ЗАСІДАННЯ П'ЯТДЕСЯТ ВОСЬМЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

20 червня 2019 року, 10 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

10:02:00

ГОЛОВУЮЧИЙ. Доброго ранку! Прошу заходити в зал, займати робочі місця і приготуватись до реєстрації.

Отже, прошу приготуватись до реєстрації і прошу зареєструватись.

 

10:03:06

Зареєстровано 299 народних депутатів. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим.

Сьогодні день народження нашого колеги народного депутата Тараса Івановича Батенка. Привітаємо його. (Оплески)

Я хочу повідомити, що до мене надійшло дві заяви на перерву, після яких ми перейдемо до продовження Виборчого кодексу.

Але, шановні колеги, я хочу наголосити, що ми зараз живемо в тривожні дні. В той час, коли від нас йдуть найкращі захисники України, такі як наш побратим Дмитро Тимчук, всередині країни вже відбуваються спроби реваншу. Московська церква в Україні не лише не бажає виконувати закон і чесно вказувати свій реальний центр – Москву, вони вже намагаються скасувати реєстрацію української вселенськи визнаної церкви, хочуть забрати в українців право мати свою церкву.

Київський окружний адмінсуд повинен здати іспит на державність і українськість і однозначно підтвердити законність реєстрації Православної Церкви України.

Нас вже позбавляють права на власну історію, коли у Харкові проспекту імені українського героя, дисидента Павла Григоренка повертають ім'я українофоба Жукова. Це пряме порушення Закону про декомунізацію, здійснене провокаційно і демонстративно. Суд має скасувати незаконне рішення, відновити законність і покарати ініціаторів. Нас вже позбавляють гідності, коли призначають професором Національного університету імені Шевченка придворного юриста Януковича. Студенти вже почали протест. Керівництво вузу повинно скасувати це ганебне призначення. І це іспит для усіх нас.

Нас вже намагаються позбавити мови, заявляючи про відміну Закону про мову та перегляд обов'язкових часток українського мовлення на радіо і телебаченні. І через Раду, і через громадську активність, і через суди – усіма засобами ми цього не допустимо. І я це говорю публічно і відповідально. За право жити в своїй вільній країні ми заплатили тисячами кращих українців.

П'ять років ми будували справжню міцну українську державу і відбиваємо російську агресію на усіх фронтах. Ми маємо змобілізувати усі державницькі сили, щоб зупинити реванш. І тепер ми вже не дамо повторитись старій історії, не віддамо державу, не відступимо. Україна буде вільною, сильною і єдиною. Слава Україні!  

І, шановні колеги, я хочу оголосити про заяви, які надійшли в президію. Перша від фракції "Опозиційного блоку" і "Відродження". І до слова запрошується Павлов.

Будь ласка, Павлов.

 

10:07:02

ПАВЛОВ К.Ю.

Шановний народе України, шановні колеги, реформа виборчого законодавства дуже важлива, однак це не найголовніше зараз. Давайте займатися питаннями, які найбільш болючі громадянам України, – це питання тарифів. Згідно статті 79 Конституції України ми складали присягу і обіцяли дбати про добробут українського народу. Сьогодні в українців найнижчі зарплати в Європі, а тарифи найбільш болюче б'ють по кишені. Порівняйте середню вартість тарифів в Німеччині – 243 долари, Австрії – 188, Великобританії – 186, Данії – 184, Хорватії – 182, Польщі – 170, Франції – 157 і в Україні – 101. А тепер порівняйте середню заробітну плату хоча б в столицях: в Києві – 263 долара, в Варшаві – 1551, у Берліні – 2508, у Парижі – 2520, у Лондоні – 2886. Тобто в Європі при високих заробітних платах витрачається на тарифи від 6 до 10 відсотків заробітної плати. А в Україні, яка за даними Світового банку за темпами розвитку відстає від Польщі на 50 років, а від Німеччини на 100, люди витрачають 22 відсотки своїх доходів на житлово-комунальні послуги.

Шановні колеги, вдумайтесь, ми складали присягу перед народом України, а не перед Міжнародним валютним фондом. Довіра до цього парламенту – 4 відсотки. Зробіть наостанок хоч щось позитивне для людей. Ви всі декларуєте, що за людей. Ми можемо зараз зменшити тарифи і зняти всі маніпуляції з цього питання.

Шановний головуючий, прошу поставити на голосування законопроект 9265, проект Постанови про скасування рішення уряду про підвищення ціни на природний газ. Цей проект постанови підписали всі лідери фракцій та груп окрім двох фракцій бувшої коаліції. Проектом Постанови 9265 пропонується ввести мораторій на підвищення ціни на природний газ. Весь здобутий газ в Україні спрямувати для потреб населення та провести перерахунок ціни на природний газ для потреб населення. Зазначене пропоную зробити за процедурою одноразового відхилення ad hoc від процедур, передбачених Регламентом, відповідно до частини третьої статті 50 Регламенту, перенести розгляд проекту Виборчого кодексу України 3112-1. Доведіть, що ви за людей. Давайте приймати необхідні для народу рішення.

Дякую за увагу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Від фракції "Самопоміч" і фракції "Батьківщина" до слова запрошується Семенуха. Роман Семенуха, будь ласка.

 

10:09:29

СЕМЕНУХА Р.С.

Шановний пане Голово, шановні колеги, шановні українці! Сьогодні вважаю за необхідне привернути увагу всієї України до вчорашніх ганебних подій, які сталися в місті Харкові.

Вчора Харківською міською радою було прийняте незаконне рішення про перейменування проспекту дисидента Григоренка на проспект імені Маршала Жукова. Ім'я Жукова – це ім'я людини, яка протягом 17 років обіймала різні посади в Міністерстві оборони РСР, яка була членом президії ЦК КПСС, за законами України не може згадуватися українськими вулицями та проспектами. І прийняте, всупереч закону, таке рішення вчорашнє Харківською міською радою має безперечно бути скасоване. Але і Харківська обласна прокуратура має негайно дати правову оцінку цій події.

Однак, важливо розуміти, що рішення, прийняте вчора Харківською міською радою, є прямим та логічним наслідком безкарності людей, що в 14-му, 15-му році кликали "русский мир" в мирне місто Харків. Відчуття безкарності стало запорукою того, що харківська влада все частіше і з більшою нахабністю демонструє своє справжнє російське нутро. Спочатку була спроба знести намет в центрі Харкова "Все для перемоги", який став символом боротьби харків’ян проти російської навали, який досі є пунктом волонтерської допомоги для учасників війни. Тепер – повернення вулицям Харкова імен, символів радянського режиму. Але перейменуванням вулиці цинізм проросійських сил не закінчився.

Вчора під час сесії Харківської міської ради народний депутат України від "Опозиційного блоку" Євген Мураєв назвав присутніх на засіданні депутатів "Самопомочі", активістів, волонтерів, ветеранів війни неонацистами. Причому серед цих людей були і волонтери, і безпосередньо ті люди, які своїм життям, здоров'ям в 14-му, 15-му році захистили і Харків, і Україну від російської навали.

Я розумію, що Мураєву і "Опозиційному блоку" загалом дуже не подобається "Самопоміч". Але ким треба бути, щоби назвати цих   людей, які захистили, повторюся, власним здоров'ям, Харків і Україну від російської навали. Вислови Мураєва, на мою точку зору, тягнуть на порушення двох статей Кримінального кодексу України. Перша –  це 161 стаття "Розпалювання національної ворожнечі" та 111 стаття "Державна зрада".

Я вимагаю негайної реакції Служби безпеки України і  Генеральної прокуратури.  Харків – мирне багатонаціональне українське місто. Шановні правоохоронці, виконайте свою роботу, дотримайтесь букви закону. В противному випадку харків'яни самі дадуть раду проросійському реваншу, як це вже робили в 2014-2015 році.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Виступи від фракцій завершені.

І ми продовжуємо розгляд проекту Виборчого кодексу України  про відкриті списки. І я запрошую до доповіді голову підкомітету Комітету з питань правової політики та правосуддя Черненка Олександра Миколайовича. Ми закінчили вчора на правці 783. Але пан Олександр зараз нам нагадає.

Прошу, 1 хвилину, нагадайте нам, щоб ми змогли продовжити розгляд.

 

10:12:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

Доброго дня, шановні колеги! Ми, дійсно, вчора закінчили на 783 правці. Але я трошки нагадаю логіку, по якій ми вчора  йшли.

Ми зараз розглядаємо розділ, який був проголосований в проекті першого читання і стосувався обов'язкового ліцензування членів виборчих комісій. Вчора ми тут говорили, що це норма непогана, хороша, але на даному етапі це потребує серйозної підготовки, витрат з бюджету, і робоча група вирішила  взагалі відмовитись від цього розділу.

І в нас тут є кілька таких блоків поправок. Перший блок поправок, який  рекомендує виключити ці статті з цього розділу. І прохання такі поправки підтримати, вони ідентичні, йдуть одна за одною. І за ними йдуть поправки, які рекомендують внести зміни в цей розділ, який ми збираємося виключити. Тому прохання ці поправки не підтримувати.

І тому от зараз ми переходимо до 784 поправки.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. І 785, і 786, вони пропонують виключити цю  статтю з кодексу, тому три наступні поправки просто ставимо на голосування, і прохання їх підтримати.  784-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую вам.

Отже, ставлю на голосування поправку 784. Хто її підтримує, прошу голосувати.

 

10:14:25

За-33

785-а. Ставлю на голосування.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Комітет просить підтримати.

 

10:14:42

За-33

786-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Комітет просить підтримати, голосуємо.

 

10:14:57

За-35

І, 787-а, комітет просить підтримати.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Підтримати, так.

 

10:15:13

За-37

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 788.

 

10:15:20

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да. І тепер йдуть поправки 788 і по 792 включно. Вони вносять зміни в ці статті, які ми виключаємо, тому… але там автори, я так розумію,  хочуть сказати, так? Але прохання там відхиляти майбутні поправки.

 

Веде засідання заступник Голови Верховної Ради України

СИРОЇД О.І.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Народний депутат Папієв.

 

10:15:43

ПАПІЄВ М.М.

Дякую.

Шановні колеги, ця поправка стосується оплати підготовки претендентів до складу виборчих комісій. І ми пропонуємо, щоб це йшло за кошти Державного бюджету України для тих партій, які фінансуються з державного бюджету.

Але я хотів би сказати наступне. Сьогодні Голова Верховної Ради, зловживаючи взагалі своїм службовим положенням, не передбачено Регламентом взагалі якісь оголошення від Голови Верховної Ради України. Хочеш записатись – записуйся, Голова Верховної Ради України – такий самий народний депутат України, якому доручено просто ведення сесії.

Тому я звертаюся до вас,  шановний пане Голово, сьогодні всякі заяви, які ви робите, вони не передбачені Регламентом. Або запишіться  від якоїсь фракції, або  нехай дві фракції беруть перерву і надають вам слово. І ведіть  себе відповідно до Регламенту Верховної Ради України  і не зловживайте своїм службовим становищем.

Дякую.

 

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Я вам хочу нагадати норму Регламенту, що, обговорюючи закон, ви можете говорити тільки  по темі правки. Якщо  хочете мати  іншу  якусь доповідь, беріть перерву від фракції і виступайте.  Ще раз ви будете порушувати Регламент, я виключно вам мікрофон. Попереджаю.

Будь ласка, пане Олександре.

 

10:17:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

788 правка. Робоча група рекомендує  не підтримувати.

 

Веде засідання заступник Голови Верховної Ради України

СИРОЇД О.І.

 

10:17:10

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати..

 

10:17:24

За-16

Рішення не прийнято.

Поправка номер 789.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Пропонуємо  не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:17:46

За-7

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 790.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Пропонує робоча група не підтримувати  дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:18:06

За-6

Рішення не прийнято.

Поправка  номер 791.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Пропозиція не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  голосувати.

 

10:18:24

За-4

Рішення не прийнято.

Наступна поправка  номер 792.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Пропозиція   не підтримувати  робочої групи.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати.

 

10:18:47

За-5

Рішення не прийнято.

Поправка номер 793.

 

10:18:52

ЧЕРНЕНКО О.М.

793-я, вона пропонує виключити частину статті. Але наша пропозиція  виключити всю статтю. Ну, давайте підтримаємо хоч вилучення. Тому пропозиція підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:19:18

За-18

Рішення не прийнято.

Поправка номер  795.

 

10:19:22

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само пропозиція підтримати, бо вилучається стаття, яку… А, там є Бойко…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу, народний депутат Бойко.

 

10:19:38

БОЙКО О.П.

Шановні колеги, справа в тім, що ми починаємо  розгляд розділу ІХ  "Загальні засади Державного реєстру виборців". Звертаю вашу увагу, що всі правки, починаючи з 795-ї за прізвищем Черненка Олександра Михайловича, прохання підтримати. Це правки робочої групи.

Справа в тім, що в першому читанні це текст закону ще 2007 року, і якщо ми не підтримаємо правки робочої групи стосовно Державного реєстру виборців, це означає, що, по суті, ми будемо зривати виборчий процес і списки виборців будуть формуватися зовсім за архаїчною  і застарілою системою. Цього не можна допустити. І без цих правок голосувати за кодекс просто неможливо.

Тому або підтримуємо правки, або приймаємо рішення щодо цього тексту.

Дякую.

 

10:20:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

Я дякую Олені, дійсно, я це  хотів. В нас ще одна правка лишилася 794 перед цим розділом. Давайте її зараз проголосуємо. А власне, те, що я хотів сказати про реєстр виборців, дякую, Олено, дійсно тут важко не погодитися.

Ну, ми тоді дійсно переходимо до розділу "реєстр виборців". Нагадаю я так само, що це правки сюди подавалися крім робочої групи, ми їх розробляли спільно з ЦВК, спільно з органами веденням реєстру виборців, і вони приводять кодекс у відповідність діючій нормативній базі стосовно реєстру виборців і навіть йдуть на крок вперед, дозволяють електронний кабінет виборця, можна буде он-лайн міняти місце голосування, якщо ми приймемо ці правки. А якщо ми їх не приймемо, то це буде крок назад навіть від того, що маємо сьогодні.

Тому прохання оці правки, які за авторством Черненка, підтримати, бо там над ним працювали найкращі фахівці, які є сьогодні по реєстру виборців.

Тому починаємо 795, прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Уточнили. Все-таки не було голосування за 794, тому давайте проголосуємо і тоді перейдемо вже до наступного розділу.

Прошу, поправка номер 794.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання  теж підтримати.

 

10:21:59

За-21

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

795-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Голосуємо.

 

10:22:17

За-27

Рішення не прийнято.

Наступна – 796-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання  підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:22:35

За-30

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 797.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання  підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:22:55

За-32

Рішення не прийнято.

Поправка номер 797.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання  підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:23:18

За-34

Рішення не прийнято.

798 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання  підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:23:37

За-30

Рішення не прийнято.

799-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання  підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:23:56

За-34

Рішення не прийнято.

800 поправка.

 

10:24:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

800 поправка, вона трошки випадає із загального контексту, бо там автори альтернативного кодексу те, що вони напрацьовували в альтернативному документі, через поправку хочуть ввести в цей кодекс. Воно не зовсім сюди лягає. А тому прошу визначатись. Робоча група рекомендує не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую.

Прошу голосувати.

 

10:24:33

За-14

Рішення не прийнято.

801 поправка.

 

10:24:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:24:56

За-23

Рішення не прийнято.

І наступна поправка 802.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Рекомендація робочої групи  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:25:15

За-33

Рішення не прийнято.

І наступна поправка 803.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 803-я, вона теж від авторів альтернативного кодексу. Робоча група не підтримує дану поправку, а депутатам прошу визначатися.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:25:41

За-14

Рішення не прийнято.

804 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:26:01

За-36

Рішення не прийнято.

Наступна 805 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 805 поправку робоча група не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:26:20

За-9

Рішення не прийнято.

806 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 806-а – прохання підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:26:40

За-30

Рішення не прийнято.

Поправка 807.

 

10:26:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

807-а. Це, власне, від авторів альтернативного кодексу, вони перегукуються з попередньою, тому можна врахувати, можна – ні, на розсуд депутатів.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:27:07

За-10

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 808.

 

10:27:13

ЧЕРНЕНКО О.М.

808-а – прохання врахувати цю поправку Рябчина депутата.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:27:32

За-29

Рішення не прийнято.

809 поправка.

 

10:27:40

ЧЕРНЕНКО О.М.

809 поправка, вона частково була, дублює те, що було в попередніх поправках, але, оскільки ми їх не підтримали, прохання підтримати 809-у.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:27:58

За-27

Рішення не прийнято.

810 поправка.

 

10:28:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

810-а – робоча група рекомендує підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:28:20

За-31

Рішення не прийнято.

811 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 811-а – робоча група рекомендує не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:28:41

За-6

Рішення не прийнято.

812 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 812-у поправку робоча група пропонує не підтримувати, тому що там занадто, ну, складні речі записані, які дуже важко буде реалізувати на практиці, які би хорошими вони не були. Тому 812-у пропозиція відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

10:29:13

За-9

Рішення не прийнято.

813 поправка.

 

10:29:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

813-а – ідентична попередній, прохання не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:29:35

За-6

Рішення не прийнято.

814-а поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 814-а, вона дублює попередню. Тому прохання не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати. 

 

10:29:56

За-7

Рішення не прийнято.

815-а поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  815-а – подібна до попередніх. Прохання не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

10:30:18

За-5

Рішення не прийнято.

816-а поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 816-а – рекомендовано підтримати поправку дану.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

10:30:38

За-25

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 817-а.

 

10:30:42

ЧЕРНЕНКО О.М.

817-а – рекомендовано підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

10:31:00

За-23

Рішення не прийнято.

Наступна 818-а поправка.

 

10:31:08

ЧЕРНЕНКО О.М.

818-а, ну, вона частково врахована в попередніх. Але давайте підтримаємо, оскільки попередні пройшли. Рекомендація підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:31:27

За-26

Рішення не прийнято.

819 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 819-а. Рекомендовано робочою групою відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:31:47

За-4

Рішення не прийнято.

820 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 820-а. Рекомендовано підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:32:07

За-21

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 821.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 821-а. Рекомендовано відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:32:28

За-8

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 822.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 822-а. Рекомендовано відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:32:49

За-4

Рішення не прийнято.

823 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 823-я. Рекомендовано відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:33:08

За-3

Рішення не прийнято.

824-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Рекомендовано відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

10:33:27

За-3

Рішення не прийнято.

825 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 285-а. Рекомендовано врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:33:46

За-17

Рішення не прийнято.

826-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 826-а. Рекомендовано відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:34:06

За-6

Рішення не прийнято.

827 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 827-а. Рекомендовано відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:34:26

За-1

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 829.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 28-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 28-а, я перепрошую.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 828-а редакційна. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:34:50

За-20

Рішення не прийнято.

829 поправка.

 

10:35:05

ЧЕРНЕНКО О.М.

829-а. Рекомендовано відхилити. Тому що, ну, ці проблеми, які вирішуються там, вони попередніми поправками краще враховані. Тому робоча група, підтримавши одні поправки, не підтримала ці. Тому рекомендація відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:35:28

За-9

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 830.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 830-а. Рекомендовано відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:35:47

За-4

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 831.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 831 поправка. Рекомендація робочої групи відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:36:08

За-5

Рішення не прийнято.

Наступна –  832-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 832-а. Рекомендовано відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:36:27

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 833.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 833-а, вона частково врахована попередніми. Але давайте підтримаємо, оскільки попередні не були підтримані.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

 

10:36:53

За-18

За-18.

Наступна поправка 834.

Прошу, народний депутат Пинзеник хотів висловитися. Прошу.

 

10:37:06

ПИНЗЕНИК В.М.

Шановні колеги, я хочу привернути вашу увагу до процедури голосування. Оскільки рішення комітету немає, ми голосуємо з чистого листа. Поправки, які ми хочемо відхилити, коли ставиться на голосування відхилити, треба позитивне голосування. Інакше жодна поправка, яка нібито відхилена, не є відхиленою. І в кінці голосування нам доведеться до всіх цих поправок повертатись. Тому прохання ставити на голосування пропозиції, які стосуються поправок для відхилення не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Дякую за ваше зауваження.

Представник комітету, пане Олександре, ви зрозуміли, так? 

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Я зрозумів. Ну, так я ж кажу: не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  834-а.

Прошу, прокоментуйте.

 

10:37:57

ЧЕРНЕНКО О.М.

834-а, робоча група підтримала цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

10:38:18

За-19

Рішення не прийнято.

835-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 835 поправка робочою групою була відхилена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати.

Ви озвучуйте…

 

10:38:39

За-3

Рішення не прийнято.

 

10:39:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

Чекайте, ми ставимо поправку на голосування або "за" – підтримати поправку, якщо голосують "за". Тобто, ну, як "пропозиція відхилити" так казати? А як? Пропозиція не підтримувати. Добре. Не плутайте, я думаю, ми…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Наступна поправка  номер… Наступна поправка номер 836.

835-а.  Пардон, 836-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 836 поправка. Позиція робочої групи відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:39:55

За-3

Рішення не прийнято.

837 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 837 поправка. Робочої групи позиція відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:40:15

За-1

Рішення не прийнято.

838-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 838-а – так само позиція робочої групи відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:40:34

За-2

Рішення не прийнято.

839 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 839 поправка. Пропозиція робочої групи підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:40:56

За-20

Рішення не прийнято.

840-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 840-а. Пропозиція робочої групи не підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:41:15

За-3

Рішення не прийнято. 

841-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 841-а. Пропозиція робочої групи відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.  

 

10:41:36

За-2

Рішення не прийнято. 

Наступна поправка 842-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 842-а. Робоча група не підтримала цю поправку.  

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.  

 

10:41:56

За-3

Рішення не прийнято. 

Наступна поправка   843-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

10:42:18

За-2

Рішення не прийнято. 

844 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 844-а. Робоча група рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

10:42:39

За-21

Рішення не прийнято.

845-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 845-а.  Робоча група  рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:43:00

За-18

Рішення не прийнято. 

Поправка   номер 846-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група рекомендує не підтримувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

10:43:20

За-15

Рішення не прийнято. 

847 поправка.  

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 847-а. Робоча група рекомендує не підтримувати дану поправку.  

    

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися. 

 

10:43:41

За-4

Рішення не прийнято.

848 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  848-а – ідентична попередній. Позиція робочої групи не підтримувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

10:44:04

За-1

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 849.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Вона так само дублює дві попередні. Робоча група рекомендує не підтримувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

10:44:27

За-1

Рішення не прийнято.

850 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 810 поправка робоча рекомендує врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

10:44:47

За-19

Рішення не прийнято.

851 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група рекомендує врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  голосувати, прошу визначатися.

 

10:45:07

За-22

Рішення не прийнято.

852 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група рекомендує не підтримувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:45:26

За-2

Рішення не прийнято.

853 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 853 поправка робоча група рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

10:45:48

За-18

Рішення не прийнято.

854 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 854 поправка робоча група рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:46:08

За-19

Рішення не прийнято.

855-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  855-а. Да,  робоча група  рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:46:29

За-19

Рішення не прийнято.

Наступна – 856-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група  пропонує відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати, прошу визначатися.

 

10:46:49

За-3

Рішення не прийнято.

857 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 58-а…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 57-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 57-а… 57-а, а ми не її голосували? Ні. Ну, підтримати. 57 прохання підтримати. Робоча група рекомендує.

 

10:47:12

За-20

Рішення не прийнято.

858-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Прохання не підтримувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:47:31

За-3

Рішення не прийнято

859-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  859-а робоча група  рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримувати.

 

10:47:52

За-9

Рішення не прийнято.

Правка  номер 860.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  860-у робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:48:14

За-4

Рішення не прийнято.

861-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 861 поправку робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:48:33

За-3

Рішення не прийнято.

862-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 862-а – це поправка робочої групи, і вона її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

10:48:56

За-18

Рішення не прийнято.

863-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 863-я, робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати, прошу визначатися.

 

10:49:17

За-20

Рішення не прийнято.

864-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 864 поправка, робоча група підтримала її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати, прошу визначатися.

 

10:49:38

За-17

Рішення не прийнято.

865 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:50:00

За-4

Рішення не прийнято.

866 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 866-я, робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:50:22

За-19

Рішення не прийнято.

867 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:50:42

За-18

Рішення не прийнято.

868 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 868 поправка, робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:51:03

За-3

Рішення не прийнято.

Наступний розділ, ми переходимо до наступного розділу "Ведення державного реєстру виборців". І поправка номер 869.

 

10:51:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

869-а. Хоч і моя поправка, але робоча груп рекомендує її не підтримувати. Тому визначайтесь.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати, 869-а.

 

10:51:32

За-7

Рішення не прийнято.

870 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 870-а. Робоча група прийняла рішення  підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:51:53

За-17

Рішення не прийнято.

871 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 871 поправка. Робоча група рекомендує відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:52:14

За-0

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 872.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча груп не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:52:37

За-3

Рішення не прийнято.

873 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 873 поправка. Робоча група рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:52:58

За-17

Рішення не прийнято.

874 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 874-а. Робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:53:21

За-4

Рішення не прийнято.

875 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 875 поправка. Робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:53:41

За-4

Рішення не прийнято.

876-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:54:00

За-17

Рішення не прийнято.

877 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:54:19

За-2

Рішення не прийнято.

878 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:54:40

За-16

Рішення не прийнято.

Номер 879 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:55:03

За-14

Рішення не прийнято.

880 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:55:23

За-17

Рішення не прийнято.

881 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:55:43

За-4

882 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:56:03

За-4

Рішення не прийнято.

Поправка номер 883.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група також відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:56:24

За-4

Рішення не прийнято.

884-а, прошу.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:56:45

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 885.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:57:07

За-2

Рішення не прийнято.

886 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:57:28

За-2

Рішення не прийнято.

887 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:57:49

За-2

Рішення не прийнято.

888 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 888-у робоча група відхилила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:58:09

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 889.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:58:38

За-19

Рішення не прийнято.

890 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

10:58:58

За-26

Рішення не прийнято.

891 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 91 поправка. Робоча група рекомендує не підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати. Прошу визначатися.

 

10:59:22

За-2

Рішення не прийнято.

892 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 892 поправку робоча група рекомендує не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатись.

 

10:59:42

За-13

Рішення не прийнято.

893 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:00:03

За-21

Рішення не прийнято.

894 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 894 поправку робоча група рекомендує не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:00:27

За-3

Рішення не прийнято.

895 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 895 поправка… Одну секунду. Робоча група рекомендує її не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:00:54

За-3

Рішення не прийнято.

896 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група пропонує відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. Прошу визначатися.

 

11:01:16

За-3

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Рішення не прийнято.

897 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:01:36

За-15

Рішення не прийнято.

898 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 898 поправка. Робоча група підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:01:56

За-20

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 899.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

11:02:15

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 900.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 900-та. Робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:02:35

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 901.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатись.

 

11:02:54

За-4

Рішення не прийнято.

Наступна 902 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатись.

 

11:03:13

За-18

Рішення не прийнято.

Наступна 903 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 903 поправка. Робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:03:35

За-8

Рішення не прийнято.

Наступна 904 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 904-а подібна на попередню. Тому робоча група її не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:03:57

За-5

Рішення не прийнято.

905 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 905 поправка, вона дублює попередню. Рішення робочої групи  не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:04:21

За-4

Рішення не прийнято.

906 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 906 поправка – ідентична попередній. І рішення робочої групи  не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:04:42

За-7

Рішення не прийнято.

907 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 907 поправка, вона, ну, перегукується з попередніми, які ми вже розглядали і рекомендували прийняти. Тому давайте і цю рекомендуємо прийняти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

11:05:07

За-23

Рішення не прийнято.

Наступна 908 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 908 поправку робоча група рекомендує прийняти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:05:27

За-27

Відчувається мобілізація.  Рішення не прийнято.

909 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 909-а. Робоча група рекомендує відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:05:54

За-9

Рішення не прийнято.

Наступна 910 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група рекомендує врахувати. Редакційна поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Підтримала дану поправку.

 

11:06:16

За-26

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

911-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:06:41

За-23

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 912.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 912 поправка. Робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:07:03

За-25

Рішення не прийнято.

Наступна –  913-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 913 поправка. Робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:07:21

За-7

Рішення не прийнято.

914 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 914 поправка. Робоча група не підтримала її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:07:43

За-5

Рішення не прийнято.

915-а, будь ласка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 915 поправка. Робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:08:07

За-25

Рішення не прийнято.

916-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 916 поправка. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:08:28

За-7

Рішення не прийнято.

917-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 917-а. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:08:47

За-28

Рішення не прийнято.

918 поправка .

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:09:06

За-25

Рішення не прийнято.

919 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:09:27

За-28

Рішення не прийнято.

Наступна – 920 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 920 поправку робоча група відмовилась враховувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:09:49

За-9

Рішення не прийнято.

921 поправка.

 

 ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:10:09

За-27

Рішення не прийнято.

922 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати.

 

11:10:27

За-29

Рішення не прийнято.

Я так дивлюся, що 923-я, 924-а, 925-а – це є ідентичні.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ні, не… Ну, треба дивитись. Да, вони всі як враховані частково, тобто їх рекомендується врахувати. Але…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Добре. 923-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Робоча група підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Добре. Прошу голосувати. 

 

11:11:03

За-28

Рішення не прийнято. 

924-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Аналогічна поправка. Робоча група підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:11:22

За-29

Рішення не прийнято.

925 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу голосувати.

 

11:11:42

За-29

Рішення не прийнято. 

926 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:12:03

За-28

Рішення не прийнято.

927 поправка.   

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.            

 

11:12:24

За-26

Рішення не прийнято.

Наступна 928 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 928 поправка. Робоча група врахувала дану  поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:12:46

За-27

Рішення не прийнято. 

929 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча  група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.    Прошу визначатися.

 

11:13:07

За-24

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 930.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:13:29

За-6

Рішення не прийнято.

931 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатись.

 

11:13:47

За-8

Рішення не прийнято.

Наступна 932 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

11:14:08

За-6

Рішення не прийнято.

933 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

11:14:26

За-4

Рішення не прийнято.

934 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Позиція робочої групи відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

11:14:49

За-5

Рішення не прийнято.

Наступна 935 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

11:15:10

За-5

936 поправка. Прошу, народний депутат Гопко.

 

11:15:25

ГОПКО Г.М.

Всім доброго дня, шановні колеги! Поки одні в округах, інші працюють в сесійному залі, розглядаємо поправки. І дуже сподіваюсь, що в  цьому скликанні ми зможемо виконати наше важливе завдання – це ухвалення Виборчого кодексу разом із тими  іншими законами, які, я вважаю, що в восьмому скликанні, як декомунізація, квоти для  української  пісні, як так само стратегічна  екологічна  оцінка, ми зможемо ухвалити.

Я хочу просто, щоб  мені пояснили, чому рішення не  прийнято по цій  935-й… 36 поправці, де ми пропонували її доповнити наступним  змістом. Щоб довго не зачитувати, просто позиція комітету. А  так загалом закликала би, щоб ми ухвалили цей  Виборчий кодекс, а також кадрові питання, зокрема які  стосуються призначення міністра закордонних справ. Вже було подання, бо це одне з  важливих питань для зовнішньої політики, зважаючи на найближчі заходи, як конференція з  підтримки реформ  у Торонто і  саміт  Україна-ЄС.

Дякую.

 

11:16:32

ЧЕРНЕНКО О.М.

Я поясню, чому робоча група, не комітет, робоча група дані  поправки не підтримала. Дуже часто, що вони, не тому, що  це погані поправки, а тому  що дивіться до  цього розділу робоча група  готувала поправки  консолідовано з органом  ведення реєстру виборців і Центральною виборчою  комісією. І багато тих ідей, які є  в корисних поправках депутатів, зокрема і  в даній поправці, були покращені, розширені і подані   іншими поправками, які, власне, більш досконалі. Тому робоча  група рекомендувала саме ці  поправки підтримати, а всі інші  відхилити, тому що, не тому, що  ці погані, а тому що, ну, є  кращі, які  враховують і те, що ви сказали, і достатньо йдуть вперед. Тому позиція, робоча група зайняла таку позицію, ми взяли з  усіх поправок краще, що є, і як би підготували свої.

Тому це особиста справа кожного  підтримувати чи ні. Не  значить, що ці поправки погані. Є просто кращі.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  визначатися, 936-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Тому робоча група рекомендує відхилити, а депутати хай визначаються.

 

11:17:47

За-11

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

937 поправка, прошу.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ну,  це з тих самих  мотивів робоча група не підтримала дану  поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:18:08

За-9

Рішення не прийнято.

938-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:18:28

За-5

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 939-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 939 поправка, вона теж, ну, передбачена попередніми поправками, те, що йдеться. Тому робоча група не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:18:54

За-8

Рішення не прийнято.

940 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 940 поправка. Так само робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:19:15

За-7

Рішення не прийнято.

941 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 941 поправка. Робоча група редакційно врахувала в попередніх. Але оскільки ми не підтримали, давайте цю підтримаємо поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:19:44

За-21

Рішення не прийнято.

942 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 942 поправка, робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:20:08

За-7

Рішення не прийнято.

Наступна – 943-я.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 943 поправка, робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:20:29

За-6

Рішення не прийнято.

944 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 944 поправка. Вона дещо була, попередніми дублювалася. Оскільки попередні ми не підтримали, тому прохання  врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:20:59

За-14

Рішення не прийнято.

Наступна 945 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 945 поправка, вона не була підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:21:25

За-7

Рішення не прийнято.

946 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Шоста поправка. Робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:21:47

За-5

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 947.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 947 поправка. Так само робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Я поясню. Зараз ми розглядаємо блок поправок різних авторів, які стосуються голосування внутрішньо переміщених осіб. Було запропоновано кілька підходів, і деякі були підтримані, деякі  ні. Тому, власне, от робоча група так визначилася.

І наступна – 948-а.

 

11:22:10

За-6

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, рішення по 947-й не прийнято.

Тепер 948-а. Прошу, народний депутат Гопко.

 

11:22:35

ГОПКО Г.М.

Доброго дня, шановні колеги. ми продовжуємо розглядати Виборчий кодекс України, йдемо по поправках, 948-а. Да, ми пропонуємо, щоби виборець, виборча адреса якого була визначена відповідно до частини третьої статті 135 кодексу, може звернутися до органу ведення реєстру з новою заявою про зміну виборчої адреси, і там є підстави які. Я думаю, що дуже важливо нам ухвалити цей Виборчий кодекс до кінця цього скликання.

Але також є важливим, щоби виборці, які прийдуть на дострокові вибори, чи відповідно до рішення Конституційного Суду це будуть вибори заплановані чергові, дуже важливо, щоб український виборець свідомо підходив до голосування, не розраховуючи на ті послуги від багатьох депутатів, які вони вже отримали в рамках соцеконому, а це гроші платників податків. А насправді розповідають, що це їхні кошти, і в такий спосіб відбувається підкуп виборців. І свідомо розуміли, що від їхнього голосування залежить і майбутній склад Верховної Ради.

Дякую.

 

11:23:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

948 поправку робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:24:00

За-6

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 949.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 949 поправка також не була підтримана робочою групою. Вона занадто спрощує неможливість зміни місця голосування, і таким чином можливі тут зловживання. Тому робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:24:34

За-7

Рішення не прийнято.

950 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 950 поправка, також там стосується зміни місця голосування. Робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу, народний депутат Гопко. Прошу, включіть, будь ласка.

 

11:24:51

ГОПКО Г.М.

Доброго дня, шановні колеги. Насправді, дякую комітету і дякую робочій групі за розгляд усіх цих поправок. Загалом вважаю, що нам треба вносити зміни до Регламенту Верховної Ради для того, щоб не було такого поправкового спаму, і ми могли значно швидше розглядати такі важливі документи, як зокрема Виборчий кодекс.

Але насправді використовую цю поправку для того, щоб із сумом іще раз згадати Дмитра Тимчука, нашого колегу, і його внесок, зокрема в розслідування щодо авіакатастрофи, акту агресії, терористичного акту МН17, до якого він доклався, і, дійсно, подякувати нашому колезі за його внесок в протидію російській дезінформації, подякувати його родині. І взагалі схилити голови, побажати всім народним депутатам займати таку ж державницьку позицію, як Дмитро Тимчук, і взагалі дійсно йому подякувати. І дуже прикро, що його немає уже з нами. Будемо займатися розслідуванням.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 950 поправка. Робоча група дану поправку не підтримує.

 

11:26:11

За-10

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

Наступна – 951-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 951 поправка стосується зміни місця голосування. Також як і попередню робоча група її не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:26:38

За-7

Рішення не прийнято.

952 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 952 поправка, власне, з тих самих мотивів, що й попередня, робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:27:00

За-6

Рішення не прийнято.

953-я.

 

11:27:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, в нас 953 поправка стосується цієї самої теми, але вона пропонує абсолютно нову редакцію статті 147 щодо особистої зміни виборцем своїх персональних даних в реєстрі виборців. І знову наголошу, що ця поправка, власне, врахувалася з реєстром виборців, з тим досвідом, який вони вже мають, і з тими пропозиціями, які є поперед, тому прохання і робоча група врахувала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:27:45

За-24

Рішення не прийнято.

954-а.

 

11:28:00

ЧЕРНЕНКО О.М. 

954 поправка теж пропонує нову редакцію даної статті, але з альтернативного проекту Виборчого кодексу, десь вони перегукуються, але… Ну, позиція робочої групи в цілому не підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:28:21

За-6

Рішення не прийнято.

955-а.

 

11:28:34

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дана поправка була напрацьована робочою групою, якраз стосується, коли виборець може звернутися в реєстр виборців не стосовно своїх даних, а стосовно іншої особи, якщо він бачить, що є хтось з померлих родичів, регламентується як сам виборець, на це може вплинути. Тому робоча група не просто підтримала, вона напрацювала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:29:04

За-30

Рішення не прийнято.

956-а поправка.

 

11:29:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дана поправка, вона регулює те саме, що і попередня. Попередня було б краще, але оскільки ми її не підтримали, тому робоча група рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:29:31

За-31

Рішення не прийнято.

957-а.

 

11:29:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

7-а поправка, вона теж регулює ті питання, як попередні, але, на думку робочої групи, недостатньо, тому робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:30:04

За-8

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 958-а.

 

11:30:10

ЧЕРНЕНКО О.М.

958-а поправка, вона стосується можливості звернення виборця до реєстру виборців не особистою заявою, а електронною заявою з електронним підписом, тобто те, чого сьогодні нам не вистачає. Тому робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:30:39

За-28

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 959.

 

11:30:44

ЧЕРНЕНКО О.М.

959-а так само стосується можливості дистанційного онлайн звернення в реєстр виборців. Робоча група підтримує даний підхід, він в кількох поправках був, зокрема і в цій. Тому робоча група підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:31:13

За-12

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 960.

 

11:31:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, 960-а також стосується тих виборців, які за кордоном можуть звернутися шляхом електронної пошти до реєстру виборців. І теж не треба їм їхати в посольства, консульства, щоб стати на облік. Тому робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:31:53

За-13

Рішення не прийнято.

961-а.

 

11:31:57

ЧЕРНЕНКО О.М.

961-а – аналогічна попередній. Тому робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:32:16

За-28

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 962.

 

11:32:26

ЧЕРНЕНКО О.М.

962 поправка редакційна, там одрук був. Тому прохання підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:32:46

За-21

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 963. Так?

 

11:32:56

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само редакційна поправка, там виправити одрук. Прохання підтримати. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:33:15

За-26

Рішення не прийнято.

964 поправка.

 

11:33:21

ЧЕРНЕНКО О.М.

964 поправка стосується теж дистанційної можливості зміни в реєстрі виборців. Тому робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:33:49

За-10

Рішення не прийнято.

965.

 

11:33:53

ЧЕРНЕНКО О.М.

65-а – ідентична 964-й. Тому робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:34:12

За-22

Рішення не прийнято.

966 поправа.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 966-а – ідентична попередній. Тому робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:34:33

За-26

Рішення не прийнято.

967 поправка.

 

11:34:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

967 поправка, вона стосується можливості виборцю дізнатись інформацію про те, як він записаний в реєстрі виборців. Попередня там поправка краще регламентувала це питання, але вона була відхилена. Тому давайте підтримаємо 967-у. Робоча група її підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:35:13

За-29

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 968.

 

11:35:21

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона так само стосується реакції реєстру виборців, якщо буде інформація про неточні дані. Але робоча група рахує відхилити дану поправку в той спосіб, який запропонував автор поправки.

Тому позиція робочої групи відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:35:54

За-4

Рішення не прийнято.

969 поправка.

 

11:35:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:36:22

За-6

Рішення не прийнято.

970 поправка.

 

11:36:26

ЧЕРНЕНКО О.М.

970 поправка, вона попередньо була, але робоча група рекомендує її підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:36:46

За-23

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 971.

 

11:36:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

971-а, робоча група підтримує дану поправку, те, що там є.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:37:13

За-22

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 972.

 

11:37:18

ЧЕРНЕНКО О.М.

972-а, це, власне, поправка робочої групи, яка повністю дає виклад свій  148 статті, зокрема, тих поправок, які ми голосували до неї, де ми взяли найкращі з цих поправок. Тому це найбільш цілісна і послідовна поправка. Тому позиція її підтримати робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:37:53

За-24

Рішення не прийнято.

973 поправка.

 

11:37:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

973 поправка, вона редакційно повторює попередню поправку. Попередня, звичайно, була більш ширша. Але оскільки її не підтримали, то робоча група цю поправку рекомендує підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:38:26

За-21

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 974.

 

11:38:31

ЧЕРНЕНКО О.М.

974 поправка. Це вона з альтернативного проекту
Виборчого кодексу, тому робоча група її не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:38:57

За-8

Рішення не прийнято.

975 поправка.

 

11:39:01

ЧЕРНЕНКО О.М.

975 поправка. Теж пропонує автор власну редакцію статті 148, але, на думку робочої групи, вона не найкраще влаштовує, тому робоча група не підтримала дану поправку. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:39:30

За-3

Рішення не прийнято.

976 поправка.

 

11:39:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

976 поправка пропонує 148 статтю доповнити ще статтею 148-1, власне де там ідеться про нові сучасні технології звернення до реєстру виборців. Автор – депутат Рябчин. Робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:40:07

За-25

Рішення не прийнято.

977 поправка.

 

11:40:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

Одну секунду.

977 поправка – це поправка   робочої групи. І, відповідно, робоча група  пропонує абсолютно нову редакцію 149 статті. І пропонує підтримати таку  редакцію.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:40:51

За-27

Рішення не прийнято. 

Наступна 978 поправка.

  

11:40:55

ЧЕРНЕНКО О.М.

978 поправка  так само пропонує нову редакцію 149 статті. Але вона дещо гірша, ніж була попередня, бо попередня вже напрацьована колективним розумом. Але оскільки вона не була підтримана, то давайте, робоча група підтримує 978 поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:41:31

За-30

Рішення не прийнято.

979 поправка.

  

11:41:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

979 поправка, вона з альтернативного проекту Виборчого кодексу. Робоча група  не  підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:42:03

За-15

Рішення не прийнято. 

980 поправка.

 

11:42:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

980 поправка. Одну секунду. Ця поправка виключає цілу статтю 150 з проекту Виборчого кодексу, тому що це регулюється іншими поправками. І позиція робочої групи врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.    

 

11:42:49

За-32

Рішення не прийнято.

Наступна 981 поправка.

 

11:42:54

ЧЕРНЕНКО О.М.

981 поправка, вона стосується вказання в реєстрі виборців примітки щодо неповносправності осіб, щодо їх інвалідності, необхідності голосування вдома. Але той спосіб, який запропонований, робоча група не підтримала. Тому 981 поправку робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:43:33

За-12

Рішення не прийнято.

982 поправка.

 

11:43:39

ЧЕРНЕНКО О.М.

982-а, вона ідентична попередній, тому робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

11:43:59

За-6

Рішення не прийнято.

Наступна: 983-я.

 

11:44:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

983 поправка, вона ідентична попередній. Робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:44:26

За-7

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 984.

 

11:44:30

ЧЕРНЕНКО О.М.

984 поправка, вона ідентична попередній, тому робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:44:55

За-5

Рішення не прийнято.

985 поправка.

 

11:45:00

ЧЕРНЕНКО О.М.

985 поправка стосується, власне, взаємодії органів, які реєструють внутрішньо переміщених осіб і взаємодії цих органів з органами ведення реєстру, щоб ці органи постійно подавали в  реєстр зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Але цей спосіб, який  запропонований автором поправки, робоча група відхилила і не підтримала дану  поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:45:40

За-7

Рішення не прийнято.

986 поправка.

 

11:45:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

986 поправка також стосується взаємодії органів, що реєструють  внутрішньо переміщених осіб з органами  реєстру виборців. Робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  визначатися.

 

11:46:12

За-6

Рішення не прийнято.

У нас 987 поправка.

 

11:46:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

987-а. Вона  дублює попередню поправку. Тому  робоча група не підтримала її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:46:40

За-5

Рішення не прийнято.

988 поправка.

 

11:46:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

988 поправка. Це поправка  з альтернативного проекту Виборчого  кодексу, тому робоча група  не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  визначатися.

 

11:47:08

За-6

Рішення не прийнято.

989 поправка.

 

11:47:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

989 поправка, вона пропонує абсолютно нову редакцію статті  151, де йдеться про  уточнення  персональних даних реєстру, підстави на  яких –  це уточнення, здійснюється  процедура. Тобто коли або сам виборець, або   інші органи виявили неточності в реєстрі виборців, яким чином відбувається процедура даного уточнення. І  робоча група рекомендує підтримати  дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:47:55

За-25

Рішення не прийнято.

900 поправка.

 

11:47:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

900 поправка. Це поправка, так само яка пропонує  нову редакцію 151 статті, але вона є частиною альтернативного  кодексу. Тому робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:48:26

За-6

Рішення не прийнято.

Поправка номер 991.

 

11:48:31

ЧЕРНЕНКО О.М.

991 поправка, вона пропонує доповнити статтю 151, власне, ну, іншим змістом. Але воно все було передбачено попередніми поправками. Тому позиція робочої групи  не підтримувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:49:05

За-7

Рішення не прийнято.

992 поправка.

 

11:49:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

992 поправка пропонує виключити 152 статтю, де йдеться про політичний контроль політичних партій над реєстром виборців. Але позиція робочої групи, що такий контроль має бути. Тому пропозиція… робоча група не підтримала 992 статтю.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:49:43

За-5

Рішення не прийнято.

993 поправка.

 

11:49:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

993 поправка, вона пропонує крім депутатських фракцій надати такий контроль депутатським групам. Але, як ми говоримо, що при пропорційній виборчій системі, яка пропонується, депутатських груп не може бути. Тому дана поправка… пропонується відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:50:19

За-6

Рішення не прийнято.

994 поправка.

 

11:50:23

ЧЕРНЕНКО О.М.

994 поправка так само пропонує ввести поняття депутатських груп в кодекс. Оскільки це неприйнятно, робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:50:48

За-6

Рішення не прийнято.

995 поправка.

 

11:50:53

ЧЕРНЕНКО О.М.

995 поправка також говорить про депутатські групи. Тому робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:51:18

За-5

Рішення не прийнято.

Поправка номер 996.

 

11:51:23

ЧЕРНЕНКО О.М.

996 поправка уточнює, хто має з партій брати право в публічному контролі над реєстром. Якщо редакція першого читання надає таке право партіям, які мають фракцію у діючому парламенті, то поправка Власенка пропонує, щоби такий публічний контроль здійснювали всі партії, зареєстровані у відповідності до українського законодавства. Але, ну, щоб тоді реєстр виборців у нас не гуляв на Петрівці, тому все-таки пропонується обмежити це право, і дану поправку робоча група відхиляє.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:52:12

За-11

Рішення не прийнято.

997 поправка.

 

11:52:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

997 поправка – це поправка робочої групи, і, відповідно, вона, ну, знову ж таки як робоча група, мені здається, найкраще виписала процедуру цього публічного контролю, тому рекомендація  підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:52:49

За-28

Рішення не прийнято.

998 поправка.

 

11:52:52

ЧЕРНЕНКО О.М.

998 поправка. Вона, власне, була подана до того, як робоча група почала працювати. Вона трошки гірша, але, на нашу думку, якісно регулює дану ситуацію. Тому робоча група рекомендує підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:53:22

За-26

Рішення не прийнято.

 

11:53:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так. 999 поправка, це з альтернативного проекту кодексу. Я розумію, автор хоче…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Так. Прошу, народний депутат Продан Оксана.

 

11:53:36

ПРОДАН О.П.

Шановна Оксана Іванівна, шановні колеги! Я хочу озвучити, що таке альтернативний проект, що ми пропонуємо. Робоча група обрала для себе відкриті списки за регіональним принципом. Ми зі своїм альтернативним проектом і відповідно поправками до проекту пропонуємо загальнонаціональні відкриті списки партійні. І відповідно по всьому тілу виборів парламентських пропонуємо все-таки підтримати залу, – вибори за списком. Тому що, коли ми говоримо про регіональні відкриті списки, ми говоримо про мажоритарку іншого типу.

Ми ж пропонуємо в два етапи процедуру, як громадяни України будуть на праймеріз обирати, в якому порядку будуть розташовуватися кандидати в списку всіх партій, і тільки потім будуть обирати ті партії, які вважають необхідними.

Тому я прошу підтримати цю поправку і прошу розглянути парламент і нашу пропозицію не стосовно регіональних списків, а стосовно загальнонаціонального списку.

Дякую дуже.

 

11:54:39

ЧЕРНЕНКО О.М.

Я лише додам, що це не робоча група вибрала варіант регіональних виборчих списків, а це парламент проголосував такий варіант у першому читанні. Тому що редакція Виборчого кодексу в першому читанні якраз передбачала. То робоча група, вона лише розглядала зміни до проголосованого парламентом проекту кодексу. Відповідно де зміни лягали, то ми їх підтримали, де не зовсім – то… отака ремарка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу, прошу народних депутатів визначатися шляхом голосування.

 

11:55:18

За-17

Рішення не прийнято.

Я пропоную, щоби ми зупинилися до перерви на поправці 999, але до перерви ми ще маємо час і заяву від двох фракцій для… на перерву, яку вони пропонують замінити на виступ народного депутата Олега Ляшка. Прошу.

 

11:55:46

ЛЯШКО О.В.

Олег Ляшко, Радикальна партія. Учора поліція після багатоденних пошуків нарешті знайшла в селищі Іванівка на Одещині тіло вбитої 11-річної дівчинки Дар'ї Лук'яненко. Її зґвалтував і вбив 22-літній покидьок, який зараз затриманий і в Одесі йому обиратиметься міра запобіжного заходу.

Лише за минулу добу від сексуальних злочинів в Україні постраждало троє дітей. У Запоріжжі зґвалтована 3-річна дитина, в Чернігівській області постраждала 10-річна дитина і в Рівненській області 6-річний хлопчик так само був зґвалтований. Лише за 5 місяців цього року в Україні від злочинів сексуальних постраждало 167 дітей.

В мене запитання до депутатів парламенту, до влади. Скільки ще має відбутися злочинів для того, щоб нарешті парламент усвідомив, що треба радикально посилювати відповідальність за зґвалтування, за сексуальне насильство, за наругу над дітьми?

У липні 1994 року в штаті Нью-Джерсі, в Америці, була зґвалтована і вбита сусідом 7-річна Меган Канка. Злочин привернув велику увагу до проблеми педофілії і призвів до прийняття у травні 1996 року Закону Меган. Згідно з цим законом громадськість отримала доступ до інформації про місцезнаходження злочинців, засуджених за сексуальні злочини.

Але Україна, на жаль, це не Америка. У нас парламент збирається по будь-якому чиху і приймає будь-які закони, водночас в країні ґвалтують, убивають знущаються над сотнями українських дітей, і парламент залишається бездіяльним. Ми пропонуємо прийняти наш закон імені Дар'ї Лук'яненко, 11-річної дівчинки з Одещини, яка була зґвалтована і вбита. Чи заради пам'яті Аліни Васютіної із Гірників, яка два роки тому так само була зґвалтована і закатована покидьком.

Саме для цього більше двох років тому ми зареєстрували в парламенті законопроект про кастрацію педофілів, щоб вони не виходили достроково із тюрми і знову не вчиняли ці злочини. У парламенті також зареєстрований законопроект 6607 про відкритий реєстр педофілів. Щоб кожний батько і мама, щоб кожна сім'я знала, звідки чекати небезпеки, звідки може вискочити звір, який нападе на твою дитину.

Я звертаюся до парламенту невідкладно прийняти закон про відкритий реєстр педофілів, про кастрацію педофілів для того, щоб не загрожували ці покидьки, які за гроші виходять із тюрем і потім нападають, ґвалтують і вбивають наших дітей. Ми зобов'язані захищати не тільки дітей президентів і депутатів, а кожну українську дитину.

Я чекаю від Зеленського, від парламенту рішучих дій на захист українських дітей.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, надійшов час перерви. І я оголошую перерву до 12 години 30 хвилин. 

 

(Після перерви)

 

12:31:51

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, продовжуємо нашу роботу. Ми зупинилися на поправці 1000-й. Будь ласка, комітет.

 

12:32:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

1000 правка, вона стосується так само публічного контролю політичними партіями реєстру виборців. Робоча група частково підтримала таку правку. Тому позиція робочої групи  підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:32:36

За-14

Рішення не прийнято.

1001 поправка.

 

12:32:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

1001 поправка. Робоча група підтримала дану поправку. Вона стосується фінансування Державного реєстру виборців. Тому тут в принципі позиція робочої групи  підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

12:33:11

За-8

Рішення не прийнято.

1002 поправка.

 

12:33:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

1002 поправка. Так само робоча група підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:33:36

За-10

Рішення не прийнято.

1003 поправка.

 

12:33:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

1003 поправка, вона повністю пропонує редакцію 153 статті нову, і те, що було в попередніх і краще. Основна суть, щоб, дійсно, органи ведення реєстру фінансувались з державного бюджету і виділяв гроші  Кабмін; але кошторис складала Центральна виборча комісія, що логічно. Бо вони знають, скільки і на що потрібно. Тому наполегливо робоча група підтримала цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:34:21

За-11

Рішення не прийнято.

1004 поправка.

 

12:34:26

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, я вже думками вперед пішов. 1004 поправка, вона з проекту іншого кодексу. Тому робоча група її не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:34:49

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна поправка… Ми переходимо вже до розділу XII.

 

12:35:00

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так. Ну, він, він,  це поправка, яка…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Це поправка 1005-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Да, 1005 поправка, вона пропонувала додати додатковий розділ, не передбачений редакцією першого читання. Але робоча група, ну, не підтримала, виявила недоцільним. Тому позиція робочої групи  не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:35:29

За-2

Рішення не прийнято.

1006 поправка.

 

12:35:34

ЧЕРНЕНКО О.М.

1006 поправка, вона вилучає слова з редакції першого читання, які стосуються всеукраїнського і місцевого референдумів, оскільки кодекс, ну, не стосується референдумів, а виключно виборів. Тому позиція робочої групи врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:36:02

За-9

Рішення не прийнято.

1007 поправка.

 

12:36:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

1007-а – редакційна поправка. Тому робоча група підтримала її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:36:24

За-13

Рішення не прийнято.

1008 поправка.

 

12:36:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

1008 поправка, вона доповнює цю статтю, щоб органи ведення реєстру виготовляли іменні запрошення виборців, а не комісії, як це сьогодні.

Тому в принципі підтримана така позиція робочої групи.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:36:56

За-16

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1009.

 

12:36:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

1009 поправка, вона пропонує вилучити з редакції першого читання слова про підписні листи на референдумі. Тому підтримана така позиція робочої групи.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:37:26

За-15

Рішення не прийнято.

1011 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  10-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  1010. Перепрошую.

 

12:37:30

ЧЕРНЕНКО О.М.

1010 поправка рекомендує виключити частину третю 154 статті. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:37:54

За-17

Рішення не прийнято.

1011 поправка.

 

12:37:57

ЧЕРНЕНКО О.М.

1011 поправка, вона говорить, що за зверненням Уповноваженого з прав людей з інвалідністю, що дані реєстру могли бути використані для захисту прав осіб з інвалідністю. Ми вважаємо, це не зовсім предмет кодексу. Тому робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:38:29

За-2

Рішення не прийнято.

1012 поправка.

 

12:38:34

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка 1012, вона пропонує вилучити цілу частину з статті 154. Робоча група не підтримала даний підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:38:55

За-1

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 1012.

13-а.

 

12:39:01

ЧЕРНЕНКО О.М.

1013 поправка, вона пропонує використовувати відомості Державного реєстру для відкликання депутатів. Але оскільки сама ідея кодексу не передбачає відкликання депутатів, тому робоча група не підтримала дану поправку. А я проти відкликання був і завжди буду. Це моя позиція.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:39:36

За-1

Рішення не прийнято.

1014-а.

 

12:39:40

ЧЕРНЕНКО О.М.

1014 поправка – це поправка робочої групи, яка власне повністю дає нову редакцію 154 статті щодо використання даних реєстру. І як на мене, там є вичерпний перелік, чому, як можна використовувати дані реєстру виборців і щоб ці дані не були у вільному доступі. Тому найбільш зважена, обґрунтована позиція. Робоча група рекомендує її підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:40:20

За-12

Рішення не прийнято.

1015 поправка.

 

12:40:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, 1015-а, вона дещо слабша, ніж попередня, але робоча група теж її підтримує, оскільки попередня була підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:40:45

За-14

Рішення не прийнято.

1016-а.

 

12:40:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

1016 поправка, вона з альтернативного проекту кодексу, тому робоча група її не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:41:09

За-1

Рішення не прийнято.

1017-а.

 

12:41:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

1017 поправка – це поправка робочої групи, яка пропонує нову редакцію 155 статті щодо перевірки достовірності відомостей про виборців, і наполегливо рекомендує підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися 

 

12:41:43

За-16

Рішення не прийнято.

1018 поправка.

 

12:41:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

1018 поправка, вона дещо гірша, ніж  попередня. Але робоча група теж її рекомендує підтримати, оскільки попередня не була підтримана.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

12:42:10

За-16

Рішення не прийнято. 

1019 поправка.

 

12:42:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

1019 – це з альтернативного проекту кодексу. Тому робоча група її не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:42:33

За-2

Рішення не прийнято. 

1020 поправка.

  

12:42:37

ЧЕРНЕНКО О.М.

1020 поправка. Поправка робочої групи, де повністю нова редакція 156 статті щодо використання статистичної інформації реєстру виборців. Робоча група її писала цю поправку, тому, відповідно, підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

12:43:04

За-15

Рішення не прийнято. 

1021 поправка.

 

12:43:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

1021 поправка, так само пропонує нову редакцію 156 статті. Прохання підтримати. Робоча група  підтримає дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:43:33

За-14

Рішення не прийнято. 

1022 поправка.

  

12:43:37

ЧЕРНЕНКО О.М.

1022, як завжди, це з альтернативного проекту кодексу. Робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

12:43:55

За-2

Рішення не прийнято. 

1023 поправка.

 

12:43:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

1023 поправка вона  рекомендувала додати новий розділ, але робоча група відхилила дану поправку, тому така позиція.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:44:23

За-1

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1024.

 

12:44:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка 1024 пропонує додати нову статтю щодо  оскарження рішень дії чи бездіяльності рішення органів ведення реєстру, це доволі серйозне нововведення,  щоби виборці могли добиватися своїх прав, якщо є проблема у них в реєстрі виборців, тому робоча група підтримує  дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

12:45:01

За-16

Рішення не прийнято.

1025 поправка.

 

12:45:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

1025-а, вона так само пропонує додати ще одну статтю щодо судового оскарження дій чи бездіяльності рішення органів ведення реєстру. Робоча  група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

12:45:29

За-15

Рішення не прийнято.

1026 поправка.

 

12:45:33

ЧЕРНЕНКО О.М.

1026 поправка пропонує прийняти взагалі статтю про відповідальність органів ведення реєстру за порушення. Ми не можемо погодитись з таким підходом, тому робоча група не підтримали дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:45:59

За-4

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1027.

 

12:46:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

1027 поправка якраз прописує відповідальність за порушення порядку ведення реєстру виборців. Це підготувала робоча група дану поправку, тому вона її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися. 

 

12:46:30

За-15

Рішення не прийнято.

1028 поправка.

 

12:46:34

ЧЕРНЕНКО О.М.

1028 поправка. Так само вона  йдеться  про відповідальність за  порушення ведення  реєстру. Тому робоча група її підтримує.

 

 ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу  визначатися.

 

12:46:54

За-15

Рішення не прийнято.

1029 поправка.

 

12:46:58

ЧЕРНЕНКО О.М.

Це поправка з альтернативного проекту кодексу. Робоча група її не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:47:16

За-4

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1030.

 

12:47:21

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, 1030 поправка пропонує  змінити нумерацію розділів, але вона це пропонує  з урахуванням, якби ми підтримали попередні  поправки. Оскільки ми  їх не підтримали, тому  немає сенсу підтримувати цю, робоча  група її не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  визначатися.

 

12:47:47

За-1

Рішення не прийнято.

1031 поправка.

 

12:47:52

ЧЕРНЕНКО О.М.

1031-а. Вона редакційна пропоную вилучити слово "повсюдних". Але, на думку  робочої групи, це впливає на зміст тексту, тому вона не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:48:14

За-2

Рішення не прийнято.

1032 поправка.

 

12:48:18

ЧЕРНЕНКО О.М.

1032 поправка, вона врахована. Вона якраз рекомендує не включати у  списки виборців тих осіб, які не мають права голосу. Тому робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  визначатися.

 

12:48:47

За-11

Рішення не прийнято.

1033-я.

 

12:48:52

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка  1033 стосується, що виборець, який міняє тимчасове місце голосування, щоб за старою адресою у графі списку виборців була відповідна примітка, що цей виборець голосує на цих виборах за іншим місцем голосування. Тому робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:49:23

За-10

Рішення не прийнято.

1034-а.

 

12:49:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, тут блок ідентичних поправок стосується, щоб у реєстрі виборців тим виборцям, які мають інвалідність, вказували не просто, що інвалідність, а причини, там вади зору, слуху, тобто і щоби це було відображено в реєстрі виборців. Робоча група підтримала дану поправку і три наступних, які подібні.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. То це ми кажемо про 1034-у, 5-у і 6-у. Так?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так-так. Але треба і 7-у навіть.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. І 7-у.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ні, 7-а… Давайте так, 34-у робоча група підтримала, тому зараз її голосуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Давайте ми голосуватимемо. Прошу визначатися.

 

12:50:20

За-17

Рішення не прийнято.

1035-а.

 

12:50:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

А якраз 35-а, 6-а і 7-а, вони трошки в інший спосіб пропонують, ніж у 34-й, і робоча група не підтримала дані поправки. 35-у робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу, 1035-а, прошу визначатися.

 

12:50:47

За-10

Рішення не прийнято.

1036 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Вона ідентична попередній. Робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:51:05

За-3

Рішення не прийнято.

1037 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Вона так само дублює дві попередні. Робоча група не підтримала їх.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:51:24

За-4

Рішення не прийнято.

1038-а.

 

12:51:30

ЧЕРНЕНКО О.М.

1038-а. Це з іншого Виборчого кодексу, тому робоча група не підтримала її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:51:47

За-1

Рішення не прийнято.

1039 поправка.

 

12:51:51

ЧЕРНЕНКО О.М.

1039 поправка, вона якраз розроблена робочою групою, стосується повністю нової редакції статті 58, де йдеться про складання попередніх списків виборців для звичайних виборчих дільниць, доволі велика правка, тому... Але робоча група її, ну, я є автором цієї правки, тому підтримує її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:52:23

За-17

Рішення не прийнято.

1040 правка.

 

12:52:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

1040 правка. Це теж редакція цієї статті, попередня версія як по попередній правці, тому робоча група її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:52:49

За-17

Рішення не прийнято.

1041-а.

 

12:52:54

ЧЕРНЕНКО О.М.

41-а правка, вона пов'язана з попередніми відхиленими і непідтриманими правками, тому робоча група так само не підтримала дану правку і дві наступних.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:53:18

За-3

Рішення не прийнято.

1042-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1042 правка – ідентична попередній. Робоча група її не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:53:39

За-1

Рішення не прийнято.

1043 правка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1043 правка – ідентична попереднім, тому робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:54:01

За-1

Рішення не прийнято.

1044 поправка.

 

12:54:05

ЧЕРНЕНКО О.М.

4 правка, вона подає нову редакцію цієї статті. Стаття стосується повідомлення виборців про їх включення до попередніх списків. Позиція робочої групи – підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:54:32

За-13

Рішення не прийнято.

1045 поправка.

 

12:54:37

ЧЕРНЕНКО О.М.

1045 поправка пропонує взагалі виключити 160 статтю, де йдеться про контроль над попередніми списками виборців. Бо ті самі люди мають контроль взагалі над базою даних реєстру. Відповідно робоча група рекомендує підтримати дану поправку, 1045 – підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначитись.

 

12:55:07

За-18

Рішення не прийнято.

1046 поправка.

 

12:55:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

1046 пропонує повернути депутатські групи в кодекс. Робоча група не підтримує таке.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:55:32

За-3

Рішення не прийнято.

1047 поправка.

 

12:55:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само ця поправка пропонує повернути депутатські групи. Не підтримується робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:55:57

За-2

Рішення не прийнято.

1048 поправка.

 

12:56:01

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна поправка щодо депутатських груп. Робоча група її не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:56:18

За-4

Рішення не прийнято.

1049 поправка.

 

12:56:21

ЧЕРНЕНКО О.М.

1049-а пропонує збільшити кількість представників в цих групах контролю. Робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:56:43

За-3

Рішення не прийнято.

1050 поправка.

 

12:56:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

1050 поправка пропонує, щоби ці контрольні групи припиняли свою діяльність у день, що передує дню голосування, і в день голосування не могли контролювати списки. Робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:57:13

За-4

Рішення не прийнято.

1051 поправка.

 

12:57:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

1051 поправка пропонує нову редакцію 161 статті, що, де йдеться про передачу попередніх списків виборців, тому робоча група підтримала дану поправку як найбільш змістовну.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:57:48

За-15

Рішення не прийнято.

 

12:57:54

ЧЕРНЕНКО О.М.

1052 поправка, вона… Це поправка робочої групи і дає повну нову редакцію статті щодо порядку ознайомлення виборців з попереднім списком виборців, тому робоча група підтримує дану, дану статтю.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:58:23

За-7

Рішення не прийнято.

1053 поправка.

 

12:58:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

1053 поправка, вона, власне, теж про нову редакцію статті. Робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:58:48

За-16

Рішення не прийнято.

1054-а поправка.

 

12:58:53

ЧЕРНЕНКО О.М.

1054-а поправка дає нову редакцію статті, де стосується складання списків виборців для спеціальних, цього разу, виборчих дільниць. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:59:21

За-18

Рішення не прийнято.

1055-а поправка.

 

12:59:26

ЧЕРНЕНКО О.М.

1055-а поправка – це якраз поправка робочої групи стосовно цієї статті, тому робоча група її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:59:46

За-18

Рішення не прийнято.

1056-а поправка.

 

12:59:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

1056-а якраз стосується, як і попередня поправка, складання списків виборців на закордонних виборчих дільницях. Тому робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:00:15

За-18

Рішення не прийнято.

1057-а поправка.

 

13:00:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

1057-а поправка – це поправка робочої групи, яка стосується складання уточнених списків виборців. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:00:47

За-19

Рішення не прийнято.

1058-а поправка.

 

13:00:51

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка теж стосується нової редакції статті про уточнені списки виборців. Оскільки попередня не була підтримана, то робоча група хоча би цю пропонує підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:01:14

За-21

Рішення не прийнято.

1059 поправка. 

 

13:01:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

1059 поправка пропонує доповнити статтю 165 такого змісту, де йдеться про внесення змін уже до уточненого списку виборців дільничною виборчою комісією, так розумію, за рішенням суду.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Підтримує робоча група дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатись.

 

13:01:46

За-18

Рішення не прийнято.

1060 поправка.

 

13:01:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

1060 поправка пропонує виключити 165 статтю, де йдеться про ознайомлення зі списком виборців на виборчій дільниці, тому що з цим списком уже можна ознайомитись в базі даних реєстру. І відповідно це анахронізм. Робоча група рекомендує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:02:22

За-16

Рішення не прийнято.

1061 поправка.

 

13:02:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

1061 поправка, вона рекомендує виключити статтю 166, де йдеться про порядок оскарження неправильностей. Тому що ми дане питання розглядали в попередніх поправках і більш якісно і вони там були більш логічні. Тому це питання… Тут пропонується поправку підтримати, а статтю виключити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:03:01

За-17

Рішення не прийнято.

1062 поправка.

 

13:03:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка 1062 пов'язана з попередніми поправками, які ми не підтримали. Тому робоча група не підтримує так само цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:03:26

За-2

Рішення не прийнято.

1063 поправка.

 

13:03:30

ЧЕРНЕНКО О.М.

1063-я, теж вона пов'язана з попередніми непідтриманими поправками. І робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:03:50

За-2

Рішення не прийнято.

1064-а.

 

13:03:54

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона ідентична попередній, тому не підтримує робоча група з тих самих мотивів.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:04:15

За-1

Рішення не прийнято.

1065 поправка.

 

13:04:20

ЧЕРНЕНКО О.М.

1065-а пропонує повністю виключити статтю 167 щодо уточнення списків виборців, тому що попередніми поправками ми більш якісно виписали цей процес. Позиція робочої групи підтримати таку поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:04:44

За-22

Рішення не прийнято.

1066-а.

 

13:04:48

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само ця поправка пропонує виключити 168 статтю, оскільки дане питання врегулювали раніше. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:05:10

За-17

Рішення не прийнято.

1068 поправка. 67-а.

 

13:05:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

1067 поправка. Вона редакційна, там нумерація статей міняється. Але ми, ну, не прийняли такий підхід. Тому і поправку цю відхиляємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:05:39

За-10

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 1068.

 

13:05:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ця поправка пропонує виключити 169 статтю, тому що ми врегулювали це питання попередніми поправками. Врахувати робоча група рекомендує дану статтю.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:06:12

За-16

Рішення не прийнято.

1069 поправка.

 

13:06:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

1069 поправка. Робоча група не підтримала. Тому що вона пропонує взагалі дану статтю вилучити і до неї поправок не вносити. Відповідно, ця поправка  не підтримана робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:06:43

За-3

Рішення не прийнято.

1070 поправка.

 

13:06:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

1070 поправка. Так само робоча група відхилила, бо не підтримує взагалі цю статтю. Тому робоча група відхилила дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:07:12

За-3

Рішення не прийнято.

1072 поправка. 71-а. Перепрошую.

 

13:07:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

1071 поправка, вона рекомендує виключити 170 статтю. І робоча група підтримала такий підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначитися.

 

13:07:42

За-15

Рішення не прийнято.

1072 поправка.

 

13:07:46

ЧЕРНЕНКО О.М.

1072-а пропонує виключити 171 статтю. І робоча група підтримає таку  поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:08:05

За-17

Рішення не прийнято.

1073 поправка.

 

13:08:08

ЧЕРНЕНКО О.М.

1073 поправка. Робоча група її не підтримала. Тому що вона взагалі про те, щоб дана стаття була в кодексі і будь-які зміни до неї не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:08:34

За-3

Рішення не прийнято.

1074 поправка.

 

13:08:37

ЧЕРНЕНКО О.М.

1074 поправка пропонує виключити 172 статтю. Робоча група погодилась з таким підходом.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:08:59

За-17

Рішення не прийнято.

1076 стаття… 75-а.

 

13:09:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

75 стаття пропонує виключити розділ "Зміна місця голосування без зміни виборчої адреси" не тому, що ми проти такого підходу, а тому що ми це врегулювали в попередніх правках, де йдеться про внесення виборцем змін у реєстр виборців. Тобто ця стаття, вона зразка 2010 року, ми пішли набагато вперед. Тому рекомендується підтримати поправку і виключити весь розділ і потім кожну статтю цього розділу, тому враховано. Підтримує робоча група.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:09:52

За-14

Рішення не прийнято.

1076 поправка.

 

13:09:56

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, вона пропонує виключити статтю 173 з цього розділу, тому врахувати її. Робоча група пропонує підтримати дану поправка.

 

13:10:19

За-13

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1077.

 

13:10:23

ЧЕРНЕНКО О.М.

1077-а пропонує зміни до тої статті, яку ми хочемо виключити, тому ми такі зміни не підтримуємо. Робоча група не підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:10:46

За-1

Рішення не прийнято.

1078-а.

 

13:10:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

1078 поправка пропонує виключити 174 статтю з цього розділу. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:11:10

За-16

Рішення не прийнято. 

1079 поправка.

 

13:11:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

1079 поправка пропонує зміни  до даного розділу. Але не  підтримує робоча група косметичні зміни, а підтримує  радикальні. Тому поправку не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

13:11:38

За-2

Рішення не прийнято. 

1080 поправка.

 

13:11:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

Робоча група не підтримує дану поправку з вищезазначених мотивів.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

13:12:02

За-2

Рішення не прийнято. 

1081 поправка.

 

13:12:06

ЧЕРНЕНКО О.М.

Не підтримує робоча група дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:12:25

За-2

Рішення не прийнято. 

1082 поправка.

 

13:12:29

ЧЕРНЕНКО О.М.

1082 поправка якраз пропонує виключити ще одну статтю з цього розділу, що логічно. І робоча група погоджується з таким підходом.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

13:12:51

За-14

Рішення не прийнято. 

1083 поправка.

 

13:12:55

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона пропонує виключити наступну 176 статтю. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:13:16

За-17

Рішення не прийнято. 

1084-а.

 

13:13:22

ЧЕРНЕНКО О.М.

1084 поправка наступну пропонує 177 статтю виключити. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.        

 

13:13:42

За-15

Рішення не прийнято.

1085 поправка.

 

13:13:46

ЧЕРНЕНКО О.М.

Пропонується підтримати і виключити 178 статтю з редакції першого читання.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:14:07

За-20

Рішення не прийнято.

1086 поправка.

 

13:14:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

86 стаття пропонує іншу редакції 178 статті. Але оскільки робоча група стоїть на тому, щоб цю статтю взагалі прибрати, відповідно іншу редакцію відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

13:14:35

За-1

Рішення не прийнято.

1087 поправка.

 

13:14:40

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ми перейшли до нового розділу, ми закінчили з реєстром виборців і перейшли до розділу фінансового та матеріально-технічного забезпечення виборчих процесів. Перша поправка 1087. Вона врахована робочою групою. Я зараз… тому пропозиція підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:15:19

За-17

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1088.

 

13:15:23

ЧЕРНЕНКО О.М.

1088 поправка пропонує місцеві вибори проводити за рахунок місцевих бюджетів, але як субвенцію з державного. Робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

13:15:53

За-3

Рішення не прийнято.

1089 поправка.

 

13:16:01

ЧЕРНЕНКО О.М.

1089 поправку робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:16:24

За-3

Рішення не прийнято.

1090-а.

 

13:16:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

90 поправка. Якраз поправка робочої групи, де  вона врегульовує всі  питання. Якщо коротко, всі чергові вибори національні і  місцеві –  за рахунок державного бюджету, всі інші місцеві і позачергові,  додаткові – за рахунок місцевих  бюджетів. Це те, до чого ми давно  прагнули, тому  робоча група підтримує  дану поправку. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:17:05

За-21

Рішення не прийнято.

Поправка номер 1091.

 

13:17:10

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, вона дублює попередню. Робоча група підтримала такий підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:17:32

За-19

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 1092.

 

13:17:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, вона стосується  фінансування виборчої документації і списків  виборців. Підхід подібний, як у попередній поправці, тому пропозиція підтримати.  Робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  визначатися.

 

13:18:02

За-17

Рішення не прийнято.

Поправка номер 1093.

 

13:18:06

ЧЕРНЕНКО О.М.

Три. Вона так само дублює попередню поправку, робоча група підтримала  такий підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:18:27

За-19

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 1094.

 

13:18:33

ЧЕРНЕНКО О.М.

1094 поправка дуже корисна. Вона якраз стосується перших виборів в об'єднаних громадах, і щоб такі вибори фінансувалися з державного бюджету, бо дуже часто на перші вибори в місцевих немає коштів. Тому це поправка робочої групи, і пропозиція робочої групи підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:19:04

За-16

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 1095.

 

13:19:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

95-а, вона дублює попередню, тому робоча група підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:19:33

За-17

Рішення не прийнято.

Номер поправки 1096.

 

13:19:39

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка підтримана робочою групою. Вона стосується фінансування інформаційних буклетів і плакатів на виборах за рахунок… ті, які замовляють територіальні виборчі комісії. Є пропозиція підтримати. Ну, робоча група підтримує таку поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:20:11

За-18

Рішення не прийнято.

Поправка номер 1097.

 

13:20:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

97 пропонує повернути блоки, виборчі блоки політичних партій. Робоча група такий підхід не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:20:38

За-7

Рішення не прийнято.

1098 поправка.

 

13:20:42

ЧЕРНЕНКО О.М.

98 поправка все-таки передбачає створення в бюджеті рядка для фінансування різних позачергових місцевих виборів, оскільки ми підтримали підхід, що вони йдуть за місцевий бюджет. Тому дану поправку робоча група не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:21:13

За-1

Рішення не прийнято.

1099 поправка.

 

13:21:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

1099-а стосується фінансування виборчої документації, органів ведення реєстру. Ми в попередніх поправках підтримували її, тому робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:21:46

За-11

Рішення не прийнято.

Поправка 1100.

 

13:21:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

1100 поправка, вона пропонує нову, абсолютно нову редакцію 180 статті. Оскільки попередні деякі поправки не були підтримані, тому робоча група пропонує дану поправку підтримати і дану редакцію статті підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:22:23

За-19

Рішення не прийнято.

Поправка номер 1101.

 

13:22:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка 1101. Це поправка робочої групи стосується теж 180 статті і порядку фінансування виборчих кампаній з бюджету. Вона увібрала в собі найкращі пропозиції з усіх попередніх поправок. Тому робоча група як автор цієї поправки рекомендує її підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:22:59

За-17

Рішення не прийнято.

1102 поправка.

 

13:23:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

1102 поправка пропонує повністю видалити 181 статтю, де йдеться про фінансування виборів з місцевих бюджетів, бо в попередніх поправках ми, ну, врегулювали це питання. І тому пропозиція робочої групи  не підтримати дану поправку, вона не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Точніше, підтримати, підтримати. Вона пов'язана з попередньою. Я перепрошую, хто встиг…

 

13:23:37

За-19

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Рішення не прийнято.

1103 поправка.

 

13:23:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

1103 поправка, робоча група не підтримала. Там доволі сувора передбачена звітність для виборчих комісій. Робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:24:09

За-6

Рішення не прийнято.

Поправка номер 1104.

 

13:24:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

1104 пов'язана з попередньою. І робоча група так само її не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:24:34

За-5

Рішення не прийнято.

1105 поправка.

 

13:24:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

1105 поправка. Вона додає до переліку територіальних комісій комісії по перших виборах, комісії по виборах старост. Тобто вона осучаснює кодекс якраз питаннями децентралізації. Тому робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:25:06

За-18

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1106.

 

13:25:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

1106, вона ідентична майже попередній поправці. Тому робоча група її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:25:32

За-18

Рішення не прийнято.

1107 поправка.

 

13:25:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

1107 поправка дуже хороша для комісії, бо якщо є заборгованість бюджету перед виборчими комісіями, щоб вона була погашена до кінця фінансового року, бо є приклади, коли це не робиться. Тому робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:26:06

За-21

Рішення не прийнято.

1108 поправка.

 

13:26:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да. Поправка стосується контролю використання коштів, там, використання Рахункової палати. Робоча група підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:26:39

За-22

Рішення не прийнято.

Поправка номер 1108.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 1109…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 109, 109.

 

13:26:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

1109 поправка. Вона так само про контроль над витратами коштів. Вона навіть більш краще виписана ніж попередня, тому робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:27:10

За-14

Рішення не прийнято.

Поправка номер 1110.

 

13:27:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

1110 поправка стосується матеріально-технічного забезпечення виборів і дає повну нову редакцію 184 статті і доволі, ну, доволі хорошу, тому робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:27:44

За-16

Рішення не прийнято.

1111 поправка.

 

13:27:48

ЧЕРНЕНКО О.М.

1111 поправка – це поправка робочої групи, яка пропонує доповнити, що органи Національної поліції, ну, ведуть цілодобову охорону приміщення і на це якби не треба додаткового бюджету, тому… Бо, буває, просять за це гроші. Враховано робочою групою дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:28:19

За-20

Рішення не прийнято.

1112 поправка.

 

13:28:22

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона повторює попередню поправку, тому робоча група її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:28:40

За-14

Рішення не прийнято.

1113 поправка.

 

13:28:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

113 поправка вже стосується виборчих фондів суб'єктів виборчого процесу. І вона відхилена, дана поправка, робочою групою.

 

 ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:29:09

За-3

Рішення не прийнято.

1114 поправка.

 

13:29:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

1114 поправка. Робоча група її підтримує щодо єдиного поточного рахунку, який має відкрити партія для фінансування виборів. Тому пропозиція робочої групи її підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:29:45

За-16

Рішення не прийнято.

1115 поправка.

 

13:29:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

1116 поправка. Це поправка робочої групи, яка більш детально виписує те, що в попередній було поправці. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися. 

 

13:30:15

За-18

Рішення не прийнято.

1117 поправка.

 

13:30:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

117 поправка, вона дозволяє суб'єктам виборчого процесу відкривати рахунки поточні не лише в київських банках, як в редакції першого читання, але і в інших банках. Робоча група не підтримала даний підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:30:53

За-4

Рішення не прийнято.

Все-таки ми пропустили… Пане Олександре, ми пропустили 115-у.

 

13:31:05

ЧЕРНЕНКО О.М.

115-у? Я вибачаюсь. Давайте ми до неї повернемось.

Ну, якщо ми не голосували, то робоча група підтримує дану поправку, 115-у. Давайте проголосуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:31:30

За-22

Рішення не прийнято.

І зараз 118 поправка.

 

13:31:39

ЧЕРНЕНКО О.М.

118 поправка якраз по місцевих виборах. Зобов'язує партії відкривати рахунки там, де територіальна комісія знаходиться по даних виборах, в тій же установі банку в тому ж місті відкривати рахунок. Тому логічний, на нашу думку, підхід. І робоча група підтримала такий підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:32:11

За-23

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 119.

 

13:32:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

119-а. Вона відхилена, поправка, робочою групою, бо вона зовсім не відноситься до того, про що йдеться в даній статті.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

13:32:44

За-6

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 1120.

 

13:32:48

ЧЕРНЕНКО О.М.

120, це поправка робочої групи, яка дозволяє партіям мати більше ніж один розпорядник виборчих фондів. Тому що дуже часто один розпорядник не справляється. Тому підтримати дану поправку робоча група вирішила.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:33:19

За-22

Рішення не прийнято.

1121 поправка.

 

13:33:23

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, 1121 поправка, вона якраз стосується, що ті кандидати, які йдуть у цих відкритих списках, тобто може партія мати свій рахунок і фонд, і кандидати від партій, які включені до виборчих списків партії, оскільки вони між собою конкурують, теж можуть відкривати власні виборчі фонди. Робоча група підтримала такий підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:33:59

За-9

Рішення не прийнято.

1122 поправка.

 

13:34:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

122-а, це поправка робочої групи, яка стосується того самого, про що йшлось в попередній поправці. І робоча група, ясна річ, підтримує свою поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:34:34

За-23

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 1123.

 

13:34:40

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, вона подібна з попередньою. Тому робоча група її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:34:58

За-21

Рішення не прийнято.

1120…

 

13:35:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

4-а поправка. Вона, там, редакційна, нумерацію статей уточнює. Тому робоча група підтримує її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:35:27

За-7

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1125.

 

13:35:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

1125. Робоча група не підтримала дану поправку. Я зараз не скажу… Ну, не підтримала робоча група дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:36:00

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна 1126 поправка.

 

13:36:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

1126 поправка теж не підтримана була робочою групою, бо вона там банку каже, що банк може надати розпоряднику в електронній формі також відомості, але йому все одно звітуватись. Тому відхилена дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:36:38

За-2

Рішення не прийнято.

1127 поправка.

 

13:36:42

ЧЕРНЕНКО О.М.

Якраз 1127 поправка регламентує, це поправка робочої групи, в якій формі банки мають надавати розпоряднику фондів інформацію про ці фонди і надходження в них. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:37:13

За-13

Рішення не прийнято.

1128 поправка.

 

13:37:18

ЧЕРНЕНКО О.М.

128 поправка, вона частково врахована в попередній, але давайте підтримаємо також її. Підтримає робоча група дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:37:42

За-17

Рішення не прийнято.

1129 поправка.

 

13:37:48

ЧЕРНЕНКО О.М.

129-а дублює попередню. Тому робоча група підтримує таку поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:38:08

За-20

Рішення не прийнято.

1130 поправка.

 

13:38:13

ЧЕРНЕНКО О.М.

1130 поправка. Робоча група не підтримала, бо вона пропонує вищим організаціям партії, наприклад, вибори в районну раду, але фонд створює обласна організація партії. Це не сприяє розбудові партії, тому не підтримана дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:38:42

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1131.

 

13:38:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ця поправка пропонує повернути блоки політичних партій, тому робоча група не підтримує її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:39:07

За-3

Рішення не прийнято.

1132 поправка.

 

13:39:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

1132-а, там дещо змінено номери статей. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:39:31

За-20

Рішення не прийнято.

1133 поправка.

 

13:39:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

1133 поправка, якраз вона як би синхронізує Закон про вибори і Закон про політичні партії, і обмежує внесок фізичної особи у виборчий фонд згідно розміру, який передбачений Законом про політичні партії. Він там постійно міняється. Але ж… Тому пропозиція врахувати дану поправку. Робоча група враховує, щоби була обмежена можливість внести у виборчий фонд одній фізичний особі.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:40:19

За-20

Рішення не прийнято.

1134 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Вона перегукується з попередньою, вона аналогічна. Тому робоча група підтримує її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:40:42

За-20

Рішення не прийнято.

1135 поправка.

 

13:40:51

ЧЕРНЕНКО О.М.

1135 поправка  вона перегукується з попередньою. Тільки там йшлося про виборчий фонд партій, а тут про виборчий фонд кандидата. Тому робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.  

13:41:10

За-19

Рішення не прийнято. 

Наступна поправка  1136.

 

13:41:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

1136 поправка пропонує обмежити  граничну кількість коштів, які можна використати з фонду, тобто щоби не більш такої суми одноразово можна було витратити. Робоча група не підтримала таке обмеження, а відповідно і дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:41:46

За-7

Рішення не прийнято. 

1137 поправка.

 

13:41:54

ЧЕРНЕНКО О.М.

1137 поправка. Ця поправка не обмежує можливість фізичного внеску особи, але має бути обмеження,  щоби особа не могла внести в фонд партії більше,  ніж у неї є в декларації. Тому ми підтримуємо дану поправку, щоби фізична особа не могла внести більше, ніж задекларувала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:42:27

За-16

Рішення не прийнято. 

1138 поправка.

  

13:42:34

ЧЕРНЕНКО О.М.

1138 поправка  якраз пропонує, щоби обмежень не  було для внесків фізичних осіб. Тому відхилена дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:42:55

За-10

Рішення не прийнято. 

1139 поправка.

 

13:43:01

ЧЕРНЕНКО О.М.

1139-а. Там ідеться про виборчі блоки тому відхилена дана   поправка робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

13:43:22

За-3

Рішення не прийнято.

Наступна поправка  номер 1140.

 

13:43:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка 1140 говорить про те, що якщо партія перераховує у власний виборчий фонд кошти, то вони були б в рівній мірі були розподілені між всіма кандидатами від цієї партії. Ми довго дискутували по цьому питанню, але вирішили відійти від даного підходу, що є партійний фонд і є особисті фонди, які кандидати самі наповнюють. Тому робоча група не підтримала даний підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:44:08

За-14

Рішення не прийнято.

1141 поправка.

 

13:44:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

1141 якраз поправка хоче виключити статтю, де кандидати обмежують  свій внесок своєю декларацією. Тобто автор поправки хоче, щоб могли перераховувати більше ніж задекларовано. Це неправильно, тому  робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:44:43

За-8

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1142.

 

13:44:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна попередній поправка, вона хоче не обмежувати декларацію внесків, тому відхилена дана поправка.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:45:11

За-4

Рішення не прийнято.

Наступна поправка номер 1143.

 

13:45:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона аналогічна попередній, тому робоча група не підтримала її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

13:45:36

За-4

Рішення не прийнято.

1144 поправка.

 

13:45:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

44-а – редакційна поправка. Вона врахована робочою групою.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:45:57

За-19

Рішення не  прийнято.

1145  поправка.

 

13:46:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

1145, як попередні поправки, йдеться про…  там йшлося просто про  внески фізичних осіб, а тут йдеться про  внески самого кандидата  у свій виборчий фонд, щоб він відповідав декларації. Тому потрібно… робоча  група підтримує дану  поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатись.

 

13:46:31

За-6

Рішення не прийнято.

1146 поправка.

 

13:46:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

1146 поправка, вона стосується того, про що ми голосували, і  пропозиція підтримати. Робоча група  підтримує такий підхід щодо відповідності декларації внесків кандидатів. Просто різні автори по-різному трактують одне й те  саме. Але  робоча група  даний підхід підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:47:11

За-18

Рішення не прийнято.

1147 поправка.

 

13:47:18

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна  попереднім поправкам. Тому робоча  група  підтримує даний підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:47:35

За-19

Рішення не прийнято.

1148 поправка.

 

13:47:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

1148 поправка. Народний депутат Писаренко пропонує узгодити нумерацію статей із його попередніми поправками. Але оскільки ми їх відхилили, то немає що узгоджувати. Відповідно, робоча група теж  не підтримує цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:48:11

За-2

Рішення не прийнято.

1149 поправка.

 

13:48:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

149 поправка так само узгоджує, обмежує добровільні внески вже юридичних осіб у відповідності до розміру, який передбачений Законом про політичні партії, тобто узгоджується два закони. Робоча група пропонує підтримати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:48:47

За-19

Рішення не прийнято.

Поправка номер 1150.

 

13:48:57

ЧЕРНЕНКО О.М.

150 поправка пропонує розмежувати вимоги до внесків на загальнонаціональних виборах і на місцевих виборах. Робоча група не погодилася з таким підходом, тому не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:49:22

За-6

Рішення не прийнято.

1151 поправка.

 

13:49:29

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само вона хоче розмежувати правила внесків фондів на місцевих і загальнонаціональних виборах. Пропозиція не підтримувати таку поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:49:51

За-7

Рішення не прийнято.

1153 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 152-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 152-а, перепрошую.

 

13:49:56

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да. Вона забороняє вносити у виборчі фонди внески тим особам, яким заборонено по Закону про політичні партії, це там негромадяни України, тим, хто має судимість, як в Законі "Про політичні партії". Ми знову узгоджуємо два закони. Тому пропозиція підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:50:29

За-19

Рішення не прийнято.

1153 поправка.

 

13:50:33

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона відхиляється робочою групою. Там пропонується інший підхід до наповнення виборчих фондів, які робоча група не підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:50:55

За-6

Рішення не прийнято.

1154 поправка.

 

13:50:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

1154 поправка, вона, ну, редакційна, тобто там крім того, що іноземцям заборонено внески робити, заборонено іноземним державам як державам робити внески у виборчі фонди, ну, це логічно. Ми відхилили дану поправку, ну, вона очевидне ніби підтверджує. Робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:51:35

За-6

Рішення не прийнято.

1155-а.

 

13:51:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

1155 поправка теж забороняє незареєстрованим громадським організаціям і фондам робити внески у виборчі фонди, ну, а оскільки вони не зареєстровані, то яким чином вони будуть робити ці внески – незрозуміло. Тому просто ми відхилили цю поправку як, ну, таку, що не відповідає. Робоча група не підтримала дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:52:10

За-8

Рішення не прийнято.

1156 поправка.

 

13:52:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

1156 поправка, теж ідеться про незареєстровані громадські об'єднання. Ну, якщо вони незареєстровані, то їх не існує. Тому поправка, як на нас, зайва і робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:52:39

За-7

Рішення не прийнято.

1157 поправка.

 

13:52:46

ЧЕРНЕНКО О.М.

1157-а, робоча група відхилила, там теж пропонувалися певні обмеження на внески у виборчій фонд. На нашу думку, ці обмеження недоцільні.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:53:12

За-4

Рішення не прийнято.

Шановні колеги народні депутати, сьогодні на нашому пленарному засіданні присутня високоповажна делегація Державної аудиторської установи Об'єднаних Арабських Еміратів на чолі з її президентом доктором Харібом Аль Амімі, який також є президентом Міжнародної організації вищих органів аудиту. (Оплески) До складу цієї міжнародної організації входять 194 вищих органів аудиту країн світу, серед яких повноправним членом є Рахункова палата України, яку очолює Валерій Пацкан. Разом там з гостями.  

Пане Валерію, ми вас очікували в ложі уряду, але ми вас… Я розумію, що вам там краще видно з того місця. Так. Ми вас вітаємо і бажаємо вам хорошої роботи і хороших вражень.

 

13:54:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ми якраз розглядаємо фінансування виборчих процесів у Виборчому кодексі і роль Рахункової палати теж передбачаємо. (Шум у залі) Куди далі.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Продовжуємо нашу роботу.

Поправка номер 1158.

 

13:54:30

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, 1158 поправка, вона знову пропонує великий список, кому не можна наповнювати виборчі фонди. Але попередні статті дали вичерпний перелік, кому можна. Тому там, значить, всім іншим не можна. Відповідно дану поправку ми, робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:55:05

За-6

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1159.

 

13:55:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, 1159 поправку робоча група не підтримала.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:55:31

За-3

Рішення не прийнято.

Поправка номер 1169... 1160-а.

 

13:55:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

1160 поправка робочої групи, яка передбачає, якщо хтось в виборчий фонд перерахував більше ніж можна, то той залишок, що не можна, повертався в державний бюджет. Тому, щоб відповідальніше до цього ставилися, робоча група, ну, підтримує даний підхід.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:56:09

За-20

Рішення не прийнято.

1162 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Перша.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  161-а. 161-а, так.

 

13:56:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

1161 поправка говорить про те, якщо дійсно розпорядник виборчого фонду бачить якісь сумнівні надходження, він має право їх повернути тому, хто перерахував. Якщо той відмовиться, тоді в державний бюджет. Тому пропозиція підтримати дану поправку. Робоча група її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:56:49

За-8

Рішення не прийнято.

1162 поправка.

 

13:56:55

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона подібна до попередньої, тому робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:57:14

За-20

Рішення не прийнято.

1163 поправка.

 

13:57:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, поправка робочої групи стосується узгодження нумерації статей. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

13:57:37

За-18

Рішення не прийнято.

1164 поправка.

 

13:57:42

ЧЕРНЕНКО О.М.

1164 поправка якраз розроблена робочою групою. Йдеться про контроль надходжень в фонди, хто за що відповідає, там, і ЦВК, і ТВК, і Національний банк, і НАЗК, тобто всі органи, які контролюють надходження коштів в виборчий фонд, як мають діяти і що перевіряти. Тому це поправка робочої групи вона її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:58:21

За-20

Рішення не прийнято.

Наступна поправка 1165.

 

13:58:26

ЧЕРНЕНКО О.М.

1165-а подібна до попередньої, тому робоча група її підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:58:46

За-20

Рішення не прийнято.

Ще давайте одну. 1166-а.

 

13:58:55

ЧЕРНЕНКО О.М.

1166 поправка пропонує виключити статтю з редакції першого читання, де ідеться про проміжні звіти політичних партій і суб'єктів виборів, які вони дають перед виборами, тобто підсумковий звіт обов'язково, а проміжні вони, ну, не встигають просто партії їх підготувати. Тому робоча група пропонує підтримати цю поправку, яка вилучає дану норму з редакції першого читання. Робоча група підтримує дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:59:35

За-21

Рішення не прийнято.

І відповідно до Регламенту ми повинні мати перерву. І я оголошую ранкове засідання закритим. Ми продовжимо о 16 годині.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку