ЗАСІДАННЯ   ТРИДЦЯТЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

3   квітня 2003 року, 16.00 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України ЛИТВИН В.М.

 

ГОЛОВА. Шановні народні депутати, прошу займати свої робочі місця і підготуватися до реєстрації. Запросіть народних депутатів до сесійної зали. Ввімкніть систему "Рада". Прошу зареєструватися.

16:01:06

Зареєструвалося -433

В залі зареєстровано 433 народних депутати, вечірнє засідання Верховної Ради оголошую відкритим.

Шановні колеги, зараз 16 година і переходимо до розгляду питань про обрання та звільнення суддів.

Давайте домовимося про таку процедуру, як завжди ми йдемо. Василь Васильович Онопенко читає прізвища. Якщо у вас виникають якість застереження, ми помічаємо, потім голосуємо за тих суддів, де немає застережень. Потім окремо по кожному судді, які є застереження у депутатів, якщо є. Щоб працювали ми злагоджено. Прошу уваги. Будь ласка, Василь Васильович.

 

16:01:43

ОНОПЕНКО В.В.

Дякую, Володимир Михайлович.  Шановні колеги, дозвольте внести проект постанови, зачитати її вам "Про обрання безстроково суддів відповідно до пункту 27-го статті 85 частини першої статті 128 Конституції України".

До апеляційного суду Волинської області. Безушка Михайла Михайловича. Лозовського Анатолія Олександровича. Матвієнко Наталію Василівну.  Олексюка Ярослава Миколайовича. Польового Миколу Івановича. Сівчука Євгена Івановича. Хомицького Анатолія Миколайовича. Філюка Петра Тодосійовича. Шевчук Лілію   Ярославівну. 

До апеляційного суду Донецьої області Бондаренко Людмилу Іванівну. Голубинсього Анатолія.

 

ГОЛОВА. Одну хвилинку.

Бондаренко є - застереження. Помічаємо.

 

ОНОПЕНКО В.В. Голубинського Анатолія Михайловича, Зінов'єву Аллу Георгіївну. Кондакова Геннадія Вікторовича. Костромітіна Василя Сергійовича, Круглікову Категрину Степанівну, Кучеряву Валентину Федорівну, Єгорову Олену Іванівну, Ювченко Людмилу Прокопівну.

 До апеляційного суду Житомирської області Михайловського Віктора Івановича.

 

ГОЛОВА. Є зауваження. Ідемо далі.

 

ОНОПЕНКО В.В. Апеляційного суду Закарпатської області Данюка Василя Васильовича, Кеменя Михайла Пантелеймоновича.

Апеляційного суду Київської області Орла Анатолія Івановича.

Алеляційного суду Львівської області Мікуш Юлію Романівну.

Апеляційного суду Одеської області Парапана Василя Федоровича.

Апеляційного суду Полтавської області Карнауха Петра Миколайовича.

Апеляційного суду  Сумської області Моісеєнко Тетяну Михайлівну.

Апеляційного суду Тернопільської області Демченко Ольгу Володимирівну, Коваленка Євгена Петровича, Козака Ігоря Осиповича, Кострубу Галину Іванівну, Крукевича Миколу Нарцизовича, Римар Тамару Михайлівну, Татарчука Василя Григоровича.

Апеляційного суду Чернівецької області  Перепелюк Любов Матвіївну, Сулетицьку Марію Миронівну.

Всі судді вчора прийшли співбесіду і розгляд матеріалів і особисто розгляд суддів на Комітеті з питань правової політики жодних зауважень не було. Ті зауваження, які поступали раніше ми їх розглядали. Тому рекомендуємо на обрання безстроково.

 

ГОЛОВА. Шановні народні депутати я ставлю на голосування проект постанови Верховної Ради України "Про обрання суддів безстроково" номер 3327 за винятком Бондаренко Людмили Іванівни і Михайловського Віктора Івановича.

Ви зняли? По Бондаренко Людмилі Іванівні знято застереження так?

Ввімкніть мікрофон Матвієнкова, будь ласка.

 

16:04:58

МАТВІЄНКОВ С.А. Я снимаю свое зауваження, я просто прошу передать привет судье Бондаревой.

 

ГОЛОВА. Ясно, спасибі, передамо.

Тобто ставлю на голосування проект постанови Верховної Ради України про обрання суддів безстроково за винятком Михайловського Віктора Івановича, це - апеляційний суд Житомирської області. Прошу голосувати.

 

16:05:30

За-364

Рішення прийнято.

Так, будь ласка, до мікрофону Віктор Іванович Михайловський підійдіть. Так, Миколи Рудьковського мікрофон ввімкніть. Баранівський Олександр буде, так? Ладно, Баранівський, будь ласка.

 

16:05:51

БАРАНІВСЬКИЙ О.П.

Олександр Баранівський, фракція Соціалістичної партії України.

Шановні колеги! Я хочу сказати, що суддя, який сьогодні пропонується на посаду члена суду апеляційного Віктор Іванович Михайловський чисто має славу в Житомирі - суддя, який виконує всі замовні рішення.

Хочу сказати, що будучи головою Корольовського районного суду, тільки цей суд розглядав питання про заборони мітингів, про заборони, значить, всіх акцій, які проводились відповідно опозицією, переслідування іде преси опозиційної. Все скидається на цей суд. Можуть добавить товариші, як ішли під час виборчої кампанії, тоже чисто замовно когось зняти, кого поставити і так далі. Я не тільки про те, що він приймав рішення, він - голова Корольовського районного суду. І це робилося все з його відома, за його погодженням. Тому я рахую, що треба цю кандидатуру відхилити. Дякую.

 

ГОЛОВА. Доманський зараз. Катеринчук, а я весь час думаю Майстришин, Катеринчук зараз. Так, Доманський, будь ласка.

 

16:07:17

ДОМАНСЬКИЙ А.І. Шановні народні депутати! шановний Володимире Михайловичу! Я   двадцять років прожив у Корольовському районі і тільки в кінці минулого року переїхав до Києва, хоча живу і в Києві, і там. Я працюю в Корольовському районі. Я декілька разів звертався до цього суду, до цієї людини і бачив, як проходить рішення. Може там десь, щось політичних питань, ну те, що стосується правосуддя, те що стосується людини, він - чесна, порядна людина. Я прошу підтримати його.

 

ГОЛОВА. Народний депутат Катеринчук, фракція "Наша Україна".

 

16:08:01

КАТЕРИНЧУК М.Д.

Шановні народні депутати, я хотів би вас просити, щоб ви розглядали суддів, як елемент демократії в нашій державі. І ми не можемо спекулювати на політичних моментах прийняття рішень, судячи по тому і по-іншому. Голова суду не відповідає за ті рішення, які приймаються суддями цього суду. То я хотів би, щоб ці питання не піднімалися в такому, якщо є якісь претензії до цієї людини, як до судді, будь ласка, конкретно давайте будемо розглядати. А займатись політичними питаннями, я думаю, тут недоцільно. Дякую за увагу. Я прошу підтримати цю кандидатуру також.

 

ГОЛОВА. Микола Рудьковський, будь ласка.

 

16:08:47

РУДЬКОВСЬКИЙ М.М.

Соціалістична партія України.

Шановні народні депутати, я особисто стикнувся із судом, який очолював шановний Віктор Іванович Михайловський. Справа йде про 2000 рік, коли йшли вибори по Житомирському виборчому округу. І з грубим порушенням, фальсифікацією ведення виборчої кампанії, підкупом велась виборча кампанія шановним відомим,  в минулому народним депутатом Бакаєм. Суддя, який судив, не міг прийняти іншого рішення лише із-за тиску Віктора Івановича по цьому питанню. І тому, я хочу сказати, що любе рішення ви можете прийняти, але ви знайте одне, що правосуддя цей суддя чинити не буде. Дякую.

 

ГОЛОВА. Будь ласка, Віктор Іванович, що ви можете

Що ви можете відповісти на це?

 

МИХАЙЛОВСЬКИЙ В.І.

Шановні народні депутати. Я можу відповісти на ці запитання, які мені були задані тут з приводу конкретних справ, що особисто я не розглядав цю справу. Розглядали мої судді і сталося так, що саме Корольвський район був у центрі цих подій всіх, але вплинути на суддю при вирішенні конкретного рішення, я як голова суду по закону не маю права. А так працюю 13 років і в принципі намагався не порушувати будь-чиїх прав.

 

ГОЛОВА. Василь Васильович Онопенко, будь ласка.

 

ОНОПЕНКО В.В. Шановні колеги, я хотів би внести все-таки певну ясність.

Я розумію, що до кожного судді можуть бути претензії, оскільки по кожній справі є позивач, є  відповідач, а значить є якась сторона не задоволена.

Я ніколи не погоджуюся з підходом, коли на голову суду, шановні колеги, звалюється вся відповідальність. Якщо у вас є конкретний якісь запитання до даної кандидатури, до  Віктора Івановича, давайте ми запитаємо,  яке рішення він виносив. Ми на комітеті вчора розглядали ці питання. Жодних політичних рішень він не приймав. Взагалі, я вважаю, це не правильна постановка, коли над судом починається якийсь контроль. Є вищий суд, який повинен  розглядати цю справу по суті. Тому  ми розглянули на комітеті і рекомендуємо для обрання його суддею.

 

ГОЛОВА. Юрій Єхануров, позицію Житомирської області, будь ласка.

 

16:11:21

ЄХАНУРОВ Ю.І.

Шановні колеги депутати, шановні житомиряни. Вивели, поставили Віктора Івановича і зробили його відповідальним за якусь політичну ситуацію. Я просив би проголосувати за цю людину.

 

ГОЛОВА. Так, ви будете? Микола Кравченко.

Ну шановні колеги, що я можу зробити?

 

16:11:41

КРАВЧЕНКО М.В.

Василь Васильевич, у меня к вам такое предложение. Ну давайте в конце-концов выработаем такую практику. Если есть к конкретному судье какие-то вопросы, надо их решать в рамках комитета. В зале нечего нам превращать это  в обговорення кандидатуры судьи. Речь идет о том, что если не было вопросов к этому судье на комитете, тогда ставте   вопрос на голосование и дело  с концом.

 

ОНОПЕНКО В.В. Дякую. Якраз у комітеті розглядається проект Закону Геннадія Андрійовича, який  саме ставить ці питання  на законну основу.

 

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування  про прийняття рішення про обрання суддею безстроково Михайлова Віктора Івановича, це апеляційний суд Житомирської області. Прошу голосувати.

 

16:12:43

За-296

Рішення прийнято.

Шановні колеги,  від вашого імені і від імені Верховної Ради дозвольте привітати суддів, які щойно  призначені  на посади безстроково і побажати  їм плідної роботи. Ну, з процедури, будь ласка. Дякуємо щиро вам.

З процедури народний депутат Масенко.

 

16:13:09

МАСЕНКО О.М.

Василь Васильович, ну, все-таки я погоджуюся з Миколою Васильовичем, що він говорив, що в комітетах  треба це все  обговорювати питання. Якщо можна, хоч  би за тиждень, днів за 10 до розгляду в комітеті видавали  матеріали, а що ж ви даєте в день розгляду  цього питання. Як можна підготувати, як потрапити на засідання, як можна висловити якісь зауваження.

 

ОНОПЕНКО В.В. Ну, повірте, що на Печерському базарі ми не розглядаємо ці матеріали, тільки в комітеті. За два тижні, за три тижні ми направляємо   в кожну  фракцію ці матеріали. Є дошка об'яв, ми тут вивішуємо. Ну, які ще можна матеріали вам направляти.

 

ГОЛОВА. Давайте другу постанову, будь ласка, Василь Васильович.

 

ОНОПЕНКО В.В.  Шановні колеги, на ваш розгляд виноситься проект постанови про звільнення суддів: судді Вищого господарського суду України  Мілевського  Йосипа Романовича  в зв'язку з поданням заяви про відставку.

Суддів апеляційного суду Харківської області Ємельянової Валентини Іванівни в зв'язку з поданням заяви про відставку і Маміної Любові Миколаївни в зв'язку  з поданням  заяви про відставку.

Судді Ленінського районного суду  міста Дніпропетровська - Сердюк Генрієту  Павлівну ( заява про відставку) ; судді  Микитівського районного суду міста Горлівки Донецької області -  Гаранушенко Віри Борисівни у зв'язку з поданням  заяви про відставку; судді Бердянського міського суду Запорізької області  - Домашенка Юрія Миколайовича ( заява про відставку);  судді Трускавецького міського суду Львівської області - Цап Софіі Петрівни у зв'язку з поданням заяви про відставки і судді  Терибовлянського  районного суду  Тернопільської області, заява про відставку Будзи  Василя Федоровича.

Комітет виясняв  обставини, Вища рада юстиції ні на кого тиску не було, люди уходять у відставку, це їхнє право. Тому прошу підтримати даний проект постанови.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про  прийняття проекту постави Верховної Ради  України про звільнення суддів. Це документ під номером 3328. Прошу голосувати.

 

16:15:36

За-326

Рішення прийнято. Дякую.

Шановні колеги! Продовжуємо далі роботу. Оголошується до розгляду проект Закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо декриміналізації правопорушень у сфері економічної конкуренції ( друге читання).

Сергій Григорович Сінченко, будь ласка. Давайте відразу, якщо є поправки, по ним.

 

16:16:11

СІНЧЕНКО С.Г.

Шановні народні депутати! До комітету надійшла одна поправка від Онопенка Василя Васильовича. Вона комітетом врахована. Комітет пропонує прийняти у другому читанні.

 

 ГОЛОВА. Ставлю на  голосування про прийняття у другому читання проекту Закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо декриміналізації правопорушень у сфері економічної конкуренції ( друге читання). Прошу голосувати.

 

16:16:40

За-348

У другому читанні прийняли. Є пропозиція комітету прийняти  цей проект, як закон, тобто в цілому. Ставлю на голосування. Прошу голосувати.

Це документ під номером 2073.

 

16:17:01

За-339

за-339, закон прийнято.

Оголошується до  розгляду  проект закону про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державне оборонне  замовлення".  Друге читання.

Доповідач - голова підкомітету Комітету... голова комітету Георгій Корнійович Крючков.

 

16:17:23

КРЮЧКОВ Г.К.

До проекту, який передбачає зміну абзацу 6 частини 2  статті 3 Закону  "Про державне оборонне замовлення" подано  3 редакції цієї частини.

Ми обрали, на наш погляд, найоптимальніший. Пропонуємо її підтримати.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про прийняття у другому читанні  проекту закону про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державне оборонне  замовлення". Прошу голосувати.

 

16:18:09

За-380

Комітет пропонує прийняти в цілому проект  цього закону.

Ставлю на голосування про  прийняття в цілому проекту закону  про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державне оборонне  замовлення" як закону. Прошу голосувати.

 

16:18:39

За-386

Дякую, закон прийнято.

Оголошується до розгляду  проекту закону  про внесення змін  Закону України "Про електроенергетику" щодо розподілу коштів оптового ринку електричної енергії. Друге читання.

Доповідач - голова підкомітету Комітету з питань паливно-енергетичного  комплексу, ядерної безпеки та ядерної політики  Бронніков Володимир Костянтинович. будь ласка, Володимире Костянтиновичу.

 

16:19:02

БРОННІКОВ В.К.

Уважаемые коллеги! До комитета пришло 2 замечания. Все они касаются Приконцовых положений, редакции их. Одно касается, что закон вводится с 1 липня 2003 року. І дає строк Кабінету  Міністрів на приведення у відповідність інші свої нормативні документи. Они учтены, прошу принять их во втором чтении в целом.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про  прийняття у другому читанні проекту Закону "Про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо розподілу коштів оптового ринку електричної енергії".  Прошу, голосуйте.

 

16:20:02

За-296

Яка далі буде пропозиція комітету? З мотивів, Симоненко Петро Миколайович. Зараз буде в цілому. Давайте з мотивів.

 

16:20:14

СИМОНЕНКО П.М.

Уважаемые коллеги, уважаемый Владимир Михайлович! Я вас прошу сейчас в целом не голосовать за этот проект закона. І зрозумійте, що питання в якому стані буде знаходитися генерація, воно якраз ключове в цьому законі і розрахунки з генерацією. І те, що сьогодні стовідсоткові платежі вимагати будуть , скажімо, виходячи з цього і будуть платити генерації. Це призведе до того, що ми втратимо цю генерацію, яку сьогодні маємо.

І я прошу вас, ні в якому разі зараз не голосуйте в цілому за цей проект закону, бо ми нанесемо серйозний удар по в цілому електроенергетиці України. Дякую.

 

ГОЛОВА. Будь ласка, позиція комітету?

 

______________. Петр Николаевич, эта поправка отозвана. Поэтому,  стопроцентных платежей, будут реальные платежи.

 

ГОЛОВА. Юлія Тимошенко, будь ласка.

 

16:21:16

ТИМОШЕНКО Ю.В.

Я просто хотіла поінформувати депутатів, що ці зміни в закон про електроенергетику, вони повертають ту ситуацію, яка була до 2000 року, коли ми провели реформування і зробили майже сто відсотків  через енергоринок.

Зараз це повністю руйнується, ми не отримаємо ні бюджета, ні коштів для шахтарів, ні коштів для генерації.

Я прошу, щоб ми просто голосували свідомо за це. Дякую.

 

ГОЛОВА. Комітет, будь ласка.

 

______________. Комитет считает, что это не так. Комитет не получил ни одного замечания и мы поддерживам исключительно денежные платежи, но убираем ручное регулирование. Спасибо.

 

ГОЛОВА. Андрій Клюєв, будь ласка.

Є позиція комітету...

 

16:22:06

КЛЮЄВ А.П.

Уважаемые колеги! Я просил бы поддержать этот законопроект в целом. Дело  в том, что это полностью исключает ручное управление, ручное распределение денег с энергорынка. И  наоброт это три шага вперед, а не шаг назад. Я просил бы поддержать этот законопроект в целом. И просил бы поставить на голосование в  целом. Пожалуйста, Владимир Михайлович.

 

ГОЛОВА. Я   ставлю на голосування про прийняття проекту закону, шановні колеги всі поправки, які були внесені враховані. І у нас є підстави це поставити, голосування, визначайтеся. Про прийняття в цілому проекту закону "Про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" - це номер 3015.

 

16:23:03

За-229

Закон прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону...

229 - нехай тоді виключать.

Я прошу секретаріат, що там не правильно голосують. Шановні колеги!

Заспокойтеся.

Я оголошую до розгляду проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

По фракціях дайте, будь ласка попереднє голосування.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Друге читання. Доповідач - перший заступник голови Комітету з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій Володимир Анатолійович Демьохін. Будь ласка, по поправках ідем.

 

16:24:38

ДЕМЬОХІН В.А.

Уважаемый Владимир Михайлович, уважаемые народные депутаты, комитет вносит на рассмотрение на второе чтение законопроект. Это - более двадцати изменений к двенадцати статьям, связанным с устранением имеющихся противоречий, урегулированием порядков восстановления платоспособности.

Значит, при подготовке законопроекта на второе чтение в комитет поступило 18 замечаний и предложений от шести народных депутатов. Семь предлагается учесть, в том числе девять от народного депутата Кукоба Анатолия Тихоновича, из которых восемь предлагается отклонить и одно учесть. Данные предложения были отклонены по причине того, что они предлагают оставить статьи в действующей редакции. А мы, как вы помните, 16 числа приняли в первом чтении законопроект. Одно замечание народного депутата Черновецкого Леонида Михайловича, данное замечание учтено. Пять от народного депутата Шарова Игоря Федоровича, из которых три предлагается отклонить, два учесть и одно оставить в действующей редакции, и одно учесть редакционно. Одно от народного депутата Иоффе Юлия Яковлевича - учтено, от народного депутата Демехина - одно учтено редакционно, и от народного депутата Буждыгана Филиппа Филипповича учтены юридические, технические, литературные правки. Все решения по изменениям и замечаниям были учтены, согласованы  с авторами - народными депутатами.

Главное юридическое управление завизировало проект без изменения. Комитет предлагает принять проект закона во втором чтении и в целом. Спасибо.

 

ГОЛОВА. Немає заперечень? Ніхто з авторів поправок, які не були враховані, не наполягає? Немає. Я ставлю на голосування про прийняття у другому читанні проекту закону про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

 

16:26:49

За-284

Рішення прийнято.

Пропозиція комітету була прийняти проект цього закону в цілому як закон. Ставлю на голосування. Про прийняття в цілому, як закон, проекту закону про внесення змін до закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Це документ під номером 2060. Прошу голосувати.

 

16:27:25

За-306

Закон прийнято.

Ми зараз мали б розглянути проект закону про третейські суди, арбітраж. Але автор законопроекту пропонує і просить перенести його розгляд, оскільки йому треба узгодити ряд позицій. Комітет підтримує цю ідею. Немає заперечень? Переносимо розгляд.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до закону України "Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх. Катерина Самойлик, голова комітету з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму.

 

16:28:05

САМОЙЛИК К.С.

Шановні колеги, шановний Володимире Михайловичу, в комітет надійшло 26-ть зауважень від народних депутатів. Всі вони були уважно розглянуті в комітеті, ті з них, які надійшли від різних депутатів, але стосувались одного і того ж питання, по суті були аналогічними, ми згрупували. Також, відповідно до Постанови Верховної Ради врахована законодавча пропозиція Кабінету Міністрів України щодо негайного повідомлення батьками або особами, що їх заміняють та до органів прокуратури про затримання неповнолітнього.

Таким чином, в порівняльній таблиці викладено 21-а пропозиція до редакції законопроекту, проголосована в першому читанні. З них відхилено чотири, інші враховані.

Я хочу зупинитись на відхилених пропозиціях і попросити колег народних депутатів України погодитись з тим, що ми їх відхилили.

Шановний колега, народний депутат України Олексіюк! Під номерами 2.6.10 у порівняльній таблиці відхилені ваші поправки, в зв'язку з тим, що враховані пропозиції групи народних депутатів України щодо вилучення із тексту законопроекту статей чи відповідних абзаців до яких вони пропонувалися.

Я хочу звернутися до колеги Пузакова. В таблиці, це четверта поправка, вона відхилена в зв'язку з тим, що суперечить вимогам Конституції України. Згідно з якою ніхто не має права перебувати під вартою, тільки за рішенням суду це робиться.  А в навчальних закладах  соціальної реабілітації встановлено певний режим обмежень, заборона вихованцям виходити  за територію закладу, мати при собі, користуватися певним переліком речей та інше.  І направляються туди неповнолітні виключно за рішенням суду. Тому це не норма цього закону.

Більш того, Володимире Тихоновичу, утримання у цих навчальних закладах неповнолітніх, які потребують особливих умов виховання разом з неповнолітніми, які вже скоїли правопорушення, є невиправданим і навіть шкідливим з точки зору негативного впливу з боку останніх на тих підлітків, які не вчинили правопорушень.

 І тому я колег прошу зняти ці питання. Всі інші пропозиції ми врахували і  основна, так сказати, мета цього законопроекту щодо негайного повідомлення батькам або особам, що їх заміняють та до органів прокуратури про затримання неповнолітнього, ми  провели в цьому законі і  я прошу прийняти цей закон в остаточній редакції.

 

ГОЛОВА. Шановні колеги, підтримується пропозиція комітету?

Тоді я ставлю на голосування про прийняття у другому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальної установи для неповнолітніх. Прошу голосувати.

 

САМОЙЛИК К.С. Я прошу всіх активно проголосувати.

 

16:31:31

За-364

ГОЛОВА. За- 364. Комітет пропонує прийняти в цілому цей проект як закон. Такої ж думки дотримується Головне юридичне управління. Ставлю на голосування про прийняття в цілому як закон проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх". Це документ під номером 2093.

 

16:32:06

За-384

Закон прийнято.

Оголошується до розгляду проект Закону про внесення змін до Закону  України  "Про карантин рослин" (нова редакція). Доповідач - голова підкомітету Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Миколайович Терещук. Давайте   одразу по поправкам Сергій Миколайович.

 

16:32:28

ТЕРЕЩУК С.М.

Шановний Володимире Михайловичу, шановні колеги депутати.

Проект Закону "Про карантин рослин був прийнятий за основу 10 січня. За  термін після  прийняття поступило  62 пропозиції, 62 поправки до  законопроекту. Ми  мали детально ознайомитися із запропонованими  змінами, всі вони є в порівняльних таблицях.  В результаті, комітет врахував 54 пропозиції, 8  пропозицій було відхилено: це пропозиції депутатів Козаченка, Бичкова, Демьохіна і Веревського.

Я хотів би в двох словах сказати про ті розбіжності, які виникли в ході обговорення даного законопроекту. Вони головним чином стосувалися повноважень Державної карантинної служби щодо проведення фумігаційних робіт.

Одна точка зору, здійснення фумігаційних робіт повинно грунтуватися на конкурсних умовах ринку і за участю суб'єктів господарської  та підприємницької діяльності  і не обмежуватися фумігаційними загонами державної карантинної служби.

Друга точка зору, що відповідно до міжнародних вимог якість проведення фумігаційних робіт, здійсненних при перетині кордону, має  гарантуватися державними органами. Отже,  доцільно проводити фумігаційні роботи загонами фумігаційної служби, Державної карантинної служби.

На засіданні було проаналізовано всі за і проти. Більшість членів комітету с хилилися до другої точки зору, тобто закріпити здійснення  фумігаційних робіт при перетині кордону за державним органом, проте з   певним застереженням. Державна карантинна служба повинна повністю забезпечити самостійне  виконання цих робіт, а не звертатися так, як було в минулих роках до інших зарубіжних фірм ".....контроль", "Трансбалтиктермінал". Тим більше, що Державна карантинна служба має сьогодні досить непогану матеріально-технічну базу і кадровий потенціал.

І разом з тим хотів би звернути вашу увагу, що мова йде чомусь тільки  про  фумігацію зерна, яке перетинає Державний кордон. У нас ще є проблеми з фумігацією  інших грузів - це і  цитрусові,  це і кава, горіхи, посадковий матеріал.

 

ГОЛОВА. Народний депутат Веревський, будь ласка.

Мікрофон народного депутата Веревського.

 

16:34:51

ВЕРЕВСЬКИЙ А.М.

Уважаемые народные депутаты! Суть в том  сегодня состоит в этом законопроекте и в тех поправках, которые были внесены мной и другими депутатами к пунту двеннадцатому статьи 7-ой и к пункту третьему статьи 8-ой, говорит о том, что  сегодня Государственная карантинная инспекция не в состоянии выполнять эти пункты, так как денег в бюджете на это нет, и она будет вынуждена просто передать эти пункты  опять другой компании, опять у нас будет на этом рынке сделанная монополия.

Поэтому мы  предлагаем здесь  зделать прозрачными правила игры в этой ситуации и разделить функции: Государственная карантнная инспекция должна полностью контролировать и  сертифицировать грузы следующие на экспорт и на  инморт, а техническую функцию могут выполнять и другие предприятия такие, как портовые элеваторы,  комбинаты хлебопродуктов и портовые экспедиторы.

Поэтому я прошу, Владимир Михайлович,  поставте эти поправки на голосование, и если мы не приймем эти изменения, голосовать за этот законопроект ни в коем случае нельзя. Спасибо большое.

 

ГОЛОВА. Шановні колеги! Я ставлю на голосування поправку 26 народного депутата Веревського. Аргументацію ви слухали, вірніше, чули.

 

16:36:17

За-304

Рішення прийнято.

Я ставлю... ще наступна поправка  яка у вас? Одна ця поправка? Все? А,  все.

Шановні колеги! Я ставлю  на голосування про прийняття у другому читанні  проекту закону про внесення змін до Закону України "Про карантин рослин" (нова редакція). Прошу голосувати.

 

16:36:57

За-348

Рішення прийнято.

Комітет пропонує прийняти в цілому закон. Ставлю на голосування про прийняття проекту закону про внесення змін до Закону України "Про карантин рослин" (нова редакція) для прийняття в цілому як закон. Це документ під номером  0980.

 

16:37:28

За-390

Закон прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо врегулювання  земельних відносин недержавних сільгосппідприємств. Друге читання.

Лещенко Володимир Олексійович - доповідач, голова  підкомітету Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

16:37:51

ЛЕЩЕНКО В.О.

Шановний Володимире Михайловичу! Шановні народні депутати! При  підготовці до другого читання до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин надійшло 6 пропозицій і зауважень народних депутатів України. З них одна пропозиція народного депутата Соболєва врахована повністю, інші 5 враховані редакційно. Тому комітет вносить  пропозицію прийняти цей закон в цілому як закон. Дякую.

 

ГОЛОВА. Якщо немає заперечень, я ставлю на голосування про  прийняття  у другому читанні  проекту закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо врегулювання  земельних відносин недержавних сільгосппідприємств.

 

16:38:47

За-378

Рішення прийнято.

Комітет пропонує прийняти проект в цілому як закон. Цю ж пропозицію підтримує Головне юридичне управління. Тому я ставлю на  голосування про прийняття в цілому як закон проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо врегулювання земельних відносин недержавних сільгосппідприємств". Це документ під номером 2391. Прошу голосувати.

 

16:39:23

За-377

Закон прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до деяких законів України за результатами Парламентських слухань "Суспільство. Засоби масової інформації. Влада. Свобода слова та цензура в Україні". Доповідач -  Голова Комітету з питань  свободи слова та інформації Томенко  Микола Володимирович. Будь ласка, Микола Володимирович.

 

16:40:00

ТОМЕНКО М.В. Шановні колеги! Ми дружньо підтримали цей законопроект - 365 голосів в першому читанні. Які основні застереження до  другого читання виносилися. Ті  застереження стосувалися багатьох формальних і понятійних речей, зокрема, наші колеги Юрій Кармазін, Шкіль, Павловський  пропонували уточнити ситуацію стосовно визначення як тлумачить поняття цензура і хто може  здійснювати цензуру. Зокрема, ми погодилися з тим, що серед тих, хто відноситься до цієї категорії, є не лише органи державної чи місцевої влади, а і власники засобів масової інформації. Уточнено низку понятійних речей, які дають можливість нам спрямувати спори між засобами масової інформації і позивачами виключно в руслі, скажімо,  до судового, і  максимальну зробити можливість вирішити це питання без суду. І ми розв'язуємо руки і позивачам, і журналістам домовитися і не переводити  процес у судовий процес.

Якщо це не вдається зробити, пропонуються уточнені варіанти стосовно того, як вирішується це в судовому процесі.

Із тих зауважень, які  комітет розглянув практично всі повністю або частково враховані. І тому комітет голосував одноголосно за те, щоб просити Верховну Раду прийняти законопроект у другому читанні.

 

ГОЛОВА. Народний  депутат Правденко, будь ласка.

 

16:41:40

ПРАВДЕНКО С.М.

Спасибі. Шановні колеги я мушу зробити поправку, я теж член цього комітету і одноголосно не голосував, а  голосував за те, щоб почекати ще два тижні, щоб врахувати дійсно  всі негаразди, які  у нас є.

Стаття 277 Цивільного кодексу, який ми прийняли. На жаль, вона тертій пункт треба знімати, враховувати це. Де написано вважається, що негативна інформація поширена про  особу є недостовірною. Тобто закон наперед визнає, що негативна є недостовірною. Це абсурд треба прибирати.

Крім того не враховано низку побажань Спілки журналістів України на мою думку цілком справедливих і цілком аргументованих. Зокрема про те, щоб сума стягнень не була високою, яка б призводила до припинення існування самого видання чи газети, чи журналу, чи телерадіоканалу.

Тому я просив би проголосувати за другу пропозицію, відкласти на друге повторне читання цей законопроект. Дякую.

 

ГОЛОВА. Народний депутат Артеменко. Зараз будемо голосувати.

 

16:43:02

АРТЕМЕНКО Ю.А.

Я просив би колег підтримати цей законопроект. І хотів би підтримати голову  комітету, бо часу пройшло з моменту того, як в першому читанні він був прийнятий досить достатньо. Коли зараз кажуть, що є  якісь правки у Цивільному кодексі.

Ви знаєте, законодавство  про засоби масової інформації воно буде завжди постійно змінюватися. Тому це просто прохання і Громадської ради, і журналістів давайте ми приймемо його у другому читанні. Дякую .

 

ГОЛОВА. Андрій Шкіль, будь ласка.

 

16:43:38

ШКІЛЬ А.В.

Дякую. Андрій Шкіль, фракція блоку Юлії Тимошенко, Українська національна асамблея.

Я, звичайно, також підтримую мого попередника. Треба зараз взяти і проголосувати в другому читанні.

 

ГОЛОВА. Добре.

 

ШКІЛЬ А.В. Я закликаю всіх народних депутатів, тому що це дуже важливий законопроект, який ми мусимо зараз проголосувати. Дякую.

 

ТОМЕНКО М.В. Шановні колеги, я насамкінець хотів сказати ще один важливий дуже момент. Я дуже поважаю всіх народних депутатів і особливо тих, хто входять в наш комітет. Ще раз кажу, що згідно засідання і рішення протоколу голосування було одноголосним. Після засідання дехто вирішив змінити свою точку зору, але, на жаль, є факт одноголосного голосування.

Крім того, ви знаєте, журналісти - творчі люди, і вони хочуть, скажімо, вирішити цю проблему і в інший спосіб і покращити. Для того, щоб це зробити, треба подати пропозиції, їх обговорити і проголосувати. Ми максимально погодили між журналістами ці пропозиції, дебатували півроку. Ми максимально погодили з Державним комітетом з інформаційної політики і підтримали. Тому давайте зробимо цей крок. Якщо буде ще більше геніальний законопроект, ми його внесемо і проголосуємо ще раз.

 

ГОЛОВА. Так, Бондаренко, будь ласка. Володимир Бондаренко, фракція "Наша Україна".

 

16:44:58

БОНДАРЕНКО В.Д. Володимир Бондаренко, "Наша Україна".

Шановні друзі, безумовно, можуть виникати нові й нові пропозиції, як це виникла пропозиція у одного із членів комітету, котрий тут говорив щойно. Може, дійсно, вона буде ще краща, але те, що сьогодні ми не маємо нормального закону, який би регулював діяльність засобів масової інформації і не давав можливості їх просто елементарно удушити, а давав би можливість вибачитись в разі помилки і таке інше, то є така потреба. Давайте приймемо цей закон, а пан Сергій Правденко, якщо хоче покращувати, то внесе інші пропозиції. А ці затримки, вони ні до чого не ведуть. Ми на хорошому марші і давайте приймати цей закон.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про прийняття у другому читанні проекту закону про внесення змін до деяких законів України за результатами парламентських слухань "Суспільство. Засоби масової інформації. Влада. Свобода слова та цензура в Україні". Прошу голосувати.

 

ТОМЕНКО М.В. Комітет просить підтримати.

 

16:46:08

За-250

Рішення прийнято.

 

ТОМЕНКО М.В. Є пропозиція комітету проголосувати в цілому.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про прийняття в цілому як закон проекту  закону про внесення змін до деяких законів України за результатами парламентських слухань, суспільства, засобів масової інформації, влада,  свобода слова та цензура в Україні.

 

ТОМЕНКО М.В.  Комітет просить підтримати.

 

16:46:42

За-252

Закон прийнято.

 

ТОМЕНКО М.В.  Від себе і від журналістів дякую всім.

 

ГОЛОВА. Переходимо до розділу прийняття рішень з обговорених питань. З процедури Тарас Чорновіл, будь ласка.

 

16:47:01

ЧОРНОВІЛ Т.В.

Шановні колеги, є  ряд питань, які ми звичайно завжди дещо зміщуємо в часі відповідно там після перерви. Так, як скажімо, розгляд суддів.

Відразу після нього йдуть питання, які вічно у нас опиняються поза часом розгляду, але які на місцях потрібні і там люди чекають. Вони в нас зайняли, без сумніву, ці 7 законопроектів 5-6 хвилин часу. Адмінустрій - 3190. По 3193 і 3248, 3249. Фактично технічні питання, в комітеті обговоренні. Там все в порядку.

 

ГОЛОВА. Шановні колеги, я прошу таким чином, що ми зараз краще. швидше голосували, бо це йде прийняття за основу і ми дійдемо до цих болючих життєво необхідних питань.

 Ставиться на голосування  проект закону про внесення змін до Закону України "Про оренду землі" нова редакція. Пропозиція комітету прийняти за основу. Немає заперечень? Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону про внесення змін до Закону України "Про оренду землі" нова редакція. Це документ під номером  2606. Прошу голосувати.

 

16:48:20

За-242

Рішення прийнято.

Ставиться на  голосування для прийняття за основу проект Закону про внесення змін до деяких  Законів  України з питань оподаткування щодо умов   митного оформлення товарів. Зніміть з голосування. Будь ласка, Валентина Семенюк.

 

16:48:43

СЕМЕНЮК В.П.

Семенюк, фракція Соціалістичної партії.

Шановний Володимире Михайловичу,  так трапилося в попередньому скликанні, я була доповідачем по Закону про оренду землі, і він   був нормальний, і з ним можна було  працювати, але сьогодні  та редакція, яка прийнята, це підганяння того злочинного земельного кодексу уже під зміни до оренди землі.

Але в зв'язку  з тим, Володимире Михайловичу, що мій слідуючий законопроект під номером 1290, щоб не було повторного  його розгляду, там стоїть питання щодо  розміру орендної плати, відповідальність за забруднення територій і таке інше по цьому законопроекту я попрошу, щоб вже не розглядати, а мої  пропозиції увійшли   до  цього Закону про оренду землі, щоб уже не ставити потім його на голосування. Це норм 1290 далі у порядку денному. Дякую.

 

ГОЛОВА. Комітет  не заперечує? Комітет не заперечує.

Шановні колеги, прошу уваги. Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування щодо  умов митного оформлення товарів. Комітет пропонує прийняти за основу. Прошу голосувати.

 

16:50:10

За-307

Рішення прийнято.

Шановні колеги,  вноситься на розгляд проект Закон про внесення змін до митного тарифу України. Пропозиція комітету прийняти за основу, вилучивши положення, що  стосується "Текіли" і "Мескаль". Немає заперечень? Роман Зварич, будь ласка, тоді ж...

 

16:50:38

ЗВАРИЧ Р.М.

Шановний Володимире Михайловичу! Шановні колеги! Я вже  вчетверте говорю те, що я говорив раніше, коли цей законопроект розглядався уже на попередніх сесіях, але я просто вимушений це сказати. У випадку, якщо цей законопроект... закон набере чинності, будуть ускладнені наші переговори по лінії вступу України в СОТ. Це є висновок комітету, якому ви доручили якраз стежити за цією проблематикою. Я її озвучую вголос.

 

ГОЛОВА.Ясно. Шановні колеги! Зрозуміла пропозиція Романа Зварича. Є рішення з цього приводу комітету, ми це питання розглядали. Ми зараз ставимо питання про прийняття за основу, а не в цілому. Тому у нас є всі підстави поставити на голосування про прийняття за основу проекту закону про внесення  змін до Митного  тарифу України, вилучивши, як пропонує комітет, положення, що стосуються текіли і мискалю.

Ставлю на голосування. Прошу голосувати.

 

16:51:51

За-251

Рішення  прийнято. Дякую.

 

_____________. Можно в целом.

 

ГОЛОВА. По фракціях, будь ласка.

 

____________. Уважаемые коллеги, этот закон про пошлины комитет предлагает его  принять в целом сегодня.

 

ГОЛОВА. Роман Зварич, будь ласка. Але зараз проголосуємо пропозицію комітету.

 

16:52:23

ЗВАРИЧ Р.М.

Я таки категорично заперечую від імені всієї  фракції, яка, якщо ви запримітили, не віддала жодного голосу цьому законопроекту.

У випадку, Володимире Михайловичу, якщо ви поставите  цей  закон на голосування, тоді ви заперечуєте 102 народним  депутатам України - членам фракції "Нашої України" вносити  пропозиції в режимі підготовки цього проекту до другого читання.

 

ГОЛОВА. будь ласка, Олександр Баранівський.

 

16:53:00

БАРАНІВСЬКИЙ О.П.

Олександр Баранівський, фракція Соціалістичної партії України.

Шановні колеги! Я хотів би нагадати,  що цей  закон якраз сприяє підняттю нашого товаровиробника. І всього-навсього там, коли стосується питання там виробництва  ядохімікатів, засобів захисту рослин. Скільки ми можемо підтримувати чужого товаровиробника? Скільки можна  працювати на чужу економіку? Це дає робочі місця, це сьогодні дає додаткові   надходження до бюджету. Всі це добре розуміють, але чомусь йде таке блокування з певної сторони, з певних сил?

Вношу пропозицію прийняти його в цілому, як закон.

 

ГОЛОВА. Борис Беспалий, будь ласка.

 

16:53:48

БЕСПАЛИЙ Б.Я.

Борис Беспалий, Українська народна партія, "Наша Україна".

Шановний Володимире Михайловичу! Шановні колеги! Закон - це не лише ідея, хороша ідея, яку ми підтримуємо. Закон - це конкретний текст. І ми сотні разів переконувалися, що в таблицях до другого читання кожен раз є дуже  багато змістовних поправок, які покращують закон, після яких не буває знову сто разів внесення змін до закону. Розумієте? Це є законодавча  процедура, є право кожного депутата. Я думаю, закон тільки  виграє, якщо ми не будемо поспішати і, користуючись своїм правом народного депутата, я просив би вас все ж таки  дати нам можливість внести пропозиції до другого читання і зараз його не  розглядати далі.

 

ГОЛОВА. Василь Петрович, будь ласка.

 

ЦУШКО В.П. Уважаемые коллеги! Мы этот вопрос обсуждали несколько раз, вы правы. Весь вопрос был в том, что он откладывался, и Председатель Верховной Рады его откладыва и предлагал: согласуйте, это урядовый законопроект, согласуйте с  Кабинетом Минситром свои позиции. Кабинет Министров ничего не отозвал. Чего комитет  предлагает в первом, втором чтении? Это  закон про пошлины, про ставки. Обычно мы их принимали в первом и втором чтении, и Комитет по АПК должет был согласовать. Комытет по АПК тут поддерживает.

Поэтому вот почему комитет наш предложил, то есть, я выразил мнение комитета, чтобы в целом. И сейчас решать ставить на голосование или не ставить, я вам предложил.

 

ГОЛОВА. Черняк з процедури.

 

16:55:25

ЧЕРНЯК В.К.

Шановний Володимире Михайловичу Шановні колеги! Законопроект можна приймати в цілому при умові, якщо ніхто не заперечує. Якщо в залі є депутати, які заперечують проти прийняття його в цілому, треба  відправити на друге читання, підготувати таблицю, врахувати поправки, зауваження і пропозиції. Тому  ми не можемо голосувати в цілому. Дякую.

 

ГОЛОВА. Шановні народні депутати, з Юридичного управління мені дали інформацію, що якщо закон не пройшов друге читання, якщо є заперечення, в цілому голосувати ми не можемо. Прийняли за основу і далі працює комітет. Все.

Оголошується до розгляду проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо митних тарифів". Василь Петрович, будь ласка, пропозиція комітету.

 

ЦУШКО В.П. Уважаемые коллеги, мы этот вопрос обсуждали тут. Предлагается этот  закон 2289 принять только в первом чтении. Почему.  Его не рассматривал комитет по АПК. А  это группа 1.24, цитрусовые и другие фрукты, чтобы они рассмотрели  и предложили своё.

То есть я тут поддерживаю то, что говорит пан Черняк, чтобы комитет АПК рассмотрел. Поэтому прошу вас проголосовать в первом чтении.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо митних тарифів". Прошу голосувати.

 

ЦУШКО В.П. Фракция  социалистов "за" тоже.

 

16:56:56

За-273

ГОЛОВА. "За" - 273, рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо оцінки майна. Ми його розглядали, цей закон. Є пропозиція комітету прийняти  за основу законопроект. Немає заперечень? Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів  України щодо оцінки майна",  це документ під номером 2033, прошу голосувати.

 

16:57:36

За-322

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України щодо звільнення органів виконавчої влади від сплати витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу. Пропозиція комітету. Законопроект під  номером 1099 -цей проект Кабміну відхилити, проект під номером 2495, це  проект Кармазіна і Ратушняка прийняти за основу. Так, шановні колеги, від комітету є хто? Немає. Тому я буду ставити на голосування у порядку надходження законопроектів, а саме: першим ставиться на голосування  для прийняття за основу проект Кабміну, це номер 1099.

 

16:58:42

За-210

Рішення не прийнято.

Шановні колеги, я так думаю, що місце Прем'єра не варто займати, ще поки рано.

Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту Закону  під номером 2499, це проект Кармазіна і Ратушняка, який пропонує  комітет прийняти за основу, це проект Закону про внесення змін до  Господарського  процесуального кодексу України щодо звільнення органів виконавчої влади від сплати витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

 

16:59:36

За-122

Рішення не прийнято.

Оголошується до  розгляду проект Закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо відповідальності осіб  за порушення роботи автоматизованих систем. Пропозиція комітету: прийняти за основу і в цілому як закон. Тому я ставлю на голосування про прийняття проекту цього закону за основу, це номер 2034. Прошу голосувати.

 

17:00:17

За-315

Рішення прийнято.

Комітет пропонує  прийняти в цілому як закон цей проект. Немає  заперечень? Немає. Ставлю на голосування про прийняття...

Якщо є заперечення не будемо приймати.  Я спитав чи немає заперечень. Шановні колеги, якщо будуть заперечення, немає питань.

 

17:00:40

АСАДЧЕВ В.М.

Ми взагалі голосували проти цього закону, але оскільки його прийняли у першому читанні, ми просимо нам дати внести свої правки.

 

ГОЛОВА. Домовилися. Ідемо далі.

Оголошується до розгляду проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про підприємство в Україні щодо класифікації підприємств". Комітет  пропонує прийняти за основу.

Немає заперечень? Ставлю на голосування  про прийняття за основу проекту закону "Про внесення зміни...

Васадзе, будь ласка.

 

17:01:25

ВАСАДЗЕ Т.Ш.

Уважаемый Владимир Михайлович, уважаемые коллеги! Чтобы не загнать всю страну в малые предприятия промышленность и науку. Потому что мы  знаем как они платят налоги и окончательно не уничтожить и так наш скудный бюджет, предлагается ввести третью статью в проект закона. О чем идет речь - положення цього закону застосовується виключно до відносин пов'язаних з веденням статистики. І не застосовується до чинних систем спрощеного...

 

ГОЛОВА. Коли буде друге читання,   у вас будуть всі підстави внести таку пропозицію, ми зараз приймаємо за основ.

Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону "Про внесення зміни до Закону України "Про підприємства України" щодо класифікації підприємств. Це проект за номером 1216, прошу голосувати.

 

17:02:40

За-391

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до статті 64 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" щодо Червоної книги України. Пропозиція комітету прийняти за основу. Немає заперечень? Ставлю на голосування про прийняття   за основу проекту закону про внесення змін до статті 64 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" щодо Червоної книги України. Прошу голосувати.

 

17:03:25

За-396

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафів за насильство в сім'ї. Ви знаєте. як відбувалось обговорення цього закону. Пропозиція комітету - законопроект Кабміну відхилити, це 2201, а прийняти за основу проект народного депутата Мазуренка, який більш повно охоплює цю проблему. Але в порядку надходження я вимушений ставити на голосування.

Я ставлю на голосування проект закону під номером 2201 - про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафів за насильство в сім'ї для прийняття за основу. Прошу голосувати.

 

17:04:27

За-210

Рішення не прийнято.

Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону під номером 2201-1 - проект народного депутата Мазуренка про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафів за насильство в сім'ї. Прошу голосувати.

 

17:04:58

За-260

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до Закону України "Про участь України в міжнародних миротворчих операціях". Пропозиція комітету - прийняти за основу. Ввімкніть мікрофон народного депутата Доманського.

 

17:05:23

ДОМАНСЬКИЙ А.І. Шановний Володимире Михайловичу, шановні народні депутати, комітет розглянув... основы этого закона составляет то, что предлагается три варианта финансирования нашей деятельности миротворческой вместо одного.

Комітет пропонує прийняти. А в другому читанні внести поправки, які рахують народні депутати.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону  про внесення змін до закону України "Про участь України в міжнародних миротворчих операціях, для прийняття за основу. Це проект за номером 2588. Прошу голосувати.

 

17:06:12

За-376

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про концепцію національної інформаційної політики. Комітет пропонує прийняти за основу. Немає заперечень? Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону "Про концепцію національно-інформаційної політики". Це документ під номером 2526. Прошу голосувати.

 

17:06:48

За-378

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону "Про автомобільні дороги".

Пропозиція комітету, направити комітету для підготовки на повторне перше читання. Я ставлю на голосування пропозицію комітету. Прошу голосувати.

 

17:07:22

За-398

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України". У зв'язку з прийняттям закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності". Це проект під номером 2192. Ми його обговорювали на днях. Пропозиція комітету, прийняти за основу. Будь ласка, Леонід Вернигора.

 

17:08:01

ВЕРНИГОРА Л.М.

Вернигора, Соціалістична фракція.

Шановні товариші, ми з вами сьогодні   відхилили або перенесли для розгляду закон за № 1042. В зв’язку з тим, що ми його перенесли, а наступний закон 2563 ми повинні зараз приймати за основу, то ми не можемо сьогодні прийняти 2192. Тому що ми не знаємо, які зміни вносити не розглянувши ці два  законопроекти.

Тому я пропоную закон 2192 сьогодні перенести, а розглянути закон 2563. Якщо ми його приймемо за основу, ми тоді будемо розглядати і попередній закон.

 

ГОЛОВА. Ну я в складній ситуації. Оскільки є пропозиція комітету, є рішення комітету, я його зачитую. Це ваша особиста думка, так?

 

________________. Ні-ні. Комітет же не знав, що ми не розглянемо  закон , який доповідав... А раз ми його не прийняли, то тепер цей... розглядати.

 

ГОЛОВА. То ми ж його приймаємо за основу, а тоді будемо розглядати.

Шановні колеги, я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" за основу. Комітет пропонує  прийняти за основу. Прошу голосувати.

 

________________.  Можна за основу, можна.

 

ГОЛОВА. А тоді будемо розбиратися.

 

17:09:23

За-236

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності". Пропозиція комітету  прийняти  за основу.

 

________________. Прошу підтримати.

 

ГОЛОВА. Це проект народних депутатів Волинця і Деркача. Ми обговорювали буквально вчора його, якщо я не помиляюся.

 

17:09:57

За-183

Рішення не прийнято.

Давайте тоді проголосуємо на повторне перше читання.

 

__________________. Шановні колеги!  Сьогодні відбулося обговорення цього законопроекту і у Федерації профспілок. Федерація профспілок України і всі інші профспілки не заперечують, щоб  упростити форму реєстрації замість легалізації повідомленням всіх профспілок всіх рівнів. Тобто  сьогодні нічого не міняється крім того, як спрощується система повідомлення про появу якихось нових профспілок. Немає в цьому нічого протизаконного, і я прошу підтримати.

 

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до Закону України про професійні спілки, їх права  та гарантії діяльності.

 

17:11:05

За-256

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект Закону про внесення змін до Закону України про оренду державного та комунального майна. Володимир Йосипович Матвєєв, будь ласка. Є Володимир Йосипович Матвєєв? Поки Володимир Йосипович іде, увімкніть мікрофон Валентини Семенюк.

 

 17:11:26

СЕМЕНЮК В.П.

Семенюк, фракція Соціалістичної партії.

Шановні колеги! Я хочу звернутися до вас. Вчора під час обговорення більшість фракцій підтримали законопроект під номер 2041, де є я  відповідним автором, який підтриманий Науково-експертним відділом, що стосується вдосконалення збереження майна державної і комунальної власності, яке передається в оренду. Там чітко розширені повноваження і щодо збереження і контролю за  сплатою за орендне використання майна, і чітко виписана процедура щодо розірвання орендних відносин. Тому я прошу підтримати законопроект, якого я є автором, 2041. Науково-експертний відділ схиляється до підтримки мого законопроекту. Дякую.

 

ГОЛОВА. Володимир Йосипович, будь ласка, позиція комітету.

 

17:12:23

МАТВЄЄВ В.Й.

Научно-экспертное управление не отрицает ни один законопроект, не отклоняет, комитет предложил принять за основу законопроект правительства, то есть 2041, но ничего страшного не произойдет,  если будет принято за основу и законопроект, который  предлагает Семенюк, тем более что он получил поддержку при обсуждении. Это право  депутатов, которые находятся в зале.

 

ГОЛОВА.Ставлю на голосування  про прийняття за основу проекту закону про внесення змін до Закону України "Про оренду державного та комунального  майна" за номером 2041 (це проект Кабміну) для прийняття за основу. Прошу голосувати.

 

17:13:13

За-192

Рішення не прийнято.

Я ставлю на голосування  для прийняття за основу проекту закону про внесення змін до Закону України "Про оренду державного та комунального  майна" . Це проект під номером 2041-1 народного депутата Семенюк.

 

17:13:46

За-363

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проекту закону про внесення змін до деяких Законів України з метою  стимулювання концесійної діяльності.

Пропозиція комітет - прийняти за основу.

Ставлю на голосування  про прийняття за основу проекту закону про внесення змін до деяких Законів України з метою стимулювання концесійної діяльності. Це документ  за номером 2277, прошу голосувати.

 

17:14:28

За-292

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проекти законів про внесення змін до Закону України "Про банки і банківську діяльність". Будь ласка, Віктор Володимирович Капустін. Поясніть вашу позицію щодо двох законопроектів.

 

17:14:51

КАПУСТІН В.В.

Шановні народні депутати! Тут є 2 законопроекти щодо внесення змін до закону України "Про банки і банківську діяльність". Перший із них під номером 1364 стосується питання надання впроваджувальній службі можливості одержання інформації з банківських рахунків за рішенням судів.

Я прошу підтримати цей законопроект. Ми його вже обговорювали. Я прошу його підтримати.

 

ГОЛОВА. Скажіть, який номер?

 

КАПУСТІН В.В. Номер 1364.

 

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування -  про прийняття за основу  проекту  Закону під номером 1364. Прошу голосувати.

 

17:15:31

За-376

 

ГОЛОВА. "За" - 376, рішення прийнято.

 

КАПУСТІН В.В. Дякую.

Другий законопроект - про внесення змін до Закону України "Про банки і банківську діяльність", номер 2386. Це щодо підпорядкування внутрішньої аудиторської служби спостережній раді комерційного банку.

Комітет підтримує і просить підтримати цей законопроект.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту Закону під номером  2386, про внесення зміни до Закону України "Про банки і банківську діяльність". Прошу голосувати.

 

17:16:17

За-289

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Національний банк України" щодо захисту коштів, що знаходяться в банківських установах". Будь ласка, Віктор Володимирович.

 

17:16:37

КАПУСТІН В.В.

Шановні народні депутати, ці два  закони, вони абсолютно ідентичні. Тобто ми можемо проголосувати за закон 1051 і 1051-1 - це абсолютно такий же закон. Ми обговорювали цей законопроект вчора. Йдеться про співпрацю Національного банку України та Міністерства внутрішніх справ щодо встановлення правил проведення банківських операцій, бухгалтерського обліку, звітності, захисту інформації.

Комітет підтримав цей законопроект і пропонує прийняти його за основу.

 

ГОЛОВА.  1051, да?

 

КАПУСТІН В.В. 1051.

 

ГОЛОВА. Я ставлю   на голосування про прийняття за  основу проекту закону під номером 1051 - "Про внесення змін до Закону України "Про Національний банк України" щодо захисту коштів, що знаходяться у банківських установах.

 

17:17:31

За - 218

Рішення не прийнято.

Що комітет з цього приводу говорить?

 

КАПУСТІН В.В. На повторне перше читання.

 

ГОЛОВА. А там вже наступне, якщо вони ідентичні. Якщо 1051 ...

 

КАПУСТІН В.В. 1051-1 але це абсолютно ідентичний закон, я ще раз повторюю. Вони сходяться слово в слово.

 

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону за номером  1051-1 про внесення змін до  Закону України "Про Національний банк України" щодо захисту коштів, що знаходяться в  банківських установах. Прошу голосувати.

 

17:18:22

За-220

Я ставлю на голосування про направлення перше читання проектів  законів про внесення змін до Закону України "Про Національний банк України" щодо захисту коштів, що знаходяться у банківських установах.

Прошу голосувати.

 

17:18:50

За-244

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до деяких Законів України з питань відкриття та функціонування  банківських рахунків. Пропозиція комітету прийняти за основу.

 

КАПУСТІН В.В. Пропозиція комітету прийняти за основу цей законопроект носить технічний характер він узгоджує неузгодженості, які є в кількох законопроектах. Прошу підтримати його.

 

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону про внесення змін до деяких законів  України з питань відкриття та функціонування банківських рахунків - це документ   під номером 2428, прошу голосувати.

 

17:19:36

За-335

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону по внесення змін до Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті".

 

17:19:58

КАПУСТІН В.В.

Шановні народні депутати! Тут є закон 1357 і  наступний закон 2468. Вони регулюють фактично одні і ті ж самі питання. Закон 1357 спрямований на збільшення терміну повернення валютної виручки для підприємств легкої промисловості з 90 днів до 180 днів.

Закон 2468 регулює те ж саме, але для підприємств машинобудування.

Комітет з питань фінансів і банківської діяльності розглянув ці законопроекти і пропонує їх відхилити, проект 1357. Комітет пропонує відхилити цей законопроект.

 

ГОЛОВА. Шановні народні депутати, з мотивів, будь ласка, Терьохін і Рудьковський.

 

17:20:47

ТЕРЬОХІН С.А. Шановні народні депутати, хоча я - член цього комітету, але у мене окрема думка є. Ми 90 днями вбиваємо наш експорт. Ми не можемо конкурувати  по машинобудуванню, яке історично продається в кредити. З легкою промисловість те саме. 90 днів було встановлено в 93-ому році, я перепрошую, коли були великі бігства капіталу і великі рівні інфляції. На сьогодні я б закликав підтримати в першому читанні один з депутатських законопроектів або обидва і поширити їх взагалі на всі підприємства України. Дякую.

 

ГОЛОВА. Микола Рудьковський.

 

17:21:32

РУДЬКОВСЬКИЙ М.М. Рудьковський, Соціалістична партія України.

Шановні народні депутати, я звертаюся до вас підтримати обидва ці законопроекти і відправити і потім при доопрацюванні до другого читання їх об'єднати і прийняти дійсно для всіх підприємств. Це приймалося в той період, 90 днів, коли у нас були проблеми із резервами Національного банку. Зараз таких резервів немає. Потрібно покращити конкурентноздатність наших підприємств, особливо машинобудівних на зовнішньому ринку. І ви знаєте всі, що  машинобудівна галузь постачає, як правило, комплектуюче і все в кредит. Таким чином ми підтримуємо наші підприємства, які постачають комплектуючий для російської техніки і т.д.

 

ГОЛОВА. Віктор Володимирович, будь ласка.

 

КАПУСТІН В.В. Шановні народні депутати, я хотів би пояснити, що ці два законопроекти були відхилені комітетом з тих міркувань, що жодна галузь не може мати якісь переваги або привілеї, порівнюючи з іншою галуззю. В той же час, на комітеті було висловлено застереження про те, що ми не знаємо, який термін повернення валютної виручки є оптимальним і найбільш ефективним для нашої економіки. Ми попросили, дали доручення Національному банку України проаналізувати це питання і дати свої пропозиції Верховній Раді. Тобто, дати свої пропозиції нашому комітету. Можливо, самий оптимальний термін 180 днів, а можливо 360, а можливо 45. Але, головне з чого ми виходили, що жодна галузь не може мати привілеї, порівнюючи з іншою галуззю.

Тому я, все ж таки, пропоную відхилити ці два законопроекти, тому що вони встановлюють не рівні правила гри на нашому ринку.

 

ГОЛОВА. Юрій Єхануров. Потім Матвієнков і будемо голосувати.

 

17:23:25

ЄХАНУРОВ Ю.І. Шановні колеги, від імені комітету з промислової політики, я прошу вас проголосувати за цей законопроект, і один і другий. Процедурою другого читання ми визначимо тоді терміни повернення.

 

ГОЛОВА. Справа в тім, що ми можемо за основу прийняти лише один. А на повторне читання можна відправити всі.

Я ставлю на голосування в порядку надходження законопроектів. Законопроект під номером 1357 народного депутата Кукоби, для прийняття за основу.

 

17:24:11

За-193

Рішення не прийнято.

Я ставлю на голосування проект народного депутата Сухого, 2468 для прийняття за основу.

 

17:24:35

За-194

Рішення не прийнято.

Я ставлю на голосування для прийняття за основу проекту під номером 3089. Це проект Національного банку України. Прошу голосувати.

 

КАПУСТІН В.В. Шановні народні депутати, комітет пропонує прийняти цей законопроект в першому читанні.

Прошу голосувати. А тоді будемо враховувати доповнення.

 

 17:25:01

За-243

Рішення прийнято.

Оголошується до  розгляду проект Постанови про реалізацію урядом державної політики з реформування нафтогазового комплексу України. Тут є три проекти. І є пропозиція комітету приймати 2265-1, це комітетській. Але я буду ставити на голосування у порядку реєстрації. Правильно, шановні колеги?

Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту Постанови Верховної Ради України за номером 2265, це проект народного депутата Гудими. Вже голосування йде.

 

17:25:52

За-185

Рішення не прийнято.

Зараз, коли до вашого підійдемо, тоді.

Я ставлю на  голосування для прийняття за основу проект Постанови Верховної Ради України за номером 2265-1, проект комітету, який пропонує взяти його за основу. Прошу голосувати.

 

17:26:23

За-223

Рішення не прийнято.

Я ваш ставлю... Я ставлю на голосування проект народного депутата  Рудьковського, це номер 2265-2, прошу голосувати. Відмініть голосування. Будь ласка, Микола Рудьковський.

 

17:26:49

РУДЬКОВСЬКИЙ М.М.

Рудьковський, Соціалістична партія України.

Шановні народні депутати, я хочу попросити вас підтримати цей законопроект, він визначає діяльність уряду. Ми слухали, ви пам'ятаєте, уряд ще  в грудні з цього питання,  чотири місяці не розглядалося це питання. І я прошу підтримати цю постанову,  вона м'яка, вона визначає, що визнати діяльність Кабінету  Міністрів в реформуванні нафтогазового комплексу, як задовільно. І доручає Кабінету Міністрів інформувати Верховну Раду щодо здійснення реформування в нафтогазовому комплексі. Вони нас будуть інформувати, звітувати з цього питання. Ніяких там особливих радикальних речей немає.

Я прошу вас підтримати, щоб ми були в курсі тих питань, які там відбуваються в реформуванні нафтогазового комплексу. Дякую.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування для прийняття за основу проекту постанови за № 2265-2 народного депутата Рудьковського.

 

17:28:11

За-36

Шановні народні депутати, давайте проголосуємо, яка набрала 223 постанова... Все.

Оголошується до розгляду проект постанови про рекомендації парламентських слухань “Наслідки і перспективи приватизації в Україні”.

Семенюк Валентині Петрівні включіть мікрофон.

Давайте будемо голосувати можливо , шановні колеги.

 

17:28:38

СЕМЕНЮК В.П.

Шановні колеги, парламентські слухання, які відбулися 26 лютого були представники всіх політичних партій, фракцій, представники обласних рад, голови комісій з питань контролю за приватизацією. Всі рекомендації, всі пропозиції враховані в цих рекомендаціях. І я надіюся, що  і ті зауваження, які були на цих парламентських слуханнях ми зможемо відобразити і у програмі уряду.

Тому я прошу підтримати цю постанову, як рекомендації, які  заключаються у висловлених  тих пропозиціях, які були проведенні на парламентських слуханнях. Прошу підтримати.

 

ГОЛОВА. Я ставлю на  голосування про прийняття за основу проекту постанови про рекомендації парламентських слухань "Наслідки і перспективи  приватизації в Україні".

 

17:29:40

За-133

Рішення не прийнято.

Я ставлю на розгляд проект  постанови  про звіт міністра палива та енергетики України Єрмілова щодо соціально-економічних наслідків запроваджених Міністерством реорганізації вугільної промисловості. Вам розданий цей проект. Я ставлю на голосування про прийняття його за основу. Прошу голосувати.

 

17:30:12

За-300

Рішення прийнято.

Я ставлю на голосування про прийняття проекту постанови в цілому, як постанови. Це номер 3111. Прошу голосувати.

 

17:30:40

За-314

Постанова прийнято.

Оголошується до розгляду проект постанови  про стан в перспективи розвитку професійно-технічної освіти в Україні.

 

17:31:02

НІКОЛАЄНКО С.М.

Шановний Володимире Михайловичу!

Ніколаєнко, фракція Соцпартії, голова Комітету з науки і освіти.

Я пропоную проголосувати за основу і скажу зараз, що ми всі поправки народних депутатів, а їх було дуже багато щодо проекту про діяльність закладів профтехосвіти: Шершуна, Кармазіна, Пузакона, Ширко, Масенко, Павловського, Мороза, Прошкуратова, Матвієнко, Симоненко, Рибак,  врахували, всі врахували. Тому пропоную проголосувати в цілому цей законопроект.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту постанови Верховної Ради України про стан в перспективи розвитку професійно-технічної освіти в Україні. За основу.

 

17:31:55

За-404

Прийнято за основу.

Бондаренко Володимир, будь ласка.

 

17:32:03

БОНДАРЕНКО В.Д.

Я хочу, щоби цей документ був доопрацьований в частині, яка сьогодні там не відображена. Продовжується процес реалізації, я би так сказав, гуртожитків системи профтехосвіти заготівку чи іншим методом іншим організаціям, комерційним структурам і таке інше.

Система профтехосвіти розвалюється специфічно. Самі училища не закриваються, у них забирають гуртожитки, виробничі корпуси і таке інше. Ми ведемо зараз аналіз. Я хотів би доопрацювати цей аналіз і туди вставити якраз положення, яке стосувалося би оцінки чому явище, яке сьогодні здійснюється в Україні, в місті Києві, наприклад, є така ціле профтехучилище, цілий комплекс відданий під інститут  адвокатури, який керується відомими політичними силами в Україні і таке інше. І цього не можна залишати без уваги.

 

ГОЛОВА. Дякую. Це зрозуміло. Станіслав Миколайович, будь ласка.

 

НІКОЛАЄНКО С.М. Шановний Володимир Бондаренко, колего мій! Ми вашу поправку щодо збереження власності профтехосвіти врахували в пункті 3 абзац 5.

Окрім того, я повністю підтримую що сказав Бондаренко. Це стаття 49 закону "Про профтехосвіту" є вона діюча. Заборонено заклади профтехосвіти вилучати, передавати іншим будь-кому навчальним закладам чи підприємством, чи підприємцям. Це справа вже прокуратури і судів, і ваша поправка щодо залучення  телебачення, щоб воно ширше висвітлювало підготовку кадрів також  врахована.

І зразу я хочу сказати Беспалому Борису. Справа в тому, що  ми також врахували ваші поправки. Перша поправка щодо приватизації ми врахували. А що стосується, на жаль, воно у мене тут  останнє, одну секундочку. Комітет... Що стосується приватизації сфери профтехосвіти та контролю ми  врахували в пункті 3 абзац 6 ваші редакційні зауваження ми також внесли всі у текст цієї постанови в остаточному варіанті, який ми пропонуємо затвердити.  

 

ГОЛОВА. Володимир Бондаренко.

 

17:34:23

БОНДАРЕНКО В.Д.

Пане голово комітету, я хотів би, щоб туди була добавлена одна лише пропозиція: "Доручити Генеральній прокуратурі доручити розслідувати факти передачі комплексів профтехучилищ, або частини комплексів профтехучилищ в інші відомства".

 

ГОЛОВА. Шановні колеги, можна врахувати.  Але не доручити, а запропонувати.

 

НІКОЛАЄНКО С.М. Підтримую, ми таке звернення вже від комітету надіслали в Генеральну прокуратуру.

 

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування про прийняття в цілому проекту постанови з урахуванням пропозицій, які ми погодили щойно. Прошу голосувати.

 

17:35:15

За-397

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект Закону "Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень". Пропозиція комітету прийняти за основу.

Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту Закону "Про забезпечення вимог кредиторів та  реєстрацію обтяжень". Це документ під номером 2336. Іде голосування.

 

17:35:51

За-380

Рішення прийнято.

Семенюк, будь ласка.

 

17:36:01

СЕМЕНЮК В.П.

Шановний Володимире Михайловичу,  я хочу звернутись до вас по протокольному дорученню, щоб було зафіксовано. У нас так  складається в парламенті, що  все, що стосується комерції,  прибутку і банківської сфери, все захищається.

Сьогодні ми ще чітко не маємо закону про комунальну власність, не маємо закону про управління об'єктами державної власності, у нас не визначено хто буде реєструвати власність: БТІ чи Міністерство юстиції. Чітко не прийнято. А вже пишемо, що буде зобов'язання вестися і по комунальному майну, і по  державному. І хто його буде реєструвати, ніхто не зрозумів.

Тому я прошу, Володимире Михайловичу, цей законопроект на друге читання не може йти, доки не буде винесений закон у другому читанні, комунальне   майно, управління  державною власністю. Поки чітко не опреділимося хто буде реєструвати власність БТІ чи Міністерство юстиції. Щоб це було протокольне доручення, щоб спочатку ті закони, а потім вже цей документ, який буде йти на друге читання. Тому що державної власності і комунальної фактично немає кому захищати і немає кому сьогодні представляти ці бідні організації у структурах.

 

ГОЛОВА. Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту прав кредиторів. Пропозиція комітету прийняти за основу.

Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону під номером 2447, про внесення змін до деяких законів України щодо захисту прав кредиторів, прошу голосувати.

 

17:37:49

За-181

Рішення не прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про акцизний збір. Василь Петрович Цушко пропозиція комітету.

 

17:38:07

ЦУШКО В.П.

Фракция социалистов, Цушко.

Уважаемые коллеги! Предлагается принять законопроект в первом чтении, я вам говорил, что это база для принятия потом налогового кодекса. Это текстовая часть, то есть рамочный закон. Но для стенограммы говорю, по предложению депутата Онищука и от их фракции. И от депутата Павловского в 21 статье 10 и 11 абзац снимается и по предложению депутата Жебровского, он предложил ввести абзац по регулированию  спирта, который будет идти на изготовление лекарств. Мы это введем до второго чтения. Спасибо.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону про акцизний збір під номером 3017. Прошу голосувати.

 

17:39:07

За-205

Рішення не прийнято.

Народний депутат Черняк, будь ласка.

 

17:39:21

ЧЕРНЯК В.К. Дякую.

Володимире Михайловичу, шановні колеги, я піднімав руку, але ви, мабуть, не помітили. Я стосовно попереднього закону 4447 - про внесення змін до деяких законів України щодо захисту прав кредиторів. Він не набрав необхідної кількості голосів. Я пропоную його на повторне перше читання. Це дуже важливий закон. Без захисту прав кредиторів не можливо лібералізувати кредитну політику. Треба відкрити доступ до кредитів. Це дуже важливе питання. Прошу на повторне перше.

 

ГОЛОВА. Дякую.

Це питання ми пройшли. Все. Ми пройшли це питання. Будь ласка.

 

ЦУШКО В.П. Уважаемый Владимир Михайлович, фракция коммунистов не поняла, какой я закон огласил. Пожалуйста, они проголосуют, целая фракция не проголосовала. Он пройдет.

 

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону про акцизний збір під номером 3017. Прошу голосувати.

 

17:40:27

За-256

Рішення прийнято.

Що? Ну вже пройшло це питання.

Шановні колеги, за наполяганням народного депутата Черняка я ставлю про направлення на повторне перше читання проекту закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту прав кредиторів. На повторне перше читання.

 

17:41:08

За-167

Рішення не прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо надання земельних ділянок працівникам культури, освіти та охорони здоров'я, що проживають в сільській місцевості. Комітет пропонує прийняти за основу. Ставлю на голосування для прийняття за основу проекту цього закону. Номер 2352.

 

17:41:45

За-397

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо збору за проїзд по території прикордонних областей автотранспорту. Пропозиція комітету, прийняти за основу і в цілому.

 

ТЕРЬОХІН С.А.

А з урахуванням того, що скасування цього збору відбувається з 1 січня наступного року, щоб невтручатися в бюджетоутворення цього року. Пропозиція підтримати, бо цей збір дублює два інших і заперечує закону про транзити вантажів з території України.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону про внесення змін до деяких законів України щодо збору за проїзд по території прикордонних областей автотранспорту. Це документ під номером 2242.

 

17:42:56

За-377

Рішення прийнято.

Комітет пропонує в цілому. Нема заперечень? Нема.

Ставлю на голосування про прийняття в цілому проекту закону під номером 2242, як закон.

 

17:43:21

За-352

Рішення прийнято.

Будь ласка, Ігор Рафаїлович Юхновський, з мотивів.

 

17:43:29

ЮХНОВСЬКИЙ І.Р.

Шановні депутати, шановний Володимире Михайловичу, справді, наші пограничні області брали гроші за проїзд по їхній території. Але, я хочу вам всім повідомити, що всі країни беруть гроші за проїзд вантажного транспорту по їхніх територіях. Наприклад, Польща бере 100 доларів, Білорусія теж бере 74 долари. І таким чином, ця плата існує в інших державах. Я б вважав, що в цілому не можна прийняти доки уважно не буде вивчена ситуація між нами і між нашими сусідами.

 

ГОЛОВА. Дякую.

Шановні  колеги, оголошується до розгляду проект Закону "Про захист прав покупців сільськогосподарських машин". Комітет пропонує прийняти за основу. Немає заперечень? Ставлю на голосування за основу прийняття проекту цього закону № 1172. Прошу голосувати.

 

17:44:38

За-320

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду...

Шановні колеги, є пропозиція прийняти в цілому. Хто заперечує проти цього? Є заперечення. Я не можу. Заперечує Добкін, що я можу зробити.

 Будь ласка, мікрофон народному депутату Добкіна.

Я пропоную продовжити роботу на 15 хвилин.

 

17:45:08

ДОБКІН М.М.

Закон 1172 ставит в неравные условия производителей нашей сельскохозяйственной техники и той  техники, которая завозят из-за  граници. Если такие же требования как в законе 1172 применялись и к производителям импортной техники, тогда я согласен. А так мы просто убьем наше машиностроение, которое так само по себе умирает. Спасибо.

 

ГОЛОВА. Шановні народні депутати, вноситься на ваш розгляд проект Закону "Про фермерське господарство". Пропозиція комітету прийняти за основу , виключивши пункт 4 статті 12.

Ставлю на голосування для прийняття за основу  проекту Закону "Про фермерське господарство" з виключенням пункту 4 статті 12. Прошу голосувати.

17:46:10

За-311

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект Закону "Про захист суспільної моралі від  продукції, що пропагує порнографію". Ні, ні, куди, ви не біжіть, ви вже своє слово сказали. Микола Томенко, будь ласка. Я прошу вас заспокоїтися. Іде голосування. Будь ласка, Микола Томенко.

 

17:46:31

ТОМЕНКО М.В.

Шановні колеги, ми обговорили цей законопроект, і комітет пропонував його доопрацювати, оскільки ідею ми повністю підтримуємо, але процедура додаткового ліцензування ще  майже 90 відсотків...

 

ГОЛОВА. Зачекайте, людина виступає.

 

ТОМЕНКО М.В. ...радіопродукції викликало у нас  сумніви. Але  27 березня зареєстрований  на заміну Закон  України  "Про захист суспільної моралі", який ми не розглядали. Тут  третина іншого тексту. Тому є пропозиція комітету: ми ще раз  розглянемо на комітеті поданий на заміну законопроект Чорновецького, до речі, ще зареєстровані два  з цієї тематики, і запропонуємо варіант для голосування у сесійній залі і будемо діяти по регламенту, бо ми обговорювали один законопроект, а зараз у нас інший законопроект.

 

ГОЛОВА. Так, будь ласка.

 

17:47:30

ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ Л.М.

Уважаемый председательствующий, уважаемые народные депутаты.

Я отказываюсь от замены. Речь идет о законе, запрещающем порнографию. Прошу  за него голосовать. Что касается того, что говорит господин Томенко,  он 4 месяца до этого рассматривал мой основной закон, а  он предложил  какие-то изменения, приймите в первом чтении, а дальше мы его отработаем, но мы всему суспільству заявимо: нет порнографии на наших телеекранах!

 

ГОЛОВА. Шановні народні депутати,  прошу уваги. Я  ставлю на голосування  для прийняття за основу проект Закону під номером 2384 про захист суспільної моралі від продукції, що пропагує порнографію, це закон, дата якої він надійшов 11.11.2002 року. Прошу народних депутатів визначитися голосуванням. Голосуйте, будь ласка. Прошу голосувати.

 

17:48:31

За-321

Рішення прийнято.

Прошу заспокоїтися. Ставлю на голосування.

Оголошується до розгляду проект Закону про засади державної регуляторної політики...

(Ш у м  у  з а л і)

По фракціях, будь ласка, висвітіть.

Оголошується до розгляду проект Закону про засади державної регуляторної політики у сфері підприємницької діяльності.

Шановні народні депутати! Від комітету Юрій Єхануров.  Будь ласка, увімкніть мікрофон.

Я прошу, набратися терпіння, нам залишилося небагато працювати.

Шановний  колего Черновецький, не розхолоджуйте народних депутатів, будь ласка.

 

17:49:19

ЄХАНУРОВ Ю.І.

Шановні колеги! Комітет з питань промислової політики і підприємництва  розглянув проект Закону про засади  державної регулярторної політики у сфері підприємницької діяльності  і просить підтримати 1161-1. Дякую.

 

ГОЛОВА. Михайло Мельничук, будь ласка.

 

17:49:39

МЕЛЬНИЧУК М.В.

Шановний Володимире Михайловичу! Шановні колеги! Щодо законопроекту 1172. Ми  вислухали одну сторону, це захист тих, хто виробляє неякісну техніку. А чому ми не думаємо про селян, які купують цю техніку на останні гроші, а потім не працює, тому що техніка некондиційна? Я би повернувся до цього законопроекту чи пропоную проголосувати його в цілому і захистити селян таким чином.

 

ГОЛОВА. Шановні колеги! Оскільки є заперечення, якби було друге читання, враховані всі поправки, ми не можемо.

Шановні колеги! Ми зараз знаходимося в розгляді питання проект  Закону про засади  державної регуляторної політики у сфері підприємницької діяльності. Пропозиція комітету прийняти за основу проект народного депутата Єханурова, виключивши статті 15, 16 та частини  два, три, чотири статті 19. А відхилити проект народного депутата Кармазіна.

Але я ставлю на голосування у порядку надходження. Першим на голосування ставиться для прийняття за основу проект народного депутата Кармазіна. Це  документ за номером 1161. Прошу визначатися.

 

17:51:08

За-63

Рішення не прийнято.

Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону під номером 1161-1 народного  депутата Єханурова про засади державної регуляторної політики у сфері підприємницької діяльності за виключення статей 15, 16 та частин 2, 3, 4 статті 19.

Прошу голосувати.

 

17:51:48

За-393

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення  заходу населення від шумових впливів. Це проект народного депутата Павлюка.

Зараз від комітету ви скажете

Ну зачекай, я прошу вас. Ну, не зловживайте, я прошу вас. Ввімкніть систему. Чому вона не працює?

 

17:52:55

За-96

Рішення не прийнято.

Отже, проект відхилено.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін... Що? Будь ласка, Матвієнков. Голосуйте, я прошу вас.

 

МАТВІЄНКОВ С.А. Матвиенков, 55 округ, Мариуполь.

Уважаемые коллеги, поскольку действительно идеология закона правильная, поскольку действительно есть проблемы, давайте этот закон отправим на пвоторное первое чтение. И авторы, и комитет, я думаю, с удовольствием доработают и вынесут нормальный законопроект, который урегулирует эту злободневную тему.

 

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування про направлення на повторне перше читання проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення захисту населення від шумових впливів і в парламенті в тому числі, да.

 

17:53:59

За-234

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб щодо захисту від хвороб спільних для людей і тварин". Пропозиція комітету прийняти за основу. Прошу голосувати.

 

17:54:31

За-351

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до закону України про оплату праці щодо мінімальної заробітної плати. Пропозиція комітету прийняти за основу. Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту цього закону під номером 2363. Прошу голосувати.

 

17:55:05

За-130

Рішення не прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до закону України "Про оплату праці щодо натуральної оплати та строків її виплати. Пропозиція комітету, проект відхилити.

Але  відповідно  до процедури я ставлю на голосування для прийняття за основу проект закону про внесення змін до Закону України "Про оплату  праці", це документ під номером 2298.

 

17:55:49

За-64

Рішення не прийнято. Проект відхилено.

Оголошується до розгляду проект постанови про інформацію Кабінету Міністрів України про хід виконання Закону України "Про встановлення мінімальної заробітної плати на 2003 рік". Цей проект постанови був  підготовлений відповідно до доручення нашого.

Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту цієї постанови. Прошу голосувати. За основу.

 

17:56:34

За-146

Рішення не прийнято.

Доручаємо, нехай комітети ще відпрацьовують, - комітет бюджетної політики та соціальної політики та праці.

Будь ласка, Станіслав Ніколаєнко.

 

17:56:50

НІКОЛАЄНКО С.М.

Шановний Володимире Михайловичу, я звертаюсь сьогодні до всіх народних депутатів. Ми з вами перебуваючи в округах отримали тисячі зауважень щодо того, що  мінімальна зарплата запроваджена, а ми не внесли відповідні зміни. Немає міжтарифних співвідношень, 15 числа культура, наука, освіта, профтехосвіта - всі будуть під стінами Верховної Ради. Що ми з вами скажемо як ми виконали цей закон?

Я наполягаю переголосувати. Люди не зрозуміли за що вони голосували. Це закон хоч унорморує порядок введення мінімальної зарплати законом.

 

ГОЛОВА. Народний депутат Кириленко - від комітету з питань соціальної політики та праці. Будь ласка.

 

17:57:42

КИРИЛЕНКО В.А.

Шановні колеги, ми зараз не проголосували, очевидно, не розуміючи до кінця суті питання. У цій постанові Комітет з питань бюджету та соціальної політики пропонує відновити міжпосадові та міжкваліфікаційні  співвідношення, які втратилися після введення мінімальної заробітної плати у 185.

Якраз цих співвідношень немає і  тому бюджетники можуть застрайкувати з 15 квітня. Тому я прошу вас всіх зосередитися іще раз проголосувати цей проект постанови, який  погоджений у двох профільних комітетах. Дякую.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про  прийняття за основу проекту постанови   про інформацію Кабінету Міністрів України про хід виконання Закону України "Про встановлення мінімальної заробітної плати на 2003 рік". Прошу голосувати.

 

17:58:38

За-275

Рішення прийнято.

Я ставлю на голосування про прийняття в цілому проекту постанови, як постанови. Пропозиція, будь ласка. Челноков.

 

17:59:02

ЧЕЛНОКОВ С.Д.

Челноков, фракция коммунистов.

Есть предложение в первом  абзаце пункта 3 убрать "... з першого липня 2003 року, тому що це протирічить прийнятому закону про мінімальну зарплату".

 

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування пропозицію нашого колеги.

 

17:59:42

За-204

Не пройшла поправка.

Ставлю на голосування  про прийняття проекту постанови в цілому, як постанови.

 

18:00:02

За-259

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про Державну міграційну службу в Україні . Геннадій Йосипович, будь ласка.

 

18:00:22

УДОВЕНКО Г.Й.

Шановні колеги! Верховна Рада розглянула закон про  утворення  державної міграційної служби. Цей закон відповідає сучасним вимогам, але після його розгляду внесені суттєві  зміни, які викликали тоді зауваження з боку народних депутатів. Зокрема, вилучаються всі статті, в основному всі статті, які надають цьому органу досить високі повноваження щодо,  ну скажімо, перевірка службових приміщень, реєстрація, не реєстрація на кордоні і так далі.

Комітет пропонує розглянути цей... прийняти законопроект за основу.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону про Державну міграційну  службу. Це документ під номером  2446. Прошу визначитися голосуванням.

 

18:01:36

За-124

За-124, проект відхилено.

Оголошується до розгляду проект закону про внесення змін до закону України "Про рекламу".

Артеменко Юрій Анатолійович. Будь ласка, ввімкніть мікрофон.

А на 15 хвилин ми ж домовилися. Я оголосив. Я оголошував.

 

18:01:55

АРТЕМЕНКО Ю.А.

Комітет просить  підтримати законопроект 2476, внесений депутатами Артеменко, Омельченко, Баграєвим за умови того, що ми врахуємо пропозиції, які є в законопроекті Олександра Турчинова, тобто заборона слабоалкогольної продукції тієї частини, як це і в нашому законі.

Просимо підтримати 2476.

 

ГОЛОВА. Шановні колеги! Я ставлю на голосування в порядку надходження законопроектів.

Ставлю на голосування  про прийняття  за основу проекту закону про внесення змін до Закону України про рекламу під номером 2378. Це проект народного  депутата Турчинова.

 

18:02:53

За-58

Рішення не прийнято.

Я ставлю на голосування про прийняття, та одну хвилинку, вже ваше слово було, зараз іде голосування. Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону про внесення змін та доповнень до закону України про рекламу щодо заборони реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв. Це - документ під номером 2383, Леоніда Черновецького.

 

18:03:32

За-43

Рішення не прийнято.

Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону про рекламу, нова редакція, під номером 2476, який пропонує комітет прийняти. Автори - народні депутати Артеменко, Баграєв, Омельченко. Прошу голосувати. 

 

18:04:04

За-343

Рішення прийнято.

Рефат Чубаров, будь ласка. Шановні колеги, це - перше читання, не можна в цілому, не мішайте.

 

18:04:16

ЧУБАРОВ Р.А. Шановний Володимире Михайловичу, шановні народні депутати, я просив би вас ще раз вернутися до законопроекту про державну міграційну службу в Україні і, враховуючи ту роботу, яку зробили розробники законопроекту і комітет, просив би поставити на голосування про направлення на повторне перше читання. Дякую.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про направлення на повторне перше читання проекту закону про державну міграційну службу в Україні. Прошу визначитись. На повторне перше читання.

 

18:05:03

За-253

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект закону про зброю. Пропозиція комітету - прийняти за основу проект народного депутата Кармазіна.

Зачекай, йде голосування, я прошу вас.

Шановні народні депутати, прошу уваги, я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту  Закону "Про зброю" під № 1171. Це проект народних депутатів Кармазіна,  Черновецького, Нечепорука, Ремарука.

Відмініть голосування. З мотивів , будь ласка, Мироненко.

 

18:05:58

МИРОНЕНКО В.А.

5-й избирательный округ, Мироненко, фракция Коммунистов.

Уважаемые народные депутаты, прошу при голосовании учесть два фактора.

Первый фактор.  Законопроект внесен под предлогом увеличение защищенности населения, уменьшение преступности. Но подобный закон действует в Соединенных Штатах Америки и он привел к обратному. Увеличил преступность. США занимает первое место в мире по количеству преступлений и уменьшил  защищенность. Там даже убивают президентов. Президента Джона Кеннади,  Роберта Кеннади и других лиц не говоря уже о рядовых гражданах.

И второе. Если мы ...

 

ГОЛОВА. Дякую. Все виключіть мікрофон.

Шановні колеги, я вас прошу, ми вже годину потратили на обговорення цього законопроекту. Зараз іде голосування. Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту Закону "Про зброю". Це документ під номером 1171 народних депутатів України Кармазіна, Черновецького, Нечипорука, Римарука.

 

18:07:15

За-102

Рішення не прийнято.

Я ставлю на голосування про прийняття за основу проекту закону "Про зброю" під номером 1171-2 народних депутатів Вінського, Развадовського, Бульби, Короля, Зубова.

 

18:07:45

За-158

Проекти відхилено.

Народний депутат Матвієнков.

Шановні народні депутати, я просив би, щоб ви на хвилинку зрозуміли, що ви всі кричите, нічого не чути. Поважайте себе.

 

18:08:07

МАТВІЄНКОВ С.А. Уважаемые колеги, 55 округ, Мариуполь. Сегодня я действительно, вы знаете, что ситуация назрела и закон об оружии нам нужен. Но, нужен закон серьезный, который бы отвечал всем тем требованиям, нормам, о которых мы говорили при обсуждении этого законопроекта.

Поэтому, есть предложение следуюющее, давайте мы оба законопроекта отправим на повторное первое чтение, поручим комитету, поручим Кабинету Министров с тем, чтобы они подработали нормальний закон и вынесли сюда нам на рассмотрение. Закон, который бы регулировал те нормы, которые нам нужны сегодня. Спасибо.

 

ГОЛОВА. Ставлю на голосування про направлення на повторне перше читання проекту закону про зброю. Це документи під номером 1171, 1171-2. Прошу народних депутатів визначитись голосуванням.

 

18:09:06

За-284

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект постанови про спеціальну доповідь уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Стан дотримання та захисту прав громадян України за кордоном. Комітет  пропонує прийняти цей документ. Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту постанови Верховної Ради України  про спеціальну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини " Стан дотримання та захисту прав громадян за кордоном". Прошу голосувати.

 

18:09:50

За-234

Народний депутат Іванчо.

 

18:10:02

ІВАНЧО І.В.

Шановний Володимире Михайловичу! Перед тим, як перейти до розгляду питань "повторне перше читання", я вношу пропозицію розглянути питання....

 

ГОЛОВА.  Виключіть мікрофон, будь ласка, ми ще не прийняли проект постанови.  Ми зараз приймаємо постанову. Якщо у вас до постанови щось є, тоді, будь ласка.

Я ставлю на голосування, якщо немає доповнень і зауважень, про прийняття в цілому проекту постанови Верховної Ради України про спеціальну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини "Стан дотримання  та захисту прав громадян України за кордоном". Прошу голосувати.

 

18:10:55

За-281

Рішення прийнято.

Шановні колеги! Може ратифікацію пройдемо? У нас тут  якраз ще 5 хвилин залишилося, 5 хвилин працюємо ми.

Про повторне перше читання голова комітету запропонував це питання перенести, є там уточнення, доопрацювати потрібно.

 На повторне перше читання у нас був проект Закону про державне регулювання діяльності із випуску та проведення лотереї грошових розіграшів ( повторне перше читання). Пропозиція комітету прийняти за основу, так?

Ставлю на голосування про прийняття за основу проекту Закону про державне регулювання діяльності з випуску та проведення  лотереї грошових розіграшів (повторне перше читання). За основу, будь ласка.

 

18:11:54

За-326

Рішення  прийнято.

Шановні колеги! Може розглянемо ратифікацію ще, да?

(Ш у м  у  з а л і)

Ще у нас є... Шановні колеги! Ну я прошу вас заспокоїтися. У нас ще є 4 хвилини. Шановні колеги! Давайте таким чином. Про ратифікацію регіональних мов ми зараз давайте відкладемо, а інші розглянемо.

Губський, будь ласка. З якого приводу?

 

18:12:33

ГУБСЬКИЙ Б.В.

Шановний Володимире Михайловичу! Шановні колеги! Я прекрасно розумію, що час вичерпується, але прохання - поставити закон 2430. Він дуже важливий соціальний закон, якого чекають наші виборці, а саме це проект закону про внесення  змін до  законів України щодо  збільшення  розміру одноразової допомоги при народженні дитини. З Кабінетом Міністрів я погодив, там все нормально. Якщо можна. Дякую.

 

ГОЛОВА. Шановні народні депутати! Давайте домовимося раз і назавжди при всій повазі. Я вже минулого разу повторював помилки. Коли ми перескакували з один на одного документи і не могли розібратися в залі про що йде мова. Давайте працювати за планом.

Я пропонував працювати сьогодні поки ми не розглянемо. Не підтримали ж ви мене в тому числі, шановні колеги.

Я ставлю на голосування ... на  розгляд проект закону про ратифікацію факультативного протоколу до Конвенції про права дитини  щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції, дитячої порнографії.

Комітети  рекомендували прийняти.

(Ш у м  у  з а л і)

Що? Ставлю на голосування  про прийняття проекту  закону про ратифікацію факультативного протоколу до Конвенції про права дитини  щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції, дитячої порнографії.

Прошу голосувати. Всі рішення комітету, необхідність є.

Зараз закінчимо. Я прошу, тут ратифікація, дуже важливий документ.

 

18:14:00

За-383

за-383, рішення прийнято.

Ставиться на голосування  проект закону про прийняття зміни до Конвенції про права дитини. Розглянули комітет і пропонують прийняти цей документ. Прошу голосувати про  прийняття змін до Конвенції про права дитини, прошу підтримати.

 

18:14:30

За-380

Рішення прийнято.

Оголошується до розгляду проект Закону "Про ратифікацію Тимчасового Положення "Про інформаційний офіс ГУАМ у Києві". Сташевський Станіслав Телісфорович.Є? Єльченко є? Будь ласка, швидше.

Зараз і Єльченко буде, одну хвилинку. Проінформує голова комітету, потім буде Єльченко.

 

18:15:12

СТАШЕВСЬКИЙ С.Т.

Шановні колеги, в комітеті питання розглянути, комітет підтримує його і просить Верховну Раду прийняти рішення.

 

ГОЛОВА. Будь ласка, Єльченко.

Немає Єльченко. Відкладаємо. Шановні колеги, я зараз скажу вам,  дуже важливі. Проект  Закону "Про ратифікацію додаткового протоколу до Конвенції "Про передачу засуджених осіб".

Давайте ж приймемо, не викликає ніяких заперечень.

Ставлю на голосування про прийняття проекту Закону "Про ратифікацію додаткового протоколу до  Конвенції "Про передачу засуджених осіб". Прошу голосувати за ратифікацію.

 

18:16:06

За-368

Рішення прийнято.

Шановні колеги, два, прошу вас.

Проект Закону "Про ратифікацію Угоди між урядом України та урядом Республіки Індія про сприяння та взаємні західні  інвестиції", неполітичний документ. Прошу голосувати.

 

18:16:34

За-376

Рішення прийнято. Ще один є, але зараз буде неоднозначна реакції. Проект закону про ратифікацію рішень Ради глав урядів СНД про міждержавну програму створення мережі інформаційно-маркетингових центрів для просування товарів і послуг,  на раціональні ринки держав-учасниць СНД на період  до 2005 року.

Прошу проголосувати.

 

18:17:18

За-293

Рішення прийнято.

Шановні народні депутати, я прошу увагу, тут же  була пропозиція Адмінтенустрою проголосувати деякі  рішення, давайте проголосуємо.

Вечірнє засідання Верховної Ради оголошується закритим. Дякую за роботу, завтра ми продовжимо свою діяльність у пленарному режимі о  10 годині будуть розглядатися питання відповідно до розкладу на п’ятницю. Дякую.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку