ЗАСІДАННЯ ШІСТДЕСЯТ СЬОМЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

09 липня 2019 року, 10 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

10:02:24

ГОЛОВУЮЧИЙ. Доброго ранку! Прошу всіх заходити в зал, приготуватись до реєстрації. Отже, прошу займати робочі місця і прошу зареєструватись.

 

10:03:19

Зареєстровано 249 народних депутатів. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим.

Сьогодні день народження наших колег: у Володимира Парасюка, у Костянтина Усова і у Володимира Шкварилюка. Привітаємо наших колег з днем народження. (Оплески)

Шановні колеги, вчора ми відбили ще одну інформаційну атаку Кремля, ми змусили "п'яту колону" Москви відмовитись від ідеї проведення телемосту. Спочатку вони вбили 13 тисяч українців, а тепер вирішили про це поговорити. Такі дії NewsOne мають коштувати йому ліцензії на мовлення, адже трансляція, а тим паче ретрансляція забороненого в Україні пропагандистського каналу "Россия" недопустима і є злочином.

Учора ми продемонстрували єдність, коли всі політики, журналісти, усі небайдужі громадяни були єдині у відсічі агресору, і разом ми відбили чергову інформаційну атаку Кремля. Я переконаний, що і в парламенті майбутнього скликання буде достатня проукраїнська більшість, проукраїнська потужна сила, яка зможе не допустити реваншу. І я з тим вітаю всіх нас, це наша спільна перемога.

І стосовно порядку денного, колеги. Заключний пленарний тиждень. Підрахунок дає підстави стверджувати, що ми можемо вийти на голосування по Виборчому кодексу на четвер, ранок: 11 липня об 11 годині ми зможемо перейти до прийняття рішення. Тому я закликаю усіх народних депутатів, хто знаходиться по округах, хто у виборчій кампанії, 11 липня бути в сесійній залі, щоб ми змогли вийти на позитивне рішення.

Також на цей четвер, ми вчора проговорювали це на Погоджувальній раді, пропонується і Закон про заручників, і Закон про капеланів, і Закон про підтримку шахтарів. Буде дуже важливий порядок денний, як, можливо, і кадрові питання, якщо будуть рішення комітетів. Тому я закликаю і голів фракцій, і депутатів позафракційних прибути в сесійний зал, щоб ми в заключний день нашої роботи змогли показати якісний результат для людей, для України і для майбутнього нашої держави.

А зараз ми продовжуємо розгляд правок після виступів від фракцій і груп. І я нагадаю, що ми зупинилися на правці 3641. І після виступів фракцій і груп прошу представника комітету приготуватися до продовження роботи над Виборчим кодексом.

А зараз я хочу повідомити, що є запис на виступи від фракцій і груп. І хто має намір взяти в обговоренні, прошу провести запис. Будь ласка.

Від "Опозиційного блоку" Вілкул запрошується до слова.

 

10:07:23

ВІЛКУЛ О.Ю.

Шановний народе України, на цьому тижні закінчує свою роботу найгірша, на думку людей, Верховна Рада. Давайте чесно підведемо підсумки її 5 років.

Провладні партії під гаслами про європейські цінності насправді вели нас до націоналістичної диктатури, перетворюючи в країну з бідними людьми і епідеміями хвороб, яких до цього не було багато десятиліть. Хотіли розпродати землю. Розколювали питаннями мови, віри та історії. Заробляли на війні. Вони хотіли, щоб українці боялися майбутнього і ненавиділи один одного. 21 липня ми повинні проголосувати розумом, а не емоціями, ми повинні осмислити, чому були ці 5 років обману, і зрозуміти, що треба робити.

Перше. У новий парламент повинні прийти ті, у кого вже є успішний досвід управління підприємствами та містами, у кого вже є чітка програма для виведення країни з кризи. Нагадую, у нинішній Раді 56 відсотків нових облич, принаймні так здавалося 5 років тому. У новий парламент теж ідуть багато представників шоу-бізнесу і спортсменів. Але в України немає часу, щоб вони ставили чергові експерименти над народом між концертами і корпоративами. Новому Президенту вдасться підняти країну тільки, якщо в Раді буде конструктивна робота. І ми готові допомагати.

Друге. Необхідно відновити справедливість по відношенню до людей. У центрі державної політики повинна бути людина, українець, а не власні інтереси українських нардепів та політиків. Україна опустилась на останнє місце в Європі за рівнем зарплат і пенсій, при цьому коаліція проголосувала за збільшення окладів депутатам у три рази. Новий парламент і проголосований ним Кабмін повинні знизити тарифи, стабілізувати ціни і забезпечити реальне зростання зарплат і пенсій людям, а не лише собі.

Для цього - третє – забезпечити зростання економіки. І це теж можуть зробити тільки ті, хто розбирається в промисловості, хто вже створював робочі місця з гідною заробітною платою. І головне – треба припинити війну.

Під всі ці завдання у нас є розроблені законопроекти. "Опозиційний блок" подав 1 тисячу 321 законопроект, з яких тільки 52 прийнято. Провладним "партіям війни" не були потрібні наші конкретні рішення, спрямовані на відновлення миру, розвиток підприємств та гідне життя людей, на об'єднання країни. Але вони потрібні народу України. І ми це зробимо в новому парламенті.

Просьба добавить.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. На 30 секунд продовжити.

 

ВІЛКУЛ О.Ю. Шановні друзі, я хотів би у вас у всіх запитати. Тут в парламенті зараз максимум 100 народних депутатів, а на табло, там, 350. Як ми відкрили сесію, і як ви збираєтесь працювати? Я вважаю цей, там, передостанній день, таким же днем ганьби як і всі інші.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Від Радикальної партії до слова запрошується Олег Валерійович Ляшко. Будь ласка.

 

10:10:59

ЛЯШКО О.В.

Олег Ляшко, Радикальна партія. Вчора в Києві закінчився черговий саміт Україна-ЄС. Серед важливих різних політичних питань, які розглядалися на цьому саміті, обговорювалось також питання ринку земель в Україні. Ніхто за результатами саміту: ні влада, ні представники Єврокомісії - не повідомили, але, за нашою інформацією, питання відкриття ринку земель, продажу її іноземцям було ключовим питанням, одним із ключових під час вчорашніх зустрічей з єврочиновниками. Під відкриття ринку земель для іноземців Євросоюз пропонує півмільярда євро чергової, як вони кажуть, допомоги, а насправді кредиту під проценти, які треба буде повертати.

За продаж землі вчора на "Свободі слова" на одному із телеканалів розказував представник "Слуги народу", що вони будуть робити, коли стануть владою в новому парламенті. Це - перше - прийняття Закону про ринок земель. За продаж землі, а фактично за пограбунок села, за вбивство села, крім Зеленського, і Порошенко, і Вакарчук. Усі за те, щоб продавати землю. То я хочу сказати, що ті, хто за продаж землі, вони за продаж України. Тому що, коли нам розказують, що вільний ринок земель приведе інвестиції, у мене одне питання: хто купить  цю землю?

Наші іноземні конкуренти, транснаціональні корпорації беруть кредити під півпроцента річних, а український фермер під 25 не може взяти. У нього  немає коштів. Тому вся оця  "лабуда" про продаж земель переслідує одну мету: залишити українських селян батраками, забрати останнє багатство, яке залишилося в української нації.

Тому на відміну від нинішньої влади, яка пропонує вбивство села, пограбунок села, продаж землі іноземцям, - а продаж землі іноземцям – це відсутня корова в селі, відсутність робочих місць, отруєння колодязів, бджіл, тварин, дітей і людей, - наша альтернатива – процвітаюче українське село, зміна державної політики, підтримка відновлення тваринництва, агропереробки.

Україна за останні 7 років утричі наростила вивезення зернових із України. Селяни стали багатші? Ні. Тому що треба не зерно вивозити, а відновлювати робочі місця і агропереробку в селі, щоб селяни заробляли, а не трейдери, латифундисти і транснаціональні корпорації. А тим же людям, які хочуть продати свої земельні паї, ми пропонуємо створити державний земельний банк, який буде задорого у власників паїв викуповувати їх, земля залишатиметься в державній власності, людина отримає високу, достойну плату за свій пай. І ця земля – це ресурс для наших фермерів, щоб давати цю землю фермерам, щоб вони розвивались, платили податки до місцевих громад і годували свої сім'ї.

Отакий план Ляшка для землі для…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Від "Блоку Петра Порошенка" до слова запрошується  голова фракції Артур Герасимов.

 

10:14:18

ГЕРАСИМОВ А.В.

Шановний Андрій Володимирович, шановні колеги, шановні українці! Днями відбулася спроба відкритого вторгнення країни-агресора в інформаційний простір України. Телеканал NewsOne заявив про намір провести так званий телеміст з одним з пропагандистських рупорів Кремля. Цей реванш робиться з неприхованою метою  поширення тез російської пропаганди, ціллю яких є повна капітуляція українців. Будь-які телемости з країною-агресором неможливі – це однозначна позиція команди "Європейської Солідарності" на чолі з Петром Порошенком.

Попри тривожні новини останніх тижнів, днями Україна здобула надважливу перемогу на міжнародній арені. Парламентська асамблея ОБСЄ підтримала резолюцію української делегації, яка засуджує незаконну окупацію Криму та агресію проти українських моряків. Також ухвалені рішення асамблеї проти "Північного потоку-2" та щодо захисту Української церкви на окупованих територіях.

Щиро дякую усій українській команді в ОБСЄ, МЗС, міжнародній команді "Європейської Солідарності" та Петру Порошенку за цей важливий результат.

Сьогодні ми розпочинаємо останній сесійний тиждень Верховної Ради восьмого скликання. За 5 років, завдяки злагодженій роботі Президента України Порошенка, команди "Європейської Солідарності", парламентській коаліції, ми закріпили підвалини української державності, на яких буде зростати і розвиватись сильна європейська Україна. Недарма міжнародні експерти визнають, що за час нашої каденції в Україні проведено більше реформ, ніж за чверть століття до нас.

Це скликання парламенту розпочало свою роботу у розпал російської агресії. Проте у надскладних умовах гібридної війни нам вдалось не лише відродити з попелу українську армію, а й здійснити справжній прорив України у євроінтеграції, а на дипломатичному фронті стати потужним гравцем, який об'єднав весь світ проти путінської агресії.

Зусиллями Петра Порошенка та дипломатичного корпусу економічні санкції до Росії запровадили більш ніж 60 країн світу. Сполучені Штати, Канада, Євросоюз оголосили про продовження санкцій. Від України зараз вимагається єдине – бути послідовною, займати непримиренну позицію щодо російської агресії.

Ми втілили десятки змін, в тому числі і в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Ми отримали безвіз, яким вже скористалися мільйони українців.

Але перше, і головне: відроджена українська армія зупинила ворога і не тільки зупинила, але і звільнила дві третини окупованого Донбасу. Сьогодні наше військо повністю забезпечене зброєю, технікою, якісним спорядженням, безпілотниками, "стугнами", "джавелінами" і стрімко рухається до стандартів НАТО. Здійснюється потужна ракетна програма.

Саме парламент восьмого скликання разом з Президентом Петром Порошенком зробив найбільше для захисту і розвитку української мови, української музики та кіно.  Нині український кінематограф, книговидання, музика вийшли на якісно новий рівень.

Ми стаємо учасниками визначального відродження національної ідентичності українців після століть колонізації. Одним з найбільш важливих наших досягнень  є обрання і закріплення в Конституції України стратегічного курсу на набуття членства…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд.

 

ГЕРАСИМОВ А.В. … закріплення стратегічного курсу України на набуття членства України в ЄС та НАТО. Саме тому наш обов'язок завадити реваншу, не дати збити  Україну  з обраного курсу. Це те, що "Європейська солідарність, як державницька політична сила захищає і буде захищати.  Ми захистимо європейське майбутнє України.

Дякую за увагу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Від фракції  "Самопоміч"  Березюк Олег.    

 

10:18:01

БЕРЕЗЮК О.Р.

Вельмишановні пані і панове! Закінчується каденція цієї Верховної Ради. Українська суверенна держава є. В тих важких обставинах, геополітичних і економічних, зберегла свою суверенність і незалежність. Зберегла всупереч, всупереч відвертим ворогам, які сидять в залі Верховної Ради України. Зберегла свою суверенність всупереч баригам, які сидять в залі Верховної Ради України і продали український бюджет і українську економіку, всупереч їхнім прихвосням, які за дрібні гроші продають людей і країну. Українська держава  вистояла завдяки силі, духу українських людей.

 "Самопоміч", як політична сила і політична партія, не торгувала надіями, як торгують сьогодні всі інші, а своєю діяльністю, принциповістю наближала надію  до реальності  тоді, коли, будучи єдиною в цьому залі політичною силою і фракцією, виступила відкрито і сміливо проти брехливості Мінських угод, які ця  барижна влада хотіла імплементувати в Конституцію України. І держава перемогла, не піддавшись на цю провокацію.

Політична сила "Самопоміч", яка єдина в цьому залі  виступила на підтримку сили людей, які виступили проти барижної торгівлі на крові. І держава перемогла.

Політична сила, яка закрила тут, в кабінеті Голови Верховної Ради, разом з Журжієм і мною Прем'єр-міністра України і заставила прочитати один абзац. І почалося зменшення тиску податкового на підприємців на 20 відсотків, держава знизила ЄСВ. І держава перемогла, бо люди перемогли.

І останнє. Цей зал проголосував за судову реформу і зміни до Конституції. Справедливість з'явилася в країні? Ні.

"Самопоміч" єдина, яка товкла ідею Антикорупційного суду. І держава перемогла. Він тут народився і зараз починає свою діяльність, є єдиною альтернативою до справедливості з'явившись на небосхилі української держави.

Держава перемогла, тому сподіватись і діяти, діяти і сподіватись – це надія українського народу. Вперед до перемоги!

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Від групи "Партії "Відродження" Кулініч Олег Іванович, будь ласка.

 

10:21:15

КУЛІНІЧ О.І.

Шановний пане Голово, шановні колеги, шановні виборці! Хотів би підняти одне із надзвичайно болючих питань, яке турбує сьогодні всіх українців, – це стан наших доріг. І це одна із основних проблем, про яку сьогодні говорять люди в регіонах.

Якщо дороги міжнародного і національного значення більш-менш якось ремонтуються, і це дійсно видно, то дороги територіального значення, які перебувають на балансах в обласних державних адміністраціях, перебувають просто в жахливому стані. Ці дороги фінансуються з дорожнього фонду, наповнення якого відбувається за рахунок акцизу на вироблене і ввезене паливо. Але тільки 35 відсотків, 35 відсотків цього фонду йде на дороги місцевого значення.

Приклад Полтавської області. Згідно формули планове фінансування було 960 мільйонів гривень. 160 забрали на погашення кредиторки, залишилося 800 мільйонів. Один кілометр дороги, в залежності  від конструктиву, від технології, вартує від 6 до 20 мільйонів гривень, тобто за ці 800 мільйонів реально по мінімуму можна зробити лише 130 кілометрів доріг, а в області таких доріг 8 тисяч кілометрів. Вдумайтесь, 8 тисяч кілометрів! І ще в минулому році 700 кілометрів передали на баланс області без жодної копійки фінансування. От і виникає питання: як ремонтувати наші дороги, що говорити людям? Я постійно звертаюсь з цієї трибуни до профільного міністра, його заступників, відповіді – нуль.

Зараз іде збирання врожаю, 60-тонники розбивають наші дороги, та ще й у таку спеку, плюс Полтавщина – одна з найбільших держав і областей з видобутку вуглеводнів. Знову ж таки транспорт видобувних компаній найбільше руйнує наші дороги. І навіть ті відсотки рентної плати, які вдалося вирішити на законодавчому рівні, не врятовують цю ситуацію.

Через катастрофічний стан доріг в нас величезна кількість ДТП, в нас діти не можуть доїхати до опорних закладів, в нас студенти не можуть  доїхати на навчання до обласних центрів. І це величезна проблема. Якщо цим питання мне займатися, ми просто втратимо наші дороги і залишаться одні лише напрямки.

Що робити по факту в цій ситуації? Ну, по-перше, треба передбачити дієвий, повторюю, дієвий контроль за перевантаженнями. По-друге, на законодавчому рівні потрібно збільшувати відсотки на фінансування доріг місцевого значення і шукати додаткові механізми по  наповненню дорожнього фонду, можливо, навіть і за рахунок тієї ж рентної плати, тому що  якраз саме видобувні компанії найбільше руйнують наші дороги, вони просто їх вбивають. Ну, і саме основне в цій ситуації – мабуть, треба йти  шляхом залучення міжнародних кредитних  ресурсів, бо бездіяльність в цьому напрямку по факту обійдеться значно більше і значно дорожче будь-яких кредитів.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую.

Від фракції "Батьківщина" до слова запрошується Тимошенко Юлія Володимирівна.

 

10:24:24

ТИМОШЕНКО Ю.В.

Всі ми з вами знаємо, що люди кожну секунду чекають змін, тому що життя для багатьох стало вже, по суті, неможливим. Їм потрібні перемоги, хоча б маленькі, різні, но перемоги в їх особистому житті.

Можу вам сказати, що така перемога зараз у людей може бути. Тому що у мене в руках рішення вже апеляційного суду, а це вже друга інстанція, стосовно визнання постанов уряду Порошенка-Гройсмана незаконними щодо підвищення цін на газ.

Я хочу вам сказати, що тільки тоді, коли Порошенко пішов в небуття, тільки тоді судді набралися мужності прийняти це рішення. І тепер, уявіть собі, перша інстанція – окружний суд, коли суддя прийняв рішення і сказав, що Постанова про підвищення ціни на газ Порошенка-Гройсмана не мала права підвищувати ціну, немає підстав підвищувати ціну, встановила несправедливу ціну і встановила ціну всупереч закону, після того, як суддя Аблов виніс це рішення, його через залежну від Президента Раду правосуддя, по суті, відсторонили від посади. От така вартість корупції на тарифах. І тепер друга інстанція – апеляційний суд - визнали, що Постанова уряду Гройсмана-Порошенка про підвищення цін на газ незаконна, підвищення ціни незаконне.

Що зараз треба робити? По-перше, всі громадяни в Україні мають право зараз оскаржити незаконність встановлення їм тарифів на газ, тепло і гарячу воду. Кожен після цього рішення суду, яке у мене в руках, отримав право взяти відшкодування за те, що незаконно знімали з людей небачені гроші.

Але, в той же час, у Президента України виникло зараз право, яке встановлено судом України, це рівно до закону – накласти вето на постанови уряду Гройсмана, які необґрунтовано, незаконно підвищили ціни на газ. Після прийняття судом цих рішень стало очевидним, що 5 років над людьми просто знущалися. Жорстоко, нахабно, цинічно, забираючи мільярди грошей на офшорні рахунки. Сьогодні, після рішення суду, стало очевидним, що 5 років могли існувати незаконні постанови про встановлення несправедливої ціни  на газ, і це "кришували" Президент Порошенко і його уряд. І це…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд.

 

ТИМОШЕНКО Ю.В. І це означає, що коли буде переформатована в Україні влада, то  за незаконне прийняття  рішень про підвищення ціни на газ ті, хто це робив, будуть відповідати по Кримінальному кодексу України перед народом України. І наша команда про це подбає. Але зараз ми очікуємо, що новий Президент знизить ціни на газ, скасувавши постанови незаконні…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Отже, виступи від фракцій і груп завершені. І я оголошую про продовження розгляду проекту Виборчого кодексу України про відкриті списки (3112-1).

Я запрошую на трибуну голову підкомітету Комітету з питань правової політики та правосуддя Черненка Олександра Миколайовича. І хочу нагадати, що ми зупинилися на розгляді правки 3641. І з неї ми починаємо розгляд. Я буду зачитувати правки, і пан Олександр буде наголошувати, чи підтримує, чи не підтримує їх робоча група.

Отже, 3641.

 

10:28:51

ЧЕРНЕНКО О.М.

Доброго дня, шановні колеги. Правка 3641. Робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:29:12

За-24

Рішення не прийнято.

3642.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це аналогічна попередній правці, тому робоча група її підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:29:35

За-28

Рішення не прийнято.

3643.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Аналогічна попереднім правка. Робоча група її схвалила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:29:55

За-27

Рішення не прийнято.

3644.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група не підтримала дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:30:17

За-6

Рішення не прийнято.

3645.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:30:37

За-3

Рішення не прийнято.

3646.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:30:58

За-4

Рішення не прийнято.

3647.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:31:18

За-3

Рішення не прийнято.

3648.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група підтримує цю правку, це правка робочої групи.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:31:39

За-21

Рішення не прийнято.

3649.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:31:58

За-3

Рішення не прийнято.

3650.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:32:18

За-3

Рішення не прийнято.

3651.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група відхилила цю правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Голосуємо.

 

10:32:37

За-2

Рішення не прийнято.

3652.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:32:57

За-1

Рішення не прийнято.

3653.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група не підтримує дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Голосуємо.

 

10:33:17

За-2

Рішення не прийнято.

3654.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:33:37

За-1

Рішення не прийнято.

3655.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:33:56

За-2

Рішення не прийнято.

3656.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:34:15

За-2

Рішення не прийнято.

3657.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:34:34

За-3

Рішення не прийнято.

3658.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:34:53

За-3

Рішення не прийнято.

3659.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримує робоча група дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:35:12

За-2

3660.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи, тому вона її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:35:31

За-26

Рішення не прийнято.

3661.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:35:50

За-28

Рішення не прийнято.

3662.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:36:10

За-4

Рішення не прийнято.

3663.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:36:29

За-28

Рішення не прийнято.

3664.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:36:48

За-3

Рішення не прийнято.

3665.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.   

 

10:37:07

За-3

3666.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:37:26

За-4

Рішення не прийнято.

3667.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:37:49

За-4

Рішення не прийнято.

3667, так?

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Сьома була.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

3668.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:38:40

За-27

Рішення не прийнято.

3669.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:38:59

За-33

Рішення не прийнято.

3670.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:39:19

За-33

Рішення не прийнято.

3671.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:39:39

За-6

Рішення не прийнято.

3672.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

10:39:58

За-6

3673.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:40:21

За-4

 

Веде засідання заступник Голови Верховної Ради України

СИРОЇД О.І.

 

10:40:23

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

Наступна поправка 3674.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:40:40

За-8

Рішення не прийнято.

Наступна – 3675-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група не підтримала дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:40:58

За-5

Рішення не прийнято.

3676-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:41:16

За-5

Рішення не прийнято.

3677-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:41:35

За-2

Рішення не прийнято.

3678-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:41:52

За-16

Рішення не прийнято.

3679-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:42:10

За-26

Рішення не прийнято.

3680-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:42:28

За-8

Рішення не прийнято.

3681-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:42:45

За-6

Рішення не прийнято.

3682-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:43:05

За-4

Рішення не прийнято.

3683-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:43:23

За-5

Рішення не прийнято.

Наступна – 3684-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:43:41

За-3

Рішення не прийнято.

3685-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:43:59

За-22

Рішення не прийнято.

3686-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:44:17

За-25

Рішення не прийнято.

3687-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:44:35

За-3

Рішення не прийнято.

3688-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:44:52

За-2

Рішення не прийнято.

3689-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:45:12

За-1

Рішення не прийнято.

3690-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:45:30

За-18

Рішення не прийнято.

3691-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:45:47

За-2

Рішення не прийнято.

3692-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:46:04

За-2

Рішення не прийнято.

3693-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:46:25

За-23

Рішення не прийнято.

3694-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:46:42

За-25

Рішення не прийнято.

3695-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:47:01

За-4

Рішення не прийнято.

3696-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:47:20

За-15

Рішення не прийнято.

3697-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:47:40

За-29

Рішення не прийнято.

3699-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. А 8-му ми проголосували?  98-му ми голосували?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосували.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Тоді відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Не голосували.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 98-му не голосували? 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Да.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Тоді  відхилена так само.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 698-а відхилена. Прошу голосувати.

 

10:48:17

За-4

Рішення не прийнято.

3699-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:48:37

За-6

Рішення не прийнято.

3700-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:48:53

За-6

Рішення не прийнято.

3701-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:49:11

За-4

Рішення не прийнято.

3702-а, так?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:49:32

За-10

Рішення не прийнято.

3703-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:49:51

За-14

Рішення не прийнято.

3704-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:50:09

За-6

Рішення не прийнято.

3705-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:50:28

За-24

Рішення не прийнято.

3706-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:50:49

За-23

Рішення не прийнято.

3707-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:51:10

За-9

Рішення не прийнято.

3709-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:51:36

За-11

Дякую.

Повернемося до 3708-ї. Будь ласка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3708-а врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:51:59

За-15

Рішення не прийнято. 

3710-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:52:18

За-11

Рішення не прийнято. 

3711-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.  

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

10:52:35

За-14

Рішення не прийнято. 

3712-а. Так? 12-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 12-а відхилена  робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

10:53:03

За-4

Рішення не прийнято. 

3713-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

10:53:22

За-6

Рішення не прийнято. 

3714-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

10:53:42

За-21

Рішення не прийнято. 

3715-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

10:53:59

За-5

Рішення не прийнято. 

3716-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою. 

 

10:54:16

За-11

Рішення не прийнято. 

3717-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:54:35

За-3

Рішення не прийнято.

3718-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М. Робочою групою відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати.

 

10:54:56

За-2

Рішення не прийнято.

Зараз при трибуні секретар Комітету з питань правової політики Руслан Сидорович.

Поправка 3719.

 

10:55:05

СИДОРОВИЧ Р.М.

Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:55:24

За-2

Рішення не прийнято.

3720-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:55:42

За-5

Рішення не прийнято.

3721-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Рекомендується врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:56:02

За-22

Рішення не прийнято.

3722-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:56:18

За-4

Рішення не прийнято.

3723-я.

 

СИДОРОВИЧ Р.М. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:56:34

За-4

Рішення не прийнято.

3724-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.   Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:56:51

За-2

Рішення не прийнято.

3725-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:57:08

За-2

Рішення не прийнято.

3726-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М. Врахована. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:57:26

За-19

Рішення не прийнято.

3727-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М. Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:57:42

За-20

Рішення не прийнято.

3728-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М. Враховано.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:00

За-25

Рішення не прийнято.

3729-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М. Враховано.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:17

За-24

Рішення не прийнято.

3730-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:33

За-21

Рішення не прийнято.

3731-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:50

За-6

Рішення не прийнято.

3732-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:59:12

За-22

Рішення не прийнято.

3733-я.

 

СИДОРОВИЧ Р.М. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:59:29

За-5

Рішення не прийнято.

3734-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:59:45

За-6

Рішення не прийнято.

3735-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:00:01

За-22

Рішення не прийнято.

3736-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:00:19

За-25

Рішення не прийнято.

3737-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:00:35

За-24

Рішення не прийнято.

3738-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:00:52

За-22

Рішення не прийнято.

3739-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:01:09

За-22

Рішення не прийнято.

3740-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:01:25

За-24

Рішення не прийнято.

3741-а.

 

СИДОРОВИЧ Р.М.  Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:01:42

За-24

Рішення не прийнято.

3742-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:02:02

За-25

Рішення не прийнято.

При трибуні у нас знов голова робочої групи Олександр Черненко.

3743-я

 

11:02:08

ЧЕРНЕНКО О.М.

Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:02:26

За-6

Рішення не прийнято.

3744-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:02:43

За-20

Рішення не прийнято.

3745-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:03

За-21

Рішення не прийнято.

3746-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:22

За-22

Рішення не прийнято.

3747-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:40

За-7

Рішення не прийнято.

3748-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена  робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:58

За-3

Рішення не прийнято.

3749-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:04:19

За-15

Рішення не прийнято.

3750-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:04:38

За-14

Рішення не прийнято.

3751-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 51-а відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Чи 50-а? 3750-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 50-а – врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ні, давайте повернемося.

3750-а, так?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так, врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. Ще раз поставте на голосування 3750-у.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Да, врахована.

 

11:05:17

За-26

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

І 3751-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:05:38

За-5

Рішення не прийнято.

3752-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:05:57

За-4

Рішення не прийнято.

3753-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:06:16

За-5

Рішення не прийнято.

3754-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:06:35

За-3

Рішення не прийнято.

3755-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:06:53

За-4

Рішення не прийнято.

3756-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:07:11

За-5

Рішення не прийнято.

3757-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:07:29

За-4

Рішення не прийнято.

3758-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:07:47

За-17

Рішення не прийнято.

3759-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:08:04

За-17

Рішення не прийнято.

3760 поправка. Народний депутат Пташник. Прошу включити мікрофон.

 

11:08:14

ПТАШНИК В.Ю.

Дякую.

Шановні колеги, я спершу хочу подякувати всім тим народним депутатам, які наразі присутні в сесійній залі і беруть участь у розгляді поправок до Виборчого кодексу. Мені здається, що це набагато важливіше, аніж займатися агітацією, тим більше в робочий час.

Моя поправка стосується грошової застави, яка подається кандидатом на посаду міського голови. І я пропоную зробити диференціацію залежно від кількості виборців в окрузі, де проводяться відповідні вибори на міського голову. Це одна пропозиція.

І друга пропозиція, яка також моєю поправкою подається, - це те, що внесення грошової застави в інтересах кандидата на посаду міського голови не передбаченими цим кодексом фізичними та юридичними особами забороняється. Це додатковий запобіжник від внесення підставними особами грошових застав. На мою думку, це дуже важливо, тому я буду просити вас підтримати мою поправку.

Дякую.

 

11:09:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дякую. Там була попередня поправка 3758, де ми врахували положення і цією поправки. Інша – це була поправка робочої групи, але оскільки ми її відхилили, то давайте підтримаємо хоч цю поправку. Хоча, ну, повторюся, те, що є в даній поправці, іншими поправками і враховано це, і більш розширено.

Тому я нічого не маю проти того, що задекларовано. Давайте підтримаємо, робоча група підтримує цю поправку, але ще більше вона підтримує іншу поправку, яка, на жаль, відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:09:59

За-23

Рішення не прийнято.

3761-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:10:16

За-4

Рішення не прийнято.

3762-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:10:37

За-2

Рішення не прийнято.

3763-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:10:57

За-2

Рішення не прийнято.

3764-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:11:16

За-17

Рішення не прийнято.

3765-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:11:34

За-17

Рішення не прийнято.

3766-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.     

 

11:11:53

За-1

Рішення не прийнято.

3767-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:12:13

За-2

Рішення не прийнято.

3768-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:12:30

За-2

Рішення не прийнято.

3769-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:12:49

За-3

Рішення не прийнято.

3770-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:13:09

За-22

Рішення не прийнято.

3771-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:13:28

За-21

Рішення не прийнято.

3772-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:13:53

За-24

Рішення не прийнято.

3773-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:14:14

За-28

Рішення не прийнято.

3774-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:14:32

За-24

Рішення не прийнято.

3775-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:14:51

За-25

Рішення не прийнято.

3776-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:15:12

За-23

Рішення не прийнято.

3777-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:15:30

За-25

Рішення не прийнято.

3778-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:15:50

За-23

Рішення не прийнято.

3779-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:16:07

За-26

Рішення не прийнято.

3780-а. Народний депутат Пташник. Будь ласка, включіть мікрофон.

 

11:16:16

ПТАШНИК В.Ю.

Дякую.

Шановні колеги, я пропоную своєю поправкою виключити статтю, яка передбачає можливість збирання підписів на підтримку реєстрації кандидата на посаду голови територіальної громади. Зокрема, редакція, яку ми проголосували з вами в першому читанні, передбачає, що на підтримку реєстрації кандидата на посаду сільського, селищного голови,  старости треба не менш як 50 підписів, на підтримку кандидата на посаду міського голови цілих 200 підписів, але по факту ми всі розуміємо, що це нічого не має спільного з прямою демократією. І, очевидно, що це буде збирання просто якихось фейкових підписів, очевидно, що будуть і підробки, і ніхто це перевіряти не буде. Тому я прошу просто підтримати мою пропозицію і виключити весь інститут цих підписів для підтримки реєстрації кандидата і надати можливість будь-кому, хто хоче балотуватися і бути обраним, власне, подавати себе на реєстрацію, якщо він відповідає іншим вимогам законодавства.

Дякую.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група поділяє таку позицію, тому підтримує дану правку, що і вас прошу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:17:36

За-26

Рішення не прийнято.

3781-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:17:54

За-6

Рішення не прийнято.

3782-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група враховує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:18:13

За-15

Рішення не прийнято.

3783-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група враховує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:18:32

За-18

Рішення не прийнято.

3784-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група враховує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:18:52

За-23

Рішення не прийнято.

3785-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Враховує робоча група дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:19:11

За-22

Рішення не прийнято.

3786-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:19:31

За-20

Рішення не прийнято.

3787-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:19:50

За-20

Рішення не прийнято.

3788-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:20:10

За-25

Рішення не прийнято.

3789-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:20:30

За-26

Рішення не прийнято.

3790-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:20:49

За-25

Рішення не прийнято.

3791-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:21:07

За-25

Рішення не прийнято.

Наступна поправка – 3792-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:21:28

За-23

Рішення не прийнято.

Це була 3792 поправка.

А зараз 3793-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:21:51

За-5

Рішення не прийнято.

3794-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:09

За-20

Рішення не прийнято.

3795-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:28

За-21

Рішення не прийнято.

3796-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:48

За-22

Рішення не прийнято.

3797-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:23:07

За-25

Рішення не прийнято.

3798-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:23:26

За-26

Рішення не прийнято.

3799-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:23:45

За-26

Рішення не прийнято.

3800 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:24:04

За-25

Рішення не прийнято.

Поправка номер  3801.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:24:23

За-23

Рішення не прийнято.

3802 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:24:41

За-25

Рішення не прийнято.

3803-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:25:01

За-24

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3804.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Є, Гопко.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу, народний депутат Гопко. Включіть, будь ласка, мікрофон.

 

11:25:15

ГОПКО Г.М.

Доброго дня, шановні колеги! Я дуже сподіваюся, що вже в четвер ми виконаємо одне із ключових  зобов'язань парламенту цього скликання, і ми зможемо ухвалити справді важливий документ – це Виборчий кодекс.

І хотіла б сказати, що попри те, що на олігархічних телеканалах ми зараз бачимо дуже багато критики, але парламент цього скликання ухвалив багато реформаторських, а іноді і дійсно революційних, рішень. І дуже добре, що декомунізація, протидія корупції, зокрема як відкриття реєстрів нерухомості, так само децентралізація, поіменні голосування в місцевих радах, Закон про мову і дуже багато інших речей. Але саме Виборчий кодекс є боргом перед громадянами України.

Я хотіла б закликати всіх, хто зараз перебуває на мажоритарних округах, щоб вони в четвер мобілізувалися, і для того, щоб восьме скликання увійшло в історію як скликання, яке ухвалить цей важливий історичний документ. І фактично це вже документ на наступні вибори, на наступні покоління.

Дякую.

 

11:26:23

ЧЕРНЕНКО О.М.

По суті правки скажу, що вона, якраз ми там виключили попередніми правками обов’язковий збір підписів на посаду кандидатам там на голови громад. А ця стаття, її теж треба виключити, тому що вона говорить про підписні листи. Відповідно відмовляємося від підписів, відмовляємося від підписних листів. Тому позиція робочої групи - підтримати дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую.

Прошу голосувати. 

 

11:26:58

За-22

Рішення не прийнято. 

3805-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:27:16

За-4

Рішення не прийнято. 

3806.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.  

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:27:35

За-22

Рішення не прийнято. 

Поправка номер 3807-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.  

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:27:54

За-26

Рішення не прийнято. 

Поправка номер 3808-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.   

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:28:11

За-23

Рішення не прийнято. 

3809 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:28:29

За-24

Рішення не прийнято. 

3810 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.    

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:28:48

За-24

Рішення не прийнято. 

3811 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.       

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:29:06

За-29

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3812.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:29:25

За-27

Рішення не прийнято.

3813 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:29:44

За-26

Рішення не прийнято.

3814 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:30:03

За-26

Рішення не прийнято.

Поправка  номер 3815.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:30:23

За-29

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3816, народний депутат Гопко. Будь ласка, включіть мікрофон.

 

11:30:32

ГОПКО Г.М.

Доброго дня, українці! Я  хотіла, щоб нам голова робочої групи пояснив, чому рішення немає по цій правці. Але вважаю, що ухвалення Виборчого кодексу - це надзвичайно важливе наше  зобов'язання, і дуже прикро, що ще в 2015 році, як це було прописано в Коаліційній угоді, до кінця березня ми мали ухвалити Виборчий кодекс. І тому я хотіла б побажати парламенту вже дев'ятого скликання, щоб вони всі топ-пріоритетні завдання,  а зокрема вчора на саміті Україна-ЄС прозвучала потреба відновити, зокрема, кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, також продовження децентралізації, а також недопущення відкату, чи реваншу, в тих важливих законах, як декомунізація, щоб вже в парламенті наступного скликання ми побачили набагато швидшу ефективність, оскільки вікно можливостей буде перших півроку-рік. І тому хотіла б побажати вже йти в парламент із чіткими пріоритетами і справді командну гру для їх ухвалення.

А тепер чекаю пояснення. Дякую.

 

11:31:37

ЧЕРНЕНКО О.М.

Пояснення дуже просте. Робоча група якраз підтримала дану правку, тому що вона, як і попередні правки цього автора, інших авторів, ну, стосується виключення збору підписів на підтримку  голів міських, селищних і так далі. Просто в цій статті, яку пропонується виключити даною правкою, йдеться про порядок врахування підписів. Якщо раніше ми сказали, виключили про збирання, про підписні листи, логічно ми виключаємо статтю 502-у, де йдеться про порядок врахування підписів виборців.

Тому позиція робочої групи - дану правку врахувати, як і попередню.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Комітет не визначився, по жодній правці комітет рішення не прийняв, а робоча група прийняла.

 

11:32:25

За-27

Рішення не прийнято.

Нагадаю народним депутатам, що ми розглядаємо саме позицію робочої групи, оскільки комітет з питань правової політики не визначився стосовно поправок.

Поправка  номер 3817.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Вона відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:32:59

За-6

Рішення не прийнято.

3818 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:33:19

За-20

Рішення не прийнято.

3819-а. 

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:33:37

За-22

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3820.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:33:55

За-18

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3821-а.  

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:34:15

За-23

Рішення не прийнято.

3822 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:34:36

За-21

Рішення не прийнято.

3823 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:34:56

За-8

Рішення не прийнято.

3824 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:35:15

За-4

Рішення не прийнято.

3825 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:35:33

За-4

Рішення не прийнято.

3826 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:35:53

За-2

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3827.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:36:13

За-4

Рішення не прийнято.

3828 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:36:32

За-3

Рішення не прийнято.

3829 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:36:51

За-25

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3830.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:37:11

За-28

Рішення не прийнято.

3831 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:37:30

За-23

Рішення не прийнято.

3832 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:37:50

За-25

Рішення не прийнято.

3833 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:38:09

За-8

Рішення не прийнято.

3834 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:38:28

За-23

Рішення не прийнято.

3835 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:38:47

За-23

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3836. 

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:39:06

За-26

Рішення не прийнято.

3837 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:39:26

За-24

Рішення не прийнято.

3838 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:39:44

За-9

Рішення не прийнято.

3839 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:40:03

За-2

Рішення не прийнято.

3840 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:40:22

За-20

Рішення не прийнято.

3841 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:40:41

За-21

Рішення не прийнято.

3842 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:41:00

За-26

Рішення не прийнято.

3843 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:41:18

За-24

Рішення не прийнято.

Наступна поправка - 3844.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:41:38

За-25

Рішення не прийнято.

3845 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:41:56

За-24

Рішення не прийнято.

3846 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:42:16

За-24

Рішення не прийнято.

3847 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:42:34

За-21

Рішення не прийнято.

3848 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:42:52

За-27

Рішення не прийнято.

3849 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:43:11

За-25

Рішення не прийнято.

3850 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:43:29

За-7

Рішення не прийнято.

3851 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:43:48

За-26

Рішення не прийнято.

3852 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:44:08

За-2

Рішення не прийнято.

3853 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:44:27

За-16

Рішення не прийнято.

3854 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:44:46

За-1

Рішення не прийнято.

Поправка номер – 3855.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:45:06

За-1

Не прийнято рішення.

Поправка номер 3856.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:45:26

За-18

Рішення не прийнято.

3857 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:45:47

За-21

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3858.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:46:04

За-21

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3859-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:46:24

За-21

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3860-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою  групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:46:44

За-24

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3861.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:47:03

За-22

Рішення не прийнято.

3862 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:47:22

За-8

Рішення не прийнято.

3863 правка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:47:43

За-21

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3864.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:48:06

За-26

Рішення не прийнято.

3865 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилено робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:48:26

За-6

Рішення не прийнято.

3866 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:48:46

За-22

Рішення не прийнято.

3867 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилено робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:49:05

За-3

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3868.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:49:24

За-1

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3869.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:49:43

За-20

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3870.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

11:50:04

За-14

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

Поправка номер 3871.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:50:24

За-4

Рішення не прийнято.

3872 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:50:43

За-19

Рішення не прийнято.

Наступна поправка - 3873.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:51:02

За-20

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3874.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:51:25

За-25

Рішення не прийнято.

3875 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:51:45

За-23

Рішення не прийнято.

3876 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:52:04

За-8

Рішення не прийнято.

3877 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:52:23

За-26

Рішення не прийнято.

3878 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:52:41

За-24

Рішення не прийнято.

3879 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:53:00

За-25

Рішення не прийнято.

3880 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:53:20

За-26

Рішення не прийнято.

3881 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:53:40

За-9

Рішення не прийнято.

3882 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:53:59

За-23

Рішення не прийнято.

3883 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:54:19

За-28

Рішення не прийнято.

3884 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:54:39

За-7

Рішення не прийнято.

Поправа номер 3885.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:54:58

За-22

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3886.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:55:18

За-4

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3888.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Восьма чи сьома?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. А, сьома, так.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Сьома.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 3887-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:55:47

За-2

Рішення не прийнято.

Тепер 3888-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3888 відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:56:08

За-3

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3889.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:56:28

За-15

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3891.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. А ми 3890-у проголосували?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. А, я пропустила, перепрошую.

3890.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3890-а відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:56:55

За-4

Рішення не прийнято.

3891-а тепер.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:57:16

За-15

Рішення не прийнято.

3892 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Аналогічна попередньої. Робоча її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:57:37

За-18

Рішення не прийнято.

3893-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:57:56

За-0

Рішення не прийнято.

3894 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:58:15

За-16

Рішення не прийнято.

3895 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою  групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:58:32

За-19

Рішення не прийнято.

3896-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:58:52

За-25

Рішення не прийнято.

Наступна - поправка  номер 3897.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:59:11

За-25

Рішення не прийнято.

3898-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:59:32

За-5

Рішення не прийнято.

І поправка 3899.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою, це поправка робочої групи. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

11:59:53

За-24

Дякую.

Шановні колеги, відповідно до Регламенту я оголошую перерву у ранковому засіданні на 30 хвилин. Повернемося до роботи о 12 годині 30 хвилин.

 

(Після перерви)

 

12:34:59

ГОЛОВУЮЧИЙ. Колеги, продовжуємо нашу роботу.

Ми зупинилися на правці 3900. При трибуні  голова робочої групи, народний депутат Олександр Черненко. Прошу.

 

12:35:31

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так, правка 3900, вона стосується обмежень у виборчий фонд кандидатів, щоби власні кошти кандидат не міг перерахувати більше, ніж в нього є в декларації, тут  є таке обмеження. Тому робоча група врахувала цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

12:36:03

За-18

Рішення не прийнято. 

Наступна наша поправка – 3901-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 901 правка депутата Писаренка, вона імплементує інший проект кодексу. Тому робоча група її відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

12:36:31

За-4

Рішення не прийнято. 

Поправка   номер 3902.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3902 - правка депутатів, вона пропонує додати, коли йдеться про інформаційні плакати кандидатів, до переліку міських, селищних голів, додати слово "старост", враховуючи вже питання децентралізації. Тому робоча група врахувала дану  поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:37:08

За-23

Рішення не прийнято. 

Поправка номер 3903-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Вона аналогічна попередній, вона її дублює. Тому робоча група її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

12:37:30

За-17

Рішення не прийнято. 

Наступна поправка  - 3904.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, вона пропонує доповнити слово "старости" в перелік тих, хто балотується на місцевих виборах. Тому врахована, робоча група її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:37:59

За-18

Рішення не прийнято.

3905 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Там посилання статей, зміна нумерації статей. Відхилила робоча група дану  правку, бо вона не працює тут. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:38:35

За-10

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3906.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи, так само стосується зміни нумерації статей, але робоча група, власне, просить врахувати дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:39:03

За-19

Рішення не прийнято.

3907 поправка тепер.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це поправка депутата Писаренка, який свій кодекс намагається поправками сюди додати. Робоча  група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:39:29

За-4

Рішення не прийнято.

Наступна - наша поправка 3907.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Восьма. Сьому щойно ми... 3908-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Ну, о'кей, давайте 3908-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Да, це, власне, теж доповнити, про старост. Тому підтримує робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:40:07

За-21

Рішення не прийнято.

3909-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 9-а. Вона ідентична попередній. Тому робоча група рекомендує прийняти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

12:40:28

За-19

Рішення не прийнято.

3910 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3910 поправка, вона, ну, заміна термінології, це поправка Сюмар. Вона пропонує замінити "регіональні чи місцеві телерадіоорганізації" на більш адаптовані до діючого  закону слова: "телеорганізації місцевої чи регіональної категорії мовлення".

Тому ми враховуємо цю поправку, вона більше відповідає діючому законодавству. Робоча  група врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:41:05

За-18

Рішення не прийнято.

3911-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3911 поправка, вона так само стосується тої теми, що і попередня. Тому робоча група її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:41:30

За-22

Рішення…

Наступна - 3912 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3912 поправка, вона відхилена робочою групою, бо вона, ну, там такі вимоги ставить до телерадіоорганізацій, які вони просто не зможуть виконати. Тому робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:42:06

За-5

 

Веде засідання Перший заступник Голови Верховної Ради України

ГЕРАЩЕНКО І.В.

 

12:42:15

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Поправка відхиляється.

Наступна - 3914-а. Будь ласка, ваше роз'яснення.

 

12:42:24

ЧЕРНЕНКО О.М.

13-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 13-а зараз, я перепрошую. 3913-а, ваші роз'яснення, будь ласка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Вона стосується, це поправка депутата Кривошеї, стосується того, що мають всі передвиборчі програми титруватися або даватися жестовою мовою, але на всіх без виключення телеорганізаціях, ми знаємо, що місцеві організації і місцеві канали просто не зможуть дозволити собі фінансово такі титри і сурдопереклад, тобто ми за те, щоби на центральних каналах це було і на суспільному було, але на місцевих телеорганізаціях, ну, вони не потянуть це. Тому робоча група відхиляє дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо вам за ретельне роз'яснення поправки 3913.

Шановні колеги, я прошу визначитися відносно цієї поправки.

 

12:43:22

За-6

Рішення не прийнято. Ця поправка відхиляється, вірніше.

І наступна поправка, яка стосується якраз ефірного часу передвиборчих дебатів, – це поправка 3914.

 

12:43:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

Теж дана поправка, вона занадто суворі вимоги ставить до телеорганізацій, в тому числі місцевих, ну, які... Я розумію мотив автора, але давайте будемо реалістичними просто, це не зможуть організації виконати, тому робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, отже, ми почули вичерпне роз'яснення від робочої групи щодо цієї поправки, і вона рекомендується робочою групою для відхилення.

Я прошу залу визначатися, будь ласка.

 

12:44:27

За-5

Поправка відхиляється.

Наступна поправка 3915 - так само нашого колеги народного депутата Дерев'янка. Я прошу, будь ласка, коментар представника групи.

 

12:44:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

Коментар такий. Вона стосується жеребкування виступів на телебаченні кандидатів в депутати, і відрізняється від першого читання тим, що, якщо там за 30 днів має провести це жеребкування відповідна територіальна комісія, то він пропонує – за 49 днів, і дуже жорсткі умови щодо там повідомлення кандидатів. І якщо кандидат не піде... Ну, тобто, знову ж таки, ускладнює процедуру цього жеребкування. Ми вважаємо це недоцільно. Тому робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення. Отже, ця поправка стосується умов жеребкування, і, на думку робочої групи, автор поправки  надто жорстко регламентує цю технічну процедуру по суті.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Абсолютно.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Друзі, я прошу визначатися з поправкою. Нагадаю, це поправка 3915, і вона стосується жеребкування. Я прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Робоча  група її відхилила, так, ми це почули.

 

12:45:47

За-5

Сесійна зала також відхиляє цю поправку. Поправка не прийнята.

Колеги, наступна  поправка - 3916. Вона вже стосується розміщення агітаційних матеріалів. Будь ласка.

 

12:46:01

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, ця поправка, вона взагалі цілу… Це депутат Писаренко пропонує переписати цілу статтю, взявши за основу проект свого Виборчого кодексу, який він сюди не імплементується. Тому всі поправки даного типу робоча група відхиляла.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, отже, ця стаття стосується  агітаційних матеріалів в друкованих засобах масової інформації, і автор поправки пропонує майже повністю переписати відповідний розділ. Нагадаю, що група цю поправку відхилила. Я прошу сесійну залу визначатися.

 

12:46:50

За-3

Шановні колеги, поправка  відхиляється.

Наступна поправка - 3917. Будь ласка,  пане Олександре.

 

12:47:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона стосується доповнення. Якщо редакція першого читання каже, що комісія затверджує текст  виборчого бюлетеня, то поправка говорить: не лише текст, а форму і колір  виборчого бюлетеня затверджує відповідна територіальна комісія. Тому що, ну, текст – це як би дуже мало, тому, щоби більш чіткі вимоги до бюлетеня  затверджувала комісія.

Робоча група підтримує дану  поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ми дякуємо вам за роз'яснення.

Колеги, я прошу визначатися по цій поправці.

 

12:47:46

За-14

Поправка відхиляється.

Наступна поправка - 3918.

 

12:47:54

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона теж стосується форми бюлетеня. Якщо в першому читанні у формі бюлетеня пропонується номер кандидата, прізвище, ім'я, по батькові і квадрат для голосування, інша інформація, то поправка пропонує: номер, квадрат для голосування, а потім прізвище, ім'я, по батькові. Логічно це спрощує голосування, тому робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення. Колеги, звертаю увагу, що робоча група підтримала цю поправку. І я прошу всіх вас визначатися.

 

12:48:38

За-23

Рішення по цій поправці не прийнято.

Наступна поправка - 3918.

 

12:48:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона так само стосується того, де розміщати квадрат і в якому порядку прізвище в бюлетені ставити. Але ми вважаємо, що редакція першого читання і попередня поправка краще регулює це питання, тому дану поправку робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, друзі, і прошу визначатися по поправці 3918.

 

12:49:27

За-14

Я перепрошую, колеги, я обмовилася. Мова, звичайно, йде про поправку зараз 3919, 3919. І ця поправка, рішення по ній не прийнято.

Наступна поправка - 3920, будь ласка.

 

12:49:45

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона ідентична попередній. Тут два автори абсолютно однакові подали поправки. Тому робоча група не підтримала і ту, і попередню, і цю так само.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дуже дякую вам за роз'яснення. Колеги, і прошу визначатися по поправці 3920.

 

12:50:09

За-5

Поправка відхиляється.

Наступна поправка - 3921. Будь ласка, пане Олександре.

 

12:50:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

Технічна поправка. В редакції першого читання, коли ми перераховували, які є громади, ми написали "села, селища" і випало слово "місто". Відповідно поправка рекомендує через кому писати: "села, селища, міста", - коли ідеться про відповідні громади. Логічно абсолютно. Редакційна правка, робоча група її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ми дуже дякуємо вам за роз'яснення.

Колеги, я нагадаю, що ми зараз обговорюємо поправку 3920. Я прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.   21.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 21. 3921. І я прошу визначатися. Група просить підтримати цю поправку.

 

12:51:03

За-19

Рішення не прийнято.

Наступна поправка - 3922. Пане Олександре, ваш коментар.

 

12:51:13

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона така сама, але вона тільки стосується іншої частини статті. Додати слова, до "село, селище" додати "місто". Редакційна правка. Прохання підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо вам за роз'яснення.

І, колеги, прошу визначатись по цій поправці. Нагадаю, група просить цю поправку підтримати.

 

12:51:39

За-20

Рішення не прийнято.

Наступна поправка - 3923. Будь ласка, автору поправки пані Пташник даємо слово. Потім вам, пане Олександре. Прошу.

 

12:51:48

ПТАШНИК В.Ю.

Дякую. Друзі, ви знаєте у мене сьогодні прямо подвійне обурення. Перше обурення тим, що не так багато народних депутатів взагалі цікавляться розглядом Виборчого кодексу і зараз присутні в залі.

А друге, що окремі народні депутати дозволяють собі вписувати у вигляді поправок цілі законопроекти свої, а потім ще і не приходять в сесійну залу для того, щоби їх відстоювати і доповідати по ним. Мене це надзвичайно обурює. Я думаю, що потрібно наступне скликання починати з реформи парламенту.

Моя ж поправка стосується спеціального паперу, на якому мають бути виготовлятися виборчі бюлетені, для того щоби зробити, по-перше, своєрідний захист і запобіжники для безпеки для того, щоби унеможливити фальсифікації і уникнути ситуацій, які можуть бути пов'язані з підробкою бюлетенів, де в я поправці чітко зазначаю, що виборчі бюлетені мають друкуватися на спеціальному папері, вимоги до якого встановлюються цим Виборчим кодексом. Я прошу поправку підтримати.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Будь ласка,  пане Олександр, роз'яснення.

 

12:52:56

ЧЕРНЕНКО О.М.

 Я поясню. Робоча група не підтримала цю поправку. Я поясню, чому.

Дійсно, ми друкуємо бюлетені на спеціальному і захищеному папері на парламентські і президентські вибори, але тут йдеться про місцеві вибори. У нас одночасно буде 30 тисяч різних виборів: в село, в сільську раду, сільського голови, районну раду, обласну і так далі, і так далі. Тобто це ті місцеві друкарні, які друкують місцеві бюлетені, в них немає ні паперу такого, ні коштів на такий папір, ні таких технологічних можливостей на всі місцеві вибори. А це одночасно кілька десятків тисяч різних виборів. І якщо всі будемо друкувати на захищеному папері, просто нема на це ні коштів, і головне, технологічних можливостей.

Тому на місцеві вибори кожна комісія сама вирішує, наскільки вони зможуть, не зможуть захистити цей бюлетень. Ну, це об'єктивна ситуація, хоча б ми хотіли щоб... Тому робоча група не  підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення. Дуже дякуємо пані Пташник як автору багатьох поправок, що вона дійсно працювала і в комітеті, і зараз в сесійній залі над відстоюванням своїх позицій і поправок.

І я прошу визначатися по поправці 3923.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхиляє робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, так.

 

12:54:22

За-8

Рішення не прийнято.

Наступна – 3924. Прошу.

 

12:54:30

ЧЕРНЕНКО О.М. 

Ну, це аналогічно, поправки депутата Писаренка, який свій кодекс через поправки хоче подати. Відповідно робоча група не підтримує.  

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:54:51

За-4

Відхиляється поправка.

Наступна -  3925.

 

12:54:57

ЧЕРНЕНКО О.М.

Це поправка робочої групи, вона технічна, стосується зміни нумерації статей. Оскільки ми міняємо поправками статтю, відповідно тут замість частини четвертої написати частину п'яту. Редакційна правка. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися по цій поправці, друзі. Це технічна поправка. Група просить підтримати.

 

12:55:35

За-19

Рішення не прийнято.

Наступна поправка - 3926.

 

12:55:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка 3926 говорить про те, щоб інформаційні плакати про кандидатів, які розміщуються на дільниці, вони здійснювались з врахуванням ознайомлення з цими плакатами тих осіб, які пересуваються на колісних, ну, на інвалідних візках. Ми це розуміємо і таку позицію підтримуємо. Але іноді цих плакатів так багато і дільниці такі маленькі, що фізично вже, як зможе їх комісія розміщати, так і розмістить. Я думаю, що така особа, вона все одно, якщо сама не побачить, може в когось попросити, щоб їй допомогли.

А поправку робоча група відхиляє. Тому що виконати її дуже часто нереалістично.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Друзі, прошу визначатись по поправці 3926.

 

12:56:42

За-12

Поправка відхиляється.

Наступна - 3927.

 

12:56:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, ця поправка, теж вона… подібні були, ми їх підтримуємо. Вона доповнює перелік тих осіб, які обираються, словом "старости". Бо, коли кодекс писався в першому читанні, ще такого інституту старост не було. Відповідно поправку ми враховуємо, щоб додати до переліку осіб, обраних осіб на місцевих виборах, в тому числі і старост. Тому прохання підтримати, робоча група підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо.

Просимо визначатись по поправці 3927.

 

12:57:32

За-19

Рішення не прийнято.

Наступна – 3928 поправка.

 

12:57:39

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна попередній поправці, ідентична:  додати "старости". Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Прошу визначатися.

 

12:57:58

За-22

Рішення не прийнято.

Наступна – 3929 поправка.

 

12:58:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

Теж поправка Писаренка, який свій кодекс сюди хоче додати. Велика поправка, на 5 сторінок. Робоча група її не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую за роз'яснення.

Колеги, я прошу визначатися по цій поправці.

 

12:58:29

За-14

Рішення не прийнято.

Наступна поправка - 3930. Будь ласка, ваше роз'яснення.

 

12:58:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона так само стосується, поправка, ну, взята з іншого проекту кодексу і подана в цей. Робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, прошу визначатися по цій поправці.

 

12:59:02

За-4

Рішення не прийнято.

Будь ласка, наступна поправка - 3931.

 

12:59:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

Редакційна поправка, вона міняє посилання на частину: замість "пункту 3" написати "пункту 2 частини третьої", відповідно, вже до раніше поданих правок. Тому робоча група її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:59:38

За-15

Рішення не прийнято.

Наступна – 3932.

 

12:59:45

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само, це поправка, яка взята з іншого кодексу, і намагається її втиснути в цей, що неможливо. Тому робоча група її не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:00:08

За-5

Колеги, рішення не прийнято.

Наступна – 3933. Ваше роз'яснення.

 

13:00:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

Також ідентична попереднім. Це інший проект кодексу, який поправками хочуть подати в цей, що неможливо. Робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися, друзі.

 

13:00:42

За-3

Ця поправка відхиляється.

Наступна поправка - 3934.

 

13:00:51

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так, як і попередня поправка, як і всі поправки Писаренка, відхиляється робочою групою, бо вони сюди не лягають.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися, шановні колеги.

 

13:01:12

За-3

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Колеги, ця поправка відхиляється.

Наступна поправка – 3935. І неупереджений коментар пана Олександра.

 

13:01:21

ЧЕРНЕНКО О.М.

Він аналогічний попереднім коментарям. Відхиляється з вище означених причин: той самий автор, та сама технологія.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, прошу визначатися.

 

13:01:44

За-5

Відхиляється ця поправка.

Наступна поправка - 3936.

 

13:01:52

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само відхилена робочою групою, як і попередній блок поправок цього депутата.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, я прошу визначатися по поправці 3936.

 

13:02:10

За-4

Поправка відхиляється.

Наступна поправка - 3937.

 

13:02:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

Наступна поправка, 3937, додає до переліку обраних на місцевих виборах осіб старост, тому робоча група її підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Колеги, я прошу визначатися по поправці.

3937.

 

13:02:44

За-18

Поправка відхиляється.

Наступна поправка - 3938.

 

13:02:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само ця поправка додає старост в перелік тих осіб обраних. Як і попередньо, робоча група її підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Колеги, прошу визначатись по поправці 3938, яка стосується, як нам роз'яснив шановний колега, протоколів результатів виборів старост.

 

13:03:16

За-16

Рішення не прийнято.

Наступна поправка - 3939.

 

13:03:22

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, 3939 поправка, яка пропонує у підсумковий протокол голосування на виборчих дільницях не просто там вказати, що стільки-то виборців проголосувало на дому за місцем перебування, а ще й в протоколі вказувати причини, чому цей виборець, тобто голосував на дому. Ну, це така практика, вона ніколи не застосовувалась, і, на думку робочої групи, вона не потрібна, тому що сам факт, що цей виборець голосував за місцем перебування, цього достатньо, а який там в нього діагноз, ну, це в підсумковому протоколі не зовсім те, що має бути. Тому робоча група не підтримала дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Прошу визначатись по цій поправці.

 

13:04:19

За-7

Поправка - тут рішення не прийнято.

Наступна - 3940.

 

13:04:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

3940 - теж правка стосується, щоб в підсумковому протоколі вказували кількість виборців, які отримали бюлетені за місцем перебування і в розрізі причин їх голосування за місцем перебування.

Тобто, ну, ми вважаємо, це недоцільно. Тим більше, самі виборці не завжди вказують, тобто, ну, хворий - значить, хворий.

Тому, як і попередня поправка, відхилена робочою групою. В протоколі буде просто: стільки-то виборців проголосували за місцем перебування, без вказання причини. Тому відхиляє робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення. Отже, мова іде про протоколи вже виборів і виборчих дільниць.

Друзі, я прошу визначатися.

 

13:05:22

За-3

Поправка відхиляється.

Наступна поправка - 3941.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3941 - вона ідентична попереднім, просто кілька різних пунктів протоколу. І знов депутат Кривошея просить вказати в протоколі причину голосування виборця за місцем перебування. Ми вважаємо, це недоцільно.  Робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Друзі, я прошу визначатись по цій поправці.

 

13:05:58

За-2

Поправка відхиляється.

3942.

 

13:06:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

3942 - це поправка, яка хоче вилучити певні норми з кодексу. Я поясню. У нас за даною системою у великих містах вибори міського голови проводяться в два тури. Це не більше 90 тисяч виборців, в малих містах, в однотурове голосування. Але депутати своєю поправкою хочуть прийняти це і зробити однотурове голосування у всіх без виключення містах. Ну, робоча група не погоджується з такою поправкою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення.

Колеги, прошу визначатись по цій поправці.

 

13:06:50

За-0

Друзі, ця поправка відхиляється однозначно.

І наступна - 3943.

 

13:07:00

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само ця поправка відхилена, бо вона якраз, так як і попередня, пропонує прийняти цей поділ на міста великі і малі за урівняннями виборчої системи і для великих міст. Автори кодексу, все-таки, різні виборчі системи пропонують: і вибори міської ради великого міста, і вибори міського голови. Тому поправка відхиляється.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:07:37

За-2

Відхиляється поправка.

Наступна поправка - 3944.

 

13:07:44

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона аналогічна попереднім поправкам, стосується скасування поділу на міста великі і малі. Робоча група не підтримує даний підхід і відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:08:08

За-1

Відхиляється ця поправка.

Наступна – 3945.

 

13:08:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само, як і попередні поправки цих авторів, вони до різних пунктів встановлення результатів виборів додають, хочуть забрати ті частини, які стосуються поділу міст на великі і маленькі, тому робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:08:43

За-0

Поправка відхиляється.

Наступна – 3945.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3946.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Вибачте, 3946. Прошу.

 

13:08:57

ЧЕРНЕНКО О.М.

3946 – так само пропонується повністю нова редакція статті 522 "Про встановлення результатів на виборах голів". Але вона знов, як і попередні автори, пропонує однотурову систему і для великих міст, і інші. Тобто відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз’яснення.

Я прошу визначатися по цій поправці. Нагадаю, що група її відхилила.

 

13:09:34

За-2

Відхиляється ця поправка.

Наступна – 3947.

 

13:09:39

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само поправка депутата Писаренка, яка стосується іншого Виборчого кодексу. Вона відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:10:00

За-0

Відхиляється ця  поправка.

Наступна – 3948.

 

13:10:06

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона пропонує там інші нумерації статей, виходячи з логіки авторів поправок. Але оскільки ми не підтримали і попередні поправки цих авторів, відповідно ми не підтримуємо і цю поправку, тому що вона ламає цілісність Виборчого кодексу. Тому робоча група її відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:10:38

За-2

Відхиляється поправка.

Наступна – 3949.

 

13:10:45

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ця поправка,  як і інші поправки даних авторів, вони скасовують поділ міст на малі і великі. Відповідно робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:11:08

За-2

Відхиляється поправка.

Наступна – 3950.  

   

13:11:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

Як і попередня поправка, з тих самих мотивів, робоча група не підтримала. Ми наполягаємо на залишенні  різних виборчих систем у великих і малих містах.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Колеги, я прошу вас визначатися по цій поправці.

 

13:11:40

За-3

Поправка  відхиляється.

Наступна – 3951.

 

13:11:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ідентична попереднім поправка. Робоча група її не підтримала.  

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися. 

 

13:12:05

За-2

Відхиляється.

Наступна – 3952.

 

13:12:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

Відхилена дана поправка робочою групою з тих самих мотивів, що і попередні, тому що вони не відповідають загальній логіці Виборчого кодексу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякуємо вам за роз'яснення.

І я прошу визначатися по цій поправці.  

 

13:12:35

За-2

Поправка відхиляється.

Наступна поправка - 3953.

 

13:12:40

ЧЕРНЕНКО О.М.

Це поправка депутата Писаренка, теж велика поправка, якою він цілу статтю, редакцію Виборчого кодексу іншого намагається імплементувати в даний  кодекс. Робоча група не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Друзі, я прошу визначатись по цій поправці.

 

13:13:07

За-2

Правка відхиляється.

Наступна - 3954.

 

13:13:13

ЧЕРНЕНКО О.М.

3954, якраз вона передбачає таку, можливо, парадоксальну ситуацію, коли до виборчого бюлетеня було включено два кандидата на посаду міського голови, за підсумками першого туру, але жоден з них не набрав 50 відсотків і більше голосів, відповідно пропонується повторне голосування. І цю поправку робоча група рекомендує врахувати. Такі випадки майже неможливі, але теоретично їх можна допустити, тому кодекс має передбачати, що діяти в таких випадках, як діяти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Зрозуміла ваша позиція. Друзі, я прошу визначатися по цій поправці.

 

13:14:07

За-2

Поправка відхиляється.

Наступна – 3955. Будь ласка,  пані Пташник вам слово. 3955.

 

13:14:14

ПТАШНИК В.Ю.

Дякую, колеги. Я прошу підтримати свою поправку, і також хотіла висловитись щодо того, а чи ми будемо повертатися до всіх поправок, які рекомендувала нам робоча група. Тому що наразі ви бачите, яка є дискусія, фактично жодна поправка за цей час, поки ми розглядали Виборчий кодекс, вона не була підтримана.

Але мені здається, що та редакція, яка була напрацьована робочою групою, яка працювала місяцями, вона є досить виваженою, вона є збалансованою. І мені би хотілося, щоб ми на фінальному голосуванні, все ж таки, голосували не за ту редакцію, я маю на увазі редакцію першого читання, на яку фактично ми виходимо, а все ж таки була підтримана редакція, яка напрацьована робочою групою.

Тому, знову-таки, я звертаюся зараз до голови робочої групи і прошу зауважити це для того, щоби ми прийняли Виборчий кодекс саме в тій редакції, яка є збалансованою, над якою працювали і громадські активісти, і народні депутати, і щоби це був дійсно справжній продукт для українського народу.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Вам дякуємо.

І, будь ласка, коментар пане Олександре.

 

13:15:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, коментар очевидний, і ті правки, які сьогодні не підтримуються залом, але на думку робочої групи, вони необхідні, а деякі з них критично необхідні для того, щоби кодекс був нормальний, ми вже перед фінальним голосуванням до них повернемося, я думаю, пакетом ми їх зачитаємо, і вони будуть на сайті. Але то вже питання найближчого майбутнього.

По даній правці автора, вона передбачає, що … тобто редакція першого читання передбачає: якщо на 25 відсотках дільниць даного міста вибори визнані недійсними, то визнавати вибори недійсними по всьому місту. Це пропонує перше читання, автор поправки пропонує забрати цю статтю. Тому, за логікою автора поправки, якщо навіть на двох дільницях відбулися вибори, значить, це вибори по цілому місту. Ми вважаємо це неправильним.

Тому дану правку пропонуємо не враховувати, робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення.

Колеги, прошу визначатися по цій поправці.

 

13:16:42

За-6

Рішення не прийнято.

Наступна - 3956.

 

13:16:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так, все правильно.

Це – редакційна правка, вона пропонує забрати слово "якщо". Ну, тобто щоби визнання виборів недійсними було безумовним. Тобто слово "якщо", воно… Тобто це редакційна правка, тому робоча група з нею погоджується і рекомендує врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, прошу визначатися.

 

13:17:22

За-17

Рішення не прийнято.

Наступна - 3957.

 

13:17:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

Теж редакційна правка. У нас випало в першому читанні слово "місто" з переліку населених пунктів, рекомендується його туди додати, повернути. І відповідну правку робоча група врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:17:54

За-17

Рішення не прийнято.

Наступна поправка - 3958.

 

13:18:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

Редакційна правка, вона там уточнює нумерацію статей, тому робоча група рекомендує врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:18:23

За-19

Рішення не прийнято.

Наступна - 3959.

 

13:18:31

ЧЕРНЕНКО О.М.

Це правка пропонує додати ще одну підставу визнання виборів недійсними, з посиланням на іншу статтю, якщо, наприклад, всі кандидати відмовилися брати участь у виборах, жодного не лишилося. Але це регулюється іншими статтями, тому це не сюди. І дану правку робоча група рекомендує відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:19:11

За-4

Рішення не прийнято.

3960.

 

13:19:18

ЧЕРНЕНКО О.М.

3960 пропонує іншу редакцію цієї статті, про яку ми тільки що говорили: про підстави призначення повторних виборів. Але ми говорили про підстави визнання виборів недійсними, а призначення повторних виборів – це предмет регулювання інших розділів кодексу. Тому дану правку ми відхиляємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:19:52

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна. 31… Вибачте, 3961.

 

13:19:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само стосується редакційної зміни нумерації статей, але логічно, тому робоча група врахувала дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:20:21

За-10

Рішення не прийнято.

Наступна поправка - 3962.

 

13:20:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ця поправка теж пропонує нову редакцію статті щодо призначення повторного голосування, і вона зобов'язує комісію одразу після визнання  призначати повторне голосування. Але там має бути певний термін на оскарження, тому дану поправку робоча група відхиляє.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:21:02

За-1

Не прийнято рішення.

Наступна - 3963.

 

13:21:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

3963 пропонує додати слово "старости" в перелік, ну, виборів, кого ми обираємо. Тому  робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:21:30

За-19

Рішення не прийнято.

Наступна - 3964.

 

13:21:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само редакційна поправка, вона стосується зміни нумерації кількох статей. Тому робоча група пропонує врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:22:01

За-13

 

Веде засідання заступник Голови Верховної Ради України

СИРОЇД О.І.

 

13:22:01

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

Наступна поправка - 3965.

 

13:22:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

3965 поправка, робоча група відхилила. Тому що вона теж стосується, ну, бюлетеня для повторного голосування, але, ну, трошки відходить  від тої логіки, яку підтримують автори кодексу і члени робочої групи. Тому  вони дану поправку відхиляють.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:22:37

За-2

Рішення не прийнято.

Наступна - 3966 поправка.

 

13:22:45

ЧЕРНЕНКО О.М.

Редакційна поправка, стосується номерів, змінили нумерацію статей. Тому робоча група її відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:23:06

За-3

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3967-а.

 

13:23:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ця поправка, вона пропонує дещо змінити в редакції першого читання, де говориться: якщо два кандидати вийшли в другий тур на міського голову і один з них знімає свою кандидатуру, то редакція першого читання говорить, що той, хто лишився, той автоматично є обраним. Поправка говорить, що мають бути ще одні вибори у такому випадку. Але робоча не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:23:52

За-2

Рішення не прийнято.

Поправка номер - 3968.

 

13:23:57

ЧЕРНЕНКО О.М.

68-а - це поправка Папієва, яка стосується абсолютно іншого Виборчого кодексу, не сюди. Тому робоча група і не підтримала. Ой, Писаренка, перепрошую, да, депутата Писаренка, який імплементує власний Виборчий кодекс. Робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:24:25

За-2

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3969-а.

 

13:24:31

ЧЕРНЕНКО О.М.

3969-а, її робоча група не підтримала з тих же причин, що і попередню, і так, як і інших поправок цього автора. Їх тут іде дуже багато. Робоча група їх не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:24:55

За-1

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3970.

 

13:25:00

ЧЕРНЕНКО О.М.

Робоча група не підтримала дану поправку з тим самих причин, що і попередню.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:25:20

За-1

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3971.

 

13:25:26

ЧЕРНЕНКО О.М.

Якраз ми перейшли до розділу "Вибори депутатів міських (великих міст), обласних рад". Це ті вибори, які у нас відбуваються за пропорційною системою відкритих списків, великі міста і обласні ради.

Автори поправки даної хочуть взагалі зробити однакову систему для всіх: і міських і районних, і обласних рад, - тобто додати сюди ще районні ради. Але автори поправок, ну, виключили даний підхід, тому у нас ідеться про пропорційні вибори лише міські (великих міст) і обласні ради. Відповідно поправку робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:26:17

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер - 3972.

 

13:26:23

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, вона так само, вона не передбачає різну виборчу систему для великих і малих міст, як це передбачено в першому читанні. Всі такі поправки робоча група відхилила, цю і наступні. Тому дана поправка не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:26:55

За-1

Рішення не прийнято.

Поправка номер - 3973.

 

13:27:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

3973-я, так само вона… Ні, ця поправка стосується, ну, списку незалежних кандидатів. Ви знаєте, що при даній системі відкритих списків пропонували ще список незалежних кандидатів.

Автори поправки пропонують забрати таку можливість. Робоча група не погоджується, тому дану поправку відхиляє.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:27:44

За-2

Рішення не прийнято.

3974 поправка.

 

13:27:51

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона теж стосується довірених осіб, ну, незалежних кандидатів, оскільки автори поправок не хочуть взагалі незалежних кандидатів, той не хоче їх довірених осіб. Але робоча група не підтримує даний підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:28:23

За-1

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3975-а.

 

13:28:29

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само, як з попередніх мотивів, робоча група не підтримала дану поправку, яка приймає список незалежних кандидатів.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:28:51

За-1

Рішення не прийнято.

3976 поправка.

 

13:28:57

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само поправку робоча група відхилила, бо ця поправка, ну, не хоче пропорційної виборчої системи на виборах обласних і великих міст і урівнює всі міські ради з... хоче мажоритарну систему. Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:29:28

За-2

Рішення не прийнято.

3977 поправка.

 

13:29:37

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, ця поправка, там автори поправки від "Свободи" (і далі – по тексту), вони пропонуватимуть свою виборчу систему для місцевих виборів з певними там закріпленнями кандидатів за округами. Це та система, яка суперечить логіці самого кодексу. Тому робоча група відхиляє цю поправку, і буду я казати інші, з тих самих мотивів.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:30:10

За-1

Рішення не прийнято.

3978 поправка.

 

13:30:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само автори поправки повністю пропонують нову редакцію статті, де основні засади виборів і з іншою виборчою системою. Тому відхиляється дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:30:40

За-1

Рішення не прийнято.

3979 поправка.

 

13:30:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само поправка з іншого, стосується іншої виборчої системи. Робоча група її не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:31:05

За-1

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3980.

 

13:31:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

Даний блок поправок зараз стосуватиметься визначення кількості депутатів місцевих рад залежно від кількості виборців. Тобто в редакції першого читання запропонована своя логіка:  від 100 тисяч до 250 тисяч виборців – 30-40 депутатів, далі по тексту. А далі різні автори різних поправок пропонують десь в бік збільшення кількості депутатів місцевих рад, десь в бік зменшення. І ми будемо розглядати цей блок. Дану поправку робоча група відхилила. По наступним будемо говорити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:32:01

За-2

Рішення не прийнято.

3981 поправка.

 

13:32:08

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ця поправка так само. Якщо редакція першого читання пропонує певний люфт: стільки-то виборців – від 30 до 40 депутатів, від 40 до 60, - то автори поправок пропонують конкретні цифри. Щоб не було цієї вилки, скажімо, там від 90 тисяч до 250 тисяч виборців – 42 депутати,  більше  – 54. Тобто була  дуже чітко визначена цифра, без вилки. Але робоча група не погоджується з даним підходом, тому що різні бувають ситуації: є густо населені, менш густо населені міста і села. Тому пропозиція лишити перше читання, а правку відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:32:58

За-3

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3982.

 

13:33:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само, автори правки пропонують трошки збільшити кількість обласних рад, там, на буквально 3-4 депутати. Я не розумію, чому, тому відхиляє робоча група дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:33:30

За-1

Рішення не прийнято.

3983 поправка.

 

13:33:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само, автори тут пропонують серйозне скорочення, навіть порівняно з першим читанням, кількості депутатів відповідних рад. Але ми вважаємо, якщо там рада, де 10 тисяч виборців, а тільки 6 депутатів, ми вважаємо, це мало. І так далі по тексту. Тому робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:34:12

За-5

Рішення не прийнято.

3984-а.

 

13:34:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само, там пропонується абсолютно інакший спосіб визначення кількості депутатів місцевих рад. Робоча група з ним не погоджується.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:34:39

За-2

Рішення не прийнято.

3985 поправка.

 

13:34:44

ЧЕРНЕНКО О.М.

Це поправка з іншого Виборчого кодексу, тому робоча не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:35:02

За-3

Рішення не прийнято.

3986 поправка.

 

13:35:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само, з  іншого Виборчого кодексу. Вона відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

 13:35:24

За-1

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3987.

 

13:35:29

ЧЕРНЕНКО О.М.

Три поправки пропонують виключити з кодексу можливість списків самовисуванців. Робоча група не підтримує даний підхід, тому правка відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:35:53

За-3

Рішення не прийнято.

3988 поправка.

 

13:35:58

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона стосується, що висувати кандидатів можуть лише виборці з повною дієздатністю. Це така правка, вона дискримінаційна, тому не підтримує робоча група дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:36:27

За-3

Рішення не прийнято.

3989 поправка.

 

13:36:32

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дана поправка стосується, щоб дані про місцеві партії, які будуть висувати кандидатів, публікувались не лише в місцевих друкованих ЗМІ, а ми, все-таки, ідемо у цифрову епоху, щоб друкувались на веб-сайтах місцевих комісій. Ми знаємо, не всі комісії ці сайти сьогодні мають, але якраз, можливо, після кодексу, щоб і територіальні комісії місцеві теж мали веб-сайти. Тому дана правка враховується.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:37:13

За-14

Рішення не прийнято.

Поправка номер 3990.

 

13:37:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона стосується уточнення, що не просто організації політичної партії, а місцевої організації політичної партії. Тому враховується ця правка, вона більш точно дозволить тлумачити закон.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:37:47

За-17

Рішення не прийнято.

3991-а.

 

13:37:53

ЧЕРНЕНКО О.М.

Логіка авторів, вона стосується, щоб не було списків самовисуванців. Тому відхилена дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:38:16

За-2

Рішення не прийнято.

3992 поправка.

 

13:38:23

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ця поправка якраз стосується того, щоб одна особа не могла одночасно балотуватися в кілька місцевих рад. І робоча група поділяє дану логіку і підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:38:51

За-15

Рішення не прийнято.

3993-я.

 

13:38:56

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, 3993  поправка, вона пропонує іншу виборчу модель на місцеві вибори. Тому не підтримується робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:39:15

За-2

Рішення не прийнято.

3994 поправка.

 

13:39:20

ЧЕРНЕНКО О.М.

3994 правка теж стосується іншого Виборчого кодексу. Тому робоча група не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:39:44

За-1

Рішення не прийнято.

3995-а.

 

13:39:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дана поправка, вона чітко говорить, коли комісія має призначити повторні вибори. Якщо редакція першого читання говорить, що просто комісія призначає повторні вибори, то поправка каже, що не пізніше як на десятий день. Відповідно, ну, немає таких випадків, коли у нас місцеві вибори там не призначаються роками, хоч є на це підстави. Тому враховує  робоча група дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:40:25

За-14

Рішення не прийнято.

3996-а.

 

13:40:30

ЧЕРНЕНКО О.М.

Якраз так само. Якщо територіальна комісія у встановлений строк не призначає повторні вибори, навіть маючи для цього підстави, то ще через п'ять днів такі вибори може призначити  ЦВК, якщо  місцева територіальна комісія не хоче призначати повторні вибори. Відповідно робоча група підтримує даний підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:41:07

За-19

Рішення не прийнято.

3997 поправка.

 

13:41:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дана поправка, вона пропонує вилучити термін "проміжні вибори", бо йдеться про голосування на проміжних та повторних виборах. Тобто за даної виборчої системи проміжних виборів як таких бути не може. Тому слова "проміжних" поправка пропонує забрати. Робоча група підтримує такий підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:41:47

За-21

Рішення не прийнято.

3998-а.

 

13:41:53

ЧЕРНЕНКО О.М.

Це поправка з іншого Виборчого кодексу, тому не підтримує її робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:42:12

За-0

Рішення не прийнято.

Поправка 4000-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3999-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. А, перепрошую, 3999-а.

 

13:42:18

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само відхилена ця поправка робочою групою. Вона пропонує іншу виборчу систему, ніж запропонована авторами кодексу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:42:50

За-3

Рішення не прийнято.

Поправка 4000-а.

 

13:42:55

ЧЕРНЕНКО О.М.

4000 поправка – це поправка робочої групи. Да, світло в кінці тунелю. Поправка робочої групи, яка пропонує суттєве уточнення щодо єдиного округу на… Тобто, що єдиний міський обласний виборчий округ включає територію відповідного міста і області. Ну, це аналогія, що єдиний загальнодержавний округ включає територію всієї України, це таке уточнення щодо територіальної організації місцевих виборів. Робоча група враховує дану поправку. (Шум у залі)

 Там автори хороші: Черненко, Сидорович, Новак…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:43:44

За-22

Рішення не прийнято.

4001 поправка.

 

13:43:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка пропонує іншу виборчу модель, тому не підтримується.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:44:11

За-2

Рішення не прийнято.

Поправка 4002.

 

13:44:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

Правка 4002 пропонує приблизно однакову кількість виборців в багатомандатних округах. Але, ну, в ній існує такий підхід, ми його розуміємо, але автори кодексу, все-таки, вважають, що різні округи багатомандатні можуть бути за кількістю виборців, просто в них буде обиратись більше депутатів. Тому вони мають враховувати інші, логістичні критерії, а не виключно критерій кількості виборців. Тому дана поправка   не підтримується.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:45:06

За-0

Рішення не прийнято. 

4003 поправка.

 

13:45:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

4003 поправка  так само пропонує іншу редакцію статті, іншу модель виборчих систем на місцевих виборах, тому не підтримується.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:45:34

За-1

Рішення не прийнято. 

4004 поправка.

 

13:45:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

4004 поправка  пропонує більш точне і більш  таке чітке… Автор хоче сказати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Зараз, зараз. Спочатку слово народному депутату Пташник. Прошу, включіть мікрофон.

 

13:45:51

ПТАШНИК В.Ю.

Дякую, колеги.

Моя поправка спрямована на оптимізацію виборчого процесу і максимальне забезпечення пропорційного представництва виборців. Значить, що я пропоную.

По-перше, передбачити, що єдиний міський або обласний виборчий округ включає територію відповідного міста і області. Це дозволить забезпечити краще менеджерування виборчого процесу, оскільки округ буде співпадати з межами адміністративних одиниць.

Далі я пропоную визначити, що багатомандатні виборчі округи утворюються таким чином, щоб у кожному з них було обрано не менше 7 і не більше 12 депутатів. І також зазначаю, що в межах району в місті може бути утворено бути більше ніж один багатомандатний округ. Це вирішить питання якраз з великими районами і забезпечить рівноцінне представництво виборців.

Тому я вас буду просити підтримати мою поправку. Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Яка позиція?

 

13:46:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

Робоча група так само врахувала дану поправку. Є там більш якісні, але давайте врахуємо дану поправку, тому що та логіка приймається робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:47:13

За-26 

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 4005.

 

13:47:20

ЧЕРНЕНКО О.М.

4005-а відхилена робочою групою, бо вона пропонує інший Виборчий кодекс. Тому не підтримується.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:47:42

За-1

Рішення не прийнято.

4006-а.

 

13:47:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка так само пропонує іншу виборчу модель, іншу систему виборчих комісій, тому не підтримується робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:48:07

За-1

Рішення не прийнято.

4007-а.

 

13:48:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само стосується іншої виборчої моделі, ніж передбачено кодексом. Не підтримується.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:48:33

За-1

Рішення не прийнято.

4008-а.

 

13:48:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

Восьма. Так само, тут блок поправок даних авторів, який повністю переписує іншу виборчу модель. Не підтримується.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:49:05

За-1

Рішення не прийнято.

4009 поправка.

 

13:49:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона відхилена робочою групою з тих самих мотивів, що і попередня поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:49:30

За-2

Рішення не прийнято.

4010 поправка.

 

13:49:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічно, відхиляється дана поправка, бо тут інша система виборчих комісій пропонується.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:49:55

За-0

Рішення не прийнято.

4011-а.

 

13:50:00

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само відхилена робочою групою з тих мотивів, що й попередня поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:50:19

За-0

Рішення не прийнято.

4012 поправка.

 

13:50:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

Відхилена робочою групою, як і попередня.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:50:44

За-3

Рішення не прийнято.

4013-а.

 

13:50:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

Відхилена робочою групою, тому що це інший Виборчий кодекс.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:51:09

За-1

Рішення не прийнято.

4014-а.

 

13:51:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ця поправка пропонує прийняти список самовисуванців. Робоча група не підтримує з такою логікою і відхиляє, пропонує відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:51:42

За-1

Рішення не прийнято.

4015-а поправка.

 

13:51:48

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само, тут інша виборча система, і пропонується прийняти виборчий список незалежних кандидатів. Відхиляється дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:52:09

За-2

Рішення не прийнято.

4016-а.

 

13:52:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

Відхиляється робочою групою. Пропонується інша виборча модель, ніж передбачена кодексом.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:52:35

За-2

Рішення не прийнято.

4017-а.

 

13:52:40

ЧЕРНЕНКО О.М.

4017-а поправка стосується, хто може бути суб'єктом висування у відповідні ради, якщо ідеться, ну, фактично, щоби районні організації партій висували в районні ради кандидатів. Тому врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:53:14

За-20

Рішення не прийнято.

4018 поправка.

 

13:53:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само йдеться, хто є суб'єктами виборчого процесу, і щоби організації партій, які висунули списками, ті є суб'єктами, тобто обласна – це обласна, районна – районна. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:53:51

За-17

Рішення не прийнято.

4019 поправка.

 

13:53:58

ЧЕРНЕНКО О.М.

19 поправка, вона прибирає список самовисуванців. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:54:18

За-1

Рішення не прийнято.

4020-а.

 

13:54:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само відхилена робочою групою, бо пропонує іншу виборчу модель.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:54:43

За-2

Рішення не прийнято.

4021 поправка.

 

13:54:51

ЧЕРНЕНКО О.М.

Не підтримується робочою групою. Вона пропонує прибрати самовисуванців.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:55:11

За-1

Рішення не прийнято.

4022-а.

 

13:55:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

Не підтримана робочою групою дана поправка. Вона пропонує прийняти зі списків самовисуванців.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:55:37

За-1

Рішення не прийнято.

4023 поправка.

 

13:55:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

Відхилена робочою групою, оскільки пропонується інша виборча модель.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:56:02

За-2

Рішення не прийнято.

4024-а.

 

13:56:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

Відхилена робочою групою. Там пропонується абсолютно інший принцип  формування дільничних виборчих комісій, тому робоча група не підтримує даний підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:56:28

За-3

Рішення не прийнято.

4025-а.

 

13:56:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

4025 поправка пропонує, ну, теж повністю інший розділ… назву розділу щодо висування кандидатів, тому що там урівняти всі ради в одну систему. Відхиляє  робоча група дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:57:05

За-3

Рішення не прийнято.

4026 поправка.

 

13:57:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона пропонує іншу виборчу систему, тому відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:57:29

За-1

Рішення не прийнято.

4027 поправка.

 

13:57:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

4027 поправка, вона стосується строків, коли починається висування кандидатів. Робоча група вважає, що доцільно висувати кандидатів на наступний день після утворення багатомандатних округів. Тому дану поправку, яка це пропонує, робоча група підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:58:10

За-20

Рішення не прийнято.

4028 поправка.

 

13:58:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона так само пропонує виключити самовисуванців на місцевих виборах. Робоча група не підтримує таку… самовисуванців, да, не підтримує такий підхід. Самовисуванець…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:58:41

За-1

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 4029.

 

13:58:45

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само пропонує прибрати списки самовисуванців. Не підтримує робоча група дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:59:07

За-1

Рішення не прийнято.

І поправка номер 4030.

 

13:59:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона відхилена, оскільки теж, як і попередня, пропонує прийняти самовисуванців з місцевих виборів.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:59:38

За-2

 

13:59:41

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

Ми маємо на годиннику другу годину дня. І відповідно до Регламенту я оголошую перерву. І ранкове засідання закрито.

Повернутись до публікацій

Версія для друку