ЗАСІДАННЯ ШІСТДЕСЯТ ТРЕТЄ

Сесійний зал Верховної Ради України

03 липня 2019 року, 10 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

10:02:34

ГОЛОВУЮЧИЙ. Доброго ранку! Прошу всіх заходити в зал, приготуватись до реєстрації. Отже, колеги, займайте робочі місця.

Прошу усіх приготуватись до реєстрації і прошу зареєструватись.

Реєструємось, колеги.

 

10:04:19

Зареєстровано 255 народних депутатів. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим.

Шановні колеги, учора Центральна виборча комісія, виконуючи рішення суду, постановила зареєструвати кандидатами у народні депутати російського пропагандиста Анатолія Шарія і голову адміністрації Януковича Андрія Клюєва, який безпосередньо причетний до кривавого розгону Майдану і розстрілів учасників Революції Гідності. Не вистачає ще Януковича десь на мажоритарному окрузі. Це грубе порушення закону і справедливості, адже є очевидним той факт, що вони останніх 5 років не перебували в Україні.

Як Голова Верховної Ради України я звертаюсь із запитом до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки, Державної прикордонної служби України з вимогою негайно надати відомості про перебування цих осіб на території України, щоб отримати фактичні докази. Це дасть підстави для ЦВК скасувати рішення про їхню реєстрацію.

Також хочу щиро подякувати небайдужим громадянам, які зібралися на акцію протесту на Майдані проти реєстрації одіозних реваншистів. Закон має діяти! Шарій і Клюєв повинні бути зняті з реєстрації.

Отже, я звертаюсь до Державної прикордонної служби України  надати інформацію, чи наявні в ДПС відомості про проживання протягом останніх 5 років на території України Шарія Анатолія Анатолійовича.

Звертаюсь до ГПУ, чи наявні в ГПУ відомості про проживання протягом останніх 5 років на території України Шарія Анатолія Анатолійовича.

Звертаюсь до Служби безпеки України з'ясувати, коли і за яких обставин громадянин України Шарій вибув за межі державного кордону України. Після вибуття за межі державного кордону України, чи зафіксовано повернення Шарія через державний кордон на територію України, чи наявні в СБУ відомості про проживання протягом останніх п’яти років на території України Шарія.

Щодо Андрія Петровича Клюєва. Звертаюсь до Державної прикордонної служби України, ГПУ, СБУ. Прошу надати наявну у вас інформацію щодо наступного: коли і за яких обставин громадянин України Клюєв Андрій Петрович вибув за межі державного кордону України в лютому 14-го року. Після вибуття за межі державного кордону України в лютому 14-го року чи зафіксовано повернення Клюєва через Державний кордон України на територію України, чи наявні відомості про проживання протягом останніх 5 років на території України Клюєва.

І також щодо Кузьміна: чи наявні в ДПС відомості про проживання останніх 5, років на території України Кузьміна Рената?

Звертаюсь до ГПУ: чи наявні в ГПУ відомості про проживання протягом останніх 5 років на території України Кузьміна Рената?

Звертаюсь до СБУ: з'ясувати, коли і за яких обставин громадянин України Кузьмін вибув за межі Державного кордону України. Після вибуття за межі Державного кордону України чи зафіксовано повернення Кузьміна через державний кордон на територію України, чи наявні в СБУ відомості про проживання протягом останніх 5 років на території України Кузьміна?

 

Веде засідання заступник Голови Верховної Ради України

СИРОЇД О.І.

 

10:08:30

ГОЛОВУЮЧИЙ.

Шановні колеги, даю доручення Апарату Верховної Ради України виступ народного депутата України Парубія оформити і направити на розгляд вище зазначених органів і посадових осіб.

 

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

10:08:40

ГОЛОВУЮЧИЙ.

Дякую.

Я, колеги, сподіваюсь, що поставлені питання правильно, тому що ті відписки, які давали державні органи влади, вони і призвели і до рішення суду, і до рішення ЦВК. Я поставив запитання так, що не може бути двоякого трактування.

Я сподіваюсь, що протягом не днів, а годин ми отримаємо необхідні відповіді. І я переконаний, і звертаюсь до Центральної виборчої комісії: негайно, отримавши нововиявлені факти, переглянути своє рішення і скасувати рішення про реєстрацію одіозних осіб. Колеги, і реванш не пройде, і реванш не має права пройти, щоб проросійські маріонетки і люди, які працювали проти України всіх 5 років, мали право балотуватись в український парламент.

Також, колеги, я хочу проінформувати вас, що, по інформації, Президент Зеленський вже 27 червня мав дати відповідь з приводу закону, який ми прийняли, про тимчасові слідчі комісії. Згідно Конституції минуло 15 днів. Мало бути або вето, або пояснення і доповнення, або підтримка цього закону. Це один з принципових законів для Верховної Ради України. В засобах масової інформації пройшла інформація, що накладено вето. На жаль, документ до сих пір не прийшов у Верховну Раду України.

Тому я публічно звертаюсь, як і на Погоджувальній раді, до Офісу Президента України: негайно передати будь-який документ у Верховну Раду України, щоб, якщо дійсно накладено вето, ми змогли, після прийняття Виборчого кодексу, змобілізуватись і подолати це вето або проголосувати за пропозицію. Я переконаний, Закон про тимчасові слідчі комісії – один з фундаментальних законів по захисту українського парламентаризму, закон, який регламентує парламентський контроль.

До речі, вже завтра закінчується термін Закону про Пласт. Я сподіваюсь, що хоча б Закон про Пласт буде підписаний, бо пластуни не можуть нести відповідальність, інколи за непрофесійність, яка є серед найвищих політичних ешелонів. Тому я сподіваюсь на професійну роботу, на роботу згідно закону і Конституції. І переконаний, що ми зможемо відстояти, щоб Закон про тимчасові слідчі комісії став законом, який був проголосований в залі. Нагадаю, було 278 голосів, до 300 не так багато. І сподіваюсь, що хоча б Закон про Пласт буде підписаний новообраним Президентом України. Дякую вам колеги.

Хочу нагадати, що сьогодні, згідно Регламенту, у нас 30 хвилин виступів від народних депутатів України. Нагадую, від народних депутатів, а не від фракцій. І тому я звертаюсь до усіх народних депутатів, хто має намір виступити, з пропозицією взяти участь у записі на виступи. Колеги, прошу записуватись. Будь ласка.

Данченко Олександр Іванович передає слово для виступу Березюку Олегу. Будь ласка.

 

10:12:19

БЕРЕЗЮК О.Р.

Саме цей парламент приймав рішення про призначення  щонайменше трьох керівників СБУ. Саме цей парламент приймав рішення щодо генеральних  прокурорів. А ганьба призначення останнього Генерального прокурора, порушуючи закони, Конституцію, моральні чинності?! І сьогодні Голова Верховної Ради формулює процесуальні запитання  до органів? Це ганьба цього державного апарату, який керував державою протягом останніх 5 років. Це співпраця з сепаратистами. Це співпраця з агресором в непрямий спосіб.

Генеральна прокуратура не може сформулювати запитань і дати відповіді на ЦВК. А в ЦВК хто сидить? Не більшість, яка обрана "Народним фронтом" і БПП?  Це ознаки фіаско. Безславний вінець. І саме тому відбувається реванш. Але цей реванш відбувається знову у верхніх ешелонах влади. Люди думають інакше.

Саме на сході України сьогодні більше 50 відсотків людей, які бачать Україну в ЄС. Саме на сході на 20, 15  відсотків протягом останнього місяця піднялася підтримка НАТО. Люди ідуть до кращого життя, незалежності і власної ідентичності. А  реванш – це реванш олігархату, як би він не називався: БПП, "Народний фронт", "Європейська солідарність", різні "Голоси", "Слуги народу", -  це  є брехливі слуги олігархату.

Тому сьогодні ми маємо всі разом об'єднатися і сказати "ні" брехні, яку люди насправді побачили. Тому  "Самопоміч" іде на вибори і кличе йти з собою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Хочу повідомити, що Гєллєра  Євгенія Борисовича в залі немає, і тому не може бути надано слово.  І я надаю слово для виступу Буглаку Юрію Олександровичу. Споришу. Будь ласка, є в залі і передає Споришу. Будь ласка. 

 

10:14:41

СПОРИШ І.Д.

Іван Спориш, 15-й округ, Вінниччина. Звичайно, все, що сьогодні говориться і робиться в залі, це ми прекрасно розуміємо, що 21 липня вибори. І, мабуть, хтось готовий до них, хтось не готовий, але кожен раз ми будемо бачити, чути різний піар і інше. Але, все-таки, це є справедливість в  тому, що вчора в тому числі, і мені прийшлось бути на Майдані, де дійсно були звинувачення, висунені справедливо, в тому, що реєстрація Клюєва, Шарія і інше.

Ви знаєте, от вчора, коли я…  зробив висновок, коли я ці три години провів на Майдані, де були мої колеги також народні... наші колеги народні депутати і інше, ми побачили одне, і я зробив вивід один: що Майдан також, щоб сьогодні, щоб сьогодні якась несправедливість була, і, боже борони, реєстрація вже буде справедлива і він буде брати, той самий Клюєв, участь у виборах, я гарантую, що Майдан зразу вспихне і вийде зразу. А то ми казали, що вже не буває третього Майдану. Ні, буде, буде, тому що ця справедливість, повинна сьогодні щоб вона була в Україні.

От ви знаєте, кожен із нас, коли реєструється, ми обов'язково, ви всі, більшість з вас реєструвалися кандидатами в народні депутати, ви з собою брали паспорт, ви брали код, ви приходили в ЦВК. Центральна виборча комісія перевіряла, дивилася на фотографію, дивилася, чи все правильно. Даже якщо ми оформляємо доручення на когось, кажуть: ні особисто повинен бути кандидат. Я не можу зрозуміти, якщо даже є якесь рішення суду, і як може ЦВК зареєструвати без людини? Вже рішення суду, нехай даже вже на користь того ж самого Клюєва, але, разом з тим, він не прийшов сьогодні в ЦВК, він сьогодні особисто не показав свій паспорт, код. Він не показав те, що ми повинні пред'явити під час реєстрації.

Тому я думаю, що тут, дійсно,  це є несправедливість, і вона повинна восторжествувати, щоб все-таки ця реєстрація не відбулася. Ми повинні, дійсно, жити по закону і відповідати всім  законам.

Також я хотів би декілька слів сказати за вибори, за вибори. Мажоритарна система, яка сьогодні ще є, вона є, вона буде. Але, на жаль, ми бачимо знову ж таки оці підкупи, які сьогодні є на виборах. Люди повинні визначатися. Визначатися в тому, що кожен повинен, кожна людина буде відповідальна за те, який парламент прийде сьогодні  до влади. Кожна людина, яка сьогодні відповідає за те і  вибирає того чи іншого  кандидата у депутати, щоб він став депутатом, потім буде нести за це  відповідальність. І знову сьогодні  люди, знову ж таки, як я кажу, наступають  на одні й ті ж самі граблі, і знову  ж тобі  чимось заплатять, на жаль, так воно і є. Але я думаю, що мій округ - це Тульчин, Шаргород, це Муровані Курилівці…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  30 секунд, будь ласка.

 

СПОРИШ І.Д.  …я думаю люди свідомі, і ми повинні, дійсно, вони повинні  вибирати людину, яка щось  зробила, а не та, яка їх купляє. От часто ці… я б дуже знову  хотів  звернутися за свої Чернівці, на Вінниччині, де  справді Чернівці є  газовані на 95 відсотків, уже можна сказати, вже всі труби,  все стоїть, тільки запалати факел, і  цих 5 відсотків ніяк не можуть  сьогодні  "Нафтогаз" рішити з Кабінетом Міністрів.  Я б дуже  хотів, щоб це  питання також для них було вирішено.

Дякую. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Добродомов передає слово  для виступу  Михайлу Головку. Будь ласка, пане Михайле. 

 

10:18:37

ГОЛОВКО М.Й.

Михайло Головко, Всеукраїнське об'єднання "Свобода", 164 виборчий округ. Це Тернопільщина, це  Кременецький, Шумський, Лановецький, Підволочиський та  Збаразький райони.

Шановні друзі,  я як народний депутат регулярно зустрічаюся зі своїми виборцями, проводжу зустрічі, і, побувавши в кожному селі свого округу, а це понад 300  населених пунктів, зустрічаю одне й теж саме  питання: люди обурені жахливою несправедливою пенсійною реформою, на якій так славно піарився уряд Гройсмана  і  Прем'єр-міністр. 

Хочу сказати, куди б  я не приїхав, люди обурені, чому вони все життя працювали, маючи трудовий стаж,  їм сьогодні хочуть  нараховувати пенсію за  страховим стажем.  А  ви прекрасно пам'ятаєте  і знаєте, що його ввів у  свій час Кучма у 2004 році, і тому  25 років страхового стажу сьогодні ніхто не має. І це, якщо Рева не вміє рахувати на калькуляторі, то хай собі візьме  і порахує. Добре, що це максимально 15 років. Але  замість того, щоб людям прирівнювати  пенсію до їхнього трудового стажу, де  вони роками працювали, трудилися, то вони отримують  мінімальну пенсію в розмірі півтори тисячі гривень, а їм ввели поняття "страховий стаж", якого ніхто сьогодні цього не має.

Тому ми у свій час, коли розглядалася пенсійна реформа, я  як депутат із своїми колегами-свободівцями подали 14 поправок. Жодна з них не пройшла.

В першу чергу – це скасувати цей страховий стаж, а нараховувати пенсію згідно трудового стажу, згідно скільки людина має за  собою досвіду.

Друге – це повернути коефіцієнт. Він раніше був 1,35, сьогодні його поставили одиничку. Тобто в людей вкрали пенсію мінімум на 30 відсотків. Ми  пропонуємо збільшити коефіцієнт – 1,4, щоби була більша пенсія, щоби люди гідну мали пенсію, щоби гідно могли жити на старості.

І, звісно, це індексація. На жаль, але за сім років ця влада так і не зробила, не додумалася провести індексацію пенсій. А вони зобов'язані кожні два роки це робити. І тому сьогодні мінімальна пенсія була би не півтори тисячі гривень, а мінімум три. Бо коли приїдеш до людей, а вони кажуть, комусь підняли на 10 гривень пенсію, комусь на 17, це ганьба, це неподобство, це знущання з людей! Люди сьогодні обурені, що вони все життя трудилися, а влада їх кинула напризволяще, що вони сьогодні не мають можливості собі оплачувати комунальні послуги, придбати ліки чи дітям, онукам цукерки купити.

Тому, звісно же, "Свобода" вимагає, ми зареєстрували свій законопроект, який би... справедлива пенсійна  реформа, те, щоби нараховувати пенсії за трудовим стажем, а не за страховим, те, щоби підняти коефіцієнт, і індексація має проводитися пенсії кожного року. І сьогодні вона би становила не менше 3 тисяч гривень.

Але ті кошти, вони не доходять до людей, бо чиновники їх розграбовують. Тому що уряд Гройсмана погоджується із зарплатами такими, як для Коболєва і їхніми преміями космічними. Ганьба таким чиновникам, ганьба таким керівникам країни!

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую.

Зараз двоє народних депутатів передають слово для виступу Олегу Ляшку, керівнику фракції Радикальної партії. І потім Голуб після них буде мати виступ. Зараз 6 хвилин, а потім ви 3 хвилини. Будь ласка.

 

10:21:57

ЛЯШКО О.В.

Олег Ляшко, Радикальна партія. 27 червня, минулого четверга, збіг встановлений Конституцією 15-денний термін, коли Зеленський як Президент України мав би підписати Закон про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради. Цей закон важливий не тому, що це реальний інструмент парламентського контролю, а цей закон важливий ще й тому, що у ньому цілий розділ присвячений процедурі імпічменту Президента України.

Зеленський перед виборами, як завжди, сподіваюся, не жартував, як він завжди це робить, то зі зниженням тарифів, то з підвищенням зарплат і пенсій. Ми всі сподівалися, що він не жартував, коли перед виборами обіцяв в числі першочергових підписати Закон про імпічмент. Але виявилося, що обманював, чи жартував, як він каже, а, по великому рахунку, воно одне і те саме, бо закон заветований. Тобто Зеленський зробив так само, як робили всі його "папєрєдніки", які виявилися боягузами і не дали можливості за 30 років в Україні отримати інструмент контрою влади, за владою громадян, щоб Президент України, незалежно від... щоб Президент України, незалежно від того, як його прізвище, щоб він був підзвітний перед суспільством і підконтрольний закону. У нас єдина людина в країні – Президент, якого неможливо притягнути до відповідальності, які б він злочини не вчиняв, і прибрати цього Президента можна виключно, коли люди виходять на Майдан, де проливають кров і віддають своє життя для того, щоб влада була підконтрольна суспільству і підконтрольна громаді, і підконтрольна закону. Так от, єдина можливість врятувати життя людей і розвивати країну, а не розколювати на революції, це щоб закон був один для всіх.

Зеленський обіцяв перед виборами закон один для всіх, він обіцяв закінчення епохи кумів, а привели епоху сватів, коли своїх, свій "95 квартал" назначає на посади. Він обіцяв підписати закон про імпічмент, а він його заветував.

Володимир, ти – боягуз, тому що ти мав унікальну можливість те… і відрізнятися від усіх інших Президентів. Ти мав унікальну можливість виконати те, що обіцяв людям: дати людям надію на те, що всі: Президент, депутати, судді, - всі будуть підконтрольні громаді і закону. Ти цього не зробив. І він не просто боягуз, а він навіть боїться повернути цей закон до парламенту, тому що Закон про ТСК точно буде подолано вето. І вони навмисно затягують час, оскільки наступний тиждень - останній пленарний, порушуючи Конституцію, вони затягують час, не повертають закон з однієї причини: щоб не дати можливості подолати вето, щоб Закон про імпічмент і про тимчасові слідчі комісії нарешті почав працювати.

Дуже прикро, коли людина йде на вибори, обіцяє, а потім розказує: "Я никому ничего не должен". Можливо, він і вважає, що "никому ничего не должен", українці вважають по-іншому. Українці хочуть, щоб влада – Президент, судді, депутати – всі, кому люди платять гроші із власної кишені, щоб вони були підконтрольні, підзвітні, і щоб вони  відповідали, а не ховалися за депутатськими мандатами чи за  президентською посадою.

Тому ми вимагаємо від Зеленського негайно повернути до парламенту Закон про процедуру імпічменту Президента України. І я закликаю  парламент подолати вето Президента на цей закон. Не повинно бути в Україні жодної непідконтрольної людини, Президент повинен бути рівний перед законом, як і рядовий селянин, рядовий робітник, рядовий вчитель, лікар чи будь-яка інша людина. І Президент, і депутати, і судді, і прокурори – усі повинні відповідати  перед законом і бути рівними. Тому  "епоху жартувань" закінчимо. Я не дам ні Зеленському, ні новій владі жартувати над людьми. Я не дам їм продати землю іноземцям, я не дам їм підвищувати тарифи, як вони хочуть, і я не дам їм заховатися від відповідальності.

Радикальна партія сьогодні єдина українська опозиція. Ми взагалі маємо унікальну ситуацію: раніше всі за місце в опозиції боролися, за лідерство в опозиції,  а сьогодні всі  побігли до Зеленського. Хто залишився в опозиції? Ляшко. Був в опозиції до Порошенка і залишився в опозиції до Зеленського. І коли ви нам розказуєте про те, що реванш, бо зареєстрували Клюєва і Шарія, а я хочу сказати: а коли Медведчука і його брата зареєстрували – це не реванш? А коли Порошенко із Медведчуком заробляв на газу і… на все інше? А коли Медведчук 5 років представляв Україну в Мінську - це не реванш? Тому реванш прийшов давно, коли Порошенко займався корупцією і жадібністю, і 73 відсотки на виборах – то не за Зеленського, то проти жадібності і корупції Порошенка і проти реваншу,  коли довели, за 5 років нікого посадити не могли, бо з ними торгували і заробляли, а сьогодні вони йдуть у  депутати.

Останнє, про що хотів би сказати. Голова "Нафтогазу" Коболєв оприлюднив свої доходи за минулий рік: майже чотириста мільйонів гривень, із них більше трьохсот мільйонів гривень – це премія за виграш начебто в Стокгольмському арбітражі, за який ми не отримали жодної копійки. Загалом посадовці "Нафтогазу" півтора мільярда гривень отримали премій. За чий рахунок отримали? За рахунок отакого, як Михайло Махіна, житель Мени Чернігівської області. 73 роки діду, отримав платіжку 4 тисячі 720 гривень. У них удвох із бабою, їхньою бабушкою, менша пенсія, ніж вони отримали платіжку.

Я вимагаю від Зеленського скасувати рішення уряду про підвищення цін на газ і витрусити із Коболєва півтора мільярда гривень премії, які вони заховали в офшорах. Верніть гроші…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. До слова запрошується Голуб Владислав Володимирович, будь ласка.

 

10:28:20

ГОЛУБ В.В.

Шановні колеги! Владислав Голуб, 197 виборчий округ, Черкащина. Дорогі українці, і сьогоднішнє моє звернення буде стосуватися більше мешканців міста Черкаси. Власне, мій сьогоднішній виступ буде присвячений темі подвійних стандартів в українській політиці.

Говорити – не значить робити. Саме це визначає діяльність деяких політичних партій. Усі ми знаємо, що партія "Батьківщина" начебто послідовно і принципово виступає за зменшення тарифів за комунальні послуги для населення. Тому, власне, думаю, керівництво цієї партії має знати, що не всі члени партії поділяють таку думку.

Минулого тижня на моєму виборчому окрузі до мене звернулися люди у місті Черкаси. Люди перебувають у відчаї, жителі мікрорайону "Лісовий" обурені цифрами, які отримали в платіжках за квартплату, оновлені платіжки. Тарифи піднялися після призначення нового управителя багатоквартирних будинків ТОВ "Сантехбудконструкція". Власне, у четвер, 27 червня, я був присутній на сесії Черкаської міської ради. Нагадаю колегам і українцям, що міський голова міста Черкас пан Анатолій Бондаренко є не просто рядовим партійцем партії "Батьківщини", він є керівником обласної партійної організації. Більшість в міськраді також контролюється цією партією. Так ось, у тендері і конкурсі, які проводились, за дивним обігом обставин до участі допустили тільки одну компанію, і вона виграла тендер на обслуговування близько тисячі багатоквартирних будинків. Ця компанія входить, згідно даних ЗМІ, в орбіту впливу пана Бондаренка.

Згідно і Закону про житлово-комунальні послуги мав би бути проведений прозорий конкурс. І дуже неприємно, коли люди почали мені казати, що в нових платіжках згаданий тариф збільшився від двох з половиною гривень за квадратний метр до семи. Але мені дивним  є саме те, що я чую на всеукраїнському рівні заяви, які нібито відстоюють зниження тарифної політики в державі. Вони кажуть про те, що будуть боротися з цим тарифом, але чомусь на рівні одного міста, де у них абсолютна влада, вони зроблять зовсім інше: вони збільшують тарифи. При цьому підрядник, який виграв конкурс, абсолютно нічого не робить, але плату вимагає.

Рішення виконкому були скасовані під тиском громадськості і за моєю участі як народного депутата. Але фракція партії "Батьківщина" у Черкаській міській раді вісім разів відмовлялася вносити дане питання у порядок денний.

Проте на цьому не зупинилися. Вчора міський голова пан Бондаренко наклав вето на рішення міської ради про скасування рішення виконкому. Таким чином, ми маємо ситуацію класично українського цинізму: обіцяємо одне, але робимо зовсім інше. А потім задаємося питанням, чому у тих же самих Черкасах рейтинг цієї партії стрімко іде вниз. Відповідь проста: вона прихована у якості людей, які на місцях представляють "Батьківщину".

Я, звісно, не можу наказувати керівництву "Батьківщини", але...

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд.

 

ГОЛУБ В.В. ...але можу дати пораду. Наступного разу, коли ваша партія покаже таких самий результат, як показали на президентський виборах - а це 4-е місце вашого лідера, - і будете розраховувати на результат на місцевих чи парламентських виборах, не шукайте ворогів, вони серед вас, у вашій партії. І чим більше таких людей буде, тим менше шансів на ваше представництво у радах і органах державної влади різного рівня.

Дякую  за увагу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Кривошея передає слово для виступу Кулінічу. Будь ласка.

По завершенню виступів я дам репліку, 1 хвилина, Євтушку  від "Батьківщини".

 

10:32:10

КУЛІНІЧ О.І.

Олег Кулініч, 147 виборчий округ, Полтавщина. Шановний пане Голово, шановні колеги, шановні виборці! Хотів би підняти у своєму виступі болючу проблему так званої медичної реформи, за яку не голосував і яку, до речі, мало хто розуміє на місцях.

Зараз на Полтавщині проводиться пілотний проект по реформуванню медичної галузі. Суть проекту – фінансування вторинної медичної допомоги через новостворену Національну службу здоров'я. Але чи дасть це покращення для людей – величезне питання. Медичні заклади скаржаться на відсутність нормального фінансування. Ті суми, що виділяються Національною службою здоров'я, не покривають навіть заробітної плати. До речі, ці проблеми по всій Україні, в кожному окрузі. От я буквально перед засіданням говорив з моїм колегою Геннадієм Кривошеєю: такі ж самі проблеми.

Наведу конкретні приклади з мого виборчого округу, 147 виборчий округ, Полтавщина. Миргородська районна лікарня, 800 працюючих, визначена як госпітальний округ. Два тижні тому стояло питання по закриттю двох терапевтичних відділень у селищі Комишня та у Сорочинській об'єднаній територіальній громаді.  Люди були доведені до відчаю. Так, в Комишні, наприклад, на зустрічі до мене підійшло пів села з проханням ні в якому разі не закривати лікарню. В Сорочинцях аналогічна ситуація. Ніхто абсолютно нічого не розуміє.

Провів не одну нараду з керівництвом району, з керівництвом районної лікарні, з сільськими головами, мешканці яких обслуговуються в цих відділеннях. Районний бюджет такого навантаження не витримує. Тільки проводити скорочення. Але як його проводити, коли Миргородська ЦРЛ визначена як госпітальний округ? Що скорочувати – хірургію чи пологове відділення? Що скорочувати? Лікарі запитують, що це за реформа, коли медсестри, фельдшери переведені на пів ставки та водночас виконують функції санітарки і завгоспа?! Що це за реформа? Люди в селах не розуміють, як їм добиратися до Миргорода, коли транспортне сполучення нерегулярне, плюс треба враховувати незадовільний стан доріг.

Слава Богу, з районною та міською владою все ж таки вдалося вирішити це питання до кінця року за рахунок державної субвенції. А що робити далі? Це величезна проблема. У новому бюджетному році обов'язково треба передбачити фінансування тих лікарень, які визначені центрами госпітальних округів обов'язково.

І якщо робити реформи, то так, щоб люди їх розуміли, а не перетворювати все це на знущання над самими людьми. Тому прошу вважати мій виступ депутатським запитом до Міністерства охорони здоров'я, до Прем'єр-міністра, до міністра фінансів з вимогою передбачити у державному бюджеті на 2020 рік статтю видатків на функціонування районних лікарень, визначених центрами госпітальних округів.

Дякую за увагу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Колєсніков передає слово для виступу Ігорю Шурмі. Будь ласка.

 

10:35:10

ШУРМА І.М.

Ігор Шурма, "Опозиційний блок". Шановні громадяни України, скажіть, будь ласка, чи знаєте ви багатьох членів-кореспондентів Національної академії медичних наук, докторів медичних наук, професорів, заслужених лікарів України, які користуються повагою не тільки у нас в державі, але і за кордоном, у тому числі і в Канаді?

Чому піднімаю сьогодні це питання? Сьогодні перші особи нашої держави находяться в Канаді. Так ось в Канаді шанують і поважають директора Інституту серця Бориса Тодурова. Регалії я перечислив. А яке відношення у нас в Україні до цієї людини? Відповідно до діючого законодавства з ним потрібно було заключати контракт при умові, що ця людина переможе на конкурсі.

Хочу нагадати хронологію тих всіх подій, які у нас відбулися. На загальних зборах було одностайно підтримано кандидатуру Бориса Тодурова. Він при голосуванні набрав 100 відсотків голосів – 22. Не дивлячись на те, що були присутні представники коаліції і визнали їх чинними, на другий день очільник охорони здоров'я (вона правда не має ніяких знань, вона навіть не має вищої освіти) публічно назвала Тодурова корупціонером. Мало того, своєчасно відповідно до законів України діючих, відповідно до вимог частини четвертої статті 9 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" контракт з обраним керівником повинен бути укладений протягом місяця з дня обрання. Своєчасно подані документи. Було пройдено всі спецперевірки. Жодних зауважень немає.

У цьому законі і в цих положеннях вказано, що контракт укладається не менше одного року та не триваліше ніж 7 років. По статуту у них прописано 5 років. Але його запрошують в Міністерство охорони здоров'я і пропонують підписати контракт на 1 місяць. Це все було зроблено 02.04 з порушенням всіх термінів.

Більше того, постійні відписки всім депутатам, і від коаліції, і від "Опозиційного блоку", говорять, що міністерство проводить підготовку підпису контракту.

Доручення Прем'єр-міністра не виконано. Є рішення суду окружного, адмінсуду щодо зобов'язання міністерства призначити його на посаду. Дальше його не призначають. Чому це відбувається? В Україні топчуть законодавство.

Я би хотів, щоб офіційна делегація, в складі якої знаходиться громадянка з паспортом другої держави, Супрун, в Канаді, нехай вона там дасть відповідь, чому вона і міністерство, яке вона очолює, постійно топчуть українське законодавство. Чому людина, яка щодня оперує сотні життів, не має права бути призначеною на посаду, не дивлячись, що виграла конкурс і пройшла всі процедури?  

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд.

 

ШУРМА І.М. Відповідь, напевне, криється в тому, що міністерство сьогодні абсолютно безпрофесійне і там немає кому працювати. Людина, яка відповідала за міжнародні закупівлі, яка є лінгвістом, вона на сьогоднішній день йде на вибори. Другий заступник написав заяву – теж йде на вибори. Хто залишився? Заступник, який сказав, що вони всі помруть. Це є адекватна людина? Подивіться на підпис, яким вона підписує документи. Це є адекватна, нормальна людина, яка на підпис листа пише…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Отже, колеги, Кириченко Олексій передає слово для виступу Заружко. Будь ласка.

 

10:39:13

ЗАРУЖКО В.Л.

Валерія Заружко, фракція Радикальної партії Олега Ляшка. Шановні українці, шановні колеги, вчора за ініціативою фракції Радикальної партії Олега Ляшка було зібрано 160 підписів народних депутатів задля того, щоб провести позачергове засідання сесії Верховної Ради і розглянути невідкладні питання, які стосуються життя та здоров'я малолітніх громадян України.

Я хочу нагадати вам, що минулого тижня був спалах, епідемія зґвалтувань малолітніх дітей в усіх куточках України. Ці жахливі випадки необхідно припинити негайно. Навіть трудно уявити собі, яке горе приходить в сім'ї тих людей, в яких відбуваються такі жахливі випадки. Задля того, щоб припинити це, ми запропонували ще в 2017 році два законопроекти. Один – про запровадження відкритого реєстру педофілів, загальнонаціонального, в Україні, щоб батьки могли одразу ж побачити звідки чекати небезпеки для своїх дітей. І інший – про хімічну кастрацію педофілів.

Ми ретельно вивчили світовий досвід з цього питання, і ми побачили, що такі законопроекти працюють в Європі, працюють скрізь по світові, і що там є дуже позитивні результати таких законопроектів. Наприклад, у Великій Британії рецидиви зґвалтувань малолітніх дітей були зменшені з 40 до 5 відсотків після того, як був запроваджений відкритий реєстр педофілів та хімічна кастрація педофілів.

Сьогодні ніхто може оставатись осторонь цього питання. Я закликаю всіх депутатів взяти участь у позачерговому засіданні у Верховній Раді України, розглянути ці невідкладні питання, бо це стосується наших дітей. Відкладати це неможливо, бо діти перебувають зараз у величезній небезпеці. Я закликаю всіх відкласти протистояння, політичні якісь мотиви, мотиви, які стосуються виборів, і присвятити свою увагу, віддати свої голоси за дуже важливе для кожного українця питання. Бо в Конституції України записано, що життя і здоров'я громадян є найвищою цінністю для держави, особливо, коли мова йде про дітей.

Дякую всім за увагу. І закликаю всіх до свідомого вибору і голосування позитивного з цих дуже важливих питань.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Колеги, також хочу повідомити, що в президію надійшло дві заяви про перерву. Спочатку надаю слово представнику "Опозиційного блоку". Заява від групи "Відродження" і "Опозиційного блоку". Виступати буде Долженков. І потім – від БПП і "Народного фронту". Будь ласка, пане Олександре.

 

10:42:09

ДОЛЖЕНКОВ О.В.

Олександр Долженков, "Опозиційний блок". Шановні громадяни України, зараз наша країна стоїть перед дуже багатьма викликами. І ці вибори є дійсно визначальними, тому що будуть вибирати не просто партії, а будуть вибирати той вектор розвитку,  якому Україна  буде   слідувати протягом  наступних 5 років.

Україна зазнала нищівної поразки на зовнішньополітичній арені,  зіпсувавши відносини з майже всіма країнами-сусідами. Україна зазнала поразки за боротьбу за інвестиції. З 2013 року розмір прямих іноземних інвестицій  скоротився в 3-4 рази: з півтора мільярда до 6 мільярдів доларів. В Україні суттєве відбулося падіння промислового виробництва, рівень ВВП з 2013 року зі 183 мільярдів  доларів знизився до 115 мільярдів доларів. Ми не можемо оговтатися навіть протягом 5 років від тих наслідків правління влади, яка прийшла після Майдану, і тієї політики, яку вона запроваджувала.

В Україні проведена пенсійна реформа, яка лише призвела  до зростання пенсійного віку з 60 до 65 років. В Україні провели, влада, яка підписала  Коаліційну угоду  в 2014 році, медичну  реформу, яка супроводжується скороченням закладів охорони здоров'я в районах і селищах, як наслідок, відбувається загальне падіння рівня прожиткового мінімуму. І якщо в 2013 році він становив 147 доларів США, то зараз він становить 63 долари.  В Україні спостерігається падіння мінімальної пенсії. Якщо в 2013 році це падіння, рівень становив мінімальної пенсії  112 доларів, то зараз становить 53 долари.

В Україні спостерігається падіння середньої заробітної плати з 350 доларів до 250 доларів. На цьому фоні,… і це відбувається все на фоні збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги. На електрику збільшені тарифи в шість разів: з 40 копійок до півтори гривні. На природній газ збільшено в 10 разів: з 700 гривень за  тисячу метрів кубічних до майже 8 тисяч гривень за тисячу метрів кубічних. Відбувається зростання цін на теплопостачання з 2-3 гривень до 31 гривні, і це на фоні зростання державного боргу.

І що ця влада запропонувала наостанок? Для того, щоб відволікти від реальних потреб, з якими зіштовхнулося суспільство та пересічний громадянин, вони пропонують нам декомунізацію, промислову українізацію, вони пропонують дискримінацію Української православної церкви.

"Опозиційний блок" наполягає на тому, щоб покращити умови громадян… Дайте, будь ласка,  30 секунд.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  30 секунд.

 

ДОЛЖЕНКОВ О.В. "Опозиційний блок" наполягає на тому, щоб скасувати ці ганебні закони про декомунізацію, про примусову українізацію, про ті закони, які передбачають втручання держав в релігійні справи. І "Опозиційний блок" докладе максимальних зусиль для того, щоб рівень економічного життя і добробуту громадян повернувся хоча б на рівень 13-го року.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую. Маю вас  розчарувати, не буде скасований ні Закон про мову, ні декомунізація, ні Українська церква. І вам не вдасться цього зробити будь-якими способами.

Я зараз оголошую про заяву від фракції "Блоку Петра Порошенка"   і "Народного фронту", яку вони готові замінити виступом. І надаю слово для виступу голові фракції БПП Артуру Герасимову. Будь ласка.

 

10:46:07

ГЕРАСИМОВ А.В.

Шановний Андрій Володимирович! Шановні колеги! Шановні українці!  Позавчора російські окупаційні війська з цинічним порушенням людської моралі і міжнародного гуманітарного права обстріляли протитанковими ракетами санітарний автомобіль Морської піхоти України. Внаслідок цього воєнного злочину загинули старший матрос Сергій Майборода та бойовий медик Ірина Шевченко.

Я звертаюсь до європейських колег у ПАРЄ. Ви повертаєте російську делегацію, а Кремль в той час розстрілює лікарів і поранених. Ворог продовжує підступні атаки на передовій, а Україна відводить війська. Ворог щоденно доводить свою зневагу до міжнародних законів, а українська армія зазнає ударів у спину всередині країни. Хіба ми відродили армію, щоб знов її руйнувати?

Минулого тижня пройшли політично вмотивовані обшуки в Міністерстві оброни та волонтерського десанту, який з 14-го року зламав десятки корупційних схем. Зірвано постачання в армію зимовою форми, бронежилетів і касок. І це в той час, коли ворог ні на день не припиняє обстріли  наших позицій.

Більше того,  Путін тепер обґрунтовує  піратське  захоплення  українських моряків словами нового начальника  українського Генштабу, де той нібито назвав провокацією прохід   наших кораблів з  української Одеси до українського Маріуполя. Вже пішов  п'ятий день, а спростування  від нової влади немає досі. 

Нагадаю, міжнародний трибунал підтримав Україну та  зобов'язав Росію негайно та безумовно, підкреслюю, безумовно, звільнити наших моряків з кораблями. Натомість Кремль починає диктувати власні  сценарії повернення із  пастками для України. Ці гібридні атаки фахово  відбив МЗС, і  вище керівництво держави має подякувати їм за захист  національних інтересів. 

Одночасно  з цими подіями Україна  вперше за 5 років пропустила серйозний  удар на міжнародній арені: ПАРЄ повернуло російську делегацію без виконання Москвою  резолюції щодо  повернення Криму і Донбасу.  Це небезпечний прецедент, який  може стати  початком відміни усіх міжнародних санкцій проти Росії. Так само вперше за 5 років  світові лідери не  провели консультацій з  Президентом України перед та  після переговорів з Путіним на  саміті Великої двадцятки. Руйнується головний  принцип нашої міжнародної політики: "нічого про Україну без України".

Фактично всього за два місяці ми знову  перетворюємося на  об'єкт  міжнародного торгу, коли доля України  вирішується за її  спиною. За президентства Петра  Порошенка на дипломатичному фронті не було  програно жодної битви, а подивіться, що відбувається за останні два  місяці. Реванш відбувається і всередині країни,  "п'ята колона" атакує     фундамент  української державності, збудований нами разом за останні 5 років: армію, мову, автокефальну українську церкву, а ще декомунізацію, люстрацію,  енергетичну незалежність і інші здобутки.

Партія "Європейська Солідарність"  - це єдина  державницька сила, здатна не на словах, а діями, підкреслюю,  діями протистояти реваншу. (Можна 30 секунд, будь ласка?)

Кожен з  членів нашої команди готовий  жорстко боротися зі спробами повернути Україну на  орбіту Москви. І ми зробимо все, щоб  не звернути з нашого  шляху…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд, будь ласка.

 

ГЕРАСИМОВ А.В.  …і ми  зробимо все, щоб  не звернути з нашого шляху до ЄС та НАТО. Україна заплатила високу ціну за право стати гідною і сильною  європейською державою. Ми  не маємо жодного права звернути з цього  шляху на півдорозі.

Дякую за увагу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

І, колеги, хочу нагадати, що в ході обговорення була згадана "Батьківщина". І я надаю репліку Сергію Євтушку, 1 хвилину. Будь ласка.

 

10:49:46

ЄВТУШОК С.М.

Дякую, пане Голово.

Сергій Євтушок, Рівненщина, "Батьківщина".  Я одразу хочу, шановні колеги, вас проінформувати, що буквально в неділю в Україні відбулися вибори до об'єднаних  територіальних громад, де люди, які пішли на вибори, мали можливість обрати собі представників депутатського корпусу, голів об'єднаних територіальних громад. От я хочу сказати, що партія "Батьківщина" в той час, коли не було адміністративного тиску від режиму Порошенка, в той час, коли керівники обласних державних адміністрацій і районних державних адміністрацій не тиснули на бюджетників, я маю на увазі лікарів, вчителів, не даючи можливості їм балотуватися від "Батьківщини", набрала 41 відсоток представницьких мандатів. Я хочу сказати: це найкращий показник. А режим Порошенка вже пішов, і думаю, що наступні вибори будуть також вільні.

Тому, дай Боже, щоби цей процес продовжувався, і така потужна партія як "Батьківщина", буде набирати все більше і більше голосів.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Отже, колеги, ми завершили виступи від депутатів, виступи від фракцій.

А зараз ми продовжуємо розгляд проекту Виборчого кодексу України з відкритими регіональними списками. І я запрошую до трибуни голову підкомітету Комітету з питань правової політики та правосуддя Черненка Олександра Миколайовича.

Хочу нагадати, що вчора ми завершили на правці 2301-й, що становлять собою вже більше як половину правок. І зараз запрошую до слова Олександра Миколайовича Черненка по 2301 правці.

 

10:51:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так, 2301 правка…

Доброго дня, шановні колеги! Продовжуємо роботу.

Відхилила робоча група дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:52:00

За-3

 

Веде засідання заступник Голови Верховної Ради України

СИРОЇД О.І.

 

10:52:04

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

2302-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Враховано робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:52:22

За-19

Рішення не прийнято.

2303-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Враховано робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:52:39

За-17

Рішення не прийнято.

2304-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Враховано робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:52:55

За-22

Рішення не прийнято.

2305-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилено робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:53:11

За-2

Рішення не прийнято.

2306-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Враховано робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:53:27

За-21

Рішення не прийнято.

2307-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилено робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:53:44

За-1

Рішення не прийнято.

2308-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилено робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:54:01

За-1

Рішення не прийнято.

2309-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилено робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:54:17

За-5

Рішення не прийнято.

2310-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилено робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:54:33

За-3

Рішення не прийнято.

2311-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:54:49

За-3

Рішення не прийнято.

2312-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:55:07

За-1

Рішення не прийнято.

2313-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:55:24

За-17

Рішення не прийнято.

2314-а. Так?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так.  Враховано робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:55:43

За-19

Рішення не прийнято.

2315-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:56:01

За-23

Рішення не прийнято.

2316-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:56:19

За-5

Рішення не прийнято.

2317-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:56:36

За-2

Рішення не прийнято.

2318-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:56:55

За-1

Рішення не прийнято.

2319-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:57:12

За-1

Рішення не прийнято.

2320-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:57:31

За-18

Рішення не прийнято.

2321-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:57:50

За-21

Рішення не прийнято.

2322-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:06

За-3

Рішення не прийнято.

2323-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:23

За-3

Рішення не прийнято.

2324-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:40

За-2

Рішення не прийнято.

2325-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:59

За-2

Рішення не прийнято.

2326-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:59:17

За-1

Рішення не прийнято.

2327-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:59:36

За-3

Рішення не прийнято.

2329-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:59:53

За-13

Рішення не прийнято.

2330-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 30-а відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:00:19

За-3

Рішення не прийнято.

Давайте повернемось до 2328-ї, ми пропустили.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 28-у, так, відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:00:40

За-1

Рішення не прийнято.

2331-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 31-а, да. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:00:59

За-2

Рішення не прийнято.

2332-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:01:17

За-2

Рішення не прийнято.

2333-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:01:34

За-2

Рішення не прийнято.

2334-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:01:51

За-16

Рішення не прийнято.

2335-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:02:08

За-16

Рішення не прийнято.

2336-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:02:28

За-1

Рішення не прийнято.

2337-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:02:45

За-2

Рішення не прийнято.

2338-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:03

За-1

Рішення не прийнято.

2339-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:22

За-2

Рішення не прийнято.

2340-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:41

За-0

Рішення не прийнято.

2341-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:59

За-2

Рішення не прийнято.

2342-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:04:16

За-1

Рішення не прийнято.

2343-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:04:34

За-2

Рішення не прийнято.

2344-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:04:51

За-1

Рішення не прийнято.

2344-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:05:11

За-2

2346-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 5-а? Ні? 46-а відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:05:38

За-3

Рішення не прийнято.

2347-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:05:57

За-2

Рішення не прийнято.

2348-а. Народний депутат Рудик.

 

11:06:03

РУДИК С.Я.

Колеги, на жаль, сьогодні вас так само мало, як і вчора. Але є українці, які, сподіваюсь, слідкують за перипетіями горезвісного Виборчого кодексу і які, власне, мають і скласти свою остаточну точку зору з цього приводу. У даному випадку мова йде ніби про технічну правку, але з цієї технічної правки випливають дуже глобальні зміни.

Ми пропонуємо з депутатом Лубінцем залишити норму, яка передбачає перелік документів, які необхідні для реєстрації кандидатом у депутати на самих кандидатів у депутати, а не на партії. Чому? Тому що, я про це вже не один раз говорив, згідно з усіма опитуваннями тільки 2 відсотки українців є членами політичних партій, решта 98 не хочуть або не можуть, у кожного свої аргументи, бути членами політичних сил. То чому ми маємо покласти відповідальність за реєстрацію кандидатами в народні депутати на партії, а не на самих кандидатів як людей, які висунуті громадою? Власне, в цьому суть цієї правки. Прошу підтримати. І розумію, що голосів бракує, але аргументи називаю.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення…

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група не підтримала дану…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:07:28

За-7

Рішення не прийнято.

Прошу повернутися, 245-а. 2345, вірніше.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Да. да, да, я пам'ятаю. Вона відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:07:51

За-2

Рішення не прийнято.

І в нас зараз 2349-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 49-а. Так. Так само відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:08:13

За-2

Рішення не прийнято.

2350-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Одну секунду. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:08:32

За-3

Рішення не прийнято.

2351-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так, відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:08:51

За-2

Рішення не прийнято.

2352-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 2-а. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:09:10

За-2

Рішення не прийнято.

2353-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:09:27

За-3

Рішення не прийнято.

2354-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:09:45

За-2

Рішення не прийнято.

2355-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:10:03

За-3

Рішення не прийнято.

2356-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:10:22

За-3

Рішення не прийнято.

2357-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:10:39

За-4

Рішення не прийнято.

2358-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:10:55

За-3

Рішення не прийнято.

2359-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:11:13

За-18

Рішення не прийнято.

2360-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:11:31

За-2

Рішення не прийнято.

2361-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:11:48

За-3

Рішення не прийнято.

2362-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:12:06

За-4

Рішення не прийнято. 

2363-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

11:12:24

За-4

Рішення не прийнято. 

2364-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:12:42

За-2

Рішення не прийнято. 

2365-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:13:00

За-3

Рішення не прийнято. 

2366-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

11:13:17

За-3

Рішення не прийнято. 

2367-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:13:34

За-1

Рішення не прийнято. 

2368-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

11:13:53

За-3

Рішення не прийнято. 

2369-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:14:10

За-3

Рішення не прийнято. 

2370-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.   

 

11:14:29

За-2

Рішення не прийнято.

2371-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:14:47

За-2

Рішення не прийнято.

2372-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:15:05

За-2

Рішення не прийнято.

2373-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Четверта… третя. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:15:28

За-2

Рішення не прийнято.

2374-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:15:47

За-16

Рішення не прийнято.

2375-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:16:07

За-19

Рішення не прийнято.

2376-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:16:25

За-22

Рішення не прийнято.

2377-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:16:43

За-18

Рішення не прийнято.

2378-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:17:00

За-19

Рішення не прийнято.

2379-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:17:17

За-21

Рішення не прийнято.

2380-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою  групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:17:36

За-21

Рішення не прийнято.

2381-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:17:54

За-21

Рішення не прийнято.

2382-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати.

 

11:18:11

За-22

Рішення  не прийнято.

2383-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати.

 

11:18:29

За-21

Рішення не прийнято.

2384-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:18:46

За-23

Рішення не прийнято.

2385-а

 

ЧЕРЕНКО О.М. Врахована робочою  групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:19:05

За-21

Рішення не прийнято.

2386-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою  групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:19:21

За-22

Рішення не прийнято.

2387-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:19:40

За-23

Рішення не прийнято.

2388-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:19:58

За-25

Рішення не прийнято.

2389-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:20:14

За-25

Рішення не прийнято.

2390-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:20:32

За-23

Рішення не прийнято.

2391-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:20:48

За-24

Рішення не прийнято.

2392-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:21:05

За-9

Рішення не прийнято.

2393-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:21:23

За-4

Рішення не прийнято.

2394-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:21:48

За-24

Рішення не прийнято.

2395-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:06

За-4

Рішення не прийнято.

2396-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:22

За-4

Рішення не прийнято.

2397-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:40

За-4

Рішення не прийнято.

2398-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:57

За-23

Рішення не прийнято.

2399-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:23:14

За-4

Рішення не прийнято.

2400.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 400-а відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:23:35

За-5

Рішення не прийнято.

2401-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:23:52

За-16

Рішення не прийнято.

2402-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:24:10

За-4

Рішення не прийнято.

2403-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:24:26

За-2

Рішення не прийнято.

2404-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:24:44

За-4

Рішення не прийнято.

2405-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:24:59

За-2

Рішення не прийнято.

2406-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:25:16

За-5

Рішення не прийнято.

2407-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:25:33

За-3

Рішення не прийнято.

2408-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:25:51

За-3

Рішення не прийнято.

2409-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:26:08

За-3

Рішення не прийнято.

2410-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:26:26

За-3

Рішення не прийнято.

2411-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:26:42

За-3

Рішення не прийнято.

2412-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:27:00

За-3

Рішення не прийнято.

2413-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:27:17

За-5

Рішення не прийнято.

2414-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:27:36

За-3

Рішення не прийнято.

2415-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:27:54

За-2

Рішення не прийнято.

2416-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:28:11

За-4

Рішення не прийнято.

2417.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:28:28

За-5

Рішення не прийнято.

2418-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:28:45

За-10

Рішення не прийнято.

2419-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:29:02

За-22

Рішення не прийнято.

2420-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:29:21

За-6

Рішення не прийнято.

2421-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:29:38

За-4

Рішення не прийнято.

2422-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:29:55

За-5

Рішення не прийнято.

2423-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:30:12

За-2

Рішення не прийнято.

2424-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:30:29

За-4

Рішення не прийнято.

2425-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:30:47

За-2

Рішення не прийнято.

2426-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:31:03

За-3

Рішення не прийнято.

2427-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:31:21

За-4

Рішення не прийнято.

2428-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:31:37

За-18

Рішення не прийнято.

2429-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:31:54

За-4

Рішення не прийнято.

2430-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:32:13

За-3

Рішення не прийнято.

2431-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:32:31

За-17

Рішення не прийнято.

2432-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:32:48

За-4

Рішення не прийнято.

2433-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:33:07

За-19

Рішення не прийнято.

2434-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:33:26

За-19

Рішення не прийнято.

2435-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:33:44

За-22

Рішення не прийнято.

2436-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:34:01

За-23

Рішення не прийнято.

2437-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:34:21

За-21

Рішення не прийнято.

2438-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:34:41

За-3

Рішення не прийнято.

2439-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:34:56

За-2

Рішення не прийнято.

2440-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:35:13

За-2

Рішення не прийнято.

2441-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:35:31

За-2

Рішення не прийнято.

2442-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:35:48

За-3

Рішення не прийнято.

2443-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:36:06

За-2

Рішення не прийнято.

2444-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:36:23

За-2

Рішення не прийнято.

2445-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:36:44

За-4

Рішення не прийнято.

2446-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:37:11

За-4

Рішення не прийнято.

2447-а. Народний депутат Рудик.

 

11:37:17

РУДИК С.Я.

Шановні колеги, ця і наступна правки стосується взаємопов'язаних речей. 47-а стосується скасування реєстрації кандидатів в народні депутати, а 48-а - реєстрації. Тобто, поки тут не з'явиться право депутата-самовисуванця брати участь у виборчих перегонах як в якості кандидата на реєстрацію, так і скасування реєстрації, ця "фількіна грамота" не пройде. Я вам пояснюю, чим це закінчиться.

Сьогодні, буквально півгодини тому, один представник фракції "Батьківщина" оголосив про те, що вибори в ОТГ відбудуться цими вихідними. Це єдине, що хвилює партію: вибори в ОТГ. Не те, що перша школа в Кам'янці завалюється, не те, що немає в Кам'янці, за що купити шкільний автобус, а там більшість у "Батьківщини", а те, що вибори в ОТГ.

Так от, не вибори ОТГ визначають долю нашої держави, а життя громадян, рядових громадян, які не тільки ходять на вибори, а ще їдять, сплять, ходять в садочок, школу і виконують інші важливі функції.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Яке рішення?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилити дану правку…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилити дану правку - рішення робочої групи.

 

11:38:44

За-6

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

2448-а

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:39:04

За-4

Рішення не прийнято.

2449-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:39:20

За-3

Рішення не прийнято.

2450-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати

 

11:39:38

За-2

Рішення не прийнято.

2451-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати

 

11:39:54

За-16

Рішення не прийнято.

2452-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:39:54

За-16

 

11:40:12

За-16

Рішення не прийнято.

2453-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:40:33

За-20

Рішення не прийнято.

2454-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:40:51

За-4

Рішення не прийнято.

2455-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:41:10

За-3

Рішення не прийнято.

2456-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:41:28

За-3

Рішення не прийнято.

2457-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:41:45

За-3

Рішення не прийнято. 

2458-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:42:03

За-3

Рішення не прийнято. 

2459-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:42:20

За-2

Рішення не прийнято. 

2460-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

11:42:40

За-21

Рішення не прийнято. 

2461-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

11:43:02

За-5

Рішення не прийнято. 

2462-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

11:43:18

За-5

Рішення не прийнято. 

2463-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:43:36

За-6

Рішення не прийнято. 

2464-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:43:54

За-5

Рішення не прийнято. 

2465-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:44:13

За-3

Рішення не прийнято.

2466-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:44:31

За-4

Рішення не прийнято.

2467-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:44:48

За-4

Рішення не прийнято.

2468-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:45:05

За-3

Рішення не прийнято.

2468-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:45:22

За-3

Рішення не прийнято.

2469-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:45:40

За-3

Рішення не прийнято.

2470-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:45:58

За-2

Рішення не прийнято.

2471-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:46:17

За-2

Рішення не прийнято.

2472-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:46:34

За-2

Рішення не прийнято.

2473-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:46:52

За-2

Рішення не прийнято.

2474-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати.

 

11:47:09

За-16

Рішення не прийнято.

2475-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою  групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати.

 

11:47:27

За-2

Рішення не прийнято.

2476-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:47:44

За-3

Рішення не прийнято.

2477-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:48:02

За-2

Рішення не прийнято.

2478-а.

 

ЧЕРЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:48:22

За-3

Рішення не прийнято.

2479-а.

 

ЧЕРЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:48:38

За-3

Рішення не прийнято.

2480-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:48:55

За-4

Рішення  не прийнято.

2481-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою  групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:49:12

За-3

Рішення не прийнято.

2482.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:49:30

За-4

Рішення не прийнято.

2483-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:49:48

За-2

Рішення не прийнято.

2484-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:50:05

За-2

Рішення не прийнято.

2485-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:50:22

За-2

Рішення не прийнято.

2486-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:50:38

За-2

Рішення не прийнято.

2487-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:50:55

За-2

Рішення не прийнято.

2488-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:51:12

За-2

Рішення не прийнято.

2489-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:51:29

За-3

Рішення не прийнято.

2490-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:51:46

За-6

Рішення не прийнято.

2491-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:52:04

За-3

Рішення не прийнято.

2492-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:52:21

За-11

Рішення не прийнято.

2493-я, народний депутат Рудик.

 

11:52:26

РУДИК С.Я.

Шановні українці, це правка, про яку я вже говорив кілька хвилин тому, яка стосується скасування реєстрації кандидатів в народні депутати. Ми наполягаємо, депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, щоб залишили право на висунення, а отже, і на скасування реєстрації і кандидатів, які будуть балотуватися в одномандатних виборчих округах.

Я розумію, що автори законопроекту діючого Виборчого кодексу, який зараз розглядається, заперечують цю історію, але українці розумніші за авторів цього законопроекту, тому я впевнений, що вони зрозуміють правильно.

Є суто технічні речі, от, приміром, ми пропонуємо викласти з юридичної точки зору 8 пункт. Дивіться, що там написано. Там написано, що якщо виявиться, що кандидат в депутати отримав політичний притулок чи став громадянином іншої країни, що не пізніше, ніж за один день до дня голосування треба повідомити... прийняти рішення і повідомити про це в засобах інформації. Ви собі уявляєте ситуацію, що людина стала громадянином іншої країни, а виборець про це дізнався за один день до виборів? Це багато людей...

 

 ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

 

11:53:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

Я прокоментую. Поправка, вона не підтримана, але ті пункти, про які депутат Рудик сказав, вони враховані в інших поправках, тобто ця поправка не підтримана, власне, через те, що там передбачена мажоритарка, але ті розумні речі, які в цій поправці є, вони наступними поправками будуть враховані. А цю поправку робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:54:15

За-6

Рішення не прийнято.

2494.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Власне, цю поправку робоча група підтримує, як і наступну.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:54:36

За-15

Рішення не прийнято.

2495.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, підтримує робоча група дану поправку

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:54:56

За-19

Рішення не прийнято.

2496.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Зараз. Дуже довга. Відхилена 2496 поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:55:18

За-4

Рішення не прийнято.

2497-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 2497 поправка відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:55:38

За-4

Рішення не прийнято.

2498-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:55:57

За-3

Рішення не прийнято.

2499-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:56:15

За-4

Рішення не прийнято.

2500-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:56:33

За-3

Рішення не прийнято.

2501-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:56:51

За-1

Рішення не прийнято.

2502-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:57:08

За-1

Рішення не прийнято.

2503-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:57:25

За-1

Рішення не прийнято.

2504-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:57:42

За-1

Рішення не прийнято.

2505-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 5-а відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:58:01

За-1

Рішення не прийнято.

2506-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:58:21

За-3

Рішення не прийнято.

2507-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:58:41

За-2

Рішення не прийнято.

2508-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:59:02

За-0

Рішення не прийнято.

2509-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:59:19

За-1

Рішення не прийнято.

2510-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:59:36

За-1

Рішення не прийнято.

2510-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:00:00

За-2

Рішення не прийнято.

Я думаю, що ми зупинимося з огляду на те, що на годиннику є 12 година. І відповідно до Регламенту я оголошую перерву у ранковому засіданні на півгодини, до 12 години 30 хвилин.

 

(Після перерви)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Колеги, продовжуємо нашу роботу. Ми маємо при трибуні заступника голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леоніда Ємця, який буде продовжувати з нами працювати над проектом Виборчого кодексу.

Поправка номер 2511-а.

 

12:33:15

ЄМЕЦЬ Л.О.

Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:33:32

За-1

Рішення не прийнято.

2512-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:33:48

За-1

Рішення не прийнято.

2513-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:34:06

За-1

Рішення не прийнято.

2514-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:34:21

За-1

Рішення не прийнято.

2515-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:34:37

За-1

Рішення не прийнято.

2516-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:34:54

За-1

Рішення не прийнято.

2517-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:35:11

За-1

Рішення не прийнято.

2518-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:35:27

За-1

Рішення не прийнято.

2519-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:35:43

За-1

2520-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:35:59

За-1

Рішення не прийнято.

2521-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:36:16

За-13

Рішення не прийнято.

2522-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:36:32

За-10

Рішення не прийнято.

2523-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:36:49

За-13

Рішення не прийнято.

2524-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:37:05

За-14

Рішення не прийнято.

2525-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:37:21

За-8

Рішення не прийнято.

2527-а. 526-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:37:39

За-4

Рішення не прийнято.

2527-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:37:54

За-11

Рішення не прийнято.

2528-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:38:10

За-1

Рішення не прийнято.

2529-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:38:26

За-2

Рішення не прийнято.

2530-а. Народний депутат Рудик.

 

12:38:33

РУДИК С.Я.

Шановні виборці, вкотре з цієї трибуни намагаюсь донести до вас думку, яку автори цього Виборчого кодексу хотіли би досягти, яку мету.

Вони хотіли би, щоб 2 відсотка українців, які є членами партій, керували всією державою. Хто стоїть за спинами цих 2 відсотків людей, які входять в партії, ну, в першу чергу, звичайно ж, мова йде про лідерів цих партій, взагалі не зрозуміло.

Потім ці партії проходять в парламент і на всіх етапах виборчого процесу клянуться ледь не на Біблії, хто вірить в християнську віру, про те, що вони будуть боротися з олігархами, які самі фінансують ці партії. А 98 відсотків українців, які не є членами партій, або не хочуть, або не можуть, у кожного свої аргументи, змушені в такому випадку стояти десь, вибачте мені за сленг, в сторонке. Це неприйнятна позиція.

Тому я прошу виключити статтю, де пишеться слово "партії". Мова йде про пункт 1 статті 350.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення комітету?

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Робочої групи рішення.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Робочою групою, так. Прошу голосувати.

 

12:39:55

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 2531.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:40:14

За-0

Рішення не прийнято.

2532-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:40:30

За-1

Рішення не прийнято.

2533-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Народний депутат Рудик.

 

12:40:35

РУДИК С.Я.

Шановні українці, продовжую лікнеп з приводу спроб узурпації влади представниками окремих олігархічних груп, які хочуть через такі інструменти, як партії, керувати вами на території всієї держави.

Всі аргументи і зсилки на те, що така практика існує в інших країнах, неприйнятні через те, що, наприклад, у Великобританії, США, Франції, Німеччині набагато менше партій, які беруть активну участь у виборчому процесі. Так само дуже часто ми можемо почути аргумент, наприклад, що в США пропорційна система. Нічого подібного, там мажоритарка, але партійна, де партійно висуваються, але людина йде до людей і, щоб стати депутатом, в даному випадку конгресменом або сенатором, змушена переконувати їх проголосувати за нього персонально. Варіант, який пропонують автори Виборчого кодексу, це виключає.

Тому ми пропонуємо в статті 350, так само, як і в попередньому випадку, виключити слово "партії". Мають мати рівні права всі кандидати в депутати, незалежно від формату висунення їх кандидатом. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Робоча група відхилила. Прошу голосувати.

 

12:41:58

За-2

Рішення не прийнято.

2534-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:42:17

За-2

Рішення не прийнято.

2535-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:42:32

За-10

Рішення не прийнято.

2536-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:42:49

За-1

Рішення не прийнято. 

2537-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

12:43:07

За-1

Рішення не прийнято. 

2538-а. Народний депутат Рудик.

 

12:43:10

РУДИК С.Я.

Ще одна технічна  правка. І наступна така ж, 2541, також. Для  збереження одномандатних  виборчих округів ми з колегою Дмитром Лубінцем пропонуємо, аби порядковий  номер партії в офіційному переліку не може бути змінений протягом виборчого процесу. В противному випадку це призведе до тих же наслідків, про які я говорив в попередніх випадках, коли представники конкретних політичних сил будуть приїжджати в регіони виключно з метою агітації  за своїх  кандидатів напередодні виборів, як це стається практично на прикладі кожної політичної сили. Безперечно, є винятки. Але, ще раз кажу, це винятки.

Коли треба відстоювати кошти на вулицю Соборну в місті Смілі, днем з вогнем нікого з політичних сил не знайдеш. Коли треба пікетувати обласну державну адміністрацію, яка не хотіла виділяти ці кошти на вулицю Соборну в місті Смілі, представників політичних партій днем з вогнем не зищеш. Але коли запахло виборами і люди в  грудні місяці отримали в місті Смілі тисячу дозволів на індивідуальне опалення – і тут як тут, будь ласка, в червні місяці пікети від політичних  партій під Смілянською міською радою. Так не має…

 

ЄМЕЦЬ Л.О.  Робоча група відхилила.

   

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

12:44:36

За-3

Рішення не прийнято. 

2539-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

12:44:53

За-1

Рішення не прийнято. 

2540-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

12:45:10

За-2

Рішення не прийнято. 

2541-а.  Прошу,  народний депутат  Рудик.

 

12:45:14

РУДИК С.Я.

Шановні українці, продовжую приклади бездіяльності партій в міжвиборчий період. Чому? Тому що я наполягаю на тому, що основна маса кандидатів і представників політичних партій на сьогоднішній день в Україні приїжджають до людей виключно напередодні виборів.

Візьмемо місто Кам'янка, Черкаська область, Кам'янський район. Гине річка Тясмин, в прямому сенсі цього слова. Партійна більшість, яка очолюється в Кам'янці, не подає жодного проекту на очистку цього унікального місця, цієї річки, яка має відношення по суті до кількох районів в Черкаській області.

Поспілкуєшся з людьми, кажу: в чому проблема, де пікети? Де ваша не згода з цією ситуацією? Міністерство екології до 1 травня приймало проекти для того, щоб це можна було зробити. У відповідь тишина. А перед виборами - будь ласка,  всі як один, ми за ту кандидатуру, ми за іншу кандидатуру. З людьми треба бути завжди в міжвиборчий період.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  голосувати.

 

12:46:38

За-3

Рішення не прийнято.

2542-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О.  Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:46:54

За-2

Рішення не прийнято.

2543-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:47:10

За-1

Рішення не прийнято.

2544-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:47:26

За-1

Рішення не прийнято.

2545-а, народний депутат Рудик.

 

12:47:30

РУДИК С.Я.

Та сама технічна правка, яка стосується видалення слова "партії". Якщо цього не зробити, я впевнений, що нам  вдасться це зробити, не сьогодні, звичайно, в залі, оскільки телеглядачі, очевидно, бачать, в залі до 10-ти, а може, і 15-ти людей. Всі "горять" на округах, тому що саме сьогодні треба робити  дахи,  як стверджують  представники політичних партій, які поїхали  балотуватися. Можливо,  це треба  було  раніше робити?

Візьмемо приклади у місті Кам'янці, продовжую. Завалюється  спорткомплекс, який називається "Атлант".  12 років  ніхто не   проводить змагань, стіни тріскають, кругом  грибок. Представники політичних партій мовчать, всіх все влаштовує.

Відбудовується  спорткомплекс "Атлант". Чого, каже, не  пускають нас  туди, представників політичних партій? Смішно, але тільки не для кам'янських громадян. 

У місті Кам'янка є  вулиця Кам'янської ОТГ  центральна. Юрчиха, село, не виділяють  гроші. Обласна адміністрація блокує,  пікетів від представників  політичних партій немає. І так буде кругом, якщо ми не знімемо цю статтю.

 

ЄМЕЦЬ Л.О.  Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:48:55

За-5

Рішення не прийнято.

2546-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:49:13

За-3

Рішення не прийнято.

2547-а. Народний депутат Рудик.

 

12:49:16

РУДИК С.Я.

Продовжую займатися лікнепом. Шановні українці, сприйміть це правильно, у залі немає кому це говорити, тому що дуже  мало моїх колег, і розрахунок  на те, що все швиденько  пройде, і вони проголосують,  не глядя, це в останній день роботи цієї  пленарки. Не буде так, українці мають знати правду, куди  нас ведуть автори цього Виборчого  кодексу. Замість того, щоб  міняти технічні  деталі, боротися  з пірамідами, з  "чорнухою", з речами, які  напряму пов'язані з  фальсифікаціями  під час  виборів, нас  вводять в оману і  намагаються переконати, що якщо тільки партії будуть суб'єктами висування, то тільки в такому  випадку українці будуть  жити добре.

Я вам скажу, до чого це  призве. Лідер обласної "Батьківщини", черкаської, голова міста Черкаси, у Черкасах вчора чи позавчора підняли ціни на квартплату з 2,5 гривень до 7-ми. Так буде кругом, де партійні функціонери прийдуть до влади. Тільки конкретна людина, яка має підтримку у людей, має право і шанс керувати…

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:50:41

За-2

Рішення не прийнято.

2548-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:50:58

За-2

Рішення не прийнято.

2549-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:51:14

За-1

Рішення не прийнято.

2550-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:51:30

За-1

2551-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:51:47

За-0

Рішення не прийнято.

2552-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:52:04

За-1

Рішення не прийнято.

2553-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:52:23

За-2

Рішення не прийнято.

2554-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:52:38

За-1

Рішення не прийнято.

2555-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:52:55

За-1

Рішення не прийнято.

2556-а, народний депутат Рудик.

 

12:52:59

РУДИК С.Я.

З цієї статті ми з депутатом Лубінцем пропонуємо виключити пункт, який регулює питання, скільки довірених осіб можуть мати в загальнодержавному і одномандатних виборчих округах представників партій. Отже, партія може мати у варіанті, який запропонували автори Виборчого кодексу і підготували нам до другого читання, до 5 довірених осіб або уповноважених в межах всієї держави і по 2 – в межах округу.

Ви реально вважаєте, що в межах виборчого округу можна двома людьми справитися з тою кількістю проблем, які стосуються людей? Є округа, я не знаю, мій колега, в нинішньому варіанті, Михайло Головко, в нього 350 населених пунктів. Це просто якась нереальна історія, це буде реальна узурпація, про яку я вам говорю. До людей ніхто взагалі приїжджати не буде. Ви навіть перед виборами в ОТГ в міські, в районні і обласні ради не зможете приїхати, щоб переконати, що ви все правильно робите, проголосуйте за нас. Це буде фізично неможливо. Схаменіться!

 

ЄМЕЦЬ Л.О.Робоча група відхилила правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:54:22

За-3

Рішення не прийнято.

2557.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:54:38

За-1

Рішення не прийнято.

2558-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:54:54

За-1

Рішення не прийнято.

2559-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:55:10

За-1

Рішення не прийнято.

2560-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:55:27

За-1

Рішення не прийнято.

2561-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:55:43

За-1

Рішення не прийнято.

2562-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:55:59

За-3

Рішення не прийнято.

2563-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:56:14

За-1

Рішення не прийнято.

2564-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:56:30

За-1

Рішення не прийнято.

2565-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. 2565-а. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:56:47

За-1

Рішення не прийнято.

2566-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:57:04

За-1

Рішення не прийнято.

2567-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:57:19

За-2

Рішення не прийнято.

2568-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:57:36

За-1

Рішення не прийнято.

2569-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:57:52

За-1

Рішення не прийнято.

2570-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:58:09

За-8

Рішення не прийнято.

2571-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:58:26

За-12

Рішення не прийнято.

2572-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:58:47

За-18

Рішення не прийнято.

2573-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:59:03

За-6

Рішення не прийнято.

2574.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

12:59:22

За-3

Рішення не прийнято.

2575.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

12:59:41

За-3

Рішення не прийнято.

2576-а, правильно?

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Так, відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:59:59

За-2

Рішення не прийнято.

2577-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:00:16

За-1

Рішення не прийнято.

2578-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:00:32

За-1

Рішення не прийнято.

2579-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:00:50

За-2

Рішення не прийнято.

2580-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:01:07

За-1

Рішення не прийнято.

2581-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:01:24

За-2

Рішення не прийнято.

2582-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:01:40

За-2

Рішення не прийнято.

2583-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:01:57

За-3

Рішення не прийнято.

2584-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:02:14

За-2

Рішення не прийнято.

2585-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:02:30

За-1

Рішення не прийнято.

2586-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:02:47

За-1

Рішення не прийнято.

2587-а

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:03:04

За-1

Рішення не прийнято.

2588-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:03:21

За-1

Рішення не прийнято.

2589-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:03:37

За-1

Рішення не прийнято.

2590-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:03:54

За-1

Рішення не прийнято.

Наступна – 2591-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:04:11

За-1

Рішення не прийнято.

2592-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:04:29

За-1

Рішення не прийнято.

2593-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:04:45

За-1

Рішення не прийнято.

2594-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:05:02

За-1

Рішення не прийнято.

2595-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:05:19

За-1

Рішення не прийнято.

2596.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:05:37

За-2

Рішення не прийнято.

2597.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:05:54

За-1

Рішення не прийнято.

2598.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:06:10

За-1

Рішення не прийнято.

2599-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:06:26

За-1

Рішення не прийнято.

2600-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:06:43

За-1

Рішення не прийнято.

2601-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:06:58

За-1

Рішення не прийнято.

Наступна – 2602-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:07:15

За-1

Рішення не прийнято.

2603-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:07:31

За-1

Рішення не прийнято.

2604-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:07:48

За-1

Рішення не прийнято.

2605-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:08:05

За-1

Рішення не прийнято.

2606-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:08:21

За-1

Рішення не прийнято.

2607-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:08:38

За-1

2608-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:08:53

За-1

Рішення не прийнято.

2609-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:09:09

За-1

Рішення не прийнято.

2610-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:09:26

За-1

Рішення не прийнято.

2611-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:09:42

За-1

Рішення не прийнято.

2612-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:09:58

За-2

Рішення не прийнято.

2613-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:10:13

За-1

Рішення не прийнято.

2614-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:10:29

За-3

Рішення не прийнято.

2615-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:10:43

За-2

Рішення не прийнято.

2616-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:10:59

За-2

Рішення не прийнято.

2617-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:11:19

За-2

Рішення не прийнято.

2618-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:11:35

За-2

Рішення не прийнято.

2619-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:11:52

За-2

Рішення не прийнято.

2620-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:12:08

За-3

Рішення не прийнято.

2621-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:12:24

За-2

Рішення не прийнято.

2622-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:12:40

За-1

Рішення не прийнято. 

2623-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О.  Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:12:58

За-1

Рішення не прийнято. 

2624-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:13:15

За-1

Рішення не прийнято. 

2625-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:13:31

За-1

Рішення не прийнято. 

2626-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:13:47

За-1

Рішення не прийнято. 

2627-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О.  Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:14:03

За-3

Рішення не прийнято. 

2628-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О.  Прошу голосувати. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:14:20

За-1

Рішення не прийнято. 

2629-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:14:35

За-1

Рішення не прийнято. 

2630-а

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:14:51

За-1

Рішення не прийнято. 

2631-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.  

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:15:08

За-2

Рішення не прийнято.

2632-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:15:23

За-2

Рішення не прийнято.

2633-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:15:39

За-2

Рішення не прийнято.

2634-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:15:55

За-1

Рішення не прийнято.

2635-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:16:12

За-1

Рішення не прийнято.

2636-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:16:28

За-1

Рішення не прийнято.

2636-а…

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Сьома.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Сьома.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:16:47

За-1

Рішення не прийнято.

Наступна - 2638-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:17:06

За-1

Рішення не прийнято.

2639-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:17:22

За-2

Рішення не прийнято.

2640-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:17:38

За-1

Рішення не прийнято.

Наступна - 2641-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:17:56

За-1

Рішення не прийнято.

2642-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати.

 

13:18:13

За-1

Рішення не прийнято.

2643-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати.

 

13:18:29

За-1

Рішення не прийнято.

2644-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О.  Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:18:45

За-2

Рішення не прийнято.

2645-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:19:03

За-2

Рішення не прийнято.

2646-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:19:20

За-2

Рішення не прийнято.

2647-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:19:36

За-2

Рішення не прийнято.

2648-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:19:53

За-0

Рішення не прийнято.

2649-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О.  Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:20:10

За-0

Рішення не прийнято.

2649-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. 50-а вже.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 50-а, перепрошую.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:20:29

За-0

Рішення не прийнято.

2651-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:20:45

За-0

Рішення не прийнято.

2652-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:21:02

За-0

Рішення не прийнято.

2653-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:21:18

За-1

Рішення не прийнято.

2654-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:21:34

За-1

Рішення не прийнято.

2655-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:21:51

За-2

(Шум у залі)

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Ні, ну, 56-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 2656-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:22:20

За-2

Рішення не прийнято.

2657-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:22:36

За-1

Рішення не прийнято.

2658-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:22:52

За-1

Рішення не прийнято.

2659-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:23:08

За-2

Рішення не прийнято.

2660-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:23:24

За-12

Рішення не прийнято.

2661-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:23:41

За-15

Рішення не прийнято.

2662-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:23:58

За-1

Рішення не прийнято.

2663-я, народний депутат Рудик.

 

13:24:01

РУДИК С.Я.

Шановні українці, зараз буде низка правок, які вам особливо було би варто, на мою думку, послухати. В цій статті мова іде про... або правці, про фінансування партій та їх виборчих фондів. Що пропонують автори Виборчого кодексу? Що виборчі фонди кандидатів в депутати не утворюються, а здійснюються відповідні внески кандидатів до виборчого фонду відповідної партії, тобто не кандидат створює, як зараз, свій виборчий фонд, за який легально перед відомими органами звітує, а здає легально кошти в копилку партії. Ось вам, будь ласка, це те, про що мріяли ще більшовики: купівля місця в списку партії легальним шляхом.

Ми категорично проти цього варіанту. Ми наполягаємо, що тільки кандидат має сам створити виборчий фонд і таким чином на рівні з партіями вести фінансування своєї виборчої кампанії, як є в нинішньому законі, який регулює позачергові вибори до Верховної Ради, які відбуваються зараз.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Відхилив? Прошу голосувати.

 

13:25:20

За-6

Рішення не прийнято.

2664 поправка.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Відхилена, так? Прошу, прошу голосувати.

 

13:25:42

За-2

Рішення не прийнято.

2667-а, так?

 

ЄМЕЦЬ Л.О. 5-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. А, 2666-а, народний депутат Рудик. Так?

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Ні, 2665-а ще, Ківалова.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Вибачте, 5-а. 2665-у ми пропустили, так? Прошу, будь ласка,  2665-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка,  прошу голосувати.

 

13:26:12

За-2

Рішення не прийняте.

2666-а. Народний депутат Рудик.

 

13:26:16

РУДИК С.Я.

Шановні українці, йдемо далі. В цій правці мова йде про інформаційні буклети партій, які беруть участь у виборах. Просимо скасувати цю редакцію. Ну де ви бачили, щоб за кошти державного бюджету платників податків брукувати агітпродукцію партій, які балотуються на виборах? Це абсурд. Все, що ми мали до цього, а зараз нині є норма, яка  дає право парламентським партіям, тобто тим партіям, які на сьогодні представлені в парламенті і мають свої фракції, фінансуватися з державного бюджету. До чого це призвело, ми пам'ятаємо, напередодні цього і попереднього  нового  років, коли партії, рейтинг яких менше відсотка, ні з того, ні з сього  почали розповідати про  їхню героїчну боротьбу за бюджет, за Україну і приписувати  собі заслуги, яких насправді…  зовсім по-іншому  інтерпретуються людьми. Але вони змушені були це робити і витрачати ваші з нами кошти на те, щоби показувати неіснуючу роботу, бо у них є кошти з державного бюджету, які би "згоріли".  Не пропускайте це.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Робоча група відхилила.

 

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

13:27:27

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.   

 

13:27:43

За-3

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

2667.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:28:03

За-0

Рішення не прийнято.

2668.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:28:19

За-0

Рішення не прийнято.

2669.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:28:35

За-0

Рішення не прийнято.

2670.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:28:52

За-0

Рішення не прийнято.

2671.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримано.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:29:11

За-13

2672.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:29:26

За-2

Рішення не прийнято.

2673.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:29:42

За-0

Рішення не прийнято.

2673.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. 4.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 4.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Так. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Відхилена. Голосуємо.

 

13:30:02

За-2

Рішення не прийнято.

2675.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:30:18

За-0

2676.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:30:34

За-0

Рішення не прийнято.

2677.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:30:51

За-0

Рішення не прийнято.

2678.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:31:07

За-0

Рішення не прийнято.

2679.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:31:23

За-0

Рішення не прийнято.

2680.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:31:41

За-0

Рішення не прийнято.

2681.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:31:58

За-0

Рішення не прийнято.

2682.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:32:14

За-0

2683.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:32:29

За-0

Рішення не прийнято.

2684.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

13:32:45

За-0

Рішення не прийнято.

2685.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:33:03

За-0

2686.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Врахована, підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:33:19

За-11

Рішення не прийнято.

2687.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

 ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:33:37

За-2

Рішення не прийнято.

2688.

 

ЄМЕЦЬ Л.О.  Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:33:54

За-0

Рішення не прийнято.

2689.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:34:10

За-1

Рішення не прийнято.

2690.

 

ЄМЕЦЬ Л.О.  Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо. Рудик, 2690. Рудик, будь ласка.

 

13:34:20

РУДИК С.Я.

Шановні українці! Щойно ми проговорили історію з тим, що за кошти ваші з нами як платників податків партії пропонують фінансувати свої інформаційні буклети. В цій правці мова вже йде про інформаційні плакати. Ну розумієте? Тобто нема що більше робити, як тільки фінансувати за кошти держави інформаційні плакати партій, за спинами в яких стоять олігархи. Що, зекономити рішили, чи що? Товариство, не займайтесь єрундой. Нічого це вам не дасть. Це я говорю зараз про керівництво партій. Три партії, які були представлені в цій Раді на рівні фракцій, пролітають, як фанера над Парижем, і нічого вам не дало бюджетне фінансування. Для чого ви в країні, яка не має за що фінансувати соціальну сферу, намагаєтеся продовжувати витрачати на дурниці кошти? Маєте шанс, маєте можливість – доводьте, беріть чесно на себе зобов'язання, показуйте доходи, які ви реально отримали, і за свої кошти балотуйтеся, а не за кошти платників податків.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:35:42

За-4

Рішення не прийнято.

2691.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:35:58

За-1

Рішення не прийнято.

2692.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:36:14

За-1

Рішення не прийнято.

2693.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:36:31

За-1

Рішення не прийнято.

2694.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:36:47

За-1

Рішення не прийнято.

2695.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:37:03

За-1

Рішення не прийнято.

2696.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:37:19

За-0

Рішення не прийнято.

2697.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:37:35

За-0

Рішення не прийнято.

2698.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:37:51

За-0

Рішення не прийнято.

2699.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:38:08

За-0

Рішення не прийнято.

2700.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:38:23

За-17

Рішення не прийнято.

2701.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:38:40

За-1

2702.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:38:55

За-1

Рішення не прийнято.

2703. Рудик, будь ласка.

 

13:39:00

РУДИК С.Я.

Ця правка стосується норм, які, на мою думку, нереалістичні для виконання. Тому ми пропонуємо її зняти взагалі.

Про що йде мова. Якщо кандидат в депутати від політичної сили знімається за якийсь час до виборів, то місцева дільнична виборча комісія приймає рішення про його відкликання або про те, що він не буде балотуватися. І тоді надається право одному члену цієї комісії поставити печатку "вибув" на плакаті інформаційному, який має про це сповістити людей.

Мені здається, що це може в реалізації в наших умовах призвести до того, що це буде спосіб боротьби з неугодними кандидатами. Або невчасно поставили табличку "вибув", або занадто швидко поставили, або можна передбачити ще кілька варіантів, як можна застосувати цю, можливо, і слушну норму, але не в наших на сьогоднішній день умовах.

Тому ми пропонуємо поступити простіше: просто її скасувати.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:40:19

За-2

Рішення не прийнято.

2704.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:40:36

За-0

Рішення не прийнято.

2705.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:40:52

За-1

Рішення не прийнято.

2706.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:41:08

За-0

Рішення не прийнято.

2707.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:41:25

За-16

Рішення не прийнято.

2708.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:41:42

За-1

Рішення не прийнято.

2709.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:41:59

За-0

Рішення не прийнято.

2710.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:42:14

За-0

Рішення не прийнято.

2711.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:42:32

За-0

Рішення не прийнято.

2712.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:42:53

За-0

 

Веде засідання заступник Голови Верховної Ради України

СИРОЇД О.І.

 

13:42:56

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

2713 поправка.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:43:15

За-1

 

ЄМЕЦЬ Л.О. А, це його правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Зараз, перепрошую,  прошу включити мікрофон народному депутату Рудику.

 

13:43:18

РУДИК С.Я.

Бачите, шановні українці, в залі присутні один з трьох авторів Виборчого кодексу. І вони думають, що  так само з авторами всіх правок. Нічого подібного ми не дамо вам провести  українців. Ми будемо  наполягати на слушності  своїх пропозицій. 

Моя пропозиція стосується  інформаційної підтримки. Що це таке? Ви пропонуєте у своїй редакції, що ефірний час, який би мав би бути  застосований щодо конкретних  кандидатів у народні депутати, не тільки  кандидатів в одномандатні округи, а й  кандидатів від політичних партій, треба зарахувати до  політичних партій. От вам і є ця  узурпація влади, про  яку я не раз уже в цьому залі  сьогодні і вчора говорив.  Два відсотка українців, які є членами партій і  їхні партійні лідери-олігархи, які за їх спиною стоять, хочуть узурпувати всю інформацію про діяльність конкретних кандидатів. Пройде якийсь час,  ми  будемо знати тільки  про членів родин, їх масажисток,  водіїв, які входять в ці партії, і більше нікого. Про рядових патріотів, які є  членами цих партій, ніхто не знає …

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято стосовно цієї поправки. 

2714 поправка.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:44:46

За-1

Рішення не прийнято.

2715-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:45:02

За-14

Рішення не прийнято.

2716-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:45:18

За-1

Рішення не прийнято.

2717-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:45:33

За-0

Рішення не прийнято.

2718-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:45:50

За-1

Рішення не прийнято.

2719-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:46:06

За-0

Рішення не прийнято.

2720-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:46:23

За-0

Рішення не прийнято.

2721-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:46:39

За-0

Рішення не прийнято.

2722-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:46:56

За-8

Рішення не прийнято.

2723-я.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:47:12

За-12

Рішення не прийнято.

2724-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:47:27

За-1

Рішення не прийнято.

2725-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:47:44

За-12

Рішення не прийнято.

2726-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:48:00

За-16

Рішення не прийнято.

2727-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:48:16

За-14

Рішення не прийнято.

2728-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:48:33

За-16

Рішення не прийнято.

2729-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:48:50

За-17

Рішення не прийнято.

2730-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:49:06

За-1

Рішення не прийнято.

2731-а.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:49:22

За-1

 

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

13:49:26

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

2732.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:49:41

За-1

Рішення не прийнято.

2733.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:49:58

За-1

Рішення не прийнято.

2734.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:50:16

За-0

2735.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:50:30

За-0

2736.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:50:44

За-0

Рішення не прийнято.

2737.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:51:00

За-0

Рішення не прийнято.

2738.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримано. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:51:18

За-13

Рішення не прийнято.

2739.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:51:34

За-0

Рішення не прийнято.

2740.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:51:50

За-0

Рішення не прийнято.

2741.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:52:06

За-1

Рішення не прийнято.

2742.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримано. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:52:23

За-14

Рішення не прийнято.

2743.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримано.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:52:39

За-16

Рішення не прийнято.

2744.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримано.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:52:57

За-15

Рішення не прийнято.

2745.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримано.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:53:14

За-19

Рішення не прийнято.

2747.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:53:30

За-3

Рішення не прийнято.

2746.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Вже 47.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Пропустив одну.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. 2746 відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. Апарат повідомив, що ми її пропустили.

 

13:54:01

За-2

Рішення не прийнято.

2748.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримано.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосуємо.

 

13:54:19

За-15

Рішення не прийнято.

2749.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:54:36

За-2

Рішення не прийнято.

2750.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:54:52

За-0

Рішення не прийнято.

2751.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:55:09

За-3

Рішення не прийнято.

2752.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:55:26

За-14

Рішення не прийнято.

2753.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:55:43

За-1

Рішення не прийнято.

2754.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:55:59

За-0

Рішення не прийнято.

2755.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:56:15

За-0

Рішення не прийнято.

2756.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

13:56:20

РУДИК С.Я.

Рудик. Шановні українці, знову про фінансування політичних партій. По-моєму, це головне в цьому законопроекті. Не боротьба з фальсифікаціями під час виборів, не унеможливлення підкупу виборців, не переслідування тих, хто тисне на людей під час виборчого процесу, а саме фінансування.

До того ми говорили про те, що партії і олігархи, які стоять за ними, хочуть зекономити і щоб за наші з вами кошти фінансувалися буклети, інформаційні плакати, а тепер мова йде про ефірний час. Ми пропонуємо з Дмитром Лубінцем як автори цієї правки не ділити окремо кандидатів на партії і кандидатів одномандатних виборчих округів, а написати простим словом: "Телеорганізації надають кожному суб'єкту виборчого процесу ефірний час для проведення передвиборчої агітації за рахунок і  в межах коштів Державного бюджету України". Хоча і це неправильно, по великому рахунку. Але ми йдемо в рамках тих правок, які були підтримані в першому читанні.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Комітет пропонує відхилити. Голосуємо.

 

13:57:44

За-4

Рішення не прийнято.

2757.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:58:00

За-1

Рішення не прийнято.

2758.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:58:18

За-1

Рішення не прийнято.

2759.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилити.

 

13:58:23

РУДИК С.Я.

Шановні українці, ну, я пропоную з депутатом Лубінцем статтю 366 виключити. Це вже історія, яку ми не раз говорили. Подивіться, в цьому залі зараз людей, звичайно, немає, але коли щастя приносить сюди більше людей, прихильників, чи, вірніше, опонентів системи, яка на сьогоднішній день працює в публічній площині, не так-то і багато. Але практично всі, хто категорично виступали проти виборів в одномандатних виборчих округах, посилаючись на гречку, на підкуп, на інші речі, самі пішли кандидатами по мажоритарним виборчим округам, і не від тих партій, від яких зайшли в цей парламент, в чому блюзнірство!

Не хочу з етичних міркувань називати прізвищ для того, щоб у них не було права на репліку. Це зараз доступно для кожного. Зайдіть на персональні сторінки кожного народного депутата, який знову балотується, і подивіться, яким способом вони обиралися сюди. Якщо йшов, самовисування, і знову йде, можете його підтримати, якщо він що для вас зробив. А якщо йшов від політичної сили…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Комітет пропонує відхилити. Прошу голосувати.

 

13:59:47

За-2

Рішення не прийнято.

Продовжую засідання на 7 хвилин.

2760.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. (Шум у залі)

Це принципова позиція Голови Верховної Ради України. Не збивайте, будь ласка.

 

14:00:13

За-1

Рішення не прийнято.

2761.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:00:31

За-0

Рішення не прийнято.

2762.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:00:47

За-1

Рішення не прийнято.

2763.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:01:02

За-1

Рішення не прийнято.

2764.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:01:19

За-1

Рішення не прийнято.

2765.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:01:36

За-0

Рішення не прийнято.

2766.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:01:54

За-0

Рішення не прийнято.

2767.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:02:11

За-1

Рішення не прийнято.

2768.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:02:28

За-1

Рішення не прийнято.

2769.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

14:02:44

За-0

Рішення не прийнято.

2770.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:02:59

За-1

Рішення не прийнято.

2771.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:03:16

За-1

Рішення не прийнято.

2772.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:03:32

За-1

Рішення не прийнято.

2773.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:03:48

За-1

Рішення не прийнято.

2774.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:04:06

За-1

Рішення не прийнято.

2775.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Секунду. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:04:30

За-1

Рішення не прийнято.

2776.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:04:45

За-1

Рішення не прийнято.

2777.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:05:01

За-2

Рішення не прийнято.

2778.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:05:18

За-1

Рішення не прийнято.

2779.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:05:36

За-1

Рішення не прийнято.

2780.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:05:51

За-1

Рішення не прийнято.

2781.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:06:07

За-0

Рішення не прийнято.

2782.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо. Ні, ще 40 секунд.

 

14:06:22

За-1

Рішення не прийнято.

2783.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:06:38

За-1

Рішення не прийнято.

2784.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:06:52

За-1

Рішення не прийнято.

І заключна правка – 2785.

 

ЄМЕЦЬ Л.О. Відхилено.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:07:12

За-0

Рішення не прийнято.

Ви завтра будете мати змогу почати зі своїх правок  і обґрунтувати їх серйозно, маючи час. Звичайно, завтра ви будете мати змогу звернутись до людей.

Отже, колеги, ми завершили розгляд правки 2785. Завтра буде початок з правки 2786. І, колеги, на жаль, 7 хвилин втекли невблаганно. І я змушений оголосити про закриття ранкового засідання Верховної Ради України.

Отже, колеги, всім бажаю плідної роботи в комітетах. Ми досить інтенсивно сьогодні пройшли. І я сподіваюся, що завтра ми зробимо ще такий великий, до завершення будемо наближатись в розгляді нашого Виборчого кодексу.

І хочу нагадати, що ми в понеділок робимо велику презентацію для всіх депутатів, в першу чергу для мажоритарників, щоб усі змогли переконатися, що відкриті списки - це найбільш оптимальна виборча система для України, і щоб всі міфи зняти, щоб зняти усі,  які є, непорозуміння з приводу Виборчого кодексу.

Тому, колеги, завтра о 10-й ранку, я чекаю усіх  в залі для продовження нашої непростої, емоційної, але такої важливої для країни роботи.

Дякую вам. До побачення.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку