ЗАСІДАННЯ  СОРОК ШОСТЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

9 грудня  2008 року, 10:00 година

Веде засідання Перший заступник Голови Верховної Ради України О.В.ЛАВРИНОВИЧ

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Доброго ранку, шановні народні депутати і гості Верховної Ради України!

Прошу  включити систему „Рада” для реєстрації.

10:02:20

В залі зареєстровано 437 народних депутатів України. Ранкове пленарне засідання, 439, вибачаюсь. На різних моніторах показала зі збоєм. 439 народних депутатів України, ранкове пленарне засідання оголошую відкритим.

Шановні колеги, 5 грудня 2008 року пішов із життя Патріарх Московський і всієї Русі Олексій II. Його діяльність як духовного лідера мільйонів православних була сповнена почуттям глибокої віри, християнської мудрості та любові. Патріарх був і залишається прикладом християнського служіння для усіх православних християн. Прошу вшанувати пам’ять Патріарха  Олексія II хвилиною мовчання.

(Х в и л и н а  м о в ч а нн я)

Прошу сідати.

Шановні колеги, ми мали з вами дводенну перерву, я хочу вас поінформувати, що відповідно до доручення, яке приймалося у сесійній залі, комітети Верховної Ради протягом цього часу розглянули 109 питань підготовки законопроектів до розгляду у пленарному режимі, із них 57 рекомендовані до розгляду у першому читанні, 19 з них це проекти, які визначені комітетами як антикризові. Тобто, на сьогоднішній день Верховна Рада України готова для того, щоб стартувати з розгляду тих питань, які сьогодні є найбільш актуальними.

Я хочу вас поінформувати, що  вчора  в сьогодні відбувались  дві наради керівників депутатських фракцій, які розглядали питання організації подальшої роботи  Верховної Ради України. По підсумкам сьогоднішньої  наради є пропозиції, які надійшли від фракції щодо завершення  консультацій по формуванню коаліції  і обрання Голови Верховної Ради України. Фракції „Блоку Юлії Тимошенко” і „Блоку Литвина” попросили оголосити перерву сьогодні до 16-ої години для того, щоб  завершити. Фракції „Наша Україна – Народна Самооборона” і фракція Партії регіонів  сказали, що вони пропонують таку перерву зробити  до 10 годин завтра.

Ми можемо вирішити це питання виключно тільки шляхом   голосування у сесійній залі. Тому я  ставлю на голосування пропозицію про те, щоб ми зробили перерву у пленарному засіданні і розпочали вечірнє планерне засідання сьогодні о 16-ій годині... Прошу визначатись.

 

10:05:38

За-230

За 230, рішення прийнято. По фракціях? Будь ласка, по фракціях.

Партія регіонів – 3 „Блок Юлії Тимошенко” – 154,  „Наша Україна – Народна Самооборона” –  26, комуністи – 27,  „Блок Литвина – 20.

Таким чином о 16-ій годині розпочнеться вечірнє пленарне засідання. Ранкове пленарне засідання оголошую закритим.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку