ЗАСІДАННЯ П'ЯТДЕСЯТ СЬОМЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

19 червня 2019 року, 10 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

10:02:07

ГОЛОВУЮЧИЙ. Доброго ранку! Прошу всіх заходити в зал, приготуватись до реєстрації.

Отже, прошу займати робочі місця і прошу зареєструватись.

 

10:03:00

Зареєстровано 307 народних депутатів. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим.

Хочу нагадати, що в середу зранку ми маємо 30 хвилин виступів від народних депутатів. Але перед тим, як провести запис, я запрошую до слова для повідомлення Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірину Геращенко.

 

10:03:32

ГЕРАЩЕНКО І.В.

Шановні колеги! Я хочу привернути вашу увагу до надзвичайно болючої і делікатної теми, яку прийнято замовчувати в українському суспільстві. 19 червня відзначається Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту. Ця дата була проголошена в Резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 19 червня 15-го року з метою залучення додаткової уваги до проблеми сексуального насильства в умовах різних конфліктів.

Насправді, у зв'язку з конфліктом на Донбасі і окупацією Криму, ми навіть не знаємо масштаби злочинів, які не мають строку давності. Достатньо велика кількість жінок не є пасивними спостерігачами в цій боротьбі України за незалежність. Вони беруть участь у мирних переговорах, служать у Збройних Силах. І жінки складають більшість волонтерських груп та організацій, які надають допомогу як військовим, так і цивільним громадянам.

Так само чимало жінок працює в СММ ОБСЄ. І один із кричущих випадків якраз саме сексуального насильства спроби зґвалтування трапився у травні 17-го року, коли п'яні бойовики намагалися зґвалтувати цивільну спостерігачку СММ ОБСЄ. І коли в Мінській групі ми піднімали це питання, від росіян ми почули: "Так це просто різниця в ментальності, гарна жінка, бойовики хотіли взяти номер телефону і познайомитися".

Насправді, в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини повідомляється більш ніж про 30 таких інцидентів, які сталися, починаючи з березня 14-го року по січень 17-го з обох сторін лінії розмежування. А в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини за період 16 серпня - 15 листопада 18-го року задокументовано вже 40 порушень подібних прав людини, зокрема і сексуальне насильство, під час незаконного утримання. І ми можемо усвідомити, наскільки більший рівень цієї біди, цього злочину, враховуючи той факт, що немає доступу, обмежений доступ до окупованих територій, до заручників, до тюрем. Під час звільнення заручників, яке відбулося в грудні 17-го року, 12 зі звільнених зізналися, що вони так само були жертвами подібних злочинів.

І, власне, шановні колеги, я хочу не тільки привернути зараз вашу увагу до цієї проблематики, а й поінформувати про те, що я інформувала про сексуальні злочини в умовах конфлікту на Донбасі під час відкритих дебатів Ради безпеки ООН на тему "Жінки, мир, безпека" в Нью-Йорку двічі, коли мала честь там виступати, і інформувала про це представника Генсекретаря ООН з питання сексуального насильства в конфліктах Прамілою Паттен. Також ми передавали всю інформацію до ООН щодо цих злочинів.

І ми звертаємося сьогодні до українських дипломатів, в якій би країні вони не представляли Україну, з проханням цій темі приділяти…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд, будь ласка.

 

ГЕРАЩЕНКО І.В. Цій темі приділяти особливу увагу, інформувати наших партнерів щодо того, що Російська Федерація і їх маріонетки використовують сексуальне  насильство як один із злочинів по катуванню українців. І, звичайно, дуже важливо, щоб український парламент так само посилив наше законодавство, зокрема прийняв в другому читанні та в цілому законопроект про військових злочинців, де посилив і кримінальну відповідальність саме за сексуальні злочини в умовах конфлікту. Ця тема не має…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Отже, прошу приготуватись до запису виступів від народних депутатів. І прошу провести запис.

Біловол Олександр Миколайович. Передає слово Писаренкові.

 

10:08:11

ПИСАРЕНКО В.В.

Доброго ранку, шановні колеги. Хотів сьогодні свій виступ зробити як депутат-мажоритарник від 168 округу, Шевченківський район міста Харкова.

Хотів сьогодні поділитися нашим досвідом, адже в України сьогодні є дійсно шанс зробити результат, результат – працюючи єдиною командою. Ми хочемо поділитися нашим досвідом, який ми напрацювали в місті Харкові, де ми вже створили команду, яка сьогодні, працюючи вже роками разом, показала, яким чином сьогодні можна досягти цього самого результату.

Харків сьогодні є першим містом в Україні по багатьох показниках. Якщо ви приїдете до Харкова, ви побачите розвинену інфраструктуру, ви побачите чисті вулиці, ви побачите навіть людей, які по-іншому дивляться на життя. У них є посмішка, і вони сьогодні бачать майбутнє. Все це завдяки тому, що ми побудували команду і цією командою змогли досягти результату.

Ми працюємо разом з мером міста Харкова Геннадієм Кернесом, депутатами міської ради, працівниками комунальних підприємств, людьми, які вже сьогодні не працюють, але віддали своє життя на побудову і на розбудову Харкова в післявоєнні роки і після цього. Ми працюємо з тими людьми, які зранку чистять вулиці Харкова для того, щоби ми прийшли на роботу або провели діточок до садочка, або до шкіл. Це і є командна гра. І ми пропонуємо розширити її на всю країну.

Ми будемо пропонувати Президенту Зеленському подивитись уважно на досвід Харкова, подивитись на те, що у нас вже працює. Тому що у Харкові вже працює той самий соціальний ліфт, про який зараз говорять. Якщо ви прийдете до харківських підприємств, комунальних підприємств чи то в міську раду, ви побачите дуже багато молодих і талановитих хлопців та дівчат, які вже сьогодні керують якимись проектами міськими. Тому Харків сьогодні розвивається і розвивається достатньо швидко.

Ми вже запрошуємо Президента завітати до Харкова і подивитись на наш досвід. Ми переконані, якщо сьогодні надати наш досвід на всю країну, ми побачимо швидкі результати вже в найближчий термін. Нам потрібно забути про війну і розбрат і прийти до командної гри. Ми знаємо як і ми зможемо забезпечити результат.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Німченко Василь Іванович. Передає слово для виступу Михайлу Папієву. Будь ласка.

 

10:11:18

ПАПІЄВ М.М.

Шановні народні депутати України, шановні громадяни України, шановні виборці! Тому що я бачу по залі Верховної Ради України, що практично сьогодні більшість народних депутатів України цього скликання вже не займаються своєю прямою роботою, а пішли десь шукати свою долю на виборчих теренах України. І я думаю, це основна помилка, тому що люди сьогодні не довіряють тим політикам, які не працюють.

Я закликав би  всіх народних депутатів України приїхати до Києва, прийти до Верховної Ради України і віддати той борг громадянам України, який вони сьогодні мають.

Подивіться, чим займається Верховна Рада України. Зараз ми розглядаємо Виборчий кодекс, який абсолютно не підготовлений до розгляду.  Подивіться таблицю порівняльну. Там немає навіть редакції комітету, якась робоча група, статус якої не визначений Регламентом Верховної Ради України. І зараз  робить вигляд Верховна Рада України, що вона  чимось займається. І думаючи, що у нас  настільки люди недолугі, що вони не зрозуміють цього, що Верховна Рада України прийшла до свого логічного кінця, саме кінця. І сьогодні довіра людей до цієї Верховної Ради України – один відсоток.

Я закликаю народних депутатів України не займатися цими не дуже гарними речами. Я звертаюся до Голови Верховної Ради України. Давайте завтра поставимо на  сигнальне голосування Виборчий кодекс. Ви побачите, що він не має голосів сьогодні. Не має. І після цього перейдемо до тих важливих речей, які сьогодні чекають люди.

 "Опозиційна платформа - За життя" закликає всіх вирішити першу проблему – це проблему ціни на газ і тарифів. Якщо  Президент не приймає свій указ і не відміняє постанову Кабінету Міністрів України, а це повноваження  Президента України, вони чітко визначені Конституцією і законами України, тоді Верховна Рада України як той орган, який здійснює контроль за діяльністю  Кабінету Міністрів, має прийняти це важливе рішення. Не розказувати людям, хто там хоче знизити тарифи в два, в три, в чотири  рази, а просто зібратися і зробити одне рішення.

Сьогодні  "Опозиційна платформа - За життя"  чітко доказала, що ми маємо всі можливості зменшити ціну на газ вдвічі. А якщо перейти на прямі договірні поставки з Росією, то взагалі ми можемо в чотири рази зменшити ціну на газ. Давайте зробимо оцей простий крок. Бо зараз, поки ви займаєтеся виборами, прийде зимовий опалювальний сезон, і після цього ви знову будете позичати очі у Сірка і йти до людей і казати, ой, вибачте, не вийшло. Давайте зробимо прості речі, яких чекають люди: те, що стосується підвищення пенсій, це те, що стосується тарифів, і те, що стосується встановлення миру на Донбасі…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  30 секунд.

 

ПАПІЄВ М.М. На сьогодні основна проблема, і це показує вся соціологія, всіх без виключення громадян України, 82 відсотки громадян України кажуть, що перша проблема – це проблема миру. Не цієї війни, яку робила тут більшість і фракції війни, а миру, який необхідно встановити сьогодні в Україні. Україні потрібен мир, і про це говорять 82 відсотки громадян України, і ви на виборах це побачите.

(Шум у залі)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Гудзенко Віталій Іванович передає слово для виступу Шиньковичу.

 

10:15:18

ШИНЬКОВИЧ А.В.

Шановні колеги народні депутати! Шановний український народе! Я хотів би у своєму виступі привернути увагу до тих питань, які турбують мій округ на Хмельниччині, і вони є абсолютно середньостатистичними питаннями для сіл нашої країни. І у своєму виступі я хочу закликати, що ми би, можливо, ще в цій каденції, як кажуть, ще плюсик собі в карму додали і розглянули кілька вкрай важливих питань, які турбують село.

Перше. Сільські пенсіонери. На жаль, Міністерство соціальної політики не чуло нас, депутатів, я неодноразово, інші колеги, знаю, зверталися – не чуло нас. І той страховий стаж, який був потрібен для першого підняття, на жаль, у тих сільських людей працьовитих, які працюють, можливо, найбільше, він виявився найменшим. Якщо в містах у бюджетників відбулося підвищення на тисячу, на 900, на 800 гривень, то тоді мова про перше підвищення в селах з сезонними роботами і з іншими, але, на жаль, такими неофіційними формами роботи, підняття відбулося лише на 30, 40, 50 гривень, в окремих селах там Теофіпольського району мені називали навіть підняття 2,50. Уявляєте, яка ганьба? Невже у Міністерства соціальної політики цього не знають? Невже там рахувати не вміють? Чому вони не вносять у зал? Чому вони не можуть зробити? Це, на жаль, не під силу депутатам.  Ми, народні депутати, не можемо прорахувати всі бюджетні показники і показники Пенсійного фонду, мається на увазі, які  будуть потрібні для того, щоб ми тут  прийняли. Це може виключно інституція, яка займається  пенсійним забезпеченням – Міністерство соціальної політики. То я закликаю від нас  усіх, друзі, щоб вони негайно внесли поправки до  пенсійного законодавства, і щоб сільський  пенсіонер відчув підвищення  пенсії.

Друге дуже  важливе питання, яке турбує селян. Це не  те, що сьогодні ми розглядаємо – виборче законодавство, насправді, селян воно не турбує абсолютно. Їм байдуже, яке буде  виборче законодавство. Але вони, до речі, хочуть ще й депутата бачити на  окрузі, а не тільки список.

Так от, друге –  ціна на  молоко. Елементарно,  перше, що  треба зробити. Я такий законопроект  подав і ще колег взяв 30 чоловік. Це  внести, молоко як продукт дотаційний. Він, на жаль, не  знаходиться в переліку дотаційних  продуктів.

Далі вже інша робота, робота уряду безпосередньо з молочною галуззю, щоб постачальник  молока, проста  людина, не по 3 гривні здавав, а по 8, 9, 10. І це реально можливо. Для  цього  потрібно і державну дотацію – раз, і прибрати посередника, тобто забезпечити  села холодозбірниками, і багато-багато  чого, що можна зробити, наприклад, той  самою державною програмою. Цим потрібно займатися.

Я хочу закликати,  незрозуміло, уряд чи це частину уряду, чи це щось те, що лишилося, чи це вже щось нове з урядом, закликати жити сьогоднішнім часом, сьогоднішніми проблемами людей, не звертаючи           увагу  на зміну влади, на зміну керівників, посадовців…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30  секунд. 

 

ШИНЬКОВИЧ А.В. Це нормально, посадовці змінюються, люди не мають  відчувати на собі певні простої, гальмування, вибачте, да, і неусвідомлення реальності, яке сьогодні  існує в сільській місцевості, тому що  змінюються керівники. Має бути планомірна  робота. Ще раз кажу, пенсійне забезпечення  селян і ціна на молоко – це пріоритет. Далі, звичайно, у списку йдуть дороги і інші речі. Тому молоко і пенсійне  забезпечення. Ддавайте  селянам допоможемо виживати сьогодні, вони…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Семенуха Роман  Сергійович. Передає Євтушку Сергію. Будь ласка.  

 

10:19:09

ЄВТУШОК С.М.

Сергій Євтушок, Рівненщина, "Батьківщина" . Я хочу одразу подякувати своєму колезі Роману Семенусі за надану можливість виступити.

Шановні колеги, я зараз слухав представника тут, так би мовити, платформи тої якоїсь опозиційної. Я хочу нагадати, кровоточить і далі країна, і саме ваш Янукович закликав Путіна ввести сюди війська. А зараз  ви на почуттях громадян будете у своїх виступах тут гратись, бо вибори?

А тепер по суті. Я був обраний у 156 виборчому окрузі із центром у місті Сарни, до якого входить і Березнівський, і Костопільський райони, і саме сарненці дали мені можливість представляти їхні інтереси в українському парламенті.

Днями я був в окрузі і мав ряд зустрічей з виборцями. Одна з них дуже гостра і дуже болюча, яка стосується добровільного об'єднання громадян України. Буквально, 28 березня було спільне розпорядження голів обласної державної адміністрації та обласної ради Рівненської щодо утворення робочої групи по напрацюванню змін до перспективного плану. Також у Сарненському районі було підписано вже у квітні розпорядження про створення  такої ж робочої групи і надано додатки до розгляду в обласну адміністрацію і обласну раду змін до перспективного плану.

Я хочу сказати, що я зустрівся з колегами, з виборцями, які приїхали із села Корост, це була делегація. Вони категорично різко засуджують дії обласної влади в контексті того, що не дають можливості внести зміни до перспективного плану і об'єднатися в села, які будуть складати об'єднану територіальну громаду  із сіл: села Корост, село Кричильськ, Велике Вербче і Городець з Володимирецького району.

Я хочу сказати, що ми, розуміючи перспективи об'єднання територіальних громад, чітко повинні розуміти відповідальність. Відповідальність за рішення, які будуть в наступному щодо об'єднання тих громад, які вони будуть мати можливості бути успішними.

Ряд інших питань було піднято. І враховуючи загальну потребу, я зараз хочу звернутися до керівництва області, розглянути на цих робочих групах ці зміни, які були направлені керівництвом Сарненського району, а вони були направлені виключно на основі громадських слухань, опитувань, які пройшли в селах, тому що якщо не знаєш як робити, то запитай у людей. Саме так зробили керівники в Сарненському районі, запитали у людей і отримали відповідь. Я прошу розглянути на сесії обласної ради це питання і утворити таку громаду, яку...

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 10 секунд.

 

ЄВТУШОК С.М. Яку вимагають мешканці цих сіл. Звертаюсь до керівника обласної ради та керівника Рівненської обласної державної адміністрації.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Шипко Андрій Федорович. Передає слово для виступу Вілкулу.

 

10:22:40

ВІЛКУЛ О.Ю.

Олександр Вілкул, "Опозиційний блок". Я хочу виступити по дуже конкретному, але болючому питанню. Наразі під Адміністрацією Президента стоять сім'ї, яких банківські колектори викинули з власних квартир. Їх вигнали на вулицю разом з дітьми, деяких виселяли взагалі навіть вночі. До цього привела, безумовно, геноцидна банківська політика Порошенка - Гонтаревої, схеми з коливанням курсу, тотальним обвалом гривні та знищенням банківської системи, 100 банків поклали, обернулося крахом для країни і реальним горем для людей. Без житла за останній 2 роки залишилися тисячі сімей з дітьми. Вони брали кредити на єдине житло у валюті, а після обвалу курсу та втрати роботи вони не можуть віддавати борги, при тому, що із-за величезних відсотків по кредитах та обвалу національної валюти деякі вже переплатили... переплатили, значно переплатили повну вартість квартир. Деякі родини планують жити в наметах під стінами Адміністрації Президента тепер вже Зеленського, більше їм іти нікуди.

Наразі їх лідер Юлія Сало намагається донести до керівництва нашої держави поточний стан справ щодо порушення конституційних прав людей. Сьогодні о 14:30 на комітеті Ради з питань сім'ї вимагаємо підняти питання в тому числі про порушення прав дітей. Вони не винні в тому, що через дії влади їх з батьками лишили житла. Для захисту людей вимагаємо внести на розгляд Ради наші законопроекти.

Перший законопроект 2176 забороняє виконання… використання виконавчого надпису нотаріуса, за допомогою якого без рішення суду зараз відбирають квартири.

Другий законопроект передбачає обмежити предметом застави відповідальність позичальника. В іпотеці це відомий принцип "ключі на стіл", адже зараз у людей відбирають квартири, а вони ще залишаються боржниками.

Третій законопроект 2275-1. Пропонується заборонити колекторську діяльність по відношенню до фізичних осіб - боржників. І це стосується не лише квартир, це стосується і людей, які заборгували за комуналку.

Четвертий найважливіший законопроект для позичальників про реструктуризацію і переведення валютних кредитів у гривню. І для захисту прав вкладників пропонується збільшення гарантованої суми повернення вкладу з 200 тисяч до мільйона гривень.

Шановні колеги, давайте захистимо людей. Прийміть нарешті наші законопроекти. Я розумію, що всі за все гарне проти всього поганого, але давайте допоможемо людям з дітьми, що стоять зараз перед Адміністрацією Президента.

Дякую за увагу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Кірш Олександр передає слово для виступу Унгуряну. Будь ласка, пане Павло.

 

10:25:51

УНГУРЯН П.Я.

Слава Ісусу Христу! Шановні колеги, я думаю, що всі ми свідомі того, що проти України ведеться дуже серйозна війна. Вночі знову загинули українські воїни. І після невеличкої відлиги-паузи ми бачимо знову загострення на фронті, на передовій. І взагалі зараз якщо подивитися на українське суспільство, подивитися на політикум, зараз іде дуже серйозне переосмислення і дискусія взагалі щодо розвитку України, взагалі того, як Україна може взагалі бути і жити і вижити в цьому надзвичайно складному турбулентному небезпечному світі.

І якщо ми подивимося, наприклад, на долю успішних країн, колеги, ми побачимо, що всі успішні країни, в тому числі і європейського континенту, до якого ми так прагнемо, всі ці країни створені завдяки правильним цінностям. Саме цінності, як говорять нам і соціологи, і економісти, і історики, саме цінності є тим підґрунтям, на якому формується успішна нація, успішна економіка, тому що люди в своєму серці, в своїй свідомості носять кожного дня і практикують правильні ціннісні орієнтири і установки. Це сім'я, це віра, це батьки, це діти, це працелюбство, це патріотизм і любов до своєї Батьківщини, це готовність пожертвувати заради того, кому важко.

Але виникає одне питання. Чому ж сьогодні, коли Україна знаходиться в надзвичайно важкій боротьбі нам нав'язують ті речі, які руйнують цінності, що ведуть до успіху? Для чого це? Для чого нам нав'язувати ті, абсолютно не властиві Україні, українцям та і взагалі всій християнській цивілізації, речі, тези, ідеології, які руйнують найсвятіше – віру і сім'ю, материнство і дитинство? Навіщо в цю неділю знову виводити так званий гей-парад чи прайд, щоб знову розколювати суспільство, знову щоб виникали сутички і протиріччя, коли люди святкують ще Трійцю?

В неділю, коли храми відкривають свої двері для віруючих, для чого це робити? 89 відсотків українців проти нав'язування нам оцих одностатевих шлюбів і так далі. І це і схід, і захід єднає. Ми хочемо сказати цим людям, друзі, або, люди, або, громадяни України, хоча там більшість іноземних громадян приїжджають сюди до Києва, вас не переслідують, немає…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд.

 

УНГУРЯН П.Я. Ми прибрали з Кримінального кодексу кримінальну відповідальність за одностатевий спосіб життя. Ви живете як живете, навіщо ви хочете це нав'язувати нашим дітям? Ось в чому питання. Навіщо ви пропагуєте це? Тому буде всеукраїнська варта на захист сім'ї та дітей. І ми закликаємо і правоохоронні органи не переслідувати українців, що стоять на сторожі цінностей сім'ї, дитинства і віри. І запрошую всіх у суботу і неділю приєднатися…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Фельдман Олександр Борисович.

Мельниченко Володимир Володимирович. Споришу передає. І Олександр… 6 хвилин, добре.

 

10:30:01

СПОРИШ І.Д.

Іван Спориш, Вінниччина, 15 округ. Я хочу подякувати тим, хто мені передав слово, тому що сьогодні виступити 6 хвилин з трибуни Верховної Ради – це проблема в тому, що кожен має бажання і кожен перед виборами хоче, звичайно, себе пропіарити.

Але я почну із того, я почну з того, що сьогодні ми повинні насамперед, коли об'їжджаєш свій округ, думаєш дійсно за сільськогосподарських виробників. Ми сьогодні насамперед повинні думати за фермерів, повинні думати за керівників сільськогосподарських підприємств. Чому саме? Тому що у даний час, і ми це бачимо постійно по Україні, і це не раз говорилося з трибуни Верховної Ради, проходять рейдерські захвати саме земель фермерських, сільськогосподарських підприємств і інше. Ви знаєте, сьогодні це питання номер один. Якщо ми сьогодні на законодавчому рівні не рішимо це питання, воно так і буде продовжуватися. Ми сьогодні не говоримо за великі холдинги, ми сьогодні не говоримо за великих олігархів і таке інше, ми говоримо за простих фермерів.

Правильно сьогодні Андрій Шинькович сказав, що, все-таки, ми сьогодні повинні звернути увагу на те, щоб ціна на молоко була. Я хотів також підняти це питання, але, мабуть, він сказав все. І мало того, ми повинні все зробити, щоб оце виживання селянина, продаючи це молоко за ці копійки, яке сьогодні є єдиним доходом дуже в багатьох, ми повинні все зробити, щоб все-таки це молоко мало ціну.

Але саме за рейдерство я хотів би зупинитися значно більше. Ви знаєте, коли зустрічаєшся з керівниками сільськогосподарських підприємств, вони говорять одне і те ж: незалежно від того, чи йде переоформлення договорів, чи, можливо, ще за якихось 2 роки до переоформлення договорів великі, різного роду рейдери і таке інше, вони роблять все – підробляють печатки, підробляють все для того, щоб можна було цей договір забрати у фермера, у селянина для великих холдингів. І це ми бачимо, що йде по всій Україні, не тільки на моєму округу на Вінниччині.

І я дуже хотів би, щоб ми законодавчо підійшли до цього питання. На жаль, знаючи те, що ці печатки підроблені, що це є незаконно, все рівно Міністерство юстиції все робить для того, щоб, все-таки, піти на користь якогось з олігархів, на користь рейдерів. Чому?! Казалось би, слід було би зробити якийсь висновок Міністерству юстиції і зробити все, щоб все-таки перейти на бік фермера, на бік справедливості, на бік закону. Але, на жаль, сьогодні робиться те, що робиться.

Дуже хотілося б, щоб все-таки наші фермери були захищені. Ми бачимо дуже багато, коли йдуть, фермерів вбивають, вбивають сім'ї. Це також, це злочин! Але, разом з тим, не тільки це. Мабуть, все якщо  совокупно взяти сьогодні, ще дуже багато нам потрібно зробити у Верховній Раді, щоб захистити простого фермера, щоб захистити селянина.

От, ви знаєте, коли йде перезаключення договорів, ну, мабуть, кожен фермер, кожен простий керівник сільськогосподарського підприємства, він тремтить від того, що у нього заберуть. Що у нього великі холдинги дадуть велику суму грошей кожному селянину, щоб все-таки перекупити, а потім, не даючи великих коштів за даний пай щорічно, вони просто кидають, можна сказати, цього селянина. Я думаю, що, можливо, це не всі, але більшість таке робить. І дуже б хотілося, щоб знову ж таки, щоб ми захистили сьогодні простого фермера.

Крім того, я б ще хотів би підняти ще одне питання, це питання те, що, на яке я вже, мабуть, сьомий раз виступаю з трибуни Верховної Ради, це саме на моєму окрузі, за дорогу, за яку ще ніхто даже вдарив палець об палець. От знову ж таки славнозвісну дорогу Вапнярка-Високе-Крижопіль.

Ви знаєте сьомий раз я сьогодні виступаю з цієї трибуни, кожен раз наголошую, щоб хтось із великих чиновників області під'їхав на 5 хвилин і хоч поспілкувався з вапнярчанами, хоч поспілкувався із тими людьми, які постійно мають перешкоди на цій дорозі, ніколи цього немає. Я не кажу, що дороги знову ж таки не робляться по області, по нашій Вінницькій області, досить багато доріг будується, але чому не зробити розумно, чому не виділити цих 8-10 мільйонів гривень і зробити цей участок дороги, який робився ще при румунах, які ще в 43-му році будували румуни, і ще до сих пір жодного разу там не було ремонту. Я скажу, що Вапнярка стогне, стогне Високе, стогнуть всі шофери, які проїжджають даний участок дороги. Ви знаєте дуже обідно одне, що є якась бюрократія, є бюрократи, які не хочуть під'їхати і не хочуть хоч поспілкуватися з нами, поспілкуватися з місцевими жителями і сказати, що в даний час тоді-то, тоді-то ця дорога буде відремонтована. Я знаю, що я отримав позитив від Президента Порошенка, але, на жаль, сьогодні є зміна влади, і немає сьогодні такого позитиву, що ця дорога буде ремонтуватися. І Вапнярка готується на 26 число на мітинг у Вінницю. І я думаю, що це буде справедливо, справедливо те, що якщо, якщо гора не йде до Магомета, то повинен Магомет йти до гори.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд.

 

СПОРИШ І.Д. Тому дуже б хотілося мені, щоб все-таки відреагували, відреагували на даний мій запит. І давайте ще раз дамо. Це буде, мабуть, сьомий, восьмий запит мій з трибуни Верховної Ради. І я хотів би, щоб все-таки зробили все, щоб даний участок дороги забудувався.

І на закінчення. Вибори. Не наступайте, шановні виборці, на одні і ті ж самі граблі. Не обирайте тих, які вас купляють. Обирайте чесних, справедливих кандидатів…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

І заключний виступ. Кривошея Геннадій передає слово для виступу Андрію Тетеруку. І приготуватись вже Черненкові до розгляду законопроекту.

 

10:36:54

ТЕТЕРУК А.А.

Шановний пане Голово, шановні колеги народні депутати, шановний український народе! Сьогодні ми всі вболіваємо за те, яким буде майбутнє нашої держави. Ми робимо значні зусилля задля реформування всіх галузей нашої держави, від безпекового сектору до економічного, де торкаємося освітніх реформ, медичних. Все це надзвичайно важливо є для кожного з нас, тому що ми всі живі люди і можемо користуватись всіма цими результатами реформ. Але сама головна реформа, яка ще має дати нам розуміння, в якій країні ми будемо жити, - це реформа суддівської гілки влади.

До мене дуже багато звертається пересічних громадян, розчарованих несправедливими рішеннями суддів, які стають на сторону тих, хто хоче і прагне уникнути відповідальності за скоєні злочини. Це і мажори, які вбивають дітей і потім роблять липові довідки про те, що вони ні в чому не винуваті. Це і чиновники, які намагаються уникнути за всі ці свої свавільні рішення і намагаються через куплені суди так само уникнути відповідальності. Але саме страшне, що суспільство стає на позицію толерування, толерування таких рішень. Тому що в одному випадку ми прагнемо, щоб були покарані мажори, а в іншому ми спонукаємо суддів приймати рішення, яке буде суперечити, заздалегідь розуміємо, що воно буде суперечити Конституції. Це абсолютно патова ситуація, яку ми маємо вирішити раз і назавжди. Що ми маємо і хочемо жити в правовій державі, де перед законом будуть рівні всі – від Президента до пересічного громадянина, що дотримуватись закону – це обов'язок кожного законослухняного громадянина. Саме це буде запорукою, запорукою того, що всі ми будемо захищені. Всі громадяни України мають мати впевненість, що їх буде захищати насамперед закон. І тоді ми будемо жити в правовій державі, де кожному буде гарантоване право на життя, на свободи, на розвиток і на захист. На захист своєї праці, на захист своєї нерухомості, на захист своїх інвестицій. Саме це основоположне право всіх правових держав.

І тому коли ми зараз бачимо, що в Конституційному Суді судді вагаються, половина суддів, ви уявляєте собі, вагається чи стати їм на захист Конституції, чи їм все ж таки підіграти чиновникам, які прийшли тимчасово займати посади. Ви уявляєте, в якій зараз патовій ситуації знаходиться вся наша країна, стаючи заручниками рішення половини складу Конституційного Суду. Вони обирають зараз чи стати на догоду, чи отримати вподобайки чиновника, який очевидно порушив Конституцію. Ми стаємо заручниками…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 30 секунд.

 

ТЕТЕРУК А.А. Дуже хотів би звернутись до всіх громадян України пам’ятати, що насамперед кожен громадянин України живе у вільній демократичній державі, що всі ми маємо вчитись і розуміти, що саме закон буде гарантією того, що Україна буде незалежною сильною державою. Давайте вчитись поважати закон і вчиняти всі наші рішення виключно на догоду основного Закону – Конституції і всього законодавства нашої держави.

Слава Україні!

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую вам.

Отже, колеги, виступи від народних депутатів завершені і ми переходимо до продовження розгляду проекту Виборчого кодексу України з відкритими списками.

І я запрошую до доповіді голову підкомітету Комітету з питань правової політики та правосуддя Черненка Олександра Миколайовича.

Також хочу нагадати, що ми вчора завершили розгляд на 467 правці. І зараз… Так, ми її не розглянули. І зараз надаю слово пану Олександру по правці 467. Будь ласка.

 

10:41:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

Доброго дня! Правка 467. Вона стосується, щоби до документів, які потрібні для подання в окружну комісію, подавали додатково паспорт або ID-картку. Позиція робочої групи врахувати.

 

Веде засідання Перший заступник Голови Верховної Ради України

ГЕРАЩЕНКО І.В.

 

10:41:29

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися. 

 

10:41:44

За-23

Поправка відхиляється.

468.

 

10:41:48

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка так само дублює попередню, але вона розширяє там ще перелік. Давайте врахуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.   

 

10:42:08

За-17

Поправка відхиляється.

469.

 

10:42:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

469, вона так само стосується  подань в ОВК, щоби особи, які самостійно не можуть заповнити і скористалися допомогою. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

10:42:34

За-23

Відхиляється. 

470-а.

 

10:42:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона дублює  попередню поправку. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:42:55

За-21

Відхиляється.

471-а.

 

10:42:58

ЧЕРНЕНКО О.М.

Теж аналогічна поправка. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:43:17

За-25

Відхиляється.

472.

 

10:43:20

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ця поправка виключає норму статті, де йдеться про обов'язковість наявності ліцензій у тих людей, які  йдуть в окружні виборчі комісії. Ми відмовились від ідеї ліцензування. Тому прохання врахувати цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:43:48

За-25

Відхиляється.

473.

 

10:43:51

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна поправка. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:44:08

За-24

Відхиляється.

474-а.

 

10:44:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само ця поправка стосується попередніх. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

10:44:31

За-25

Відхиляється.

475-а.

 

10:44:34

ЧЕРНЕНКО О.М.

475-а, якраз ця правка говорить, щоб були в цьому поданні сертифікати, щоб члени комісії пройшли сертифікацію. Прохання відхилити, бо ми цю ідею не сприйняли.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:44:59

За-10

Відхиляється.

476-а.

 

10:45:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

476-а, аналогічна попередній. Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:45:21

За-12

Відхиляється.

477-а.

 

10:45:24

ЧЕРНЕНКО О.М.

477-а і подальші правки вони стосуються обов'язковості включення в ОВК без жеребкування представників тих партій, які мають фракції в діючому складі парламенту. Дана поправка… пропоную відхилити цю норму, тобто, щоб партії,  які мають представництво в парламенті, йшли на загальних підставах. Але прохання відхилити правку і залишити той спосіб, який є зараз.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

10:46:00

За-10

Відхиляється.

478-а.

 

10:46:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

478-а. Так само пропонує відхилити обов'язковість включення в комісії і партії, які мають представництво у Верховній Раді. Прохання відхилити цю правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатись.

 

10:46:25

За-8

Відхиляється.

479.

 

10:46:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

479 теж пропонує надати групам,  депутатським групам право  включати людей у комісії без жеребкування, але ми  відмовляємося від  депутатських груп. Тому прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:46:52

За-7

Відхиляється.

480.

 

10:46:55

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна  попередній правка.  Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:47:12

За-8

Відхиляється.

481.

 

10:47:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

481. Аналогічна  попередній поправка.  Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:47:33

За-8

Відхиляється.

482.

 

10:47:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

482 теж стосується депутатських груп. Прохання  відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:47:54

За-11

Відхиляється.

483.

 

10:47:56

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна попередній поправці. Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:48:17

За-10

484. Ця поправка відхиляється? Зараз, 484… Будь ласка, пану Попову мікрофон увімкніть. Будь ласка, Ігорю Попову.

 

10:48:25

ПОПОВ І.В.

Ігор Попов. Шановні колеги, базова редакція  законопроекту дає право парламентським фракціям делегувати лише по одному  представнику у виборчі комісії. А у нас потім постійно  виникають проблем із некомплектом,  браком подань кандидатур до членів окружних комісій, особливо дільничних  комісій, і тоді парламентські фракції часто  своїх кандидатів додаткових від технічних сателітних проектів.

Пропозиція і до  окружних комісій, і потім за аналогією до дільничних комісій не обмежувати право парламентських фракцій у поданнях, щоб по одному представнику обов'язково включали до складу комісій, а щоб вони могли зробити більше подань і, не обманюючи людей, потім, якщо є вакансії, докооптувати  саме від тих фракцій, кого потім ці люди офіційно будуть представляти. Прошу підтримати.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ну, позиція робочої групи: не підтримувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:49:32

За-18

Далі, будь ласка. Ця поправка відхиляється.

485 поправка.

 

10:49:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

485-а також стосується суб'єктів подання кандидатур до ОВК. Але пропозиція робочої групи  відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:50:00

За-8

Відхиляється.

486 поправка.

 

10:50:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

486-а стосується нумерації статей. Прохання підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:50:23

За-16

Відхиляється.

487-а.

 

10:50:26

ЧЕРНЕНКО О.М.

487-а, це поправка робочої групи: замінити слово "заяви" на більш широкий термін "документи". Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:50:48

За-17

Відхиляється.

488-а.

 

10:50:51

ЧЕРНЕНКО О.М.

488-а стосується оперативного публікування центральної виборчої комісії складу ОВК на сайті своєму, щоб дуже швидко ця інформація була. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:51:16

За-22

Відхиляється.     

489-а.

 

10:51:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дев'ята, вона дублює попередню. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:51:37

За-26

Відхиляється.

Наступна – 490-а.

 

10:51:40

ЧЕРНЕНКО О.М.

490-а, вона стосується інформування органів Державного ведення реєстру про тих членів, які будуть працювати у ОВК. Прохання... позиція робочої групи  відхилити дану поправку,  хоч я там і в авторах.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:52:10

За-9

Відхиляється.

491-а.

 

10:52:13

ЧЕРНЕНКО О.М.

491-а стосується, ну, зміни нумерації статей. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:52:32

За-21

Відхиляється.

492-а.

 

10:52:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

492-а так само стосується зміни номерів статей. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:52:54

За-26

Відхиляється.

493-я.

 

10:52:57

ЧЕРНЕНКО О.М.

493-я, вона стосується кількості членів в територіальних комісіях районних, обласних, міських, селищних на місцевих виборах. Автор поправки пропонує, ну, кращу кількість, ніж в першому читанні. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:53:27

За-26

Відхиляється.

494-а.

 

10:53:30

ЧЕРНЕНКО О.М.

494-а теж стосується кількісного складу членів територіальних комісій на місцевих виборах, але запропонований автором поправки підхід не був підтриманий робочою групою. Тому прохання  відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:53:54

За-9

Відхиляється.

495-а.

 

10:53:58

ЧЕРНЕНКО О.М.

495-а, вона редакційна правка. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:54:16

За-25

496-а.

 

10:54:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

496-а стосується нумерації статей. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:54:36

За-24

Відхиляється.

497-а.

 

10:54:39

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само стосується нумерації статей. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:54:57

За-25

Відхиляється.

498-а.

 

10:55:00

ЧЕРНЕНКО О.М.

498-а якраз стосується формування територіальних комісій, коли на перших виборах об'єднаних громад, коли формується з громад різних районів, – це те, що сьогодні не врегульовано законодавством, ми намагаємося врегулювати в кодексі. Тому прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:55:28

За-26

499-а. Будь ласка, пані Бойко, вам слово. Пані Бойко, мікрофон увімкніть.

 

10:55:36

БОЙКО О.П.

Шановні колеги, прохання звернути увагу на 499 правку, яка по суті дублює 498-у, яку ми зараз не підтримали. Справа в тім, якщо ми в кодексі не врахуємо питання перших виборів у територіальних громадах, особливості утворення територіальних виборчих комісій або ліквідацію територіальних виборчих комісій в об'єднаних територіальних громадах, то такий кодекс не має права на життя, тому що він, по суті, зупинить реформу децентралізації. Ми не маємо права собі дозволити зупинити реформу децентралізації, яку ми підтримували майже 5 років і яка є найуспішнішою реформою.

Тому прохання підтримати ті правки, які стосуються положень про перші вибори, додаткові вибори, про утворення територіальних виборчих комісій саме за умов об'єднаних територіальних громад. Дуже прошу підтримати.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Погоджуюся з проханням підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися, колеги.

 

10:56:43

За-36

Відхиляється.

500 поправка.

 

10:56:45

ЧЕРНЕНКО О.М.

500-а стосується, ну, наявності печатки партії на поданні. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:57:05

За-30

Відхиляється.

501 поправка.

 

10:57:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

501-а аналогічна правка попередній. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:57:25

За-27

Відхиляється.

502 поправка.

 

10:57:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, 502 поправка стосується наявності сертифікатів потенційних членів ТВК. Пропонується виключити таку статтю, а правку врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Правка, будь ласка, прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 502.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Да, да, да. 502. Прошу визначатися.

 

10:57:53

За-27

Відхиляється.

Наступна – 503-я.

 

10:57:58

ЧЕРНЕНКО О.М.

503-я аналогічна попередній. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

А можна музику виключити? Друзі, ну, це ж не дискотека тут.

 

10:58:15

За-23

Відхиляється.

504 поправка.

 

10:58:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

504-а, ну, щодо подання заяв в територіальні комісії людей з інвалідністю, щоб спростити їм цю процедуру. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:58:41

За-24

Відхиляється.

505-а поправка.

 

10:58:44

ЧЕРНЕНКО О.М.

505-а, аналогічна попередній. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

10:59:02

За-23

Відхиляється.

506-а.

 

10:59:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна попередній правка. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:59:22

За-27

Відхиляється.

507-а.

 

10:59:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

507-а стосується обов'язковій сертифікації членів ТВК. Тому прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

10:59:43

За-24

Відхиляється.

508-а.

 

10:59:46

ЧЕРНЕНКО О.М.

508-а стосується обов'язкового включення в ТВК представників тих партій, які мають фракції у парламенті. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:00:06

За-27

Відхиляється.

509-а.

 

11:00:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

509-а аналогічна попередній. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:00:26

За-25

Відхиляється.

510-а.

 

11:00:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

510-а аналогічна попередній. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:00:45

За-26

Відхиляється.

511-а.

 

11:00:48

ЧЕРНЕНКО О.М.

511-а правка стосується, якщо хтось з членів ЦВК припинить повноваження, щоби та сама партія мала пріоритетне право подати на його місце. Пропозиція робочої групи відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:01:12

За-17

Відхиляється.

512-а.

 

11:01:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

512-а. Пропозиція відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:01:33

За-14

Відхиляється.

514-а.

 

11:01:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

13-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 14-а зараз.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 14-а, да?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ні, 513-а. Так.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 13-а, вона аналогічна 12-й. Тому прохання відхилити. 13-а, 513-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 513-а. Прошу визначатися. Я обмовилась, 513-а.

 

11:02:02

За-15

Будь ласка, відхилена ця поправка.

514-а наступна.

 

11:02:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

514 правка – це правка робочої групи, яка стосується формування ТВК. І прохання тоді врахувати. Вона найкраще виписана, як на мене, з усіх попередніх. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:02:33

За-28

Відхилена.

Наступна – 515-а.

 

11:02:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

515-а, вона дублює попередню, хоч і гірше написана. Але давайте її врахуємо. Тому що попередню відхилили. Врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:03:03

За-29

Відхиляється.

516-а.

 

11:03:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

516 правка пропонує заборонити, щоб в одній комісії працювали родичі. Але, ну, як ми це будемо знати? Пропозиція робочої групи відхилити. Тому що різне буває, особливо в селах. В селах все село – рідня…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися. Прошу визначатися.

 

11:03:30

За-9

Відхиляється.

517-а.

 

11:03:33

ЧЕРНЕНКО О.М.

517 правка робочої групи щодо заміни складу ТВК і публікації цього рішення. Пропозиція врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:03:56

За-25

Відхиляється.

518-а.

 

11:03:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

518-а дублює попередню правку. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:04:15

За-25

Відхиляється.

519-а.

 

11:04:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

519 правка стосується кількісного складу дільничних виборчих комісій. І пропозиція врахувати цю правку, тому що, ну, максимальний там потолок –  14 осіб. Тобто мінімальний, да.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:04:43

За-24

520-а. Ця правка відхиляється. Наступна – 520-а.

 

11:04:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

520-а стосується, то були малі виборчі дільниці, зараз йдеться про середні виборчі дільниці, щоб їх кількість становила 12-16 осіб членів комісій. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:05:12

За-25

Відхиляється.

521-а.

 

11:05:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

521 правка стосується великих виборчих дільниць і встановлення кількості членів таких дільниць, 14-18 осіб для великих виборчих дільниць. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:05:40

За-21

Відхиляється.

522-а.

 

11:05:42

ЧЕРНЕНКО О.М.

523-я. А, 2-а, да, перепрошую. Вона дублює попередні правки. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:06:05

За-27

Відхиляється.

523-а.

 

11:06:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

523 правка теж стосується кількості членів виборчих комісій дільничних. Прохання врахувати, хоч попередні були краще прописані, але давайте хоч цю врахуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:06:32

За-27

Відхиляється.

524-а.

 

11:06:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

524-а стосується особливо малих виборчих дільниць. І встановити там максимальну кількість –  чотири члена комісії. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:06:59

За-28

Відхиляється.

525-а.

 

11:07:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

525 правка стосується власноручно написаних заяв членів комісії. Пропонується слова "власноручно написані" виключити, а правку врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:07:24

За-24

Відхиляється.

526-а.

 

11:07:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

526-а, вона так само пропозиція врахувати. Вона виключає обов'язкові сертифікати для членів дільничних комісій. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:07:49

За-26

Відхиляється.

527-а.

 

11:07:53

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дублює попередню правку. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:08:10

За-26

Відхиляється.

528-а.

 

11:08:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дублює попередню правку. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:08:30

За-27

Відхиляється.

529-а.

 

11:08:33

ЧЕРНЕНКО О.М.

529-а стосується написання заяв неповносправними особами. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:08:51

За-26

Відхиляється.

530-а.

 

11:08:56

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дублює попередню правку. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:09:12

За-26

Відхиляється.

531-а.

 

11:09:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дублює попередню правку. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:09:31

За-25

Відхиляється.

532-а.

 

11:09:34

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, вона так само стосується обов’язковості включення або невключення від партій, які представлені в парламенті, але цього разу стосується дільничних комісій. То були окружних, територіальних, тепер – дільничних. Прохання – 532-у відхилити з тих самих мотивів.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:10:06

За-18

Відхиляється.

532-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ця була.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 533-я.

 

11:10:10

ЧЕРНЕНКО О.М.

533-я стосується депутатських груп. Прохання  відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:10:27

За-14

Відхиляється.

534-а.

 

11:10:31

ЧЕРНЕНКО О.М.

534-а теж відхиляється. Вона…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:10:49

За-6

Відхиляється.

535-а.

 

11:10:52

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна попередній. Прохання  відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:11:09

За-8

Відхиляється.

536-а.

 

11:11:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна попереднім поправка. Прохання відхилити.     

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:11:28

За-8

Відхиляється.

537-а.

 

11:11:31

ЧЕРНЕНКО О.М.

537 поправка, це якраз поправка робочої групи щодо включення пріоритетного тих політичних сил, які представлені в парламенті в дільничній комісії. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:11:55

За-20

Відхиляється.

538-а.

 

11:11:58

ЧЕРНЕНКО О.М.

538-а. Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:12:17

За-10

Відхиляється.

539-а.

 

11:12:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

539-а, це поправка робочої групи, якраз щодо проведення  жеребкування між, коли подань в дільничні комісії більше, ніж максимальна кількість  членів. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:12:44

За-25

Відхиляється.

540-а.

 

11:12:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

540-а стосується нумерації статей. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:13:04

За-26

Відхиляється.

541-а.

 

11:13:07

ЧЕРНЕНКО О.М.

541-а стосується терміну, коли провести жеребкування на включення членів в ДВК. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:13:29

За-20

Відхиляється.

542-а.

 

11:13:32

ЧЕРНЕНКО О.М.

542-а стосується того, щоб не було родичів в комісіях. Але прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:13:50

За-9

Відхиляється.

543-я.

 

11:13:53

ЧЕРНЕНКО О.М.

543-я стосується виключити Міністерство закордонних справ в процесі формування дільничних комісій на закордонних дільницях. Але ми вважаємо це недоцільним. Тому відхилити дану правку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:14:21

За-7

Ця відхиляється поправка.

544-а.

 

11:14:24

ЧЕРНЕНКО О.М.

544-а, вона стосується, щоб членами дільничних виборчих комісій на закордонних дільницях не обов'язково були ті, хто проживають  в цих країнах, можуть люди приїхати і працювати в комісіях. Тому врахувати прохання дану поправку 544-у.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:14:59

За-22

Відхиляється.

Наступна – 545-а.

 

11:15:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

545 поправка знову пропонує усунути МЗС від формування дільничних комісій за кордоном, але це єдиний орган, який більш-менш з цим справляється. Тому правку прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:15:29

За-6

Відхиляється.

546-а.

 

11:15:33

ЧЕРНЕНКО О.М.

546-а, вона скасовує обов'язковість сертифікатів для членів комісії на закордонних дільницях. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:15:53

За-24

Відхиляється.

547-а.

 

11:15:56

ЧЕРНЕНКО О.М.

547-а. Ідентична, аналогічна попередній. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:16:17

За-25

Відхиляється.

Наступна – 548-а.

 

11:16:20

ЧЕРНЕНКО О.М.

548-а.  Теж  аналогічна попередній. Прохання врахувати. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:16:38

За-24

Відхиляється.

549-а.

 

11:16:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

549-а теж стосується спрощення  написання заяв  про згоду участі у комісіях на закордонних дільницях для осіб з  інвалідністю. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:17:03

За-25

Відхиляється.

550-а.

 

11:17:06

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона, аналогічна попередній. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:17:23

За-22

Відхиляється.

551-а.

 

11:17:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна  попередній. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  визначатися.

 

11:17:44

За-22

Відхиляється.

552-а.

 

11:17:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

552-а стосується нумерації статей. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:18:06

За-23

Відхиляється.

553-я.

 

11:18:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

553-я, теж пропонує Каплін усунути МЗС від  процесу формування  закордонних виборчих комісій. Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися

 

11:18:30

За-10

Відхиляється.

554-а.

 

11:18:34

ЧЕРНЕНКО О.М.

554 правка стосується оперативного публікування на веб-сайті ЦВК даних про закордонні виборчі комісії дільничні. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:19:00

За-15

Відхиляється.

Наступна – 555-а.

 

11:19:05

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона стосується нумерації статей. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:19:22

За-19

Відхиляється, колеги, ця поправка. 

Наступна – 556-а.

 

 

11:19:26

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само, стосується нумерації статей. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:19:46

За-19

Відхиляється.

Наступна – 556-а.

 

11:19:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

557-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 7-а, 7-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 7-а поправка, вона… тут робоча група повністю виписала порядок заміщення вакантних посад членів дільничних виборчих комісій. На нашу думку, ми врахувати найкращі з усіх поправок. Тому пропозиція  підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:20:20

За-21

Відхиляється.

Наступна – 558-а.

 

11:20:24

ЧЕРНЕНКО О.М.

558-а, ми врахували у попередній, але оскільки відхилили, то давайте цю підтримаємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:20:43

За-18

Відхиляється.

Наступна –  559-а.

 

11:20:46

ЧЕРНЕНКО О.М.

559-а стосується затвердженої форми виборчої комісії… затвердження ЦВК форми присяги члена комісії. Тому прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:21:11

За-20

Відхиляється.

560-а.

 

11:21:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

560-а поправка стосується, що особа, яка склала присягу члена виборчої комісії, ставить на ній підпис, і їй видається посвідчення за підписом голови комісії, що утворила, тобто щодо посвідчень  членам виборчих комісій. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:21:46

За-23

Відхиляється.

Наступна – 561-а.

 

11:21:49

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, вона подібна попередній. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:22:07

За-20

Відхиляється.

562-а.

 

11:22:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

562-а, пропозиція  відхилити. Тому що там, якщо... правка, якщо там, наприклад, через хворобу член комісії вчасно не склав присягу, то можуть його виключити з комісії. Ми вважаємо, ну, відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Будь ласка, прошу визначатися.

 

11:22:41

За-16

Прошу відхилити цю поправку.

Наступна – 563-я.

 

11:22:45

ЧЕРНЕНКО О.М.

563 поправка пропонує забрати у голови виборчої комісії можливість представляти комісію у судах. Ми вважаємо це неправильно. Тому пропозиція  відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:23:12

За-10

Відхиляється.

Наступна – 564-а.

 

11:23:15

ЧЕРНЕНКО О.М.

564 поправка – це поправка робочої групи, яка розширює поняття "органи влади", там через кому їх перераховує, власне, ті органи, де голова комісії може представляти комісію. Тому прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:23:42

За-22

Відхиляється.

565 поправка.

 

11:23:45

ЧЕРНЕНКО О.М.

565 поправка розширює можливість члена виборчої комісії знайомитись з документами і своєї виборчої комісії, і комісії нижчого рівня. Тому прохання  врахувати її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:24:10

За-22

Відхиляється.

Наступна – 566-а.

 

11:24:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

566-а, вона дозволяє члену комісії не лише ознайомитися з документами, а й виготовлювати копії цих документів. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Я прошу визначатися.

 

11:24:35

За-25

Відхиляється.

567-а.

 

11:24:39

ЧЕРНЕНКО О.М.

567-а розширює перелік тих органів, де може представляти член комісії саму комісію. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

Хлопці, ви дуже голосно говорите і гул у залі. Ми обговорюємо 567 поправку зараз. Да. Так, молодці, тільки трошки тихіше, будь ласка. Будемо дуже вдячні. У вас баси, а в нас, sorry, не баси.

 

11:25:07

За-18

Відхиляється ця поправка.

Наступна – 568-а.

 

11:25:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона ідентична попередній, навіть краще. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:25:31

За-25

Відхиляється.

569-а.

 

11:25:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

Редакційна поправка, там просто слово випало. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:25:54

За-23

Відхиляється поправка.

Наступна – 570-а.

 

11:25:58

ЧЕРНЕНКО О.М.

Теж редакційна. Слово "закон" замінити на слово "кодекс". Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:26:16

За-24

Відхиляється.

571-а.

 

11:26:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

571-а, там йдеться про оплату членів комісії і пропонується поправкою, щоб не Кабмін встановлював, але за поданням ЦВК, щоб саме ЦВК все-таки казало про обсяг коштів, які потрібні для комісії. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:26:47

За-22

Відхиляється.

Наступна – 572-а.

 

11:26:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

572-а теж стосується оплати роботи членів комісії, ідентична попередній. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:27:11

За-21

Прошу визначатися по наступній поправці 573. А ця відхиляється.

 

11:27:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да. 573-я стосується нумерації статей. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:27:38

За-23

Відхиляється.

Наступна – 574-а.

 

11:27:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

Стосується нумерації статей. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:27:57

За-24

Відхиляється поправка.

575-а.

 

11:28:00

ЧЕРНЕНКО О.М.

Прохання врахувати. Там теж про нумерацію.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:28:17

За-28

Відхиляється.

Наступна – 576-а.

 

11:28:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

Прохання врахувати, йдеться про нумерацію статей.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:28:37

За-21

Ця поправка відхиляється.

Наступна – 577-а.

 

11:28:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само прохання врахувати, йдеться про нумерацію статей.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:29:00

За-25

Відхиляється.

Наступна – 578-а.

 

11:29:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

578-а. Йдеться про повідомлення органам ведення реєстру в разі, якщо комісія припиняє повноваження. Прохання виключити цю статтю, а поправку врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:29:29

За-26

Відхиляється.

Наступна – 579-а.

 

11:29:32

ЧЕРНЕНКО О.М.

579-а, вона пропонує замість чітко вказаного терміну роботи ТВК 5 років врахувати, що комісія працює до того часу, поки не сформована нова. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:30:00

За-24

Відхиляється.

Наступна поправка 580-а.

 

11:30:05

ЧЕРНЕНКО О.М.

580-а, вона ідентична попередній, але якраз стосується перших виборів в територіальних громадах, щоби комісії, які були створені, працювали до того моменту, коли будуть створені нові. У відповідності до кодексу прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, прошу визначатися.

 

11:30:38

За-25

Відхиляється.

Наступна поправка 581-а.

 

11:30:42

ЧЕРНЕНКО О.М.

581-а стосується дострокового припинення члена комісії, його діяльності, якщо він виїде за кордон під час, до дня, до дня голосування. Прохання врахувати. Були приклади, коли члени комісії поїхали на заробітки і не було кому проводити вибори. Тому врахувати цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:31:16

За-25

Відхиляється.

Наступна – 582-а.

 

11:31:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

582-а пропонує повернути виборчі блоки. Тому прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися. Прохання відхилити, да?

 

11:31:38

За-6

Відхиляється.

583-я.

 

11:31:40

ЧЕРНЕНКО О.М.

583-я пропонує, якщо партія відкликає члена комісії, слово "відкликання" поміняти на слово "замінити". Ну, не зовсім коректно. Відхилити пропозиція. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися. Технічна, технічна. Прошу визначатися.

 

11:32:02

За-8

Відхиляється ця поправка.

Наступна – 584-а.

 

11:32:06

ЧЕРНЕНКО О.М.

584 поправка, я пропоную її врахувати, щоб вона… Не була створена ситуація, коли штучно заблокували роботу члена комісії і це підстава для його припинення повноважень. Все-таки, щоб, ну, більш відповідально до цього ставились. Тому правку врахувати. А цей пункт 9 вилучити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:32:43

За-23

Відхиляється.

Наступна – 585-а.

 

11:32:46

ЧЕРНЕНКО О.М.

585-а – відхилити. Але, якщо ми попередню не врахували, то є рекомендація хоча би цю врахувати, 585-у.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:33:08

За-22

Відхиляється.

586-а.

 

11:33:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, 586-а так само стосується попередніх поправок. Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:33:32

За-18

587-а.

 

11:33:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

587-а, там вона стосується термінології: "корупційного" замінити на "пов'язаного з корупцією". Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:33:57

За-11

Відхиляється.

588-а.

 

11:34:00

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, 588-а стосується того, що якщо набуде сили вирок суду щодо члена комісії, це є підставою для припинення його повноважень. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:34:23

За-22

Відхиляється.

589.

 

11:34:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна попередній. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:34:45

За-25

Відхиляється.

590.

 

11:34:48

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ця поправка стосується, якщо член комісії буде працювати, він приховав, що проти нього є вирок суду, а ця обставина в ході роботи виявиться, це теж є підставою для припинення його повноважень. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:35:14

За-26

Відхиляється.

591.

 

11:35:19

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ну, вона теж стосується припинити повноваження члена комісія, якщо він буде обмежено дієздатним або безвісно відсутнім, буде встановлений факт безвісної відсутності і припинення його повноважень. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:35:42

За-27

Відхилено.

592.

 

11:35:45

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона дублює попередню. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:36:02

За-28

Відхиляється.

593.

 

11:36:05

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона дублює попередню щодо недієздатності. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:36:24

За-27

Відхиляється.

 

11:36:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

594 поправка, вона каже, як має діяти комісія, якщо виникнуть обставини щодо припинення повноважень членів комісії, і коли вона має припиняти його повноваження. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:36:56

За-28

Відхиляється.

595-а.

 

11:36:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

595-а, вона дублює попередню. Але якщо ми її відхилили попередню, давайте врахуємо цю.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визнатися.

 

11:37:18

За-30

Відхиляється.

596-а.

 

11:37:21

ЧЕРНЕНКО О.М.

Стосується нумерації статей. Давайте врахуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Добре. Давайте визначаємося.

 

11:37:40

За-32

Відхиляється.

597-а.

 

11:37:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само стосується  нумерації статей. Пропозиція врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:38:00

За-26

Відхиляється.

598-а.

 

11:38:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

598-а. Пропонується виключити пункти щодо обов’язкового інформування державного органу ведення реєстрів щодо включення членів комісії. Пропоную цю частину виключити, а правку врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:38:32

За-25

Відхиляється.

599-а.

 

11:38:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

599-а пропонує повернути виборчі блоки політичних партій. Прохання  відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:38:54

За-22

Відхиляється.

600-а.

 

11:38:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

600-а стосується інформування органу ведення реєстрів про комісії. Прохання  врахувати. Довго пояснювати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:39:20

За-23

Відхиляється.

601-а.

 

11:39:23

ЧЕРНЕНКО О.М.

601 поправка. Прохання  відхилити. Да, але я… Давайте, я… До речі, там не зовсім точно.

 

11:39:45

За-12

Відхиляється

602-а.

 

11:39:48

ЧЕРНЕНКО О.М.

602-а – редакційна. Там одрук, тому  врахувати поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:40:06

За-25

Відхиляється.

603-я.

 

11:40:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

603 поправка, вона виключає комісії вищого рівня, щоб вони не передавали списки виборців на дільниці, а цим займалися органи ведення реєстру. Тому прохання врахувати дану поправку, щоби списками займався виключно орган ведення реєстру і не було подвійної…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:40:35

За-25

Відхиляється.

604-а.

 

11:40:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

604-а. Прохання  врахувати.  Бо якраз ця поправка забирає у виборчих комісій визнавати недійсними відповідні місцеві вибори. Тому врахувати. Рекомендація врахувати цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися. Прошу визначатися. 

 

11:41:08

За-31

Відхиляється.

605-а.

 

11:41:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

605-а – редакційна поправка. Ні-ні, вона не редакційна. Прохання відхилити, тому що там зміст міняється. 505-а. Відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:41:38

За-11

Відхиляється.

606-а.

 

11:41:41

ЧЕРНЕНКО О.М.

606-а – теж редакційна, але пропозиція відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:41:59

За-11

Відхиляється.

607-а.

 

11:42:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

607-а якраз стосується, що дільнична виборча комісія отримує списки виборців не від комісії вищого рівня, як це було колись, а від органів ведення реєстру або від МЗС, якщо йдеться про закордонну виборчу дільницю. Тому дуже велике прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:42:33

За-25

Відхиляється.

608-а.

 

11:42:36

ЧЕРНЕНКО О.М.

608-а стосується так само списків виборців, щоби на закордонних виборчих дільницях комісії самі могли складати список  виборців. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися. Будь ласка, просимо визначатись.

 

11:43:01

За-29

Відхиляється.

609-а.

 

11:43:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

609-а, вона дублює попередні, давайте врахуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:43:21

За-22

Відхиляється.

610-а.

 

11:43:24

ЧЕРНЕНКО О.М.

610 поправка вона зобов'язує дільничні комісії виготовляти ці запрошення і розсилати, де вказувати виборцям, де вони голосують. Тому прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:43:49

За-29

Відхиляється.

611-а.

 

11:43:53

ЧЕРНЕНКО О.М.

611-а, що дільнична комісія забезпечує не лише облік виборчих бюлетенів, а і забезпечує їх зберігання. Це доповнення суттєве, пропоную врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

11:44:19

За-23

Відхиляється.

Наступна –  612-а.

 

11:44:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дана поправка стосується, щоб ДВК ще займалися виготовленням кабінок для голосування. Ну,  я вважаю, що це мають робити органи місцевої влади, тому дану поправку пропозиція відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:44:50

За-12

Відхиляється ця поправка.

І наступна – 412-а… Ой, ні…

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 613-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  613-а.

 

11:45:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

613-а. Пропозиція відхилити, тому що вона повністю дублює те, що є в першому читанні. Я не розумію сенс цієї поправки, як вона аналогічна тому, що є. Тому відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:45:29

За-11

Ага, прошу  поправку… вона відхиляється 613-а.

614-а.

 

11:45:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

14-а поправка  стосується, що ДВК створює умови на дільниці для голосування осіб з інвалідністю. Тому  прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:45:58

За-29

Відхиляється

615-а.

 

11:46:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

615-а. Аналогічна попередній. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прохання визначатися.

 

11:46:20

За-23

Відхиляється.

615-а.

 

11:46:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона  аналогічна попередній. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:46:45

За-25

Відхиляється.

Прошу по  616-й.

 

11:46:51

ЧЕРНЕНКО О.М.

616-а. Вона аналогічна попередній: про осіб з інвалідністю. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:47:12

За-22

Ця поправка відхиляється.

Наступна –  617-а.

 

11:47:20

ЧЕРНЕНКО О.М.

17 поправка, вона пропонується посунути нумерацію статей, якби  ми врахували попередні поправки. Але, оскільки ми їх не врахували, то прохання відхилити цю поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

11:47:45

За-11

Відхиляється.

618-а.

 

11:47:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

618 поправка пропонує дільничним комісіям узагальнювати інформацію щодо поданих скарг і… Але, ну, вона і  так публікує ці скарги, якщо  вона ще буде узагальнювати, в неї немає на стільки кваліфікації, тому прохання   відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:48:22

За-18

Не врахована ця поправка.

Наступна – 619-а.

 

11:48:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

619-а стосується кворуму на засіданнях комісії. Редакція першого читання пропонує, якщо кворум не менше як дві третини від складу, поправка пропонує не менше половини, щоби зменшити… ну, щоби легше було зібрати кворум. Тому прохання врахувати поправку, бо через кворум дуже часто блокується робота комісії.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:49:02

За-20

Поправка відхиляється.

620-а.

 

11:49:05

ЧЕРНЕНКО О.М.

620-а, вона дублює попередню поправку. Тому прохання  підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:49:23

За-22

Поправка відхиляється.

621-а.

 

11:49:27

ЧЕРНЕНКО О.М.

621 поправка, вона стосується, власне, кворуму під час встановлення результатів виборів. І там такий пропонується певний складний механізм, але який убезпечить від дійсно блокування роботи комісії під час підрахунку голосів. Тому прохання…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися. (Шум у залі)

Да-да, абсолютно! Саша, всі знають поправки. От всі, хто тут є в залі, вони з ними ознайомилися.

 

11:49:59

За-26

Ця поправка відхиляється.

Наступна – 622-а. Ну, я щиро хочу, щоб ми прийняли…

 

11:50:05

ЧЕРНЕНКО О.М.

Всі хочуть.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ні, не всі.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 622 поправка, прохання відхилити її.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ні, ну слухайте, давайте ж, взагалі профанація.

 

11:50:29

За-17

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, відхиляється ця поправка.

623-я наступна.

 

11:50:33

ЧЕРНЕНКО О.М.

623-я, ну, пропозиція відхилити. Стосується скарг.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:50:55

За-16

Відхиляється.

625-а.

 

11:51:00

ЧЕРНЕНКО О.М.

625 поправка, пропонується її врахувати, вона стосується прийняття рішень...

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Будь ласка, прошу визначатися. Прошу визначатися.

 

11:51:23

За-24

Відхиляється.

626-а.

 

11:51:26

ЧЕРНЕНКО О.М.

626 поправка,  пропозиція  її врахувати. Це якщо рішення буде суду щодо визнання недійсними результатів виборів, як комісія може, має діяти в цьому випадку. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:51:55

За-24

626 поправка відхиляється.

Ми пропустили 624-у, ми пропустили 624-у. Будь ласка.

 

11:52:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дивіться, ми  624-у проголосували? Щойно ми 625-у...

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Ні, ми проголосували 625 і 6-у. Будь ласка, 624-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 624 поправка. Я говорив, що її врахувати треба.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, прошу визначатися. Зараз ми голосуємо 624 поправку, ми її просто пропустили. Будь ласка, прошу визначатися.

 

11:52:34

За-24

Відхиляється.

627-а тепер.

 

11:52:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ми 626-у...

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ні, ми… Да-да, ми 627-у тепер.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 627 поправка – це правка робочої групи щодо офіційних спостерігачів. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:53:06

За-22

Ця поправка відхиляється.

Наступна – 628.

 

11:53:10

ЧЕРНЕНКО О.М.

628, вона стосується, щоби не більше було двох спостерігачів від одного кандидата, але ми обмежуємо їх права. Тоді прохання – відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:53:34

За-14

Відхиляється.

629.

 

11:53:39

ЧЕРНЕНКО О.М.

629 стосується офіційних спостерігачів від громадських організацій, щоб теж обмежити їх кількість на дільниці. Але пропозиція  відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:54:02

За-8

Відхиляється.

629.

 

11:54:08

ЧЕРНЕНКО О.М.

629, вона… А ми ж не її хіба зараз?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Розглянули. 630.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. От зараз 630.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  630.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 630 – пропозиція  відхилити. Це якраз поправка стосується можливості присутності депутатів народних на дільницях…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добре, дякуємо. Прошу визначатися. Прошу визначатися.

 

11:54:38

За-7

Ця поправка відхиляється.

631.

 

11:54:44

ЧЕРНЕНКО О.М.

Прохання  відхилити. Це обмеження, тут ідеться про обмеження журналістів роботи на дільницях. Прохання  відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо.

Прошу визначитися щодо обмежень журналістів.

 

11:55:08

За-6

Відхиляється.

632.

 

11:55:12

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна попередній. Прохання  відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:55:31

За-8

Відхиляється.

633.

 

11:55:34

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна попередній. Пропозиція відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:55:51

За-5

Відхиляється.

634.

 

11:55:53

ЧЕРНЕНКО О.М.

Аналогічна попередній. Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:56:10

За-6

Якщо аналогічні поправки, ви б їх нам говорили відразу блоками, і ми б їх ставили на голосування. 

635 теж аналогічна. Будь ласка, прошу визначатися.

І до доповідача я звертаюся з проханням, щоб говорив нам 4, 6, 5 аналогічні, я буду їх по черзі ставити на голосування. Ми заощадимо масу часу. Масу часу, шановний доповідачу.

 

11:56:32

За-6

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Мені теж так важко на…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 636 теж аналогічна. Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ні, вона… народних депутатів, але прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:56:50

За-8

637.

 

11:56:53

ЧЕРНЕНКО О.М.

Це щодо присутності людини, яка подала заяву, під час розгляду. Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. При розгляді вона може бути, а так на дільниці  ні.

 

11:57:13

За-7

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, 639.

 

11:57:16

ЧЕРНЕНКО О.М.

639 стосується присутності народних депутатів. Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

Якщо там блок іде про це, то кажіть нам підряд.

Будь ласка, прошу визначатися.

 

11:57:37

За-6

Будь ласка, наступна – 640.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 640-а – прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:57:57

За-7

Відхиляється.

Наступна – 641.

 

11:58:03

ЧЕРНЕНКО О.М.

Прохання відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:58:21

За-7

Це відхиляється.

Наступна – 642-а.

 

11:58:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:58:42

За-5

Ця відхиляється.

Наступна – 643.

 

11:58:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

Вона аналогічна прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

11:59:04

За-9

Відхиляється.

644.

 

11:59:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:59:27

За-13

Відхиляється.

645.

 

11:59:30

ЧЕРНЕНКО О.М.

645-а, замінити працівників органів внутрішніх справ на працівників Національної поліції. Прохання врахувати це більш осучаснена версія.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

11:59:47

За-23

Відхиляється.

646.

 

11:59:50

ЧЕРНЕНКО О.М.

646, прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:00:06

За-8

Відхиляється.

647.

 

12:00:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

Редакційна поправка, але відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:00:26

За-6

648.

 

12:00:29

ЧЕРНЕНКО О.М.

Стосується виборчих блоків. Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:00:46

За-7

649.

 

12:00:48

ЧЕРНЕНКО О.М.

649 – це щодо невідкладної публікації протоколів на сайті ЦВК. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися. Підтримати, підтримати.

 

12:01:07

За-28

Я слідкую за часом. Відхиляється.

Остання перед перервою поправка 650.

 

12:01:11

ЧЕРНЕНКО О.М.

650-а аналогічна попередній. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися. Блок аналогічних просимо перераховувати наступного разу всі разом… Хорошо.

 

12:01:29

За-24

Відхиляється ця поправка.

Шановні колеги, ми зупинилися на 651 поправці.

Я оголошую перерву на 30 хвилин. О 12:30 ми розпочнемо нашу роботу, продовжимо, вірніше, з 651 поправки Виборчого кодексу.  Дякую.

 

(Після перерви)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, ми продовжуємо нашу роботу. Я прошу повернутися до трибуни нашого шановного доповідача, шановного Олександра Черненка. І ми розпочинаємо роботу над поправками. Я нагадую, що ми зупинилися на 651-й. Але колеги з Апарату Верховної Ради України підказують, що ми з вами пропустили 638 поправку.

Будь ласка, прошу зараз її прокоментувати. 638. І потім рухаємося далі.

 

12:37:13

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, 638. Но прохання не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, прошу визначатися.

Принагідно дякуємо Апарату, що уважно слідкуєте за розглядом поправок.

 

12:37:33

За-0

Відхиляється ця поправка.

Наступна – 651. Будь ласка.

 

12:37:39

ЧЕРНЕНКО О.М.

651 щодо термінового надсилання постанови виборчих комісій в ЦВК, їх публікації. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:38:05

За-16

Відхиляється.

652.

 

12:38:09

ЧЕРНЕНКО О.М.

652. Прохання врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:38:26

За-18

Відхиляється.

653.

 

12:38:31

ЧЕРНЕНКО О.М.

653. Ну, вона врахована в попередній була. Але, якщо ми не врахували попередню, прохання врахувати дану.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:38:50

За-18

Відхиляється.

654.

 

12:38:54

ЧЕРНЕНКО О.М.

Прохання врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:39:11

За-18

Відхиляється.

655.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:39:29

За-18

Відхиляється.

656.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

12:39:46

За-4

Відхиляється.

657.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

12:40:04

За-4

Відхиляється.

658.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Прошу визначатися.

 

12:40:22

За-3

659, будь ласка.

 

12:40:29

ЧЕРНЕНКО О.М.

659 поправка, власне, стосується публікації оперативної документів виборчих комісій на офіційному сайті Центральної виборчої комісії. Прохання врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  визначатися.

 

12:40:52

За-17

Відхиляється.

Наступна –  660.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. 660, вона дублює попередню. Прохання врахувати. Це щодо оперативної публікації документів на веб-сайті.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись, друзі.

 

12:41:19

За-17

Відхиляється.

Наступна поправка – 661.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  661.  Прохання відхилити дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:41:40

За-3

Відхиляється.

Поправка наступна 662. Прошу.

 

12:41:47

ЧЕРНЕНКО О.М.

Поправка 662, вона стосується власне закінчення роботи окружних виборчих комісій. Прохання відхилити цю поправку. Прохання  відхилити. Вона стосується фінансової звітності членів ОВК.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатись.

 

12:42:11

За-2

663 наступна. Ця відхиляється.

 

12:42:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

663 пропонується врахувати, бо ця поправка виключає необхідність реєстрації ОВК як юридичної особи. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Прошу визначатись. Прошу визначатись.

 

12:42:37

За-6

Відхиляється.

664.

 

12:42:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

664 – це щодо моніторингу фінансової роботи ОВК. Прохання врахувати дану поправку. Більш сучасна термінологія.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатись.

 

12:43:02

За-21

Відхиляється.

665 наступна.

 

12:43:05

ЧЕРНЕНКО О.М.

665 – це поправка робочої групи, яка дуже чітко виписана щодо фінансової звітності і перевірки ОВК. Прохання  врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися.

 

12:43:26

За-20

Відхиляється.

665.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ну, ми ж щойно голосували.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 666.

 

12:43:31

ЧЕРНЕНКО О.М.

Там руку тримають.

666 – це щодо підготовки. Тут взагалі дуже багато буде цих поправок, їх буде ціла, ну, кілька десятків, щодо забрати з кодексу розділ про попереднє навчання членів виборчих комісій. Ми вирішили відмовитись від цього навчання і є величезний розділ про це. І багато поправок, яка одна за одною пропонують виключати ці поправки. Тому ці поправки пропонується врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу визначатися. Добре.

Дякую. Я рухаюсь тоді по  цьому блоку.

666. Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  Врахувати прохання.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Як зазначив, нагадую, доповідач, зараз іде блок ідентичних, тому ставлю їх по черзі на голосування.

 

12:44:21

За-25

Ця Відхиляється.

667. Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Ви ж сказали, що це ідентичні. Тому ми…

 

12:44:38

За-22

668. Прошу визначатись.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання врахувати дану поправку.

 

12:44:53

За-23

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 669.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання врахувати дану поправку.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись.

 

12:45:08

За-26

670, це з цього ж блоку. Прошу визначатись.  Так-так. 670 і 671. Будь ласка, прошу визначатись. Вони стосуються 117 статті.

 

12:45:23

За-22

Відхиляється.

671. Колеги, тут просто іде 10 десь ще поправок, вони абсолютно ідентичні.

Тому, будь ласка, 671. Пані  Бойко, вам слово.

 

12:45:38

БОЙКО О.П.

Шановні колеги! Дозвольте, я підтримаю голову підкомітету, який чітко сказав, що всі правки, які стосуються VIII розділу "Попередня підготовка членів виборчих комісій", робоча група пропонувала взагалі виключити. Тому всі інші, які там нижче 671-ї, враховувати недоцільно, оскільки цей розділ все ж таки потрібно виключати.

Якщо ми не виключаємо, залишаємо в першому читанні, це означає, що ми залишаємо підготовку і обов'язкову сертифікацію членів виборчих комісій. У нас крім загальнодержавних є ще місцеві вибори, які проходять щотижнево. Це означає,  що ми ставимо під загрозу формування виборчих комісій, оскільки  умовою буде саме сертифікація. Тому логічно, що робоча група пропонувала прибрати "обов'язкову сертифікацію" взагалі з тексту  кодексу.

Тому цей розділ взагалі є недоречним і таким, що унеможливить проведення в першу чергу місцевих виборів загалом і виборів загальнодержавних, якщо це вже не буде часу на підготовку членів виборчих комісій на їх ліцензування і на їхню сертифікацію.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую за  роз'яснення.

Колеги, зверніть увагу, що  і пан Черненко, і пані Бойко зараз говорили про поправки, які абсолютно є ідентичними: 671 – 682. Тому я зараз буду по черзі ставити ці поправки на голосування, вони нам роз'ясненні.

Будь ласка,  671-а. Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання всі їх відхиляти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Да, да, ми почули, дуже уважно від вас це почули, від пані Бойко, що є прохання комітету і групи їх відхиляти.

671-а зараз.

 

12:47:18

За-2

Відхиляється.

672-а, будь ласка,  визначайтеся. Прохання відхилити було. Наші колеги попросили весь цей блок відхилити і роз'яснили суть цих поправок.

 

12:47:35

За-4

Відхиляється.

673-я. Прошу визначатися.

 

12:47:50

За-3

Відхиляється.

674-а. Це все ідентичні поправки, різних просто авторів. Різних народних депутатів України, стосуються однієї теми, просять відхилити їх.

 

12:48:06

За-4

Відхиляється.

675-а, ідентична. Прошу визначатись.

 

12:48:21

За-4

Відхиляється.

676-а. Прошу визначатись.

 

12:48:36

За-3

Ця відхиляється.

676-а. Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  77.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  676. Прошу визначатися.

 

12:48:59

За-3

Відхиляється.

677-а.

 

12:49:15

За-1

Відхиляється.

678-а.

 

12:49:31

За-4

Відхиляється.

679-а.

 

12:49:48

За-7

Відхиляється.

680-а. Вибачте.

 

12:50:08

За-4

Відхиляється.

Пане Олександре, я перепрошую,  ми 679 проголосували?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Дивіться, ми…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Проголосували. Все. Мені підказує наш  прекрасний Апарат Верховної Ради України, який дуже  фахово виконує свою роботу, що ми проголосували.

681. Прошу визначатися. Просили відхилити ці поправки, я нагадую, як такі, що треба  виключити цю  статтю.  

 

12:50:38

За-6

Ми цей блок розглянули ці поправки… Ні, ще  682-а. Да, ще теж  цього стосується.

Будь ласка, 682. Прошу визначатися.

 

12:50:59

За-6

Відхиляється. 

Ми перейшли  до іншого тепер блоку, будь ласка.

683 пана Черненка.

 

12:51:05

ЧЕРНЕНКО О.М.

Дивіться, це новий блок. Оскільки ми мали тоді  виключити, виключити взагалі розділ, але ми його не виключили, то ці поправки,  які зараз чотири… три, треба врахувати. Вони, власне, постатейно будемо виключати, розділ не вийшло виключити з тіла кодексу. Тобто  три наступні поправки,  вони…  пропозиція врахувати. Ну, вони ідентичні і рішення:  їх врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення. Тобто зараз ми працюємо  за таким же сценарієм, ми йдемо по ідентичним поправками до одного блоку.

Будь ласка, 683. Прошу визначатися. 

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Врахувати просять нас.

 

12:51:57

За-25

Відхиляється.

684. Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахувати.

 

12:52:13

За-29

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 685-а, аналогічно.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Врахувати, да.

 

12:52:30

За-26

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Відхиляється.

Наступна…

 

12:52:35

ЧЕРНЕНКО О.М.

Ні, наступний блок – до 698-ї. Пропонує в дану редакцію внести зміни, але оскільки ми відмовляємося взагалі від цього блоку, то  недоцільно вносити зміни. І прохання по 697-у включно відхиляти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення.

Отже, ідентичні поправки різних авторів.

687, прошу визначатися. Відхиляти просять ці поправки на цей блок.

 

12:53:14

За-4

Відхиляється.

688. Прошу визначатися.

 

12:53:30

За-7

Відхиляється.

689. Прошу визначатися.

 

12:53:45

За-3

Прошу… Ця відхилена поправка.

Колеги, ми пропустили 686-у поправку. Прошу визначатися. Там було прохання її відхилити. Прошу визначатися. 686.

 

12:54:06

За-6

Відхиляється.

689. Прошу визначатися.

 

12:54:27

За-4

Відхиляється.

690, прошу визначатися.

Нагадую, що до 689 в нас... 698 в нас ідентичні поправки ідуть.

 

12:54:42

За-2

І зараз ми відхили з вами 689 поправку.

690-а наступна. Прошу визначатися.

 

12:55:04

За-6

Відхиляється.

691. Прошу визначатися. Ми продовжуємо цей блок ідентичних поправок. Прошу визначатися.

 

12:55:23

За-1

Відхиляється.

692. Прошу визначатися.

 

12:55:38

За-2

Відхиляється.

693. Прошу визначатися.

 

12:55:53

За-4

Відхиляється.

694. Прошу визначатися. Мова іде про ту саму 118 статтю. Будь ласка.

 

12:56:08

За-5

Відхиляється.

695. Прошу визначатися. Мова іде про ту саму 118 статтю.

 

12:56:24

За-4

Відхиляється.

696, будь ласка.

 

12:56:41

За-3

Відхиляється.

І остання з цього блоку 697 поправка. Будь ласка, прошу визначатися.

 

12:56:58

За-4

Відхиляється.

Будь ласка, 698 стаття, пане Черненко, поправка, вірніше.

 

12:57:02

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, тут є поправки знову ж 698 – 703 включно. Вони пропонують забрати 119 статтю. Робоча група з цим погодилась. Тому 698-у по 703-ю включно, прохання  підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дуже дякую за роз'яснення. Це ідентичні поправки від різних авторів народних депутатів. Тому дуже прошу зараз визначатися і підтримати.

698. Прошу визначатися.

 

12:57:46

За-24

Відхиляється.

699. Прошу визначатися.

 

12:58:02

За-25

Відхиляється.

700. Прошу визначатися.

 

12:58:17

За-25

Відхиляється.

701. Прошу визначатися.

 

12:58:33

За-25

Відхиляється.

702. Прошу визначатися.

 

12:58:47

За-25

Відхиляється.

703. Прошу визначатися.

Це остання поправка з цього блоку, колеги.

 

12:59:02

За-26

Вона відхиляється.

704, будь ласка, пане Черненко.

 

12:59:06

ЧЕРНЕНКО О.М.

704 прохання відхилити, бо вона вносить зміни в цю статтю, але ми взагалі то… Прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення. Будь ласка, 704, прошу визначатися.

 

12:59:28

За-7

Відхиляється.

705, будь ласка.

 

12:59:32

ЧЕРНЕНКО О.М.

705, ну, вона пропонує вилучити лише частину статті, але ми підтримуємо концепцію, коли вся стаття вилучена, тому можна врахувати, можна відхилити. Ну, це питання не вирішує.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися по 705.

 

12:59:55

За-5

Відхиляється.

706.

 

12:59:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

706 пропонує нову абсолютно редакцію цієї статті, але є, ну, побажання не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:00:21

За-6

Відхиляється.

707.

 

13:00:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

707 і включно по 713 – це ідентичні поправки, які пропонують виключити 120 статтю. Тому прохання їх підтримати, по 712-у включно.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:00:52

За-12

Відхилено.

Наступна – 708-а. Як роз'яснив пан Олександр, ідентичні вони. Прошу визначатися.

 

13:01:09

За-15

Відхиляється.

Наступна ідентична 709-а. Прошу визначатися. Стаття стосується 120 статті, різні автори, але одна і та сама поправка.

 

13:01:26

За-20

Відхиляється.

710-а –  ідентична. Прошу визначатися.

 

13:01:42

За-23

Відхиляється.

711-а. Прошу визначатися.

 

13:01:58

За-21

Відхиляється.

712-а. Прошу визначатися.

 

13:02:16

За-20

Відхиляється.

713-а, остання поправка до цього блоку. Будь ласка, прошу визначатися, 713-а поправка.

 

13:02:34

За-20

Відхиляється.

Будь ласка, 714-а.

 

13:02:37

ЧЕРНЕНКО О.М.

714-а поправка, вона вносить зміни в дану статтю. Але ми взагалі за те, щоби статтю виключити, тому поправку пропозиція не підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися.

 

13:03:00

За-7

Відхиляється.

715-а.

 

13:03:04

ЧЕРНЕНКО О.М.

Наступний блок, 715 – 722 включно, поправки, вони пропонують виключити 121 статтю. Відповідно пропозиція врахувати кожну з цих поправок.

 

 ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Отже, ми маємо ідентичні поправки від різних авторів. Прошу визначатися по 715-й, які просять підтримати.

 

13:03:37

За-26

Відхиляється.

716-а. Прошу визначатися, це ідентична.

 

13:03:52

За-23

Відхиляється.

Ідентична – 717-а. Прошу визначатися і підтримати.

 

13:04:09

За-26

Відхиляється.

718-а. Прошу визначатися. Ідентична.

 

13:04:24

За-25

719-а. Це ще ідентична поправка, да-да. Прошу визначатися. Це ще 719-а ідентична. І пан Олександр попросив підтримати цей блок, який стосується виключення 121 статті.

 

13:04:41

За-25

Не підтримана ця поправка.

720-а.

 

ЧЕРНЕНКО О.М.  720-а. Прохання підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, прошу визначатися. Це ще блок іде у нас цей, я слідкую.

 

13:05:02

За-26

Поправка не підтримана.

721-а – остання з цього блоку.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Да, прохання врахувати. Підтримати.

 

13:05:21

За-27

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Поправка не підтримана.

Будь ласка, 722.

 

13:05:26

ЧЕРНЕНКО О.М.

Далі з 722-ї по 727-у – це поправки народного депутата Ківалова, які вносять зміни в дану статтю, яку ми збираємось виключити. Тому логічно, коли ми ці зміни не підтримаємо. Така пропозиція робочої групи – кожну поправку відхиляти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, шановні колеги, прошу визначатись.

722 поправка.

 

13:06:01

За-6

Не підтримана поправка.

723-я. Прошу визначатися.

 

13:06:18

За-5

Поправка відхиляється.

724 поправка. Прошу визначатися.

 

13:06:33

За-4

Відхиляється.

725 поправка. Прошу визначатися.

 

13:06:48

За-2

Відхиляється.

726 поправка. Прошу визначатися.

 

13:07:03

За-0

Відхиляється.

727 поправка, остання з цього блоку. Прошу визначатися.

 

13:07:19

За-2

Відхиляється.

Будь ласка, поправка 728.

 

13:07:23

ЧЕРНЕНКО О.М.

728 поправка і включно по 734-у – це поправки депутатів, які пропонують виключити 122 статтю. Тому підтримаємо всі ці поправки. Прохання підтримати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякуємо за роз'яснення.

Маємо низку ідентичних поправок,  які пропонують виключити 122 статтю.

Будь ласка, 728 поправка, прохання підтримати, прохання визначатися.

 

13:07:59

За-19

Поправка відхилена.

Наступна ідентична – 729-а. Прошу визначатися. Прохання підтримати.

 

13:08:15

За-29

Поправка відхиляється.

Наступна – 731-а. Прошу визначатися. А, вибачте, 730-а. Це 730 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Да, 30-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 730-а. Прошу визначатися.

 

13:08:36

За-21

Поправка відхиляється.

Наступна 731-а. Прошу визначатися.

 

13:08:53

За-25

Поправка відхиляється.

Наступна –  732-а. Прошу визначатися.

 

13:09:09

За-26

Відхиляється.

Наступна – 733-я. Прошу визначатися.

 

13:09:24

За-24

Відхиляється.

734-а. Прошу визначатися.

 

13:09:40

За-24

Відхиляється ця поправка. Це була остання поправка з цього блоку.

735. Будь ласка.

 

13:09:43

ЧЕРНЕНКО О.М.

Тут наступний блок так само поправки Ківалова, з 735-ї включно...

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Роз'ясніть нам його, будь ласка.

 

13:10:40

ЧЕРНЕНКО О.М.

Я зараз поясню. По 741 поправку. Це поправки, які стосуються змін до статті, яку пропонується виключити. Тому як би немає сенсу підтримувати ці зміни. Тому 735-у по 741-у пропозиція дані правки не підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Друзі, отже мова взагалі іде про те, що автори поправок пропонують виключити 122 статтю. Ідентична поправка від багатьох авторів.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Ні-ні, це повтор поправки пропонує… не виключити, іншу редакцію цієї статті, яку є загальна концепція виключити. Тому підтримаємо ми  правки, не підтримаємо – ця стаття має бути виключена.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Потребує виключення.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Тому хто як хоче може голосувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення.

Колеги, отже, ми маємо низку поправок, які пропонуємо не підтримувати.

Я ставлю на голосування. 735 поправка, прошу визначатися.

Робоча група просто пропонує взагалі виключити 122 статтю, і цим вона мотивує і позицію по поправкам, які ми розглядаємо. Будь ласка.

 

13:11:06

За-4

Поправка відхиляється.

736-а. Прошу визначатися.

 

13:11:24

За-2

Відхиляється.

Прошу визначатись по 737 поправці.

 

13:11:39

За-2

Відхиляється.

Прошу визначатись – 738 поправка.

 

13:11:55

За-3

Відхиляється.

739 поправка. Прошу визначатись.

 

13:12:10

За-2

Відхиляється.

740 поправка. Прошу визначатися.

 

13:12:25

За-1

Відхиляється.

741 поправка. Прошу визначатися.

 

13:12:40

За-2

Відхиляється.

742 поправка. Будь ласка.

 

13:12:44

ЧЕРНЕНКО О.М.

742 і включно по 747 – це… Ні, включно по 745 – це поправки, які пропонують 123 статтю виключити. Тому прохання підтримати правки 742 – 745 включно.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую за роз’яснення.

Колеги, прошу визначатися по поправці 742.

 

13:13:23

За-11

Відхиляється.

743. Прошу визначатися.

 

13:13:39

За-15

Відхиляється.

744. Прошу визначатися.

 

13:13:54

За-17

Відхиляється.

І 745, остання поправка з цього блоку. Прошу визначатися.

 

13:14:13

За-23

Відхиляється.

Наступна –  746-а.

Пане Олександре, будь ласка.  

 

13:14:17

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так само, тут  пропонують видозмінювати цю статтю, яку ми хочемо виключити, це з 746 по 750-у. Пропонується не підтримувати дані поправки.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Добре. Дякуємо за роз'яснення.

Колеги, я прошу визначатись по блоку цих поправок. Комітет просить виключити і робоча група просто цю статтю. Тому пропоную не підтримувати поправки.

Я ставлю по черговості. 746. Прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Не підтримуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Не підтримуєте?

 

13:15:02

За-5

Поправка відхиляється. 

747. Прошу визначатися.

 

13:15:17

За-3

Відхиляється.

Наступна – 748. Прошу визначатися.

 

13:15:34

За-1

Відхиляється.

Наступна – 749. Прошу визначатися.

 

13:15:49

За-1

Відхиляється.

І наступна, остання з цього блоку, 750. Прошу визначатися.

 

13:16:06

За-2

Відхиляється. 

Друзі, ми 748 розглянули, не пропустили? Розглянули. Дякуємо.

Наступна –  751. Будь ласка,  пан Черненко вам слово.

 

13:16:14

ЧЕРНЕНКО О.М.

Так, наступний блок: 751 – 755 включно. Пропонується виключити статтю 124, тому підтримати дані поправки.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.   Дякуємо за  роз'яснення.

Колеги, ви просите підтримати ці поправки?

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Так, так.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатись по черзі, по блоку якраз ми підемо цьому підемо.

751-а. Прошу визначатись, просять підтримати ці ідентичні поправки, друзі.

 

13:16:50

За-17

Відхилена поправка.

752-а. Прошу визначатися.

 

13:17:04

За-15

Відхилена поправка.

753-я. Прошу визначатися. У нього вже просто кнопка западає, тому що він весь час на трибуні і голосує, на відміну від тих, хто туди сюди бігає.

 

13:17:19

За-18

753-я, колеги, поправка відхиляється.

Наступна – 754-а. Прошу визначатися. І Олександр просить підтримати її.

 

13:17:38

За-24

Відхиляється поправка.

І остання в цьому блоці – 755-а. Прошу визначатися і просять нас її підтримати.

 

13:17:55

За-28

Відхиляється поправка.

Наступна – 756-а, будь ласка.

 

13:17:59

ЧЕРНЕНКО О.М.

756-а, і тут йдуть поправки, які змінюють ту статтю, яку ми пропонується виключити, і вони йдуть з поправки 756-ї до 762-ї включно. Тому пропонується ці поправки відхиляти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Отже, нам роз'яснили наступний блок поправок з 756 – 762 різних авторів, але вони пропонують виключити 124 статтю, там певні частини, і група робоча це не підтримує. Прошу визначатися.

756 поправка.

Прошу  визначатися.

 

13:18:46

За-7

Відхиляється.

757 поправка. Прошу  визначатися.

 

13:19:02

За-3

Відхиляється.

758 поправка. Прошу визначатися.

 

13:19:17

За-3

Відхиляється.

759 поправка. Прошу визначатися.

 

13:19:32

За-2

Відхиляється.

759 була, 760 поправка наступна. Прошу визначатися.

 

13:19:50

За-4

Відхиляється.

761 поправка. Прошу визначатися. Нагадаю, робоча група  просить не підтримувати цей блок  поправок.

 

13:20:06

За-2

Відхиляється.

І остання  поправка з  цього блоку – 762. Прошу визначатися.

 

13:20:23

За-0

Відхиляється ця поправка.

Колеги, 763-я. Будь ласка, Олександре вам слово.

 

13:20:28

ЧЕРНЕНКО О.М.

Наступний блок поправок: 763 – 768 включно. Вони пропонують  виключити 125 статтю. Прохання  ці поправки підтримувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякуємо за  роз'яснення.  Просять виключити  125 статтю, і це підтримує робоча  група, від різних авторів одна й та ж сама  поправка.

Будь ласка  763-я, прошу визначатися, просимо підтримати.

 

13:21:02

За-23

Відхиляється.

Наступна ідентична, 764-а. Прошу визначатися.

 

13:21:18

За-25

Відхиляється.

Наступна – 765-а. Прошу визначатися.

 

13:21:33

За-20

Відхиляється.

Наступна – 766-а. Прошу визначатися.

 

13:21:49

За-22

Відхиляється.

Наступна – 767-а. Прошу визначатися.

Так-так, це блок, який просить група підтримати.

 

13:22:05

За-23

Відхиляється.

Наступна – 768-а. Прошу визначатися.

 

13:22:21

За-24

Відхиляється.

769-а. Пане Олександре, вам слово.

 

13:22:25

ЧЕРНЕНКО О.М.

Тут дійсно поправки, які вносять зміни до даної статті, яка, на нашу думку, недоцільна. 769-а включно по 778-му. Прохання відхилити дані поправки.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо.

Отже, мова йде про статтю 125-у, до якої різні автори, народні депутати, вносять поправки, але наша робоча група вважає, що цю статтю взагалі треба виключити. Тому ці поправки є недоречними, і я їх ставлю на визначення сесійної зали, але починаємо з 769 поправки. Прошу визначатися. Нагадую, що робоча група просить не підтримувати.

Прошу визначатися.

 

13:23:23

За-3

Відхиляється.

770 поправка. Прошу визначатися.

 

13:23:40

За-2

Відхиляється.

771 поправка. Прошу визначатися.

 

13:23:55

За-3

Відхиляється.

772 поправка. Прошу визначатися.

 

13:24:10

За-4

Відхиляється.

773 поправка. Прошу визначатися.

 

13:24:26

За-2

Відхиляється.

774 поправка. Прошу визначатися.

 

13:24:41

За-3

Відхиляється.

775 поправка. Прошу визначатися.

 

13:24:57

За-1

Відхиляється.

776 поправка. Прошу визначатися.

 

13:25:12

За-1

Відхиляється.

777 поправка. Прошу визначатися.

 

13:25:27

За-1

Відхиляється.

778 поправка. Прошу визначатися.

 

13:25:45

За-2

Відхиляється.

Це була остання поправка блоку по 125 статті.

І зараз ми переходимо до поправки 779. Будь ласка, пане Черненко.

 

13:25:54

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да, з 779 поправки по 782 поправку.

Пропозиція підтримати дані поправки і виключити 126 статтю, власне, як і весь цей розділ, який стосується навчання. Тому прохання ці наступні 4 поправки підтримати.

779-а.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Вибачте. Можна до мене підійти?

779 поправка. Будь ласка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Пропозиція  врахувати. Прохання врахувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  779 поправка. Прошу визначатися.

 

13:27:24

За-10

Поправка відхиляється.

780 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання врахувати.

 

13:27:52

За-14

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Поправка відхиляється.

781 поправка.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання  врахувати.

 

13:28:09

За-17

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Поправка відхиляється.

782 поправка. Будь ласка, прошу визначатися.

 

ЧЕРНЕНКО О.М. Прохання  врахувати.

 

13:28:31

За-17

Поправка відхиляється.

783 поправка.

 

13:28:38

ЧЕРНЕНКО О.М.

Да. І тут блок поправок, 783-я… і лише 783-я. Прохання її відхилити. Там нова редакція цієї статті, яку ми хочемо скасувати. 783-я – прохання відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу визначатися по 783 поправці.

 

13:29:08

За-2

Шановні колеги, я зараз пропоную зробити перерву на прохання двох фракцій, будь ласка. Я оголошую перерву на 15 хвилин. Ми закінчили на 783 поправці. Ми цю поправку відхилили, і я оголошую перерву на 15 хвилин. Я прошу лідерів фракцій зібратися у Голови Верховної Ради України. Будь ласка.

 

(Після перерви)

 

Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

 

13:51:05

ГОЛОВУЮЧИЙ. Колеги, я прошу зайти в зал, хто в кулуарах. Прошу секретаріат повідомити і запросити депутатів в зал.

Колеги, щойно надійшла інформація, і вона вже повністю є мною перевірена, що у Києві у власній квартирі трагічно загинув наш колега Дмитро Борисович Тимчук. Ми знали його як великого українського патріота, підполковника запасу, координатора групи "Інформаційний спротив", яка з 14-го року дуже багато зробила для висвітлення правди про російську агресію в Україні. Від імені Верховної Ради України висловлюю співчуття сім'ї, родині і близьким, і всім друзям Дмитра Борисовича. Вічна пам'ять і вічна слава.

Прошу вшанувати Дмитра Тимчука хвилиною мовчання.

(Хвилина мовчання)

Дякую. 

Я не бачу можливості надалі продовжувати розгляд правок сьогодні. Ми продовжимо розгляд правок завтра о 10 ранку. А зараз ранкове пленарне засідання Верховної Ради України я оголошую закритим. 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку