ЗАСІДАННЯ ШІСТДЕСЯТ ПЕРШЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

02 липня 2019 року, 10 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

10:02:15

ГОЛОВУЮЧИЙ. Доброго ранку! Я прошу усіх заходити в зал, приготуватись до реєстрації.

Отже, колеги, готові до реєстрації? Прошу зайняти робочі місця. І прошу зареєструватись.

 

10:04:40

Зареєстровано 278 народних депутатів. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим.

Сьогодні день народження нашого колеги народного депутата Геннадія Григоровича Кривошеї. Привітаємо його. (Оплески)

 І також цими днями ми відзначаємо 360 років історичної Конотопської битви. Це була велика перемога українців над московським ворогом, коли козацьке військо під командуванням гетьмана Івана Виговського розтрощило 30 тисяч відбірних московських сил разом з їхнім командуванням. Це велика подія і велика дата, яка нагадує нам про час українських перемог. Вітаю, колеги!

І нагадую, що сьогодні у нас 30 хвилин виступів від фракцій і від груп. І я прошу всіх, хто має намір взяти участь в обговоренні, провести запис. Будь ласка.

Від "Народного фронту" запрошую до слова голову фракції Бурбака Максима Юрійовича.

 

10:06:31

БУРБАК М.Ю.

Вітаю, колеги! Рішення про повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи є ганебним. "Народний фронт" вимагає на позачерговому засіданні розглянути питання ПАРЄ та звернутися до партнерів і союзників з європейських парламентів засудити цей ганебний крок. Аналогічні кроки має зробити МЗС України. Я нагадаю, що цей парламент 2 жовтня 2018 року ухвалив постанову і засудив спроби повернення Росії. Верховна Рада наголосила, що в разі погодження на цей шантаж український парламент може повністю переглянути своє співробітництво з ПАРЄ. Час реагувати. Така позиція "Народного фронту". Ми повинні захистити нашу свободу і територіальну цілісність. 

Друге. Кремлівська революція в Україні не пройде, скільки б телеканалів чи судів не було куплено. Україна в радянське стійло не повернеться. Українське суспільство не один раз показувало, що вміє боротися за свою свободу. Нас намагаються повернути машиною часу у недалеке минуле, коли одного разу вже наплювали на Конституцію. Те саме маємо зараз. Безпідставні дочасні вибори і дивне рішення Конституційного Суду, це вже колись було і погано закінчиться. Але як би там не було, парламентські вибори мають відбутися чесно і прозоро, точно так само, як відбулися президентські. В цьому наша правда. Хотілось би, аби український виборець нарешті обирав не за обіцянки, а за загальні результати.

Наступне. Реформа децентралізації – одна з найуспішніших реформ цього парламенту і урядів Яценюка і Гройсмана. Хоча парламент міг докласти більш зусиль для прийняття важливих законів для завершення децентралізації. Після останніх виборів до ОТГ, які відбулися в неділю, ми маємо вже понад 900 об'єднаних територіальних громад в Україні.  

Я щойно повернувся з 204 виборчого округу. Колосальна різниця між селами, які увійшли до ОТГ,  і тими, що не наважились на об'єднання. Різниця і в зовнішньому вигляді села, різниця і в мисленні людей та плануванні свого майбутнього. Наприклад, бюджет Недобоївської об'єднаної громади на Хотинщині у 2018 році склав 45 мільйонів гривень. Це в 10 разів більше, ніж до об'єднання. Тепер найголовніше, щоб громади могли правильно і корисно витрачати ці гроші. Кожен успішний крок в напрямку реформ робить Україну сильнішою.

Днями екс-Прем'єр і лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк буде виступати на третій конференції з підтримки реформ в Україні, що відбувається в канадському Торонто. Арсеній Яценюк представить там великі здобутки України у ці непрості роки. У ці роки Україна чинила опір агресору і одночасно проводила небувалі реформи: безвіз, Угода про асоціацію з ЄС, енергетична незалежність, згадана децентралізація, створення систем антикорупційних органів і багато чого іншого. Україна дає приклад всьому світові: найшвидший темп реформ у час війни.  Приклад вартий поваги.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  30 секунд.

 

БУРБАК М.Ю.  Ми повинні і надалі іти шляхом реформ і боротьби за незалежність одночасно, чинити опір агресору і змінювати країну. Це складно, але попередні 5 років показали, що можливо. Час випробувань дає і великі можливості. Кожен має нагоду проявити свої найкращі якості. Головне, не змарнувати шанс і не скотитися в облудний популізм.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую вам.

Від Радикальної партії до слова запрошується голова фракції Олег Валерійович Ляшко.

 

10:10:21

ЛЯШКО О.В.

Олег Ляшко, Радикальна партія. Я звертаюся до українців із застереженням. На Україну і на українське село насувається "чорна хмара", велика біда: нова влада так само, як і попередня влада, хоче продати іноземцям землю. Зеленський, Порошенко, Вакарчук - вони розказують, що вони опоненти, але їх об'єднує одне:  намагання продати українську землю іноземцям. Замість подолання масової бідності в селі, замість відновлення українського села, відновлення робочих місць, забезпечення роботою молоді, українська влада хоче продати землю.

Продаж української землі – це вбивство села. Це означає, що українські селяни будуть без землі і без  роботи. План Зеленського продати землю – це початок громадянської війни, громадянського протистояння не лише в селі, а і в усій Україні. Вони не розказують про ці плани українцям, але вони вже по європейських столицях. Так само, коли таємно домовились і повернули російську делегацію в ПАРЄ, так само таємно вони вже дали векселя, пообіцяли Міжнародному валютному фонду, пообіцяли транснаціональним корпораціям, що одне із перших їхніх рішень у новому парламенті буде - це продаж української землі іноземцям.

Ніхто із тих, хто сьогодні рветься до влади, не знає, як живе село, крім Радикальної партії. Ми не дамо продати село і українську землю. Ми пропонуємо альтернативу тій грабіжницькій політиці, яку сьогодні проводить нинішня влада щодо села. Українська земля повинна належати українським фермерам. Пріоритет державної політики має бути не продаж землі іноземцям, а подолання бідності, відновлення виробництва і агропереробки в селі.

Мільйони українських заробітчан, значна частина яких із села, мають повернутися додому, тому що держава повинна повернутися обличчям до села. Коли розказують про продаж землі, українські селяни, українські фермери не куплять цієї землі. Тому ми пропонуємо альтернативу – це створення державного земельного банку. Щоб ті люди - власники паїв, які хочуть її продати, продали її по ринковій ціні до державного земельного банку. Земля належить українцям, здається в оренду і є ресурсом для фермерів, для відновлення фермерства одноосібників, людей праці на селі.

Політика влади, продаж землі іноземцям – це грабіж селян, це перетворення селян на батраків, щоб ходили люди по всьому світу з простягнутою рукою.

Парламентські вибори – це бій за землю. Я хочу, щоб мене почули не лише українські селяни, а кожен українець. Парламентські вибори – це бій за землю. Ми маємо виграти цей бій. Земля повинна годувати українську…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Від фракції "Самопоміч" до слова запрошується голова фракції Олег Березюк.

 

10:13:42

БЕРЕЗЮК О.Р.

Парламентські вибори – це продовження бою за державу, українську, суверенну, незалежну державу. Унікальний період в розвитку України – міжвладдя, яке сьогодні межує з безвладдям. З одного боку, це природний процес зміни поколінь за віковою ознакою: приходять молоді на заміну старим. Але, з іншого боку, це міжвладдя, це жорстока боротьба кланів, з одного боку яких це "вовки в овечій шкурі", які керували державою 15 років, а особливо останніх п'ять, пограбували її. І як "вишенька на торті" – тисячегривнева купюра, яка є ознакою повного пограбування українського бюджету через схеми  "Роттердам", "Дюссельдорф", через діряву митницю і інше.

Ці "вовки в овечій шкурі" протягом останніх 5 років зруйнували українську міжнародну політику. Брешучи нам, що є антипутінська коаліція, вони за спинами народу торгували українською державою. А антипутінської коаліції не було і немає. І ознака цьому – відновлення повноважень Росії у ПАРЄ. Вони повернулися тільки тому, що Захід, побачивши корупцію і брехню українських "вовків в овечій шкурі", відвернувся і також з гедоністичних позицій пішов за російськими грошима.

З нами залишаються тільки ті, хто знає російську агресію: поляки, угорці,  прибалти. Ми маємо пов'язано працювати зі Сполученими Штатами Америки. Але новий  Президент, якого ми також не знаємо, не може цього робити, тому що Верховна Рада України, таке враження, що представляє старі клани, не хоче дозволити Президентові мати руки і голову МЗС. Це несправедливо з точки зору державності,  тому що це є несправедливо.

   Наступне. Вершиною безславного вінця минулої влади є мінський договір. І сьогодні продовжується відведення військ. Гарантією української незалежності є українська армія, і відводити її з українських земель не мав права ні попередній  Президент, який почав це, ні теперішній.

І тепер про вибори. Це бій за українську державу. Ми проаналізували списки так званих нових політичних сил, які продають надію, як вони кажуть. Так от, шановні колеги, в  одній партії – це другий ешелон регіоналів, які прийдуть сюди і будуть виконувати доручення тих, хто 15 років грабував і продавав українську державу, а в  другій надії нації – це другий ешелон "порохоботів", "маленькі вовчики в овечих шкірах".

Український народе, переглянь списки і вибирай тих…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  30 секунд, будь ласка.

 

БЕРЕЗЮК О.Р. Український народе, вибирай тих, хто відстоює українську державність, суверенність, говорить правду, хоч вона є несолодкою, і   підтримуй тих, хто сьогодні боронить українську державу. А це виключно український народ зробив це в четвертому, 14-му, зробить це і сьогодні.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Від "Партії "Відродження" до слова запрошується Кулініч Олег Іванович.

 

10:17:22

КУЛІНІЧ О.І.

Шановний пане Голово! Шановні колеги! Шановні виборці! В цьому виступі хотів би підвести деякі підсумки роботи парламенту у сфері земельних відносин. Як голова земельного підкомітету хочу зазначити, що регулювання земельних відносин – це дуже важка справа. Але все ж таки багато нам чого вдалося за цей період зробити.

Саме в цьому скликанні відкрили відомості Державного земельного кадастру і Державного реєстру прав. Прибрали чергу на реєстрацію прав оренди землі. Врегулювали процедуру передачі громадам земель відумерлої спадщини та колишньої колективної власності. Заборонили передавати державні та комунальні землі в оренду без аукціонів, зробили перший крок у врегулюванні питань консолідації земель. Але є речі, які, на жаль, так і не дійшли до сесійної зали: ми так і не прийняли закон, що передає громадам державні землі за межами населених пунктів.

Підготовлений до другого читання законопроект 4355 вже 3 роки не може потрапити до сесійної зали. В результаті сінокоси, луки, громадські пасовища, городами управляють не місцеві громади, а чиновник з обласного центру, який ніякого відношення не має, що там в селі відбувається. Це призвело до того, що вже розорали все, що можна і що не можна, навіть прибережні смуги, тому що в цьому абсолютно немає ніякого контролю.

Це питання дещо зрушилось, коли Кабмін почав передавати землі об'єднаним територіальним громадам. Але, по-перше, більша частина цих земель і так перебуває в оренді, тому громади скористаються своїм правом через велику кількість років, через певний період. А, по-друге, мова йде лише про 40 відсотків земель.

Також не змогли проголосувати в другому читанні за дуже важливий антирейдерський законопроект 8121, направлений на боротьбу з рейдерством. Останнім часом це ганебне явище стало звичним в аграрній сфері. За підробленими підписами  підприємства змінюють свого власника, а земельні ділянки  без згоди того ж власника передаються в оренду. І це величезна проблема.

Ну і ще один  підготовлений до другого читання законопроект - 7060, який унеможливлює схеми по безоплатній приватизації землі, які зараз просто зашкалюють, і про це мені говорить місцеве самоврядування на кожній зустрічі. Він так і не дійшов до  сесійної зали. А якраз він дає відповідь, де брати земельні ділянки для соціальної сфери села. Це дуже  важливе  питання, яке  актуальне і на яке зараз  немає відповіді. А люди ці питання задають постійно.

Звичайно, що це все буде  вирішувати  майбутній парламент. Але хотів би  звернути увагу і  Президента України  Володимира Зеленського  на земельну сферу, де є дуже багато  проблем,  які треба вирішувати негайно.

Дякую за увагу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Від "Опозиційного блоку" до слова запрошується Сажко. Передає  Шурма Сажкові.

 

10:20:19

САЖКО С.М.

Сергій Сажко, 59 виборчий округ, "Опозиційний блок".

Добрий день, шановні колеги! Я буквально вчора повернувся із свого округу, де зараз знову почалися акції протестів гірників. Причина – заборгованість по заробітній  платі і  повна  відсутність перспектив розвитку  вугільної промисловості. 

Ще раз прошу вас звернути  увагу на  ситуацію, яка склалася у  вугільній галузі за останні роки. За 5 років уряд Порошенка-Гройсмана не вклав у галузь  ні копійки, і навіть ті підприємства, які  донедавна  були успішними, наприклад,  "Селидіввугілля", зараз ледве зводять  кінці з кінцями. З підприємств йдуть найкращі спеціалісти, оскільки, працюючи тут, вони не в змозі утримувати свої сім'ї. Престижність  шахтарської праці падає через скасування пільг і гарантій, які діяли для гірників раніше.

Нагадую, що шахтарі в основному живуть і тяжко працюють у  мономістах, де немає іншої роботи і немає інших джерел заробітку. Шахтарі разом зі своїми сім'ями змушені виходити на акції протесту, перекривати дороги, оголошувати  голодування, щоб хоч  якось привернути увагу до ситуації, яка склалася в їхніх містах. На моєму окрузі  зараз страйкують відразу два шахтарських колективи: це шахта "Південнодонбаська №1" та ДП "Селидіввугілля". Вимоги шахтарів справедливі і зрозумілі, вони вимагають повного погашення боргів, підвищення заробітних плат, оновлення виробництва і зарядка нових лав, повернення всіх пільг і прав.

Нещодавно на брифінгу я звертався до Президента України Зеленського з проханням вплинути на ситуацію, але відповіді так і не отримав. Гірники округу передали мені петицію, яку є намір сьогодні віднести до Адміністрації Президента. Сподіваємося, що новообраний глава держави все-таки зверне увагу на проблему вугільної галузі, бо її необхідно вирішувати тут і зараз.

Хочу звернутися до всіх депутатів. Найближчим часом до залу Верховної Ради  буде внесено на голосування законопроект 10307 про належну фінансову підтримку державних шахт. Прошу вас проголосувати за нього, підтримати наших гірників. Без цього закону шахтам не вижити.

На завершення свого виступу хочу звернутися до всіх політичних партій: робота державних шахт, стабільність шахтарського регіону – це не привід для політичних торгів і різного роду спекуляцій. Не варто використовувати гірників і їхні проблеми у своїх політичних іграх і передвиборчих маніпуляціях, розгойдувати і без того нестабільну ситуацію в регіоні.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую вам.

Від "Блоку Петра Порошенка" до слова запрошується Марія Іонова.

 

10:23:39

ІОНОВА М.М.

Шановні колеги, шановний головуючий! Сьогодні ми будемо дуже багато говорити про Парламентську асамблею Ради Європи. І я хотіла би  в першу чергу розпочати з  подяки, з подяки нашій українській делегації Парламентської асамблеї Ради Європи, а також усім – усім, хто допомагав і співпрацював з нами.

Безсумнівно, ніколи до цього українські політики так професійно і так активно і згуртовано не використовували міжнародний майданчик  Парламентської асамблеї Ради Європи саме як делегація восьмого скликання. Наші зусилля і досягнення були не раз позитивно оцінені як суспільством, так і експертним середовищем, а також і попереднім вищим керівництвом держави. На жаль, нове керівництво не змогло оцінити наших попередніх успіхів і скористатися нашим досвідом. Відучора на адресу української делегації у ПАРЄ почали звучати звинувачення, нас критикують за демарш, за відмову від ПАРЄ як важливого міжнародного майданчика для комунікацій.

Я, по-перше, хотіла би зазначити, нагадати всім українцям, що насправді демарш здійснила сама Рада Європи, тому що вона продемонструвала і, скажімо так, показала, як вони втрачають совість, і без особливої стидливості члени Ради Європи, вони проголосували і відновили повноваження, не в повній, правда, мірі, російській делегації. А я хотіла би нагадати, що саме санкції на Російську  Федерацію були покладені внаслідок анексії Криму і анексії російської на Донбасі, військової. Тим не менше, ми почали повернення повноважень... побачили, що повернення повноважень делегації Російської Федерації практично безумовне і підтримане більшістю голосів. Це безпрецедентна подія для Ради Європи, яка свідчить про глибоку кризу і глибоку корозію організації, і що це не демарш - це підрив, підрив у основні цінності демократії.

По-друге, я хотіла би зазначити і сказати, що українська делегація, вона не вийшла з ПАРЄ. Ми на знак протесту перервали свою участь у літній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Це тимчасове рішення. Більше того, ми не змогли перешкодити поверненню делегації, але ми змогли перешкодити планам Кремля зробити це повернення тріумфальним. Тому що ми домоглися оскарження легітимності Російської Федерації, члени якої були оборані голосами тимчасово окупованого Криму. Тобто, поки це питання не буде розглянуто Венеційською комісією повністю, російська делегація не зможе бути, ратифіковані її повноваження.

Я хотіла би сказати, що, дійсно, зараз останнім часом на міжнародній арені дуже такі сигнали важкі, коли приймаються рішення без України. Я хочу сказати, що за президенства Петра Порошенка на дипломатичному фронті не було програно жодної, жодної битви. А подивіться, що відбувається. Тобто Україна зникла з порядку денного, обговорюються питання України без України. Це недосвідченість на переговорах найвищого рівня, і про це, про це мріяли в Кремлі.

І насамкінець я хотіла би сказати…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд.

 

ІОНОВА М.М. Українська делегація, вона не мала можливості провести внутрішні консультації і  дозволити дати пораду Президенту новому Зеленському. Але я хотіла б сказати команді Зеленського, що  популізм в великих дозах, він  перетворює навіть успішну країну на країну-банкрута і лузера, і тому політичним силам і лідерам, які призводять до цього країну, вони лишаються місця в історії. Тому я прошу звернути на це увагу.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам. 

Від "Волі народу" до слова запрошується Шахов Сергій Володимирович.

 

10:27:27

ШАХОВ С.В.

Група "Воля народу", Сергій Шахов, політична сила "Наш край". Шановні колеги, що ми бачимо сьогодні в залі? Ліс народних депутатів.

Зараз в Луганщині на шахті "Горській" люди сидять під землею. Люди не отримували – перше - зарплату чотири місяці. По-друге, електроенергія  не подається на шахти, і це енергетична катастрофа. Що буде далі? Буде техногенна катастрофа, якщо не будуть відкачувати воду шахтну, яка йде з території "ЛНР". 39 шахт стоять закриті, воду не відкачують, щелочна вода піде в Сіверський Донець. Це питна вода, яка потім піде з кранів. Я пам'ятаю себе в дитинстві, коли я не слухав батьків і пив воду з-під крану, тоді нічого не оставалось. Але сьогодні отруюються діти:  18 дітей в місті Рубіжному (мені доповів Сергій Вельможний), які потрапили до реанімації. Досі не відповіли, звідки взялася хвороба, звідки, чому сьогодні діти отруїлися.

Тому я звертаюся до всіх силових структур, я ще раз звертаюся до кишенькового міністра енергетики та палива, вугільної промисловості Насалика, кишенькового міністра олігархів, щоб він негайно виїхав у Луганську область і спустився в шахту до шахтарів, у шахту "Горську".

По-друге, що відбувається в Луганській області. Мафія на мафії, мафія лісна, яка сьогодні вирубує ліси. Ввечері їду з округу – машини з "зеленкою" їдуть, повністю завантажені. А людям не видають навіть гілки сухої прочистити посадки. Не видають навіть дозволу взяти ту гілку суху, щоб вона… людина собі зимою протопила, тому що вугілля не може купити. Все позаростало і поля навіть. Це також сьогодні стосується міністра і аграрної політики, інфраструктури.

Зверніть увагу на те, що відбувається не тільки в Луганській області, а по всій нашій країні. Вистачить гратися в політику. Це не просто Шахов говорить, який приїхав з округу і не боїться, як і Рудик, приїхати сюди, мажоритарникам говорити з цієї великої трибуни. Тому що люди страждають.

Третє. Дуже добре, що сьогодні все ж таки Прем’єр-міністр звернув увагу на мої звернення постійні, що я їх запрошував до Луганської області, зустріти з караваєм, щоб вони проїхалися по тих дорогах п'ятою точкою, подивилися, що відбувається з дорогами. Дуже добре, що сьогодні є кримінальне провадження по розслідуванню аудиту, куди…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд.

 

ШАХОВ С.В. …куди ділися півтора мільярда гривень, які розкрали губернатори, які керували в Луганській області. Чому сьогодні у Львівській області запитують і проводять тендер на губернатора? Чому в Луганській області сьогодні не запитують людей, кого призначити на військово-цивільну адміністрацію?

Прошу Президента Зеленського подивитися на ці проблеми і звернутися до луганчан, до сєвєродончан, до троїців, до біловодчан, кого призначати губернатором.

Дякую. Сергій Шахов, політична сила "Наш край".

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Від фракції "Батьківщина" до слова запрошується Сергій Соболєв.

 

10:31:18

СОБОЛЄВ С.В.

Шановні друзі, безпрецедентна ситуація, яка склалася в Парламентській асамблеї Ради Європи, потребує, на погляд фракції "Батьківщина", достатньо швидкої і оперативної реакції парламенту країни, Президента і Міністерства закордонних справ. На жаль, ми не можемо сказати "міністра закордонних справ", бо міністерство вже який місяць залишилось без міністра. І я хочу нагадати, що ключове рішення, яке ухвалювалось стосовно фактично неможливості застосування санкцій до країн, які порушують Статут Ради Європи, було ухвалено Комітетом міністрів за відсутності міністра закордонних справ України. Це є безпрецедентний випадок. І та позиція, яку зайняли дев'ять країн-членів Ради Європи, які чітко стоять на позиції застосування санкцій до країн-агресорів, до тих, хто порушує ключові принципи статуту, на жаль, залишились без відповіді.

Що далі робити? Позиція фракції "Батьківщина": максимально уникнути істерик і історичних сценаріїв, які пропонують зараз країні Україна.

Перше. Нам треба зібрати делегацію Парламентською асамблеї Ради Європи за участі спікера парламенту, Президента України і Міністерства закордонних справ. Але для цього хоча б парламент повинен виконати першу функцію:  зняти і відправити у відставку діючого міністра, який тим більше пішов у відпустку, і призначити міністра закордонних справ, якого подав новообраний Президент.

По-друге, як діяти. Наша позиція достатньо чітка і зрозуміла. Не може країна-агресор бути спостерігачем на виборах в країні, стосовно якої вона застосувала акти воєнних дій. Наша позиція є достатньо зрозуміла. Повинна бути заява парламенту щодо неможливості такої спостережної місії за участі країни-агресора.

По-друге, наша позиція є незмінна стосовно 40 мільйонів громадян України, які мають право і надалі звертатися в Європейський суд з прав людини. Тому ті гарячі голови, які пропонують припинити сплачувати внески в ПАРЄ і користуватися безпосередньо судом з прав людини, я вважаю, це є неправильно. І наша країна повинна зайвий раз підтвердити, що ми застосовуємо норми міжнародного права і верховенства права щодо наших громадян в країні.

Третє. Для нас повинна бути зрозуміла ситуація, з чим ми виходимо на жовтневу сесію. Є абсолютно чітка...

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд, будь ласка.

 

СОБОЛЄВ С.В.  … чітка позиція Парламентської асамблеї, яка поставила легітимність російської делегації в зв'язку з тим, що депутати Державної думи обирались голосами анексованого Криму. Я думаю, що всі ці заходи разом дадуть відповідь адекватну, як треба діяти державі Україна в цих умовах. І я думаю, що парламент повинен підтримати цю позицію.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Отже, виступи від фракцій завершені. Зараз ми маємо заяви на перерву від двох фракцій. І я першому надаю слово для виступу від фракції "Опозиційний блок" і "Відродження" Олександру Долженкову. Будь ласка,   3 хвилини.

 

10:35:14

ДОЛЖЕНКОВ О.В.

Олександр Долженков, "Опозиційний блок". Шановні громадяни України, шановне суспільство, шановні колеги! Зараз відбуваються події навколо прийнятого Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Саме міжнародна спільнота не хоче оминати осторонь зазначену подію, і, зокрема, Рада безпеки ООН збирається з приводу того, щоб обговорити зазначене питання.

Згідно зі статтею 10 Конституції України Конституція забезпечує вільний розвиток та захист російської та інших мов національних меншин. Згідно зі статтею 11 Конституції України Україна дбає та забезпечення… про розвиток етнічної, релігійної, культурної та мовної самобутності всіх національних мов національних меншин, що проживають на території України.

Приймаючи Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", фактично відбулася дискримінація російської мови та інших мов національних меншин. Фактично цим законом, який суперечить Конституції, попираються та дискримінуються  права російськомовних громадян. І лише "Опозиційний блок" – виключно єдина політична сила – буде представляти інтереси російськомовних громадян в Конституційному Суді. Ми є єдиними, хто буде відстоювати та стояти на сторожі та захисті російськомовних громадян України для того, щоб надати їм можливість спілкуватися своєю рідною мовою.

Чого ми хочемо. Ми хочемо відновлення того положення, яке зараз передбачено Європейською хартією регіональних мов або мов меншин. Відповідний міжнародно-правовий договір був ратифікований і повністю відповідає Конституції України. Він, зокрема, передбачає широку культурну автономію тих територіальних громад, в яких проживає концентрована кількість представників тієї чи іншої національної меншини. І, зокрема, російська мова також підпадає під дію відповідної Європейської хартії регіональних мов.

Тому "Опозиційний блок" наполягає на тому і закликає Конституційний Суд відкрити провадження по зазначеній конституційній справі, прийняти зазначене конституційне подання, розглянути його та визнати зазначений, антидержавницький, роз'єднуючий українське суспільство, закон таким, що суперечить Конституції. Ми ще раз повторюємо, і "Опозиційний блок" буде докладати всіх зусиль для того, щоб визнати його неконституційним.

А якщо Конституційний Суд усунеться від розгляду зазначеного питання, у Верховній Раді наступного скликання "Опозиційний блок" буде вимагати на скасуванні відповідного закону і захистить права, буде захищати права російськомовних громадян України.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Я, справді, і ми всі знаємо, що "Опозиційний блок" подав в Конституційний Суд звернення з вимогою відхилити Закон про українську мову. Я вважаю, це є антиукраїнська дія. Тому що протягом століть в Україні, в державі Україна і на Україні, тільки одна мова була ущемлена – це українська мова! І ми десятками років йшли до того, щоб захистити українську мову в Україні. І цим законом ми її захищаємо. І дуже дивно, що сьогодні для вас, для "Опозиційного блоку", це стало ключовою програмою.

Для мене було дуже дивно, коли вчора голова Офісу Президента теж заявив про введення регіональних мов. А ми пам'ятаємо, що Законом Колесніченка-Ківалова фактично через регіональні мови намагались знищити українську мову. І дуже дивно те, про що говорить Путін, що вимагає Путін від України - це зректися своєї історії, своєї мови, – сьогодні проголошує і "Опозиційний блок", і керівник Офісу новообраного Президента.

Так я хочу вам сказати: не робіть цього. Українська мова для України – це питання виживання і буття. І буде біда вам, якщо ви будете посягати на українську мову в Україні. Український народ цього не дозволить і не допустить, і, я переконаний, ні Конституційний Суд, ні наступна Верховна Рада України, де буде достатня кількість патріотів, щоб не допустити скасування Закону про мову, ні український народ. Українська мова буде державною. Українська мова буде єдиною державною.

І зараз я хочу оголосити про перерву від фракцій "Батьківщина" і "Самопоміч". Це буде заява з приводу нашої роботи делегації в ПАРЄ. І я до виступу запрошую Борислава Березу.

 

10:40:20

БЕРЕЗА Б.Ю.

Шановні колеги, я хочу подякувати фракціям "Батьківщина" і "Самопоміч", які надали можливість виступити від нашої делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи і сказати: те, що відбулося в Парламентській асамблеї – це руйнування одної з найвеличнішої європейської інституції і втрата її морального авторитету серед політиків Європи. Ми бачили, як Парламентська асамблея повернула в залу російську делегацію. І тоді українська делегація разом з британською делегацією, разом з Естонією, Латвією, Грузією, Литвою, Польщею та Швецією об'єдналися, згуртувалися та намагалися зупинити цей реванш. На жаль, нам це не вдалося.

Це сталося завдяки тому, що Україна не була представлена на Комітеті міністрів Ради Європи паном міністром з незрозумілих нам причин. Це стало тому, що пан Клімкін проігнорував всі запрошення нашої делегації і не зустрічався з нами. Це сталося тому, що Президент Зеленський відверто проігнорував просьбу про зустріч нашої делегації, а потім зустрівся після того, як ми повернулись. Це саме сталося тому, що є розкоординація в діях уряду, парламенту та Президента. Я розумію, що цього треба позбутися.

Отож, що ми можемо зробити. По-перше, наші партнери, які разом з нами вийшли з останньої сесії, чекають від Президента Зеленського, політсила якого лідирує на виборах, офіційної і публічної заяви про те, що майбутній курс делегації України в ПАРЄ буде незмінним. Тоді вони готові нас підтримувати і далі і об'єднатися з нами в розробці формату співпраці з Парламентською асамблеєю.

Окрім того, треба, щоб українська делегація провела консультації разом з Президентом, з представниками Міністерства закордонних справ і з парламентом. Після того ми повинні виробити спільний формат для того, як далі працювати з ПАРЄ.

Окрім того, треба зупинити та відізвати запрошення для Моніторингової місії Парламентської асамблеї, бо там будуть і росіяни, і, окрім того, ПАРЄ вже не має морального права контролювати, що відбувається у нас на виборах після того, як вони йшли на поводу у країни-агресора, країни-окупанта. Нам не потрібні російські наблюдатели, наглядачі на виборах.

І останнє. Українська делегація зробила все можливе і неможливе, українська делегація консолідувала навколо себе європейські країни. Отож, я хочу подякувати всім своїм колегам і всім нашим партнерам, які спільно з нами відстоювали європейські цінності, незважаючи на те, що хтось намагався їх знищити, і частково їм це вдалось.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

І заключний виступ - від Радикальної партії і "Волі народу". Слово надається голові Радикальної партії Олегу Ляшку.

 

10:43:44

ЛЯШКО О.В.

Шановні колеги народні депутати, шановні українці і шановні батьки, і мами, у яких є діти. Ми продовжуємо збирати підписи за проведення позачергового засідання Верховної Ради у наступний понеділок, 8 липня, де пропонуємо розглянути два питання: відкрити реєстр педофілів і хімічна кастрація педофілів. Питання глобальне. В Україні епідемія злочинів сексуальних насильств проти українських дітей. Лише за минулий тиждень 14 малолітніх дітей постраждали від цих виродків в людській особі, які ґвалтують малолітніх дівчаток, хлопчиків. Немає ні моралі, ні совісті.

Два роки тому ми зареєстрували закони про відкритий реєстр педофілів, про хімічну кастрацію педофілів для того, щоб кожен мама, тато могли зайти і подивитися, де живе ця тварюка, де її адреса, чи не нападе цей покидьок на твою дитину, коли ця дитинка ітиме із школи чи з дитячого садка.

Тому я хочу, зараз вже ми зібрали 102 підписи народних депутатів, для проведення позачергового засідання треба 150 підписів. Я абсолютно впевнений, що ми їх зберемо. Давайте нарешті це зробимо. Давайте захистимо українських дітей. Давайте зробимо так, щоб наші діти безпечно ходили по вулицях, щоб кожна тварюка, яка хоче напасти на дитину в селі чи в місті, щоб всі знали, все суспільство знало його прізвище, щоб він був кастрований, і щоб він більше ніколи не міг зґвалтувати ні одну дитину, а тільки себе хай ґвалтують, але не торгають наших діточок.

Це та жирна крапка, яку має поставити український парламент. Тому що, коли ми говоримо про політику, про вибори, про все інше, у чому сенс політики?  Найвищий державний пріоритет – це захист життя і здоров'я українців, а особливо діточок, особливо, коли дітям ламають долю, ґвалтуючи їх з самого дитинства. Що з цієї дитини виросте? Які в неї будуть спогади?

Тому держава, правоохоронні органи повинні зробити все для того, щоб зупинити цю епідемію, щоб кожна тварюка, яка хоче напасти на дитину, щоб знала, що буде покарана. А не так, як сьогодні: сидить у тюрмі, потім достроково його з тюрми за хабарі випускають - і вони знову нападають, вбивають, ґвалтують.

Всі ви пам'ятаєте цю трагедію останню в Одесі, коли вбили 11-річну дівчинку. От заради її пам'яті, заради пам'яті багатьох убитих хлопчиків і дівчаток, які постраждали від сексуальних насильників, ми повинні прийняти ці закони і зупинити епідемію сексуального насильства над українськими дітьми.

Я закликаю народних депутатів України підписати нашу ініціативу про проведення позачергового засідання Верховної Ради в наступний понеділок, 8 липня, прийняти ці важливі закони – захистить українські сім'ї, захистить українських діточок від насильства. Це буде дуже чесно і правильно.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

І, шановні колеги, перед тим, як перейти до розгляду проекту Виборчого кодексу України, я хотів би подякувати народним депутатам України, які минулого тижня організували Міжнародний форум українських родин. В першу чергу – Анатолію Матвієнкові.

Цей форум був проведений в селі Тишківці Городенківського району Івано-Франківської області. І дана подія приурочена 170 річниці з дня народження великого етнографа Володимира Шухевича. Протягом цього форуму була проведена, за участі українських народних депутатів, науково-практична конференція. І в цій події взяли участь українські родини з Польщі, Бельгії, США, Канади, Австралії і Франції. І наше завдання було продемонструвати, що українська земля від Карпат до Донбасу, від Криму до Полісся є Вітчизною великої плеяди видатних українських родин, які дали нам та цілому світу великих інтелектуалів.

Дякую вам за організацію цього важливого, об’єднавчого для України, заходу.

А зараз, колеги, я оголошую продовження розгляду проекту Виборчого кодексу України (3112-1). І, шановні колеги, нагадую вам, що ми проводимо розгляд правок. Кількість тих правок є безпрецедентно велика, найбільша з усіх законопроектів, які до сих пір розглядало восьме скликання Верховної Ради України. Але перед нами стоїть завдання пройти їхній розгляд. Ми вже домовились, що наступного понеділка ми зробимо велику презентацію. Презентацію, яку ми проведемо в конференц-залі для того, щоб переконати усіх: і наших мажоритарників, усіх, хто є противником Виборчого кодексу, -  що кодекс з відкритими списками – це є ідеальна, оптимальна виборча система для України, для майбутнього України.

Я дуже, колеги, розраховую, що в ході нашого обговорення усі зможуть детальніше познайомитись з напрацюваннями і комітету, і робочої групи, що ми зможемо об'єднати весь зал і проголосувати за Виборчий кодекс з відкритими списками. Я переконаний,  це не тільки обов'язок  цього парламенту – це наша відповідальність перед майбутніми нашими наступниками, перед майбутніми скликаннями Верховної Ради України. Від нас залежить, якою буде політична структура України завтра. І  тому я закликаю усіх до вивчення  законопроектів, до дискусій.

І запрошую Черненка Олександра Миколайовича, одну хвилину нагадати, на чому ми завершили розгляд, щоб ми продовжили розгляд правок. Будь ласка.

 

10:49:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

Доброго дня, шановні колеги! Ми продовжуємо розгляд. На минулому засіданні ми закінчили розгляд на 1530 правці. Відповідно, приступаємо з 1531-ї. Якраз ці правки стосуються повноважень, статусу, реєстрації офіційних спостерігачів від кандидатів, політичних партій і громадських організацій. 

Тому 1531 правка, якщо ми готові. Робоча група її не підтримала, бо вона не зовсім до цієї статті, тому в принципі робоча група не підтримує. Правка 1531.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Я тільки нагадаю, що в нас була, традиція встановилась: для того, щоб ми більш інтенсивним зробили розгляд, називати номер правки, і, якщо ніхто не наполягає на обговоренні, відразу її голосувати. Якщо ви, пане Олександр, не заперечуєте...

 

ЧЕРНЕНКО О.М. І позиція робочої групи.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Ми інакше не встигнемо.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Добре. Я кажу, позиція робочої групи.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Тобто я порахував. Так, підтримати чи не підтримати. Ми інакше можемо не встигнути просто розглянути.

Отже, я оголошую: правка 1531-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1531-а. Робоча група не підтримала.  

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу підтримати 531.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Проголосувати. Не підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Проголосувати, так.

 

10:51:10

За-7

532-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 532-а. Робоча група не підтримала дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

10:51:31

За-3

1533-я. Прошу голосувати.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само робоча група не підтримала дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Не підтримала робоча група, будь ласка.

 

10:51:47

За-4

 

Веде засідання заступник Голови Верховної Ради України

СИРОЇД О.І.

 

10:51:49

ГОЛОВУЮЧИЙ.  1534-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримала робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

10:52:07

За-3

1535.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Не підтримана робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:52:25

За-4

1536-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована. Робоча група дану правку врахувала.

 

 ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:52:44

За-21

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 37-а, автор правки.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  1538-а…

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ні, 37 правка, автор…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  1537-а. Будь ласка,  народний   депутат Рудик.

 

10:52:59

РУДИК С.Я.

Шановні українці, про що йдеться в моїй правці. Про те, щоб надати право народним депутатам - всім, не тільки мажоритарникам, як маніпулятивно подається в цьому залі не один раз, - право виставляти на виборах своїх спостерігачів, а не тільки партіям.

Чому? Тому що згідно з усіма соціологічними дослідженнями членами партій в Україні є максимум 2 відсотки громадян. Чому 2 відсотки громадян мають право через свої представницькі органи, партії представляти їх інтереси, захищати результати виборів, а народні депутати – і самовисуванці, і мажоритарники, і будь-хто інший –  не мають цього права?

Ми вважаємо, депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, і закликаємо нас підтримати депутатів усіх, що  це узурпація  влади. Не дамо зробити їм український народ.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  За це рішення…

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Оскільки  немає в цьому кодексі  мажоритарників, то логічно і  спостерігачів від них. Така логіка робочої групи, яка не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Не підтримує. 

Прошу голосувати.

 

10:54:22

За-16

1538-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи, відповідно, вона підтримує дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:54:40

За-34

1539 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 39-а, вона дублюється з  попередньою, тому  підтримала  її робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:55:00

За-28

1540-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це так  само правка робочої групи, і її підтримала робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати.

 

10:55:19

За-29

1541-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само правка робочої групи, прохання… робоча група її підтримала. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  голосувати.

 

10:55:40

За-30

1542 правка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Підтримала робоча  група, як і попередню.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:55:58

За-28

1543-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Правка  робочої групи підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:56:15

За-31

1544 правка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримала робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:56:33

За-8

1545 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Не підтримала робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:56:50

За-10

1546-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Не підтримала робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:57:08

За-7

1547 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Не підтримала робоча група дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:57:25

За-8

1548 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Це правка робочої групи і вона її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:57:44

За-23

1550 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  49-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 549-а, перепрошую.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи, підтримала її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:05

За-27

1550 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  50-а, редакційно, повторюю, попередньо робоча група підтримала її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:25

За-28

1551 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Це  правка робочої групи і вона її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:58:43

За-21

1552 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:59:01

За-29

1553 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, це правка робочої групи. Підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:59:19

За-31

1554 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:59:38

За-12

1555 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:59:54

За-26

1557-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 6-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  7-а поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Враховано робочою... Ні, не підтримана, не підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:00:16

За-13

1557 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:00:32

За-6

1558 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:00:50

За-6

1559 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:01:09

За-6

1560 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:01:28

За-6

1561 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:01:45

За-7

1562 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:02:05

За-3

Рішення не прийнято. 

1563-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:02:25

За-6

Рішення не прийнято. 

1564 поправка. 

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ця правка робочої групи, вона її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:02:44

За-22

1565 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Підтримати робочою групою рекомендуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:04

За-22

1566 правка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Не підтримала робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:24

За-8

1567 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, робоча група не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:03:43

За-9

Рішення не прийнято.

1568 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:04:03

За-21

1569 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:04:20

За-23

1570 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:04:39

За-24

1571 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:04:57

За-9

1572 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Вона дублює попередню, тому відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:05:15

За-7

1573 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 73-я відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:05:34

За-5

1574 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дублює попередню правку, вона відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:05:53

За-8

1575 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:06:11

За-8

Рішення не прийнято.

1576 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:06:31

За-7

Рішення не прийнято.

1577 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 57-а поправка не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:06:52

За-6

Рішення не прийнято.

1578-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:07:12

За-7

1579 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:07:30

За-19

1580 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Не врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:07:48

За-6

1581 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:08:06

За-19

1582 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи, відповідно вона підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:08:26

За-18

1582-а?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3-я.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  3-я. Прошу голосувати.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3 правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:08:49

За-12

1584 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:09:07

За-8

1585 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана правка, оскільки там про виборчі блоки йдеться.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:09:27

За-7

1586-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 86 правка робочої групи технічна, вона і врахована. Робоча група врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:09:50

За-22

1587-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 87 правка, там про блоки йдеться, тому робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:10:09

За-9

1588-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована редакційно правка. Робоча група врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:10:27

За-23

1589-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована редакційно правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:10:43

За-23

1590.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 90 правка - про виборчі блоки, робоча група її не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:11:03

За-11

1591-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  91 правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:11:22

За-25

1592-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 92 правка відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:11:42

За-7

1593-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 93 правка відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:12:05

За-6

1594-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 4 правка дублює попередню один в один. Тому робоча група її відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:12:28

За-17

1595-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 95 правка, підтримала її робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:12:48

За-30

1596-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилила робоча група дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:13:08

За-8

1597-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 97 правка, там йдеться про сканери на скриньках. Не підтримала робоча група. Занадто прогресивна норма.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:13:30

За-7

1598-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 98-а правка не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:13:50

За-6

1599-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Підтримана робочою групою вона.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:14:07

За-26

1600, так?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 600-а, так.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою, це про осіб з інвалідність, щоб доступність була… Робоча група врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:14:34

За-26

1601-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Вона дублює попередню, тому врахувати. Робоча група врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:14:51

За-28

1602-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, вона дублює попередню. Прохання… Робоча група врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:15:08

За-28

1603-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахувала робоча група дану поправку редакційну.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:15:25

За-29

1604-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 4-а правка врахована… Ну, робоча група її врахувала, як і попередні.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:15:46

За-29

1605-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 605-у врахувала робоча група, як і попередню.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:16:06

За-33

1606-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилила робоча група дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:16:24

За-16

1607-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:16:39

За-5

1608-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дана правка відхилена, як і попередня.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:16:57

За-8

1609-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1609 правку робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:17:18

За-11

1610-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дана правка відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:17:35

За-8

1611-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. так само відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:17:52

За-6

1612-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 612 правка відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:18:11

За-7

1613-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Правка дана відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:18:29

За-4

1614-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дана правка врахована робочою групою, зважаючи на автора.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:18:47

За-29

1615-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Аналогічно, врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:19:03

За-32

1616-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1616 правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:19:22

За-30

1617-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1617 правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:19:39

За-27

1618-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1618 правка не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:19:56

За-7

1619-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1619 правка не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:20:13

За-4

1620-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1620 правка врахована робочою групою, вона редакційна.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:20:34

За-26

1621-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1621 правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:20:52

За-26

1622-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1622 правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:21:11

За-23

1623-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1623 правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:21:29

За-26

1624-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1624 правка – це редакційна правка робочої групи, вона її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:23

За-27

1625 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1625 правка не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:06

За-8

1626-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1626-а врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:23

За-27

1627-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:41

За-26

1628-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:22:58

За-28

Наступна – 1629-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:23:17

За-28

1630-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1630 правка врахована редакційно робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:23:34

За-30

1631-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:23:51

За-12

1632-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати. 

 

11:24:08

За-7

1632-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 33-я.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  33-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати. 

 

11:24:29

За-28

1634-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи, відповідно, вона  її враховує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:24:50

За-28

1635-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дана правка відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати. 

 

11:25:08

За-14

1636 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

11:25:24

За-9

1637-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дану правку робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.  

 

11:25:43

За-8

1638-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:26:02

За-28

1639-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:26:21

За-31

1640-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:26:41

За-30

1641-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана правка робочою групою, стосується виносу бюлетенів, заборони виносу бюлетенів.

 

11:26:58

За-26

1642-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:27:14

За-10

Наступна –  1643-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:27:32

За-9

1644-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:27:49

За-9

1645-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 5-а правка відхилена робочою групою, йдеться про блоки виборчих партій.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:28:10

За-7

1646-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:28:27

За-7

1647-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Підтримує  робоча група дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:28:46

За-27

1648-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Підтримує  робоча група дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:29:06

За-28

1649-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дана правка  підтримується робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:29:25

За-32

1650-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 50 правка. Робоча група підтримує. Це для радіослухачів.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:29:43

За-30

1651-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само підтримує робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:30:02

За-30

1652-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  1652-а. Робоча група підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:30:20

За-27

1653-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 53 правка підтримується робочою  групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:30:38

За-29

1653-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1653 правку підтримує робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:31:01

За-32

1654-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Підтримується робочою групою, дублює попередню.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:31:20

За-30

1655-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1655-а підтримується робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:31:39

За-29

Наступна поправка - номер  1656.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дана правка підтримується робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:32:02

За-30

1657-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 56-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 56-а, перепрошую.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 56 правка підтримується робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:32:25

За-28

1657-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 57 правка дублює попередню. Відповідно підтримується робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:32:47

За-30

1658-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи, підтримується. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:33:08

За-30

1659-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1659 правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:33:27

За-31

1660-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1660 правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:33:46

За-31

1661-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:34:05

За-11

1662-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 62-а, одну секунду, врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:34:24

За-29

1663-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:34:42

За-32

1664-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:35:01

За-34

1665-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:35:18

За-12

1666-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:35:38

За-9

1667-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:35:55

За-5

1668-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи, тому врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:36:14

За-32

1669-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:36:31

За-7

1670-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:36:47

За-30

1671-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:37:06

За-30

1672-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати

 

11:37:23

За-28

1673-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:37:40

За-14

1674-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дана правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:37:58

За-36

1675-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:38:17

За-31

1676 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:38:35

За-33

1677-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:38:54

За-33

1678 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:39:13

За-30

1679-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:39:32

За-15

1680-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:39:50

За-30

1682-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи. Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:40:09

За-37

1683-я, так?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 2-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  2-а, прошу.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 2-а. Відхилена дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:40:33

За-10

1683-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Редакційна правка, робоча група її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:40:53

За-32

1684-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Правка робочої групи, врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:41:12

За-36

1685-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:41:30

За-11

1686-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Правка робочої групи, врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:41:48

За-35

1687-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:42:08

За-17

1688-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само відхилена дана правка, яка пропонує виборчі блоки.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:42:25

За-13

1689-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Це правка робочої групи, яку вона врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:42:44

За-37

1690-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Так само правка робочої групи, врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:43:02

За-37

Ми пропустили з вами поправку номер 1681. 1681-у.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1-у?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Так. Уточніть позицію.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Почекайте... Ну, врахована ця правка робочою групою. Робоча група її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:43:41

За-38

1691 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 91-а правка – це правка робочої групи. Там нумерація статей, врахувати. Робоча група її врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:44:03

За-31

1692-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, робоча група. Це редакційна правка, стосується нумерації статей. Врахувати робоча група...

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:44:27

За-35

1693-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахувати правку робочої групи.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:44:48

За-36

1694-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Правка робочої групи, яку вона врахувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:45:08

За-38

1695-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:45:30

За-28

1696-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дана правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:45:50

За-36

1697-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:46:08

За-31

1698 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:46:26

За-34

1698-а.    

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:46:46

За-34

1699-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:47:06

За-33

1700-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:47:25

За-33

1701-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:47:45

За-30

1702-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Це правка робочої групи. Врахувати, вона є врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:48:05

За-36

1702-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3-я.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 703-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилила робоча група дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:48:26

За-14

1704-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:48:45

За-8

1705-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:49:04

За-10

1706-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:49:22

За-10

1707-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:49:40

За-10

1708-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:49:58

За-8

1709-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:50:17

За-10

1710-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:50:34

За-7

1711-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:50:50

За-7

1712-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:51:07

За-6

1713-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала цю правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:51:26

За-25

1714-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою ця правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:51:43

За-6

1715-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:52:03

За-28

1716.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:52:24

За-7

1717-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:52:40

За-4

1718-а

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:52:57

За-5

1719-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:53:14

За-5

1720-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

11:53:33

За-5

1721-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:53:50

За-7

1722-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:54:10

За-24

1724-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:54:35

За-21

1725-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 24-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 24-а. Прошу.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

Я перепрошую, підказують нам, що ми проголосували 24-у. Ми пропустили 23-ю.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ну, тоді о'кей.  Тоді 23-я. Врахована дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. Дуже вам дякую.

 

11:55:19

За-30.

1725-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана правка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:55:37

За-26

1726-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:55:55

За-29

1728-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:56:16

За-23

1727-у.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не 9-а, ні?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 27-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 27-а. Врахована робочою групою дана правка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:56:43

За-25

1728-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 8 правка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:57:14

За-30

1729-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1729 правка – правка робочої групи. Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:57:33

За-34

І остання до перерви правка – 1730-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:57:55

За-10

Надійшла заява від двох фракцій – від БПП і "Народного фронту" - про перерву. Але вони готові замінити  її на виступ.

Прошу до трибуни народного депутата Максима Бурбака.

 

11:58:12

БУРБАК М.Ю.

Шановні колеги, доброго дня! Щойно повернувся з 204 виборчого округу, і на дочасних парламентських виборах по цьому округу зареєстровано 14 кандидатів від різних політичних сил. Знаєте, що обличчя нібито нові, а методи та звички в них старі.

Вже вчора місцеві засоби масової інформації оприлюднили цікаву інформацію. Кандидат в народні депутати Анатолій Паланійчук, самовисуванець, має громадянство Румунії. Ось документи. Є ще один кандидат на цьому ж окрузі (це вже нові обличчя від  партії "Слуга народу") Валерій Божик. Відповідно до документів, ось, будь ласка, це картка паспортного обліку Божика Валерія, він з 2016 року є громадянином Румунії.

Мені просто цікаво, чиї інтереси в разі можливого обрання будуть представляти тут ці горе-кандидати. Пан Божик Валерій від партії "Слуга народу" є юристом з великим досвідом, і він чітко усвідомлював всі юридичні наслідки прийняття його рішення щодо другого громадянства держави Румунія. Адже в присязі громадянина Румунії є слова, зачитую: "Бути вірним румунському народу і захищати  національні права і інтереси та поважати Конституцію та закони Румунії". Чому ці кандидати  в депутати порушують закони України і Конституцію України? І, може б, вони тоді обиралися до парламенту Румунії? За Конституцією в  Україні існує єдине громадянство –  українське. І тому я переконаний, що державні службовці, народні депутати, судді повинні мати лише єдине громадянство - українське. Все інше – це порушення чинного законодавства.

Звертаюсь до Служби безпеки України, до Національної поліції,= перевірити оприлюднену  інформацію.  Також звертаюся до Центральної виборчої комісії з вимогою дати правову оцінку оприлюдненій мною інформації. Гадаю, що партійне членство кандидата від "Слуги народу" не завадить Службі безпеки провести об'єктивне розслідування даних фактів.

Пане Президенте, звертаюсь до вас. На жаль, вас вводять в оману. Вже всі бачать, що серед нових облич багато "вовків в овечій шкірі". Але ще є час на виправлення даних помилок. І пропоную також замінити слоган кампанії: замість "Слуга народу" повинен бути слоган "Слуга українського народу".

Тому, шановний головуючий, прошу вважати мій виступ депутатським запитом. І буду очікувати реакції на дану інформацію, адже народними депутатами можуть бути виключно українські громадяни.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую. Прошу вважати цей виступ зверненням народного депутата.

І відповідно до Регламенту я оголошую перерву на 30 хвилин, до 12 години 30 хвилин. Дякую.

 

(Після перерви)

 

12:35:16

ГОЛОВУЮЧИЙ. Продовжуємо нашу роботу. Ми зупинилися на поправці номер 1731. Прошу, яке рішення  є робочої групи.

 

12:35:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

Робоча група враховує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:35:46

За-11

Наступна – 1732-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:36:06

За-2

1733-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:36:26

За-13

1734-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча  група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:36:46

За-2

1735-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:37:04

За-14

1736 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча  група врахувала цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати.

 

12:37:22

За-14

1736-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча  група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:37:43

За-14

1737-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:38:02

За-3

1738-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:38:22

За-3

1739-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилила робоча група дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:38:40

За-2

1739-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилила дану поправку робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:39:01

За-5

1740-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:39:21

За-15

1741-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:39:40

За-4

1741-а… 2-а, перепрошую.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена… врахована, перепрошую, врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:40:04

За-12

1743-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:40:21

За-4

1744-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:40:41

За-15

1745-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:40:59

За-15

1746-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:41:16

За-14

1747-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:41:33

За-1

1748-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:41:51

За-13

1749-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

12:42:08

За-13

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 1750-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:42:26

За-6

1751-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:42:46

За-4

1752-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка  робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:43:05

За-5

1753-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка  робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:43:24

За-2

1754-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:43:42

За-1

1755-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:44:02

За-10

1756-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:44:22

За-3

1757-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:44:40

За-13

1758-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:45:00

За-3

1759-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:45:18

За-3

1760-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу, прошу голосувати.

 

12:45:38

За-15

1761-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:45:57

За-17

1762-а, будь ласка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 2-а. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:46:19

За-14

1763-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:46:39

За-5

1764-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена ця поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:46:59

За-4

Наступна – 1765-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:47:18

За-5

1766-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:47:41

За-4

1767-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:48:02

За-12

1768-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

12:48:29

За-1

1769-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:48:48

За-3

1770-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:49:07

За-1

1771-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:49:25

За-20

Наступна правка - 1772-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:49:46

За-13

1774-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ні, не 4-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3-я.  Так  само,  врахована, да, так само, врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:50:20

За-18

Тепер 1774.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою ця поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:50:37

За-19

1775-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена ця поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:50:55

За-8

1776-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дана поправка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:51:16

За-21

1777-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:51:33

За-5

1778-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:51:52

За-24

1779-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:52:11

За-24

1780-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:52:28

За-3

1781-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:52:45

За-2

1782 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:53:05

За-2

1783 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:53:24

За-2

1784-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:53:43

За-18

1785 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:54:03

За-2

1786-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:54:20

За-17

1787-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:54:39

За-22

1789-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 8-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  8-а, перепрошую.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:55:02

За-19

Тепер 1789-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:55:20

За-17

1790-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:55:40

За-20

1791-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:55:58

За-25

Номер 1792 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:56:17

За-20

1793.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:56:37

За-22

1794.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:56:55

За-6

1795.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:57:13

За-5

1796.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:57:31

За-19

1797.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:57:49

За-3

1798 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:58:09

За-3

1799-а, так?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:58:29

За-5

1800-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:58:48

За-1

1801-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:59:05

За-3

1802-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

12:59:23

За-1

1802-а?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3-я.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 3-я. Прошу.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

12:59:43

За-3

1804-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 4-а. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:00:03

За-17

1805-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:00:23

За-19

1806-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:00:41

За-16

1807-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:00:59

За-22

1808-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:01:18

За-21

1809-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:01:37

За-21

1810-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:01:56

За-19

1811-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:02:14

За-20

1812.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:02:34

За-4

1813.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:02:54

За-18

1814.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:03:12

За-22

1815.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:03:30

За-23

1816-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:03:48

За-21

1817-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:04:04

За-22

1818-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:04:22

За-20

1818.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 19. 18-а… 18-а?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, 18-а.

 

ЧЕРЕНЕНКО О.М. Врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:04:46

За-21

1819-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:05:06

За-6

1820-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:05:24

За-4

1821-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою  групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:05:43

За-3

1821-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка  робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати. 

 

13:06:04

За-3

1822-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.   

 

13:06:23

За-4

1823-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:06:41

За-20

1824 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:07:01

За-22

1825.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:07:22

За-20

1826-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:07:44

За-2

1827-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:08:01

За-3

1828-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:08:20

За-19

1829-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дев'ять. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:08:39

За-3

1830-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  голосувати.

 

13:08:55

За-2

1831-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:09:12

За-3

1832-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:09:30

За-2

1833-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Третя. Да, 33-я, врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:09:50

За-23

1834-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою  групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:10:07

За-7

1835-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:10:24

За-6

1836-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка  робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:10:41

За-2

1837.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка  робочою групою

 

 ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:11:00

За-4

1838-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:11:18

За-4

1839-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою  групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:11:37

За-4

1840-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка .

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:11:55

За-24

Прошу. 1841-а, так.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою  групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:12:15

За-5

Наступна – 1842-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1842 поправка відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:12:36

За-5

1843-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:12:53

За-3

1844-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:13:12

За-6

1845-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:13:32

За-18

1846-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка  робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:13:49

За-16

1847-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:14:09

За-21

1848-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:14:30

За-22

1849-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:14:48

За-24

1850-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:15:05

За-20

1851-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:15:24

За-26

1852-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:15:44

За-26

1853-я, народний депутат Пташник. Мікрофон, будь ласка, включіть народному депутату Пташник.

 

13:15:52

ПТАШНИК В.Ю.

Дякую, шановні колеги.

Я би зараз хотіла звернутися до тих небагатьох народних депутатів, які присутні під час розгляду Виборчого кодексу, яким небайдужа, власне, доля цього законодавчого акту.

Зверніть, будь ласка, увагу, що норми першого читання, вони є трошки вже застарілими, адже протягом того часу, який ми його розглядали, у нас вже змінилася певна система. І, зокрема, от в першому читанні йдеться мова зараз про те, що кандидат на пост Президента України заповнює, подає заповнену власноруч декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Я своєю поправкою пропоную відмовитися від цих паперових форм і перейти в електронну форму, адже з 15-го року в нас вже діє електронна система декларування і, очевидно, що потрібно щоби всі ці декларації, вони співпадали зі собою. І ми маємо привести просто редакцію першого читання у відповідність до тих відносин, в яких ми з вами живемо.

Тому я дуже буду... прошу, просити підтримати вас мою поправку і доопрацювати перше читання, коли ми будемо приймати в другому читанні та в цілому кодекс.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую.

Рішення робочої групи?

 

13:17:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

Воно логічно, врахувати цю поправку, як і подібні поправки по тексту. Вони осучаснюють текст, тому робоча група врахувала її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:17:26

За-25

Наступна поправка номер 1854.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само врахована поправка, вона подібна.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:17:47

За-26

1855-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована так само поправка. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:18:05

За-26

1856-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:18:23

За-8

1857-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:18:44

За-23

1858-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована  робочою групою поправка. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:19:02

За-20

1858-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 58-а врахована  робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:19:26

За-21

1859-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована  робочою групою дана поправка. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:19:46

За-24

1859-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:20:09

За-24

1860-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:20:30

За-24

1861-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:20:49

За-23

1862 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:21:09

За-23

1863-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:21:28

За-26

Поправка номер 1864.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:21:49

За-27

1865-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:22:09

За-29

1866-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:22:27

За-27

1867-а поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Не підтримана робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:22:45

За-9

1867-а, так?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ні, 8-а вже.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Яка, ще раз?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 8-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  8-а. 1868-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена. 68-а поправка відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:23:14

За-8

1869-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:23:31

За-5

1870-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Поправка робочої групи врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:23:49

За-25

1871-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:24:06

За-4

1872-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:24:22

За-4

1873-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:24:40

За-6

Поправка номер 1874.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 4-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  4-а, так.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 4-а  також відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:25:05

За-5

1875 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:25:23

За-21

1876 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу, прошу голосувати.

 

13:25:41

За-6

1877 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:25:59

За-22

1878-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 8-а врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:26:20

За-25

Поправка номер 1879-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 79-а врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:26:40

За-25

Поправка номер 1880-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:27:01

За-23

Поправка номер 1881.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:27:22

За-9

1882 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:27:41

За-22

1883-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:28:01

За-7

1884-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:28:21

За-4

1885-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:28:40

За-6

Шановні колеги, а хто дозволив кореспондентам бути в залі?! (Шум у залі)

Продовжуємо роботу. Колеги, ну, є якісь правила поводження в пленарному залі. Для камер і інтерв'ю є кулуари Верховної Ради. Це точно зала пленарних засідань не для цього. Продовжуємо нашу роботу.

Поправка номер 1885. Прошу.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:30:18

За-9

1886-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:30:37

За-8

1887-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:30:56

За-20

Наступна – 1888-а. Прошу.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:31:16

За-10

1889-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:31:35

За-24

1890-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:31:57

За-3

1891-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:32:15

За-4

1892-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:32:34

За-4

1893-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:32:52

За-24

1894-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:33:10

За-22

1895-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:33:27

За-0

1895-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:33:47

За-1

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 1896-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:34:06

За-2

1897-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ця поправка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:34:23

За-22

1898.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:34:43

За-3

1899-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:35:02

За-5

1890… 1900-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1900 поправка  відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:35:23

За-4

1901-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати. 

 

13:35:42

За-20

1902-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:36:02

За-23

1902-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:36:21

За-29

1903-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:36:40

За-24

1904-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:36:57

За-26

1905-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 5 поправка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:37:15

За-26

1906-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:37:33

За-19

1907-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:37:53

За-24

1908-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 8-а поправка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:38:13

За-23

1909-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:38:33

За-26

1910-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:38:51

За-25

1911-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:39:09

За-25

1912-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:39:29

За-27

1913-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати. 

 

13:39:50

За-27

1914-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка  робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:40:08

За-28

1915-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована так само, як і попередня, робочою групою дана   поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:40:31

За-29

1916-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:40:48

За-27

1917-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. 

 

13:41:06

За-6

1918-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:41:29

За-5

1919-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. 

 

13:41:48

За-23

1920-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, врахована ця поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:42:06

За-26

1921-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так, дуже бурхливі.

 

13:42:23

За-25

1922-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Вони ж подібні, всі ці поправки, ми по одній продискутували, інші… В цьому блоці, в цьому блоці.

 

13:42:44

За-24

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 1923-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, врахована дана поправка, вона дублює попередню. Спеціально для Мушака.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:43:05

За-27

1924-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:43:25

За-26

1925-а, так?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

13:43:44

За-27

1926-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:44:02

За-26

1927-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:44:20

За-24

1928-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Враховано дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:44:41

За-23

1929-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:44:59

За-27

1930-а

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Так само поправка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:45:17

За-28

1931.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою  групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:45:37

За-27

1932.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:45:55

За-27

1933-я, перепрошую.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 3-я врахована робочою групою  поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:46:18

За-28

1934-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  4-а  врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:46:39

За-24

1935-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:46:58

За-29

1935… 36, перепрошую.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:47:18

За-29

1937.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:47:39

За-27

193…

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 8-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 1939.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 9-а… Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

Зачекайте, 38-а, напевно.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Давайте 39-у зараз, і вернемося до 38-ї.

 

13:48:01

За-22

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 1938-а. Повернемося назад.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:48:20

За-21

1940-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:48:38

За-27

1941-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 41-а… Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:48:57

За-25

1942-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:49:16

За-21

1943-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:49:33

За-24

1944-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:49:50

За-22

1945-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу проголосувати.

 

13:50:07

За-27

1946-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:50:25

За-20

1947-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:50:42

За-23

1949...

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 8-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  8-а, будь ласка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:51:04

За-24

1950-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 50-а – так само, врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

13:51:26

За-25

Пропустили ми 1949-у.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Да, так само вона врахована, як і всі з цього блоку, робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:51:45

За-25

1951-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:52:06

За-25

1952-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:52:24

За-28

1953-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:52:40

За-24

1953-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

13:52:59

За-22

1954-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

13:53:16

За-23

1955-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

13:53:34

За-23

1956-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само, врахована робочою групою. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

13:53:53

За-23

1957-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

13:54:13

За-24

 

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

13:54:17

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

19…

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 58-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 58-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

13:54:36

За-24

1959-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилено дану поправку робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:54:54

За-7

1960-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу підтримати.

 

13:55:14

За-23

1961-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу підтримати.

 

13:55:35

За-23

62-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1962-а, врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:55:56

За-26

1963-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:56:14

За-24

1964-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:56:34

За-24

1965-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Голосуємо.

 

13:56:51

За-25

65-а була, а зараз 66-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Да, да. 1966-а. Так само, аналогічно врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Голосуємо.

 

13:57:13

За-24

1967-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:57:31

За-24

1968-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:57:49

За-23

1969-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахована поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Голосуємо.

 

13:58:07

За-24

1970-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:58:25

За-6

1971-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована, дана поправка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:58:44

За-22

1972-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Так само врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:59:03

За-23

1973-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:59:22

За-23

1974-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

13:59:40

За-24

1975-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:00:00

За-21

Я продовжую засідання на 5 хвилин.

1976-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:00:21

За-22

1977-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:00:41

За-22

1978-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Поправка врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:01:05

За-24

1979-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:01:25

За-21

1980-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само врахована дана поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:01:44

За-23

1981-а. 

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:02:04

За-23

1982-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:02:23

За-24

1983-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:02:43

За-10

1984-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:03:01

За-7

1985-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:03:19

За-8

1986-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:03:37

За-7

1987-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:03:54

За-7

1988-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так само відхилена ця поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:04:12

За-4

1989-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахована робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Голосуємо.

 

14:04:31

За-22

1990-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Відхилена робочою групою дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу проголосувати.

 

14:04:49

За-7

 

14:05:05

ГОЛОВУЮЧИЙ. Отже, ми пройшли 1990 правок. Ми продовжимо після обіду з поправки 1991. І я прошу керівника робочої групи, хто буде представник від робочої групи, о 16 годині прибути в зал для продовження нашої роботи. 1991-а.

А зараз ранкове засідання Верховної Ради України оголошую закритим.

Повернутись до публікацій

Версія для друку