад, податок на нерухомість, який не тільки збільшується, а ще і вводиться податок на нерухомість на ферми, на заводи, на цеха, які не працюють, що також вдарить по промисловості, яка фактично вже добита.

Тому Податковий кодекс в новій редакції, який доопрацьовується, ми будемо дивитися на остаточну редакцію. Якщо будуть викреслені позиції щодо спрощенців, а це біля мільйона підприємців, приватних підприємців, які вже неодноразово виходили на Майдан і захищали своє право. Це аграрна галузь – фіксований податок не можна піднімати. Не можна піднімати податок на нерухомість для селян. По спрощеній система має бути окрема дискусія.

Щодо бюджету. Бюджет, начебто, піднімаються на 12 відсотків соціальні стандарти. Але в той же час планована інфляція на наступний рік також 12 відсотків, що безумовно занижена. Ми розуміємо, що інфляція буде набагато більша. Це означає, що ніякого підвищення соціальних стандартів у наступному році не планується.

До нас також звернулися мери міст, які обурені пропозиціями уряду щодо перерозподілу єдиного податку, який сьогодні пропонує уряд. Наприклад, міський бюджет Харкова недоотримає в такий спосіб 442 мільйона гривень, а міський бюджет Ужгорода 28 мільйонів гривень. Ми направили відповідні матеріали до бюджетного комітету. І будемо сподіватися, що при доопрацюванні ці дисбаланси будуть враховані.

Дякую. Бажаю вам плідної роботи на цьому тижні.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую, що дотримались регламенту.

Будь ласка, Ярослав Москаленко, група "Воля народу".

 

МОСКАЛЕНКО Я.М. Шановні колеги, розпочинаючи свій виступ, я хотів би привітати український народ і від імені української спільноти подякувати Європейській комісії за те, що, не дивлячись на дестабілізацію  влади в Україні і загострення політичної кризи, вони все ж взяли на себе відповідальність і прийняли найважливіше рішення на шляху до безвізового режиму.

Щодо останнього пленарного тижня, депутатська група "Воля народу" не має особливих зауважень до порядку денного. Ми вважаємо, що цей тиждень повинен стати підсумковим тижнем цього року.

Пройшло більше 365 днів після того, як український парламент дав безпрецедентний кворум довіри програмі Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. І ми тоді проголосували 341 голос – майже всі, хто були в залі, підтримали ту програму. Так само ми підтримали коаліцію. Ми пам'ятаємо, як довго писалася Коаліційна угода рік назад. І ми підтримали коаліцію, підтримавши всі кадрові призначення 288 голосами, не дивлячись на те, що поза процесом залишили 90 мажоритарних депутатів і "Опозиційний блок", розподіляючи навіть керівні посади українського парламенту, що є грубим порушенням. Але свою підтримку ми дали і розділили відповідальність з коаліцією на той час.

Що ми маємо на сьогодні? Коаліційна угода не виконана навіть на 40 відсотків. І в результатів хотів би просту констатацію фактів. Пройшов рік, за рік Україна стала повноправним членом найбідніших країн світу. Ми стали перед реальною загрозою деіндустріалізації. Декларуючи в Коаліційній угоді необхідність підвищення енергобезпеки, уряд цілеспрямовано займався її підривом – всі видобувні галузі енергетики переживають глибоку кризу.

Допущена обвальна і неконтрольована девальвація гривні. Триває відтік депозитів. Український банківський сектор захлеснула хвиля масових банкрутств. Допущена рекордна за останні 20 років інфляція. Заробітна плата впала, а заборгованість її зросла. За цей рік отримано безпрецедентне підвищення тарифів житлово-комунального господарства.

Натомість уряд весь рік займався імітацією реформ. Декларація успіху в сфері децентралізації – спроба видати бажане за дійсне. Доходів на місцях більше не стало. А номінальне зростання доходів в місцевих бюджетах в основному викликано інфляцією. Тобто реальні доходи місцевих бюджетів з поправкою на інфляцію в порівнянні з минулим роком значно впали.

Експорт пішов в глибокий мінус. Провалена медична реформа. Завалена податкова реформа і, як наслідок, бюджетний процес, а податкова реформа Южаніної, яку писала вся українська спільнота, наука, підприємці, фінансисти і економісти, не взята до уваги Міністерством фінансів.

Системна криза-2015 підштовхує населення працездатного віку залишити країну. І навіть 20 спортсменів-олімпійців покинули власну країну, що, в свою чергу, є величезним мінусом для Міністерства молоді і спорту і є "червоною карткою" для всього Кабінету Міністрів. Все це ще більше віддаляє Україну від європейської мрії, а саме європейських стандартів життя.

Шановний Володимире Борисовичу, шановні колеги, депутатська група "Воля народу" просить вас поставити на голосування постанову, яку ми зареєстрували, щоби депутати могли висловити своє ставлення до роботи уряду за 2015 рік. Це не є резолюція недовіри, на яку потрібно 150 голосів, але це є свого роду сигнальне голосування, яке ми останнім часом любимо в парламенті ставити перед важливими голосуваннями. Це є сигнальне голосування, щоб показати ставлення депутатів, ми всі вернулись з округів, ми знаємо настрої сьогодні населення, щоб показати ставлення до тієї роботи, яка була в 2015 році. Просимо не ігнорувати, поставити цю постанову – і далі це буде як сигнал і коаліції.

І прошу не шантажувати країну розвалом коаліції. Коаліція повинна бути, вона повинна працювати. І коаліції нічого не заважає сьогодні переформувати уряд і не стояти на місці. Дякую за увагу.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую, що дотримались регламенту.

Будь ласка, Представник Президента – Степан Іванович.

 

КУБІВ С.І. Шановний пане Голово, шановні колеги, сьогодні вже кожен виступаючий говорив, що рішення Європейської комісії, яке дало "зелене світло" запровадженню безвізового режиму – це є дуже важливий етап в розвитку нашої держави. Це є велика відповідальність кожного з нас закінчити ті рішення через прийняття законів у Верховній Раді, які ми повинні зробити згідно графіку і підписання угоди.

Разом з тим було сказано, що з 1 січня 2016 року почне працювати і зона вільної торгівлі з європейськими партнерами. Разом з тим хочу сказати, коли оцінювали ситуацію багато скептиків, що рішення не буде прийнято позитивно, ми отримали оцінку нашої праці, але й ще більшу відповідальність на перспективу.

Слід сказали, що на офіційному сайті глави держави  розміщені слова подяки Президента України європейським партнерам, українському громадянському суспільству, українському народу за ті спільні зусилля і з Верховної Ради, уряду, Президента і кожного з нас, особливо громадських організацій,  що ми отримали якісний результат.

Зокрема Президент України зазначив, що Україна знаходиться на порозі подальших і економічних кроків, а також стратегічно важливих політичних рішень у контексті конституційних поправок. Зазначені поправки спрямовані на реформування судової гілки влади, що, в свою чергу, сприятиме оновленню відповідно суддівського корпусу до суспільних очікувань,  відновлення довіри громадян до  судової гілки влади, а також забезпеченню функціонування прокуратури, адвокатури та системи виконання судових рішень згідно з європейськими стандартами.

І тому вже було сказано Головою Верховної Ради, що завтра, 22 грудня, необхідно розглянути проект Закону про внесення змін до Конституції (щодо правосуддя), за номером 3524.

Багато теж сьогодні ми дискусували, що минуле засідання позачергове Верховної Ради критичне, що не потрібно було робити. Але ви знаєте, зустрічаючись і на рівні областей, на рівні районів, кожен з нас відчув, що Верховна Рада продовжує бути відповідним майданчиком публічного характеру, де можна проробляти великі схеми, дискусувати, говорити правду. І відповідно на базі оцієї дискусії була створена робоча група, якій хочу сьогодні, дійсно, подякувати до сьогоднішнього дня і на перспективу, яка приймає абсолютно рішення, які були побажання висловлені депутатами Верховної Ради, економічними експертами, фінансовими експертами і де находиться система компромісу. Це дуже важливо показувати єдність і ефективність  діяльності.

Разом з тим хочу сказати, що безвізовий режим, який ми сьогодні повинні удосконалювати через законодавчу базу, повинні  розуміти, що з 1 січня 2016 року зона вільної торгівлі. Ми сьогодні бачимо, як істерить сьогодні Росія довкола цього питання. А це свідчення того, що ми рухаємося правильним шляхом. Тому потрібно не упустити момент і наші зусилля, особливо уряду, повинні максимально донести до представників бізнесу відповідно щодо прийняття організаційно-технологічного і законодавчого рішення змін  правил гри.

Разом з тим хочу сказати, що законодавча ініціатива, яка буде розглядатися на наступному тижні, є врахована у порядку денному. Акценти, які потрібно зробити, це законопроект 0070 – щодо продовження Угоди між Україною і Малайзією про направлення малайзійського персоналу до України в зв'язку з падінням літака.

Також розглянути опрацьовані комітетами Верховної Ради України щодо пропозицій законодавчі номера таких законів: щодо отримання прав і свобод внутрішнього переміщених осіб – 2166, 1547 – це організація оборонного планування, 1793 – це Кримінально-процесуальний кодекс, про органи внутрішніх справ – 2561, 2461 – щодо захисту інформації, 3225 – про Національну поліцію.

І наостанок, Антикорупційний форум, який цього тижня відбудеться в Києві. Це великий захід, це ініціатори є відомі громадські діячі й політики. Це свідчення того, що боротьба з корупцією є абсолютно добре оцінена Президентом і Верховною Радою і потрібно продовжувати спільну роботу.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую, що майже дотримались регламенту. Дякую.

Будь ласка, Віце-прем'єр-міністр, представник уряду, В'ячеслав Кириленко.

 

КИРИЛЕНКО В.А. Дякую.

Шановний пане Голово, шановні колеги! Уряд вніс документи для  ухвалення бюджету на наступний  2016 рік, вніс зміни до Податкового кодексу, до Бюджетного кодексу і ще низку інших засадничих законопроектів. Так, до минулого тижня тривала дискусія між урядом і частиною парламентського коаліції щодо підходів реформування податкової сфери, а також підходів реформування Бюджетного кодексу. Зрозуміло, що певний час пішов на узгодження цих позицій. Але компромісу досягнуто і це означає, що, як би складно не було, ми повинні рухатись вперед.

Ми в уряді переконані, що цього тижня, за допомогою конструктивної і ефективної взаємодіє уряду і правлячої парламентської коаліції, всі необхідні ключові, головні для країни документи на наступний рік будуть ухвалені.

З приводу більш конкретних законопроектів. 34 проекти, внесені урядом, перебувають у порядку денному, це по суті є всі першочергові, але я хотів би оприлюднити ще декілька проектів, які не менш важливі для уряду ніж ті, що уже перебувають у порядку денному.

На пропозицію Міністерства фінансів я прохав би включити до порядку денного на цей тиждень 3392а, 3393, 3627, 3428, 3388 і 3389.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Вони включені.

 

КИРИЛЕНКО В.А. Я дивився, ще не було, це, видно, після останньої наради, так?

Потім. Ми хотіли би, щоби були включені президентські законопроекти, принаймні я їх тут зараз не бачу, але вони стосуються нової системи виконання судових рішень і це є в пакетів вимог МВФ: 2506, 2507, 2508. І вони вже тривалий час перебувають в парламенті, і комітет прийняв позитивні рішення по них, я думаю, було би добре це зробити.

Плюс, Міністерство економіки звертається до правлячої парламентської коаліції: 3359, Закон "Про державні закупівлі" також є першочерговий і ключовий.

А також просимо долучити до порядку денного 2952, це щодо місцевого персоналу іноземних диппредставництв і так далі, але це зобов'язання України згідно Віденської конвенції.

А також просимо розглянути в другому читанні, для того щоб забезпечити повноцінне функціонування ринку природного газу, проект про внесення змін до Митного кодексу України (щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу), 3074. Це частина наших зобов'язань перед європейським Енергетичним Співтовариством. А також просимо включити до порядку денного 3049, щодо тарифоутворення у сфері міського електричного та автомобільного транспорту. Дякую за увагу.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую. Ви б ще сказали, що виключити, тоді було б якось у нас збалансовано.

 

КИРИЛЕНКО В.А. Ну, треба все.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Будь ласка, Апарат опрацює. Але є відповідно Регламент, і ми будемо діяти згідно цього.

Будь ласка, прошу, Дмитро Андрієвський. І по комітетам, шановні колеги.

 

АНДРІЄВСЬКИЙ Д.Й. Шановний Володимире Борисовичу, шановні колеги! Хотілося б підтримати пропозицію Юрія Віталійовича Луценка щодо принципів формування бюджету. Ми впевнені, що якраз пріоритетом розгляду на цьому тижні мають бути закони, які формують бюджетну та податкову політики. Але хотілося б зазначити, що перелік цих законопроектів набагато ширший, ніж пропонує Кабінет Міністрів.

І комітет пропонує обов'язково розглянути законопроект 2706, який нормалізує функціонування суб'єктів господарювання у сфері комунальної галузі. Також мені видається дуже слушним пропозиція Олега Березюка щодо постатейного аналізу бюджету.

От ми сьогодні, Володимире Борисовичу, на комітеті вранці подивилися пропозиції щодо фінансування доступного житла. І отака математика виходить: якщо з бюджету профінансувати 1 мільярд гривень, то у вигляді податків і зборів повертається до бюджету 921 мільйон, 3,3 мільярда додатково залучається в економіку. Таким чином, ми можемо значно збільшити і дохідну частину і значно покращити видатки Державного бюджету. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую. Будь ласка, Сергій Володимирович Власенко.

 

ВЛАСЕНКО С.В. Дякую, Володимире Борисовичу.

Ми теж на засіданні комітету розглянули внесений Кабінетом Міністрів проект Державного бюджету. І за наслідками засідання комітету практично одноголосно, одноголосно прийшли до висновку, що в такому вигляді, як цей проект бюджету внесений, він не має нічого спільного ні з децентралізацією, ні з нормальним фінансуванням місцевого самоврядування, а навпаки централізує фінансові потоки, позбавляючи органи місцевого самоврядування будь-якої можливості розвиватися, і тим більше не підтримує ідеологію децентралізації. Що, до речі, був змушений визнати і представник Кабінету Міністрів, який був присутній на нашому засіданні.

Що стосується порядку денного. По порядку денному я би просив включити абсолютно технічне питання щодо розширення меж міста Бережани Тернопільської області. Абсолютно технічне питання. Воно підготовлено, його просто треба проголосувати.

І, на жаль, з незрозумілих для мене причин не включено проект Закону про органи самоорганізації населення, 2466, хоча ми просили про це письмово неодноразово. І проект Закону про загальні збори конференції членів територіальної громади за місцем проживання (реєстраційний номер 2467).

Також в порядок денний включено проект Закону народного депутата Ємця (реєстраційний номер 3613) про проведення позачергових виборів криворізького міського голови. Але хочу зазначити, що за цей період було зареєстровано постанову авторства народних депутатів (реєстраційний номер 3652) з тих же питань, постанову.

Тому треба визначитись Верховній Раді, який документ ми будемо приймати, постанова ще не була предметом розгляду нашого комітету. А щодо закону, я доповідав цю позицію з трибуни Верховної Ради. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую, Сергію Володимировичу. Апаратом буде опрацьовано пропозиції, буде опрацьовано Апаратом те, що ви сказали.

Будь ласка, Андрій Анатолійович Кожем'якін.

 

КОЖЕМ'ЯКІН А.А. Доброго дня, Володимире Борисовичу, шановні колеги! Я хотів би спочатку запитати Володимира Борисовича, якщо можна, в кінці дайте відповідь. Радість наша продовжувалася недовго: прийняли Закон 12 листопада "Про Державне бюро розслідувань", 24-го підписали. Сьогодні 21 грудня, ніякої інформації, всі автори комітету, в тому числі і Юрій Луценко, і я – не розуміють, де ж цей законопроект подівся? Це перше.

Друге. Підтримуючи от ідею реалістичного розкладу засідань, комітет, який я очолюю, пропонує із 15 законопроектів, які  сьогодні є в порядку денному, визначитись на головних. 

Перше – це законопроект, який дає можливість  розблокувати питання роботи Національної поліції – 3225. Він стоїть. Це раз.

Друге – законопроект, який все ж таки стосується амністії на  цей рік – 2118.

Законопроект, який буде розглянутий комітетом у середу. І я прошу, Володимире Борисовичу, поставити його в порядок денний на четвер. Чому? 3561-1, 3561. Тому що сьогодні НАБУ, на жаль, не може розпочати свою діяльність. До мене звернувся керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також керівник Антикорупційного бюро щодо термінового внесення і негайного прийняття цього проекту, тому що багато справ передається і, звичайно же, буде робота заблокована Національного антикорупційного бюро.

І останнє, це законопроект, на жаль, ви бачите, на вулиці сьогодні вийшли міліціонери, колишні співробітники органів внутрішніх справ. Тому гарантії соціального захисту працівників та членів їх сімей, органів внутрішніх справ – це законопроект за номером 3303. Будь ласка, якщо можна, його теж поставте. У нас є домовленості з усіма фракціями, що вони підтримають. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Він стоїть. Дякую, Андрію Анатолійовичу.

Будь ласка. Прошу, Борис Тарасюк. Прошу, Борисе Івановичу.

 

ТАРАСЮК Б.І. Шановні члени Погоджувальної ради, хотів би зупинитися  від імені Комітету у закордонних справах на двох моментах.

Перше. Ми просимо фракції і депутатські групи підтримати ратифікацію двох угод, які виносяться цієї середи: одна з Узбекистаном, інша з Малайзією. Як я зазначав на попередньому засіданні Погоджувальної ради, була проблема юридичного характеру з ратифікацією Угоди з Малайзією. Ми зустрілися з представниками  Міністерства юстиції, Міністерства  закордонних  справ, Адміністрації Президента і знайшли вирішення юридичних проблем ратифікації цієї угоди. Зараз  перешкод немає. І  я прошу фракції підтримати.

Друге питання, на яке  я би хотів звернути увагу від імені комітету, це питання, що стосується асигнувань, що виділяються, точніше плануються виділити для функціонування зовнішньополітичної діяльності. Як людина, яка стояла у витоків формування і реалізації зовнішньої політики України, я хочу сказати, що з часу відновлення державної незалежності України українська дипломатія ще не бувала в такому складному скрутному становищі фінансовому, як сьогодні перебуває.

Хотів би нагадати, що сьогодні наша країна перебуває в безпековому фронті боротьби з російською агресією, а невід'ємною складовою частиною цього фронту безпекового є дипломатична робота. Тому ми звертаємося до бюджетного комітету переглянути асигнування на потреби Міністерства закордонних справ. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую, Борисе Івановичу.

Будь ласка, Микола Княжицький.

 

КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л. Дякую. Хочу звернути увагу на два питання. Перше, користуючись нагодою, що тут є Віце-прем'єр-міністр і керівник комітету, який опікується податками, хочу наголосити, що в новому Податковому кодексі, який запропонований урядом, дуже добре, що збережена пільга для книговидання, і ми дякуємо. Але не продовжено дію пільги з ПДВ для виробництва, постачання і розповсюдження національних  фільмів – це пункт 12 Підрозділу ІІ "Перехідних положень" чинного кодексу.

Це означає, що з 1 січня 2016 року будуть додатково справляти 20 відсотків ПДВ з операцій як постачання національних фільмів, так і перекладу фільмів українською мовою. Раніше цей переклад був обов'язковий. Після прийняття закону Колесніченка, Ківалова обов'язковості немає – і ми взагалі знову вб'ємо переклад на українську мову фільмів. Це не є великі збитки для бюджету, це просто підтримка української культури. Був би вдячний, якби це було.

Що стосується порядку денного, хотів би сказати, що на вівторок стоїть Закон 3081д, доопрацьований і узгоджений, про підтримку кінематографії. Але може так статися, що через розгляд податкових питань ми до нього  не встигнемо.

Натомість, хочу подякувати керівництву Верховної Ради, вам, Володимире Борисовичу, за те, що в четвер стоять питання культури і гуманітарної політики. Якби можна було, якби ми не дійшли до цього закону, не упустити того, щоб перенести його на четвер в цей пакет, а там поставити в першу чергу в четвер  питання другого читання – це Закон про внесення змін до законів про запровадження контрактної форми роботи в галузі культури і Закон про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері. А тоді перше читанні. І тоді ми маємо шанс прийняти важливі для культури закони. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую. Апарат з вами попрацює, щоб ми могли це так скомпонувати для ефективного прийняття.

Будь ласка, Сергій Володимирович Пашинський.

 

ПАШИНСЬКИЙ С.В. Я погоджуюсь з Юрієм Луценко, що, звичайно, в нас мега-завдання на цей тиждень – це прийняття всього пакету бюджетних, податкових законів, щоб країну перестало лихоманити із-за цих криків: "Всё пропало!" Країна повинна жити спокійно і стабільно.

Але хочу просто звернутися до керівництва Верховної Ради  і до своїх колег. В оборонному сегменті є свої фундаментальні закони, і ми вже другий місяць не можемо розглянути проект Закону про державне оборонне замовлення (щодо формування та виконання державного оборонного замовлення). Я дуже прошу, це дуже важливий закон, це ми зможемо планувати не на рік, як зараз, а на 3-5 років, там розписані нові процедури. Діюче законодавство, воно морально застаріло, воно не виконує свою функцію.

Також, пане Голово, прошу вас перенести на четвер закони 3483 і 3177, вони готові. По технічним причинам. Це про військово-цивільні адміністрації. Пам'ятаєте дискусії наші, уже є якийсь негативний та позитивний досвід функціонування військово-цивільних адміністрацій. І ми теж повинні в новий рік, я вважаю, ввійти із новими правилами гри і врегулювати ті питання, які, на жаль, накопилися в колосальній кількості у нас в зоні проведення АТО.

Дякую за увагу і маю надію, що це все буде імплементовано і ми все?таки найдемо якесь вікно, щоб ці надзвичайно важливі закони були проголосовані і прийняті.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Державне обронене замовлення стоїть на вівторок.

Микола Володимирович Мартиненко, будь ласка.

 

МАРТИНЕНКО М.В. Дякую.

Шановний Володимире Борисовичу, шановні колеги, зважаючи на напружений тиждень, я все-таки дозволю собі висловити три прохання.

Перше питання, ми ніяк не можемо проголосувати законопроект 3325, який стосується змін до 17-ти законів, що стосуються реформування ринку газу. Шановні колеги, у нас робота стоїть, закон формально діє уже майже квартал. Але, якщо ми не приймемо цей законопроект, ми не зможемо далі рухатись в цьому напрямку.

Друге надзвичайно важливе питання. Все реформування в енергетиці не відбудеться, коли ми не приймемо законопроект про енергетичний регулятор, номер 2966. Комітет розглянув його. Прохання його включити, щоб ми його розглянули на цьому тижні. Краще прийняти, звичайно, цей законопроект за основу. Але, якщо навіть не буде голосів, ми не приймемо його за основу, ми розчистимо дорогу для альтернативних законопроектів в цьому напрямку.

І останнє питання. Прохання включити в розділ "Для включення до порядку денного" законопроект 3097. Це питання стосується того, що під загрозою з 1 січня в нас буде Національна компанія "Енергоатом" – це основний виробник електроенергії на Україні на сьогодні. Закінчується дія мораторію. З ініціативою продовжити дію виступили депутати п'яти фракцій, це депутатський законопроект, більше 10 депутатів підписалися. Прохання його хоча б включити до порядку денного на цьому сесійному тижні. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Будь ласка, Григорій Михайлович Немиря.

 

НЕМИРЯ Г.М. Шановні колеги, два коментаря.

Я дуже задоволений, що передбачено на вівторок для повторного розгляду з пропозиціями Президента законопроект 2166. Це той законопроект, про який ми вже кілька разів говорили. Парламент має зробити все, щоб ми ввійшли в новий рік з затвердженим законом, який посилює гарантії прав і свобод вимушених переселенців.

Другий коментар стосується проекту Закону України "Про Державний бюджет". Два коротких коментарі, оскільки комітет повний висновок ще надасть в найближчий час.

Перший коментар стосується, на жаль, зменшення на 500 мільйонів (півмільярда гривень) видатків на внутрішньо переміщених осіб. Як стикується  декларація про те, що ми збираємося захистити їх, а з іншого боку на 500 мільйонів гривень уряд планує зменшити їх підтримку?

І друге, що може мати, до речі, колеги, задумайтесь, і наслідки для остаточного рішення щодо безвізового режиму. Справа в тім, що Указом Президента "Про затвердження Національної стратегії з прав людини" передбачалося і  уряд мав зобов'язання передбачити в Державному бюджеті відповідні кошти для  фінансування виконання Плану дій з дотримання прав людини. У нинішньому проекті бюджету – нуль  гривень.

Тому я сподіваюся, що це непорозуміння буде в найшвидший спосіб виправлено, так само, як і будуть відповідні адекватні кошти на забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Будь ласка, Віктор Галасюк.

 

ГАЛАСЮК В.В. Шановний Володимире Борисовичу, шановні колеги, рік закінчується, а накопичилась низка важливих законопроектів нерозглянутих, які  необхідні підприємцям, які необхідні промисловцям. Це  в тому числі 2553а – зняття додаткового імпортного збору з сировини, яка  використовується українськими виробниками. Скільки разів ми можемо  відкладати це питання? Це треба його прийняти на цьому тижні, не відкладати, цього чекають всі виробники  України.

2551а – врегулювання режиму  переробки для того, щоб  українські виробники могли легально використовувати сировину закордонного походження і не мати проблем з податковою.

2764 – конвертація боргів у власний  капітал, для того, щоб запобігти банкрутству низки підприємств в Україні. Це кращий європейський досвід.

2086а треба невідкладно прийняти – про забезпечення безперервності ліцензування в Україні.

2216а – урядовий законопроект про технологічні парки, який запроваджує розвиток європейської науки в Україні і їх співпрацю з  реальним сектором економіки.

2307а, Володимире Борисовичу, повна державна монополія на лотерейну діяльність і скерування цих коштів – а це сотні мільйонів, це мільярди! – на науку, на освіту, на медицину, на культуру. У мене питання: чого цей законопроект не приймається? Він уже півроку лежить в парламенті. Може комусь вигідно, щоб він не приймався? Може комусь вигідно, щоб приватні оператори на цьому заробляли, а бюджет нічого не отримував і не  виконувались відповідні соціальні  видатки?

І нарешті хочу сказати, щоб ці проблеми не виникали постійно, ми маємо прийняти законопроект  3557: зробити п'ятницю повноцінним робочим днем парламенту раз і назавжди. Покажіть, шановний Володимире Борисовичу, хто проти цієї ініціативи! Будь ласка, поставте його в зал, хай кожен громадянин в Україні побачить, як працює парламент!

І останнє. На жаль, бюджет, який запропонований урядом, він не тільки є антисоціальним і не є інструментом соціального захисту, а він не закладає підвалини для економічного зростання на наступний рік. Такий бюджет приймати не можна, адже ми маємо сьогодні дбати про збільшення інвестиційної складової. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Будь ласка, хто з голів комітетів? Вікторія Сюмар.

 

СЮМАР В.П. Дякую.

Шановний пане Голово, шановні колеги, ми, звісно, розуміємо, що наступний тиждень у нас буде зосереджений довкола питання бюджету, довкола питання Податкового кодексу.

З приводу наших спеціальних тем: в нас вже дуже давно висить законопроект 1630 – це, власне, законопроект на забезпечення прав журналістів, який дозволяє працювати 171 статті. Він йде по комітету Кожем'якіна, але понад півроку. Ми з вами обіцяли це зробити ще в червні до Дня журналіста – цього не зробили. Хотілося би, щоби Апарат не випускав це питання і цей законопроект, де наш комітет другий, потрапив нарешті на розгляд до порядку денного. Як і законопроекти про доступ до публічної інформації, вдосконалення закону – це 2913 і 2003а.

І з приводу проекту бюджету. Ми з вами ухвалюємо закони і в залі дуже багато говоримо, що нам потрібні незалежні канали, канали іномовлення, а потім в проекті бюджету на це не виділяються кошти. Зокрема на суспільне мовлення, на яке виділено, законом зобов'язано виділяти фіксовану суму, на жаль, кошти не виділяються. На рівні 30 відсотків, там, від 30-ти до 50 відсотків.

З таким підходом, звісно, тоді закони сенсу приймати немає жодного! Тому що запустити канал за відсутністю фінансування на належному рівні буде неможливо. Прошу звернути увагу податковий комітет і бюджетний комітет в цьому ключі на цю проблему. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Будь ласка, народний депутат Васюник.

 

ВАСЮНИК І.В. Дякую, Володимире Борисовичу.

У нас в проекті розкладу засідань Верховної Ради на вівторок передбачено два законопроекти: 2724 і 2725 – про створення Державного дорожнього фонду України, в першому читанні. І в другому  читанні – 0954 щодо реформування системи управління автомобільних доріг загального користування. Прохання комітету полягає в наступному: розглянути перші законопроекти в першому читанні, 0954 перенести, не розглядати цього  тижня, тому що ці законопроекти комплексні і вони потребують  одночасного  розгляду.

Натомість ми пропонуємо замість 0954 розглянути на цьому пленарному тижні 2475а – законопроект про внутрішній водний транспорт, який комітет розглянув на своєму засіданні. Він сприяє активізації розвитку внутрішнього водного транспорту, покращенню стану річкового господарства, так і залученню інвестицій в галузь. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Будь ласка,  прошу.

 

ЛАПІН І.О.  Шановні колеги, всім добрий день!

Перш за все я хочу наголосити, що погоджуюся з попередніми виступаючими з приводу того, що судова реформа та реформа прокуратури на старих кадрах не може базуватися. Тому я за кардинальні зміни як в одній, так і в другій системі.

З приводу бюджету. Тут, звичайно, є економісти набагато сильніші за мене, і я, звичайно, також можу бути за те, щоб підвищити всім пенсії, підвищити всім заробітні плати і пільги. Але, шановні колеги, давайте не будемо займатися популізмом. Якщо ми говоримо про те, що ми за те, щоб підвищити соціальні стандарти, то давайте зразу будемо називати речі своїми іменами і казати: з чого, з якої статті ми будемо брати на це  кошти. Інакше це виглядає так "я теж за те, щоб всім було добре, але не знаю, звідки взяти". Тому давайте все-таки будемо  відвертими до кінця.

З приводу порядку денного у мене зауважень немає. Але хотів би звернути увагу на те, що у нас на окупованій території Луганської і Донецької областей знаходиться 50-тисячне угрупування військ. Причому найманці складають відсотків 70 – це ті, які приїхали з Росії.

Ще за часів, коли секретарем РНБО був Андрій Парубій, було доручено МЗС розробити механізм з приводу введення віз для громадян Росії. Справа в тому, що це 50-тисячне угрупування воно Путіну не потрібне, і вони будуть правдами і не правдами прориватися на територію України. Тому я просив би представників уряду звернути на це увагу, і все-таки поняття віз для громадян Російської Федерації, якщо ми з ними воюємо, потрібно, щоб воно було присутнє. А я думаю, що в парламенті це підтримку знайде. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую, дякую.

Антон Геращенко.

 

ГЕРАЩЕНКО А.Ю. Уважаемые члены Согласительного совета, очень коротко.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Антон, а який комітет?

 

ГЕРАЩЕНКО А.Ю. Что?

 

ГРОЙСМАН В.Б. Какой комитет?

 

ГЕРАЩЕНКО А.Ю. Я выступаю от Комитета по законодательному обеспечению правоохранительной деятельности по согласованию с главой комитета и по согласованию с главой фракции. Очень коротко, я быстрее скажу, чем буду объяснять.

Я хочу акцентировать внимание всех лидеров фракций и всех представителей здесь о важности принятия завтра, не откладывая, закона 3225, на который было наложено вето Президента, с которым согласился комитет. Всё готово для того, чтобы этот закон быстро доложить завтра.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Спасибо. Он стоит.

 

ГЕРАЩЕНКО А.Ю. И я бы хотел, по настоянию нашей фракции "НАРОДНЫЙ ФРОНТ", чтобы этот закон рассмотрели в первой половине дня. Для его принятия достаточно 10 минут: доклад главы комитета, по согласованию проголосовать. Потому что без этого закона не может полноценно работать Национальная полиция.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Колеги, я би просив тоді: голови комітетів, а потім, при всій повазі, якщо у народного депутата є слово, то він може сказати про це. Дякую.

Олександр Третьяков.

 

ТРЕТЬЯКОВ О.Ю. Уважаемые коллеги, прошу так же включить для рассмотрения доработанный законопроект 3150 о внесении изменений в статью 15 Закона Украины "О статусе ветеранов войны, гарантии их социальной защиты". Этот законопроект авторства всего комитета, главная цель его – усиление социальной защиты членов семей погибших участников АТО и Героев Небесной сотни.

Законопроектом предусматривается установить, что членам семей погибших участников АТО и Героев Небесной сотни льготы по оплате жилья и коммунальных услуг предоставляется без учета дохода семьи. Сегодня это 1 700 гривен, там в новом бюджете это будет 4 тысячи гривен. Но у нас на всю страну, слава богу, таких семей порядка 2 600. И это никак не скажется на бюджете, но для семей этот как бы такой, знаете, правильный шаг.

Поэтому законопроект 3150 просьба большая включить. Это важно проголосовать его до принятия бюджета.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Будь ласка, Артур Палатний.

 

ПАЛАТНИЙ А.Л. Шановний Володимире Борисовичу, хочу подякувати вам за те, що поставили законопроект 2254 щодо другого читання. Сподіваюся, що на сесії Верховна Рада підтримає його одноголосно.

Також просимо включити до розгляду пленарних засідань проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади" – це номер 2014. Я хочу нагадати, що за минулий рік ми втратили 45 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 500 викладачів втратили роботу. Це не зважаючи на те, що у цьому році субвенція від держави була 100 мільйонів гривень. І є така в нас, на жаль, негативна тенденція.

Тому прошу, наш комітет звернувся до бюджетного комітету з проханням: і в цьому і в наступному році виділити від держави субвенцію для збереження дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Ми втрачаємо наших спортсменів, ми втрачаємо нашу молодь. Вона йде на вулиці, вона втрачає свій здоровий спосіб життя. Як ми можемо зберегти країну і яке в нас буде майбутнє? Тому прошу всіх голів фракцій підтримати цю пропозицію. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую. Ніна Петрівна Южаніна, будь ласка.

 

ЮЖАНІНА Н.П. Шановні колеги, завершуються вже спільні наради щодо напрацювання нового законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу. Я хотіла, щоби сьогодні всі до кінця визначилися, які зміни необхідно внести для того, щоб кожна фракція змогла проголосувати. Це самі необхідні зміни. Інші ініціативи ми можемо включити потім в той закон, який буде напрацьовуватися.

Тому уважно, сьогодні остання робоча група, остання нарада. Не те, що необхідно визначитися, а вже точно ми маємо поставити крапку, тому що завтра нічого буде розглядати. Я ж надіюсь, що ми не будемо розглядати 3630, Володимире Борисовичу? 3630 завтра в тій редакції ми не будемо розглядати, ні?

 

ГРОЙСМАН В.Б. Будемо за основу, ми ж домовились.

 

ЮЖАНІНА Н.П. Ми домовилися, що після того, як ми проголосуємо оці зміни уже в останній день: в четвер чи в п'ятницю. Будь ласка, врахуйте це.

 

ГРОЙСМАН В.Б. А, можливо, приймається.

 

ЮЖАНІНА Н.П. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Правильно. Ми завтра розглядаємо його включення для голосування. А в четвер ми його голосуємо за основу останнім взагалі.

 

ЮЖАНІНА Н.П. Новий законопроект. Да, да, да. Саме так.

 

ГРОЙСМАН В.Б. 3630 – останнім взагалі, як основа системної роботи над податковими змінами. Дякую за пропозицію.

Будь ласка, Олександр Данченко.

 

ДАНЧЕНКО О.І. Доброго дня, пане Голово! Доброго дня, шановні колеги!

Я хочу звернути увагу знову на законопроект про підтримку кіномотографії. Безумовно, підтримуючи такий надважливий законопроект, я хочу звернути увагу, що з галуззю телекомунікацій і IT цей законопроект не погоджений. Надважливий законопроект, його всі підтримують, але він повинен реально працювати. На теперішній момент він працювати не буде. Тому що це технічно вимоги не будуть виконуватись. Проти цього уся галузь зв'язку, IT.

 І я дуже прошу знайти компроміс і просто не виносити його в зал, для того щоби він не був провалений. Це велике прохання. Тому що буде як дуже добра ідея, а використовуватись буде дуже погано. Є пропозиції до цього, я прошу подивитися. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую. Будь ласка, Єгор Соболєв.

 

СОБОЛЄВ Є.В. Наш комітет має оцінити корупціогенність бюджету. Ми не зможемо цього зробити, якщо не побачимо всі видатки. Не статті видатків, а всі видатки, те, що називається "паспорти бюджетних програм". Ми вже звернулися до уряду з проханням надати цю інформацію. Найкраще було би її оприлюднити на сайті Кабінету Міністрів. Тоді би не тільки наш комітет, а вся країна могла би проаналізувати, чи варті затвердження всі заплановані урядом видатки.

Я, наприклад, зі здивуванням дізнався від медіа-експертів інформацію, пане спікере, про те, що наш комітет просить надрукувати півтори  тисячі книжок з новим антикорупційним законодавством. Таку безглузду витрату ми не пропонували і, звісно, не пропонуємо, і не будемо пропонувати.

Я ще раз наголошую, що це в інтересах всіх громадян і відповідно всього парламенту придивитися до кожного видатку, за що нам пропонують проголосувати при розподіленні грошей платників податків на наступний рік. Інакше, на мій погляд, голосувати не можна. 300 мільйонів гривень, 3 мільярди гривень – так затверджувати використання грошей людей безвідповідально.

Я думаю, що якщо ми почистимо ті видатки, які виглядають сумнівними, дуже багато грошей міжнародних організацій можна буде просто не позичати.

Ще одне прохання до уряду: відмовитися від ідеї ручного регулювання зарплат Антикорупційного бюро і Антикорупційної прокуратури. Ми підтримали ті видатки, які просять антикорупційний  прокурор і директор бюро. І нагадуємо, що законом затверджені  спеціальні нормальні зарплати для детективів бюро і для антикорупційних прокурорів. Цього неможна  чіпати, як хоче Кабінет Міністрів, тому що це погубить ще одну ідею. Тоді ми отримаємо те саме, що у нас вже є, без жодних шансів протидіяти корупції.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую. Прошу. 30 секунд. Завершуйте.

 

СОБОЛЄВ Є.В. Останнє ще речення. Давайте  нарешті показувати добрий приклад з боку парламенту, оприлюднювати наші конкретні витрати за принципом: кожна зроблена платіжка – в Інтернет. Це передбачено  ухваленим нами  Законом про прозорість використання публічних  коштів. Парламент не може пасти задніх у тому, щоби  бути  прикладом. 

 

ГРОЙСМАН В.Б. Ми будемо пасти тільки передніх. (Сміх).

Будь ласка,  Лілія Гриневич.

 

ГРИНЕВИЧ Л.М. Доброго дня, шановні колеги, шановний Володимире Борисовичу. Наш комітет в четвер провів засідання з аналізом комплексу законопроектів, що стосуються бюджету 2016 року, і ми готові вже надати свої пропозиції. Але хотілось би, щоб нам справді вдалося впродовж  цього тижня  конструктивно попрацювати над цими пропозиціями на майданчику нашої Верховної Ради. 

Справа  у тому, що є з приводу освіти і науки речі, на яких вже ми "попеклися" минулого року. І потім нам довелося робити нові закони, щоб виправити ці помилки. Як от, наприклад, позбавлення пенсій науковців, які працюють – і ми отримали відтік науково-педагогічних кадрів. Або друк підручників тільки для малозабезпечених, а потім ми маємо додавати кошти, щоб забезпечити всіх підручниками. Тому я дуже сподіваюся, що в процесі роботи над бюджетом нам вдасться виправити ці помилки.

І з приводу самого порядку денного. Дуже просимо, 2368а – з приводу розширення доступу сліпих, все-таки цей законопроект підняти вверх. І, як ви пригадуєте, він стояв у четвер і сліпі люди сиділи там на нашому балконі цілий день і очікували цього законопроекту. Будь-ласка, щоби знову не сталось так, що він знову не буде прийнятий через те, що він стоїть в другій половині дня.

Є ціла низка законопроектів, пов'язаних з питаннями освіти, які вже неодноразово стояли в порядку денному, через те, що вони завжди внизу, ми не доходили. Це Національне агентство забезпечення якості вищої освіти. Ми не можемо його запустити, бо не розглядаємо ці законопроекти. Інші законопроекти. Я все виписала. Дуже просимо, якщо ми можемо їх якось підняти, щоб ми все-таки цей день освіти в парламенті справді зробили цього року.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Будь ласка, Ірина Геращенко.

 

ГЕРАЩЕНКО І.В. Дякую.

Шановні колеги, від Комітету з питань європейської інтеграції ми так само вже спрямували листа на уряд і на бюджетний комітет з питанням неприпустимості такого злиденного фінансування Міністерства закордонних справ на цей рік.

Знаєте, ми вибороли так важко нашу участь непостійного члена в Генасамблеї ООН і при цьому на 60 відсотків скорочуємо, в тому числі, і фінансування нашого там представництва в Нью-Йорку. Це ненормально в умовах, коли ми підвищуємо фінансування армії, а є дипломатичний фронт. Ми говоримо про те, що саме політико-дипломатичними методами маємо перемагати в цій війні проти Росії і просто робимо з наших дипломатів злиднів, скорочуючи наші представництва. Це неприпустимо! І тому я хочу сказати, що всі лідери фракцій мають погодитися зі збільшенням фінансування Міністерства закордонних справ.

Також ми ставили питання щодо необхідності поставити в порядок денний законопроект 3501, тому що він є у тому звіті, який надало Міністерство закордонних справ до Європейської комісії, з нашим зобов'язанням прийняти його ще цієї сесії в першому читанні в контексті виконання Плану дій візової лібералізації, щоб ми не були. 3501. Це стосується так само дискримінаційних речей.

Третє. Тут говорили про зону вільної торгівлі. Шановні колеги, вона вступає, дійсно, в повній мірі з 1 січня, але ми до неї, і уряд зокрема, абсолютно не готові.  І тому ми пропонуємо, щоби в рамках "години запитань до Уряду" відбувся звіт Прем'єр-міністра України щодо готовності України до вступу в повній мірі в зону вільної торгівлі та дій уряду щодо мінімізації тих ризиків для бізнесу в контексті скасування зони вільної торгівлі з Російською Федерацією. Бізнес в шоці. Вони не знають, що будуть робити з 1 січня. І тут потрібно почути так само звіт уряду.

І останнє, в контексті допомоги нам наших європейських партнерів, дуже просимо, щоби уряд так само звітував про використання міжнародної технічної допомоги.

 

ГРОЙСМАН В.Б.  Будь ласка, 30 секунд, завершуйте, будь ласка.

 

ГЕРАЩЕНКО І.В. Звітував про надання і використання міжнародної технічної допомоги по всім позиціям, що йшла на розробку законопроектів, в тому числі цього Податкового кодексу. Що вже є якась технічна допомога, а потім ми отримуємо такий незрозумілий проект і таке інше. Щоби просто парламент подивився, наскільки ефективно використовувалися ці технічні кошти, які так були потрібні Україні. Але в нас є питання сьогодні до ефективності. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б.  Дякую. 

Будь ласка, Микола Володимирович Томенко.

 

ТОМЕНКО М.В. Дякую.

Я тут з здивуванням дізнався, що наша мета – ухвалити бюджет до нового року. От я завжди думав, що наша мета – ухвалити бюджет в інтересах української держави, українського суспільства і кожного громадянина. І якщо ми будемо виходити з цієї мети, а не до нового року, тоді у нас абсолютно інша логіка роботи буде.

Я, Володимире Борисовичу, шаную, я знаю, що в робочій групі – це самі мудрі українці там зібралися. Але в нас ще є і комітети, є середовище місцевого самоврядування, є експертне середовище. От давайте ми цей тиждень, я  Юрія Луценка повністю підтримую, визначимо те, що пов'язано з бюджетом. Можливо, не по комітетах. Ясно, що по комітетах часто нас нема. Зробимо таке: гуманітарна сфера, соціальна сфера, там сфера фінансово-економічна – і будуть комітети, експерти і люди в уряді, які пишуть бюджет.

При всій повазі до моїх колег з Міністерства екології, вони ж не пишуть, вони так само нічого не знають, як і ми з вами не знаємо. Тому треба, щоб от на цих дискусіях були люди, які безпосередньо впливають – це Мінфін, Мінекономіки, ті, які безпосередньо з цим працюють. Ми пройдемося по базових речах близьких, наприклад, для нас в гуманітарній сфері, екологічній. І, може, зможемо переконати наших колег, що є дурість якась.

От я вам скажу, яка дурість: залишається земельний податок з заповідників. Ну, хлопці, рік ми це обговорюємо, що тут?! Я не знаю, з ким говорити мені в Міністерстві фінансів?! В нас зараз от є Сколівські Бескиди – 14 мільйонів борг по землі. Де вони будуть платити!? Вони ж  національний заповідник – з бюджету фінансуються. Що, арештовувати там директора заповідника?

І таких речей! По Чорнобилю зробили помилку – не виплатили зоні відчуження. Ми рік цим гралися, в кінці-кінців ми так і не проголосували. Президент видає Указ про пошанування чорнобильців на наступний рік, всі програми чорнобильські скорочені.

Тому давайте до моменту, як ми в зал зайдемо, пройдемо організаційно і ми послухаємо аргументи одних і інших. Я переконаний, що якщо Мінфін, Мінекономіки послухає аргументи фахівців, може і знялись би якісь питання. Тому я пропоную таку систему обговорення – цей тиждень під егідою серйозної дискусії по бюджету.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Будь ласка, Василь Васильович Амельченко.

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. Шановні колеги, щодо питань до порядку денного на цей тиждень. Деякі законопроекти комітетом розглянуті з питань бюджету і рекомендовані до прийняття за основу – це 2830, 3389, 3388.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Да.

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. Є три законопроекти, які ми рекомендуємо за основу і в цілому прийняти: 3564, 3191, 2379а.

Є прохання, Володимире Борисовичу, поставити все ж таки 2725 за основу після прийняття 2724, як це і передбачено сьогодні в порядку денному, не порушуючи цю процедуру.

Але, на жаль, не надійшов ще законопроект 3240, а він уже чомусь передбачений в порядку денному, і не розглянутий відповідно.

Відсутні висновки 3657, тому він не розглянутий, але, на жаль, знову внесений в порядок денний.

 Є ще одна прикрість, комітет, на жаль, не визначився по законопроекту 3629, він стоїть на вівторок. Тому що за наслідками навіть довготривалої дискусії ми не знайшли пропозицій і позицій взагалі профільних комітетів, і немає висновків. Тому ми, давайте, визначимося з цього приводу так. До вівторка ми готові його розглянути, але, на жаль, часу немає. І виносити на засідання Верховної Ради, де немає позиції профільних комітетів і нашого комітету, я вважаю, це недоцільно. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую.

Будь ласка, Тарас Кутовий.

 

КУТОВИЙ Т.В. Володимире Борисовичу, колеги, дуже дякую, по-перше, за підтримку аграрного дня. Дійсно, 10 законів було прийнято, і це говорить про те, що ми просто не мали часу їх підтримувати, а сама якість документів досить велика. Я сподіваюся, що та частина, яка була проголосована тільки в першому читанні, буде підтримана в другому найближчим часом – і день аграрний не стане після цього місяцем тиші.

Я вдячний, що є Закон про регулювання ціни на молоко. Я думаю, це друге читання, що він нарешті буде проголосований і ми селянам дамо хоча б якийсь мінімальний рівень підтримки по молоку.

Що стосується обговорень по податковим змінам. Сьогодні говорили про те, що ми залишаємо єдиний сільськогосподарський податок, але забули сказати, що вчора прозвучала новела про те, що планують його збільшити в два рази. Я хочу нагадати, що нормативно-грошова оцінка по єдиному  сільськогосподарському податку була збільшена в шість разів, в три рази ми збільшили його. Таким чином, в 18 фактично разів він був збільшений минулого року. Плюс, якщо це скоригувати на інфляцію 41 відсоток – це  виходить, що він був збільшений в 30 разів. Якщо його зараз збільшити ще в два рази, то виходить, що ми його від нормативу попереднього року збільшимо в 60 разів.

Тут є єдиний плюс, що це йде в місцеві податки, але при тих умовах і розуміючи, що це лягає на плечі кожного маленького фермера, я думаю, що це не можна зробити. Є же джерело. На останньому звіті Міністерство аграрної політики відзвітувало, що збитки підконтрольних державних підприємств Міністерства аграрної політики складає за минулий рік три з половиною мільярда гривень. То нам, може, просто зупинити діяльність цих підприємств, да не списувати три з половиною мільярда, от як по цьому року. І тоді не прийдеться, можливо, підвищувати податки для маленьких ферм? То давайте шукати джерела там, де їх можна знайти.

І я в цьому розумінні дуже підтримую постатейний аналіз: куди тратяться гроші міністерств? І я думаю, що це дасть нам дуже велику економію і ефективність для роботи на наступний рік. Дякую.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Дякую. Оскільки я вважаю і думаю, ви мене підтримуєте,  що сільські території потребують особливої уваги і  підтримки, таку позицію я вчора ввечері запропонував на робочій групі. По-перше, зберегти фіксований податок для аграріїв. А по-друге, його трошки збільшити. І, коли ми говоримо про 20 разів, 30 разів, от вчора хтось дуже влучно сказав – це теорія малих цифр.

Щоб розуміли. Було 6 гривень з  гектара на рік в сільський бюджет. Уявляємо, 6 гривень з гектара на рік! Сьогодні сплачують в середньому 130 гривень з гектара на рік. Це 5 доларів з одного гектара в сільську раду.

Я вчора запропонував: давайте ми зробимо не 130 гривень, а хоча би 200 гривень  з одного гектара на рік в сільську раду. Буде в селі дорога, буде в селі клуб, буде в селі освітлення, буде в селі садочок або нормальне харчування. Чому не можемо це зробити? Можемо. 200! Я вчора про це сказав. Давайте підтримаємо село – це фінансова децентралізація, людям віддамо ці гроші. В чому є проблема? І всі би це підтримали. Я вважаю, що це було б абсолютно реально.

Я не хочу влазити в розрахунки доходів аграріїв, не хочу, але я розумію, що 200  гривень на рік з одного гектара  в сільську раду – це ті кошти, які можуть сплатити абсолютно нормально. Ми шалено підтримаємо село, колеги.  Шалено! І я просто просив би всіх навколо  цієї ідеї об'єднатися і її підтримати. Я вважаю, що це просто буде дуже великий крок.

А то ми так будемо говорити: село гине, село пропадає, в селі проблеми. Будуть проблеми, поки ми  не зробимо от такі  кроки, як ми зробили в минулому році. Звісно, коли у нього було 6 гривень з гектара, що він міг зробити? Сьогодні 130 – і вони  більш-менш вже починають задумуватися про те, що є гроші. Ну зробив 200 – і все буде нормально. Тому прошу підтримати.

Колеги! Безперечно, я вважаю, що бюджет країни має повністю відповідати інтересам людей, у мене немає жодних сумнівів. Але я хочу підкреслити тільки одну річ: у нас залишився останній пленарний тиждень.  І перед тим, як ми будемо розглядати всі питання порядку денного, я маю на увазі ті, які пов'язані з бюджетом, буде внесено напрацьовані податковим комітетом дві постанови, її робив Апарат парламенту, Михайло Олексійович Теплюк, про те, що ми з 22-го по 25-те маємо розглянути ці питання, інакше ми попадаємо в великі процедури.

Якщо ми будемо бачити, що там 24-го чи 25-го ми не встигаємо, тоді парламент може прийняти додаткове рішення, продовжити нашу роботу на день, на два, на три, але це ми будемо знати тільки в п'ятницю.

Тому у мене дуже велике прохання підтримати ці дві постанови щодо особливості розгляду, щоб ми пішли по ad hoc, бо іншого просто варіанту немає. І я при цьому сказав, що я не ставив ніяких технічних парламентів, я просто звернувся до Апарату, людей фахових, щоб вони опрацювали, як це можливо врегулювати. А далі ми будемо бачити, як ми підемо.

В залежності від того, що ми завтра розглянемо, в якому стані ми приймемо: за основу або щось буде в цілому, або перенесемо розгляд на наступний день – ми будемо це вже визначати в порядку розгляду. Тому я всіх би дуже просив вас з розумінням до цього віднестися.

Я теж занепокоєний, як і ви, я не хочу працювати в екстремальних умовах, але я вимушений це робити, колеги, просто вимушений для того, щоб ми з вами насправді на майданчику парламенту провели обговорення і все інше.

Ініціатива групи, ініціатива зборів, у нас там дуже непрості дискусії ідуть. Але я вважаю, що ми маємо бути з вами відповідальними, яка б партія не була, яка б фракція – маємо бути відповідальними перед країною. Розуміємо, що з одного боку нам треба прийняти все, щоб виконати соціальний контракт перед суспільством, з іншого боку ми маємо відповідні параметри, які маємо збалансувати в бюджеті перед міжнародними нашими партнерами. Тому дуже важливо, щоб ми в цьому питанні дуже плідно попрацювали.

Я розраховую на цей конструктив, всім дякую і бажаю успіхів в нашій роботі.

 

ЛЯШКО О.В. Володимире Борисовичу, одну хвилину.

Шановні колеги, шановний Володимире Борисовичу, я хотів би підняти питання в "Різному", оскільки вже всі керівники тут, щодо заяви народних депутатів, які написали заяву про припинення повноважень у зв'язку із небажанням працювати. Місяць лежить заява нашого депутата Злати Огнєвіч, парламент досі не може проголосувати. Це нонсенс! Ви таким чином, не приймаючи рішення, просто блокуєте роботу нашої фракції.

 

ГРОЙСМАН В.Б. Хочу підтримати цю ініціативу. Чому?

Дивіться, у нас по комітетам проблема, у нас по складанню повноважень депутатів проблема. Це кадрові проблеми. У нас є проблема з цим.

Тому я закликаю всі фракції, будь ласка. Я можу ставити, я ж ставив там уже п'ять разів на голосування. Я можу ставити хоч двадцять раз. Але я прошу фракції всі: от зараз залишіться, будь ласка, домовтесь, що все голосуєте. Я це поставлю обов'язково, я підтримаю, у мене немає питань. Треба робити. Той же Микола Мартиненко до мене підходить.

Дякую, колеги.


(На цьому стенографування засідання припиняється)