ЗАСІДАННЯ ДРУГЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

02 грудня 2014 року, 10 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України В.Б.ГРОЙСМАН  

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Доброго дня, вельмишановні народні депутати! Я прошу займати свої місця. Ми можемо розпочинати нашу роботу.

Ще раз доброго дня, шановні народні депутати! Дякую, що зайняли свої місця. Зараз ми будемо з вами реєструватись. І я прошу увімкнути систему "Рада". Прошу підготуватись народних депутатів уважно до реєстрації.

Прошу реєструватися, шановні народні депутати. Реєструємося.

10:04:18

370 народних депутатів у залі. Це означає, що ми можемо розпочинати нашу роботу. В першу чергу я би хотів, щоби ми з вами привітали нашого колегу з днем народження, саме народного депутата України Мураєва Євгенія Володимировича. Давайте привітаємо оплесками за традицією. (Оплески)  Успіхів у роботі.

Шановні народні депутати, я з великим жалем хотів би повідомити про те, що у понеділок 1 грудня від затяжної хвороби на 86-ому році життя помер відомий український письменник, член ініціативи "1 грудня", український політв'язень Євген Сверстюк. Прошу вшанувати пам'ять хвилиною мовчання.

(Хвилина мовчання)

Дякую. Прошу сідати.

Шановні народні депутати, 27 листопада ми провели з вами перше засідання, склали урочисто присягу. Але у нас є народні депутати, які з поважних причин не могли цього зробити. І я би хотів вас проінформувати про те, що 19 та 28 листопада Центральна виборча комісія зареєструвала народних депутатів України, обраних на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року, а саме: Марію Василівну Матіос, яка була включена до виборчого списку Партія "Блок Петра Порошенка" під номером 7, та Сергія Ярославовича Рудика, обраного в одномандатному 198 виборчому окрузі. Відповідно  до статті  79 Конституції України перед вступом на посаду  народні депутати України  складають присягу перед Верховною Радою  України.

Для складення присяги я  на трибуну  запрошую  народного депутата  України Матіос Марію  Василівну. Прошу, вельмишановна Марія Василівна.

 

МАТІОС М.В.

Присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми діями боронити  суверенітет  і незалежність України, дбати про благо Вітчизни  і  добробут Українського народу.  Присягаю  додержуватися Конституції України  та законів  України, виконувати свої обов'язки  в інтересах  усіх співвітчизників.   (Оплески)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Вітаю, вельмишановна Марія Василівна, з  прийняттям присяги.

А також запрошую до слова  народного депутата  України Рудика Сергія  Ярославовича. Прошу, Сергію Ярославовичу.  Будь ласка.

 

РУДИК С.Я.

Я, Сергій  Рудик, присягаю  на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми діями боронити  суверенітет  і незалежність України, дбати про благо Вітчизни  і  добробут Українського народу.  Присягаю  додержуватися Конституції України  і всіх законів  України, виконувати свої обов'язки  в інтересах  усіх співвітчизників. Слава Україні!  (Оплески)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Героям слава! Вітаю.

Вітаємо народних депутатів. Бажаємо успіхів у нашій спільній   роботі.

Я хотів би попросити позафракційних народних депутатів подати до Верховної Ради України заяви про входження до  складу  комітетів  Верховної Ради для того, щоб ми  могли  сформувати повноцінно всі робочі органи парламенту. А також нам необхідно, шановні колеги, сформувати якісний професійний  уряд України, нам потрібно все зробити для того, щоб наш динамічний початок нашої роботи від 27 листопада мав своє підтвердження, оскільки    є надзвичайно серйозні виклики в нашій країні. І ми розуміємо, що в такий відповідальний момент і уряд України, і парламент мають діяти злагоджено, якісно і професійно. Тому я би хотів зараз запропонувати підтримати ініціативу коаліції і розпочати консультації щодо внесення кандидатур на затвердження уряду, а також комітетів українського парламенту, і оголосити перерву до 12.30, а виступи здійснити о 16 годині так, як це передбачається  Регламентом Верховної Ради. Дякую.

Перерва до 12 години 30 хвилин. Дякую, шановні колеги.

 

ПІСЛЯ ПЕРЕРВИ

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Вельмишановні народні депутати, як і була оголошена перерва до 12.30, ми можемо продовжувати нашу роботу. Я прошу займати свої місця.

Вельмишановні народні депутати, я прошу займати свої місця у сесійній залі. Ми будемо продовжувати нашу роботу.

Керівників фракцій я просив би запросити до зали своїх депутатів членів фракцій.

Ітак, шановні колеги, хочу вам повідомити, що щойно були проведені консультації з керівниками депутатських фракцій членами коаліції, а розглядалось питання щодо формування Кабінету Міністрів та персонального складу комітетів Верховної Ради. Майже всі питання, хочу вас попередньо поінформувати про те, що вирішені, але є ще декілька питань, які потрібно узгодити. Тому нам потрібно певний період часу для того, щоби завершити цю роботу. Ми всі усвідомлюємо, що питання формування уряду України треба вирішити сьогодні. У нас немає часу, і суспільство не буде чекати.

Тому зараз, враховуючи попередню роботу, яка була проведена, я хочу внести пропозицію, щоб ми продовжили наше вечірнє пленарне засідання до завершення розгляду цього життєво необхідного для України питання. У зв'язку з цим, відповідно до статті 5… частини п'ятої статті 19 Регламенту Верховної Ради України, я ставлю на голосування пропозицію щодо продовження нашого вечірнього пленарного засідання до завершення розгляду питання про формування Кабінету Міністрів України. Прошу голосувати. Прошу голосувати, шановні колеги народні депутати. Прошу голосувати.

 

12:36:17

За-310

Рішення прийнято. Дякую, шановні колеги.

Також хочу вас проінформувати…

По фракціям, будь ласка. "Блок Петра Порошенка" – 123, "Народний фрронт" – 81, "Опозиційний блок" – 0, "Самопоміч" – 30, Радикальна партія – 22, "Батьківщина" – 18, "Воля народу" – 8, "Економічний розвиток" – 2.

Хочу також проінформувати, що з метою вирішення питання про внесення коаліцією, відповідно до законодавства, Прем'єр-міністру України пропозиції щодо кандидатур до складу Кабінету Міністрів України, збори коаліції відбудуться о 15-й годині в залі пленарних засідань. У зв'язку з цим я просив би керівників фракцій скоординувати цю роботу членів коаліції і провести таке засідання.

Я також хочу вас повідомити, шановні друзі, що ранкове засідання Верховної Ради України оголошую закритим і вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України розпочнеться о 16-й годині.

Дякую вам за увагу.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку