ЗАСІДАННЯ  ЧОТИРНАДЦЯТЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

11 липня 2006 року, 16.00 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України  МОРОЗ О.О.

 

ГОЛОВА. Шановні депутати, я прошу підготуватись до реєстрації. Прошу підготуватись до реєстрації. Проводиться реєстрація, будь ласка.

16:00:32

В залі зареєстровано 231 депутат. Вечірнє засідання оголошується відкритим.

Перед початком розгляду питань, внесених до порядку дня, я хотів би попередити деяких народних депутатів, які внесли мегафони (Левко Григорович), яйця, димові шашки та інші атрибути демократії, попередити про те, що якщо вдасться декому перейти за визначену законами, нормами моралі межу, то буде розглянуто персональне питання про позбавлення депутатських повноважень. І повірте, що з огляду на суть нашого законодавства і на процедури, передбачені в ньому, все буде вирішено так, як передбачає закон і Конституція. (Шум у залі)

Переходимо до розгляду питання про кількість і перелік комітетів Верховної Ради і про предмети відання комітетів. У вас на руках є дві постанови з цього приводу. Перша постанова, реєстраційний номер 1007-3, яка зареєстрована 27 червняї автори Зварич, Вінський, Турчинов).

І друга – проект Постанови від 10 числа, внесений мною як Головою Верховної Ради після обговорення на Погоджувальній раді.

(Ш у м   у   з а л і)

Хочу сказати, що це наш борг перед Верховною Радою, бо ми ці питання не розглядали своєчасно раніше. Чи є бажання висловитися з приводу проекту 1007-4 у депутатів Зварича, Вінського і Турчинова? Якщо є таке бажання – будь ласка, можна вийти на трибуну і доповісти свій проект.

(Ш у м   у   з а л і)

Немає  бажання.

Тоді будемо вважати, що цей проект автори не бажають доповідати. Я доповім той проект, який вношу сам.

Мова йде про те, що Верховна Рада повинна прийняти до відома до розгляду пропозицію про створення у Верховній Раді 26 комітетів профільних і Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації. Предмети відання визначені, вони передбачають обхват всієї сфери законодавства і дають змогу парламенту ефективно втручатися у всі сторони суспільного життя.

(Ш у м   у   з а л і)

Хочу відмітити ще одну особливість цього документу. Він у переважній більшості своїх положень повторює практику, яка встановилася впродовж багатьох років у парламенті, і дозволить ефективно використати можливості всіх депутатів Верховної Ради.

Я доповідь закінчив. Якщо є запитання, будь ласка, запишіться.

(Ш у м   у   з а л і)

Є бажаючі висловитися? Немає. Тому я ставлю на голосування пропозицію про  прийняття   у першому читанні проекту Постанови Верховної Ради України „Про перелік, кількісний склад та предмети відання комітетів Верховної Ради пятого скликання”, реєстраційний номер 1007-3, пробачте, тире 4, спочатку 10-03, який внесли представники цієї частини залу. Ставлю на голосування. Йде голосування.

 

16:05:36

За-3

За – 3, проти – 2, утримався – 0, не голосувало – 228 народних депутатів. Таким чином, цей проект не підтримується сесією Верховної Ради.

Ставлю на голосування проект 1007-4, зміст якого я доповів. Будь ласка, визначіться з цього приводу. Прошу включити систему „Рада”.

 

16:06:19

За-227

Рішення прийнято. (О п л е с к и)

Постанова Верховної Ради „Про перелік, кількісний склад та предмети відання комітетів Верховної Ради України пятого скликання” прийнята остаточно. Прошу опублікувати по фракціях, як голосували депутати.

(Ш у м  у  з а л і)

Оголошую: Партія регіонів – 184, Блок Юлії Тимошенко – 0, „Наша Україна” – 2, СПУ – 20, комуністів – 21. Рішення оголошую прийнятим.

Переходимо до розгляду наступного питання порядку денного про обрання першого заступника голови Верховної Ради України. Депутатські фракції мають змогу внести свої кандидатури на посаду першого заступника  голови Верховної Ради України. Які є пропозиції з цього питання? Будь ласка, Симоненко Петро Миколайович.

 

16:08:20

СИМОНЕНКО П.М.

Симоненко, фракція комуністів.

Шановні колеги,  шановні виборці, фракція комуністів за погодженням з коаліцією внесено на розгляд кандидатуру Мартинюка Адама Івановича. Ви знаєте, що це досвідчений політик, людина, яка чесно і порядно працювала в Верховній Радій, має принципову позицію, відстоювала завжди принципи парламентаризму і законності, спираючись на волю народних депутатів, поважаючи всіх нас  як  колег і вміючи у скрутний час завжди знайти вихід із тієї, чи іншої ситуації. Я прошу занести на розгляд кандидатуру Адама Івановича Мартинюка і вважаю, що це буде достойна кандидатура на посаді першого заступника голови Верховної Ради.  Дякую.

 

ГОЛОВА. Ясно, внесена кандидатура на посаду першого заступника голови Верховної Ради  народного депутата Мартинюка Адама Івановича. Які ще є пропозиції? Інший пропозицій не поступало. Може, підвести риску з цього приводу? Хто за те, щоб підвести риску у висуненні кандидатур, прошу проголосувати.

Хто за те, щоб підвести риску, прошу проголосувати.

 

16:10:03

За-227

Рішення прийнято.

Відповідно до процедури нам потрібно 10 хвилин для технічної перерви. Є потреба для такої перерви? Ніхто не наполягає? Ну, оскільки парламент, як бачите, працює ефективно, то можна не оголошувати перерву.

Тоді я надаю слово кандидату на посаду першого заступника Голови Верховної  Ради Мартинюку Адаму Івановичу. Можете виступати з трибуни, а можете виступати з місця.

 

16:11:10

МАРТИНЮК А.І.

Шановні колеги!  Звичайно, в таких умовах, які створює помаранчева команда для  роботи вищого законодавчого органу, говорити дуже важко і неможливо.

Та, в принципі, у мене немає такої необхідності. У цій сесійній залі знаходяться депутати третього скликання, які  мають можливість дати  оцінку моїй роботі на цій посаді.

У цій сесійній залі не менше депутатів четвертого попереднього скликання, які також бачили, як я виконував обовязки першого заступника Голови Верховної  Ради. и, я є такий 

Усі, зрештою, ви, колеги, мали можливість зробити висновок про мою професійність як члена тимчасової президії першої сесії.

Коротше кажучи, я є  таким, як є, таким уже і залишусь.

Наостанок я хотів би скористатися словами класика, живого ще класика української літератури. Я комуніст і цим усе сказав.

Якщо є запитання, я готовий на них відповідати.

 

ГОЛОВА. Доповідь закінчена. Я думаю, що Адам Іванович зробив цікаву інформацію, тому в кого є запитання до нього, будь ласка, задайте ці запитання. Запишіться, будь ласка, на запитання.

Будь ласка, Кушнарьов Євген Петрович. Відведемо 10 хвилин за запитання і відповіді, будь ласка.

 

16:13:12

КУШНАРЬОВ Є.П.

Шановні виборці, шановні колеги, ми зараз обговорюємо кандидатуру на посаду Першого віце-спікера, одного найдосвідченіших політиків і парламентарів України – Адама Мартинюка.

Мені лічить те, що ця людина поміркована, що ця людина віддана нормам демократії, віддана в першу чергу Конституції, законам і Регламенту Верховної Ради. Це людина, яка вміє чути співбесідника, шукати і знаходити компроміси.

Я абсолютно переконаний, що в разі обрання, Адам Мартинюк буде боронити український парламентаризм, буде робити все для того, щоб в парламенті врешті-решт запанувала злагода, щоб ми почали працювати разом заради об’єднання України, заради добробуту українського народу.

 

МАРТИНЮК А.І. Дякую.

 

ГОЛОВА. Поки йдуть запитання і відповіді, я прошу роздати документи, які характеризують Адама Івановича. Секретаріат, будь ласка, роздайте документи депутатам.

Будь ласка,  Козуб має запитання.

 

16:16:07

КОЗУБ О.А.

Передаю слово Сухому.

 

СУХИЙ Я.М.

Шановний Адам Іванович! Скажіть, будь ласка, яким чином буде кореспондуватися у вашій роботі мої вимоги Регламенту, які ми прийняли у березні 2006 року, тому що в нових політичних умовах потрібні і нові правила, так би мовити, гри парламентські, тобто правила роботи. Чи буде створена, можливо, якась підгрупа, комітет профільний  з питань Регламенту та депутатської етики.  Дякую.

 

МАРТИНЮК А.І. Дякую.  Мені буде легше працювати з новим Регламентом, бо я був одним з трьох авторів цього Регламенту.

 

ГОЛОВА. Депутат Самофалов.

 

16:17:32

САМОФАЛОВ Г.Г.

Депутат Самофалов, фракция Партии регионов.

Уважаемый Адам Иванович! Я знаю вас, как очень опытного профессионала, уже парламентария, у меня к вам такой вопрос. В конце прошлого года парламент второго созыва принял мораторий на повышение цен на коммунальные услуги. Сегодня мы понимаем и вы это видите, какой … происходит в зале, о том, что с 5 августа нечем будет платить пенсионерам, прежде всего, высокие цены за тарифы на электроэнергию, газа и т.д. Скажите, пожалуйста, Адам Иванович, постановлением Верховного Совета Четвертого созыва, действительно или нам надо будет переголосовывать и показать украинскому народу, кто есть кто сегодня в этом зале?  Спасибо.

 

МАРТИНЮК А.І. Дякую.

Проблема розкривається дуже легко, потрібно організувати всеобуч Конституції для складу Кабінету Міністрів і Президента. Я хочу, щоб кожен з них прочитав Конституцію України і діяв відповідно до її норм, а відповідно до тих норм, змін до Конституції, за якими з вами проголосували у цій сесійній залі кількістю голосів 402. 8 грудня 2004 року, постанови та інші акти Верховної Ради – є обов’язковими для виконання Кабінету Міністрів. Кабінет Міністрів не читає Конституції, нехтує її і, на превеликий жаль, не виконує. Я маю надію, що антикризова коаліція створить такий уряд, який буде дотримуватися букви і духу основного закону, і в нас не буде проблем приймати ще одну таку постанову. Дякую.

 

ГОЛОВА. Депутат Азаров.

 

16:19:27

КОМАР М.С.

Шановні громадяни України, я знаю, що Адам Іванович Мартинюк не належить до тих депутатів, які створили зараз галас в цьому залі і не дають працювати Верховній Раді, навпаки вся його діяльність і  в четвертому скликанні, коли я працював теж депутатом, була направлено на те, щоб в Україні  стало краще.

Тому я пропоную, Олександре Олександровичу шановний, пропонуйте обговорення і голосувати за кандидатуру Адама Івановича. Я  вважаю, що всі підтримають цю кандидатуру, достойна людина. Дякую.

 

МАРТИНЮК А.І. Дякую, Миколо Степановичу.

 

ГОЛОВА. Депутат Бондаренко, фракція „Регіонів”. Депутат Рибак. 

Пробачте, Азаров є, я…

 

16:20:44

АЗАРОВ М.Я.

Уважаемые соотечественники! Многое видела Верховная Рада, но такой вакханалии, которую устроили бютовцы она еще не видела. И вместе с тем мы призываем всех к спокойствию, к нормальной работе Верховной Рады, мы поддерживаем кандидатуру Адама Ивановича Мартынюка, как опытного государственного деятеля, крупного руководителя. Поэтому я призываю вас всех проголосовать за Адама Ивановича Мартынюка, спасибо за внимание.

 

МАРТИНЮК А.И. Дякую, Микола Янович.

 

ГОЛОВА. Депутат Сухий. Вже говорив. Вернидубов

 

16:21:38

ВЕРНИДУБОВ І.В.

Шановний Адаме Івановичу, ви мудра людина, багато  в парламенті працюєте, бували у бувальцях, чудовий процедурник.

Скажіть, який на ваш погляд, вихід з даної ситуації, коли без попередження, без оголошення війни як-то кажуть, без ніяких претензій себе  так веде меншість. І чим це коли кінчиться?  Дякую вам.

 

МАРТИНЮК А.І. Вихід знайти з одного боку, дуже легко, це треба звернутися до совісті, якщо ще вона залишилась в оранжевій команді, для того, аби вони працювали в рамках Регламенту і Конституції і не порушували його. Коли це буде, я думаю, незабаром головне у тих, хто створив коаліцію, сильні нерви і я думаю, ми цей шквал зневаги витримаємо.

 

ГОЛОВА. Ми вичерпали час на обговорення цього питання. Адаме Івановичу, сідайте, будь ласка, на місце.

Слово для оголошення процедури обрання першого заступника голови Верховної Ради надається голові Лічильної комісії. Прошу.

Я прошу, є у когось бажання висловитись з приводу кандидатури Адама Івановича? Запишіться, хто хоче висловитися. Бажаючих немає. Будь ласка, я прошу на трибуну голову Лічильної комісії.

У зв’язку з необхідністю порадитися радитися щодо процедури. Я оголошую перерву на 15 хвилин і прошу керівників фракцій зайти у зал засідань Погоджувальної ради. Ще раз повторюю, оголошується перерва на 15 хвилин. Я прошу керівників фракцій піднятися в зал засідань Погоджувальної ради.

 

ПІСЛЯ ПЕРЕРВИ

 

ГОЛОВА. Шановні депутати, прошу заспокоїтися. Продовжується вечірнє засідання. Відбулося засідання Погоджувальної ради. Ми домовилися про необхідність продовження діалогу і знаходження компромісних рішень. Я провів тільки що розмову із Президентом, він пропонує зустрітися зараз. Я повинен поїхати на цю зустріч і зроблю це з задоволенням. Очевидно, будуть і в іншому форматі вестись переговори.

В зв’язку з тим, так чи інакше, нам треба оголосити перерву, бо немає заступника, хто міг би вести засідання без мене. Тому я пропоную вирішити питання таким чином. Ми знаходимося в процедурі розгляду конкретного питання. Відповідно до цієї процедури, повинна засідати Лічильна комісія зверху, визначатися щодо всіх процедурних моментів. Я з’їжджу до Президента, визначимося з порядком продовження переговорів і після того повернуся сюди, і ми визначимося як діяти далі. Іншого варіанту я не бачу.

Тому ще одне оголошення тільки зроблю, бо депутати звертаються з цього приводу. Про входження до антикризової коаліції депутатів Волкова, Заплатинського і Зубика. Але це – їхня справа.

Тепер я пропоную членам Лічильної комісії зібратися на третьому поверсі і визначитися з приводу процедури, дякую. Бюлетенями, да, з бюлетенями, - форма і все інше, - те, що передбачається Регламентом.

Я оголошую перерву поки що, я думаю, за годину ми справимося з цим питанням, будь ласка.

 

ПІСЛЯ ПЕРЕРВИ

 

ГОЛОВА.  Шановні дерутати. У мене відбулася зустріч із Президентом України. Я хотів би проінформувати вас про зміст розмови з ним і попросити вас дати таку змогу. Але оскільки частина депутатів не хочуть слухати цього, я скажу для тих, хто дивиться телепередачу або слухає нас по радіо.

В розмові Президент висловився щодо необхідності створення широкої коаліції і створення умов для такої широкої коаліції шляхом переговорів, які треба провести із представниками всіх політичних сил, які представлені в парламенті.

Я висловив підтримку такої ідеї, бо вона була в основі з самого початку створення парламенту. Але, крім того, я висловив свої міркування з приводу необхідності завершення розгляду одного питання і створення умов для продовження консультацій. Себто йдеться про те, що, розглянувши питання сьогодні, ми, з одного боку, матимемо змогу формувати комітети, враховуючи позиції фракцій, бажання депутатів і їхній професійний рівень; з іншого боку, ми матимемо змогу проводити консультації між політичними силами і завершити процес створення широкої коаліції, якщо це вдасться. Якщо не вдасться це зробити, то буде чітко визначений формат більшості і опозиції і братиметься це до уваги.

Хочу також звернути увагу і ще на одну обставину. Сьогодні чиниться шалений тиск на суд, Печерський суд, для того щоб він прийняв неправове рішення про нелегітимність, скажімо, обрання Голови Верховної Ради і про призупинення здійснення ним повноважень до того часу, поки будуть вирішені всі інші процедурою передбачені питання, передбачені Регламентом. Таке рішення створило би загрозу щодо дієздатності парламенту. І тому ми так чи інакше повинні вирішити сьогодні питання з першим заступником, бо якщо навіть рішення не правове щодо Голови було прийнято, то перший заступник має право вести засідання у відповідності з Конституцією і Регламентом. Саме тому я пропоную розглянути це питання послідовно. І тому надаю слово голові лічильної комісії, будь ласка.

 

21:00:25

СУХИЙ Я.М.

Шановні народні депутати, як відомо, перше засідання лічильної комісії відбулося 25 травня 2006 року. Вів засідання голова підготовчої депутатської групи народний депутат Бокий. На засіданні були присутні тільки 12 народних депутатів – представники БЮТ, „Нашої України”, СПУ. Головою лічильної комісії було обрано народного депутата України Шаго (фракція БЮТ), заступником голови лічильної комісії Чубарова (блок Ющенка "Наша Україна"), секретарем комісії Філіндаша Євгена Васильовича.

В зв'язку з тим, що сьогодні на неодноразове запрошення Голови Верховної Ради України ( ось стенограма в руках у мене, стенограма мається) на запрошення голови лічильної комісії виконувати свої функціональні обов'язки голова лічильної комісії до них не приступив. Після перерви Олександр Олександрович каже: „Відповідно до процедури повинна засідати лічильна комісія. Я пропоную членам лічильної комісії зібратись на третьому поверсі і визначитись з приводу процедури. Будемо голосувати бюлетенями, форма і все інше передбачається  Регламентом”. 

В зв`язку з тим, що ми прочекали півтори години, голова  Лічильної комісії і ще 10 народних депутатів членів комісії БЮТ і фракції "Наша Україна" прийшли, я прошу прийняти до відома протокол організаційного засідання  Лічильної комісії Верховної Ради України від 11 липня.

Присутні члени комісії: з 22 присутні 12.

Лічильна комісія правомочна.

Козуб, Комар, Корсаков, Наконечний, Пеклушенко, Римарук, Стоян, Сулковський, Сухий, Тарасов, Філіндаш, Цибенко.

Слухали: інформацію секретаря Лічильної комісії Філіндаша про переобрання голови та заступника голови Лічильної комісії.

Ухвалили:   в зв`язку з неявкою на засідання Лічильної комісії звільнити від обов`язків голови  Лічильної комісії Шаго Євгена Петровича та заступника голови Лічильної комісії Чубарова Рефата Абдурахмановича.

Обрати головою Лічильної комісії Сухого Ярослава Михайловича, заступником голови Лічильної комісії Цибенка Петра Степановича.

Голосували „за” - 12, „проти” – 0, утримались – 0.

Шановні колеги, у відповідності із статтею 38 Регламенту, нам необхідно затвердити форму бюлетеня  для таємного голосування про обрання першого заступника Голови Верховної Ради України.   

Бюлетень виглядатиме слідуючим чином – це зразок. Перший заступник голови Верховної Ради  України Мартинюк, справа клітинка для визначення і не підтримую кандидата – клітинка для визначення. Підписи на бюлетені: голови лічильної комісії, заступника голови лічильної комісії і секретаря лічильної комісії, про що складено протокол №1 засідання лічильної комісії. Слухали: про затвердження форми бюлетеня для таємного голосування про обрання першого заступника голови Верховної Ради  України. Лічильна комісія вирішила: затвердити слідуючи форму бюлетеня для таємного голосування про обрання першого заступника голови Верховної Ради України. Бюлетень на білому папері у формі чотирикутника, з написом чорного кольору для …. бюлетень для таємного голосування про обрання першого заступника голови Верховної Ради  України пятого скликання 11 липня 2006 року. Підписи 12 членів лічильної комісії надається.

Шановний Олександр Олександрович, прошу поставити на голосування питання, прошу поставити на голосування питання про затвердження форми бюлетеня по виборах першого заступника голови Верховної Ради України пятого скликання 11 липня 2006 року.

 

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування питання про затвердження форми бюлетеня, запропонованого Лічильною комісією. Голосуйте, будь ласка.

 

21:04:17

За-241

Рішення прийнято.

Оголошується про процедуру голосування.

 

21:04:31

СУХИЙ Я.М.

Шановний Олександр Олександрович, шановні народні депутати України.

Нам необхідно 15 хвилин для того, аби виготовили бюлетені, встановлені формою Верховної Ради України. Прошу нам дати можливість, 15 хвилин, такі бюлетені виготовити. Дякую.

 

ГОЛОВА. Оголошується перерва на 15 хвилин.

 

ПІСЛЯ ПЕРЕРВИ

 

ГОЛОВА.  ….депутат Сухий, який оголосить порядок голосування. Будь ласка.

 

21:26:06

СУХИЙ Я.М.

Шановні народні депутати України, голосування відбудеться на тому ж самому місці,  біля столів реєстрації. Прохання з 21.30 до 22.30 на протязі однієї години, як передбачено Регламентом. Прохання в зоні голосування поводити себе культурно, порядно, ми будемо присікати будь-які випади дурнуватих психопатів. Майте на увазі, щоб ніхто потім не жалівся ні на кого. Будь ласка, заходите, голосуєте, урна… проходите до урни, визначаєте своє волевиявлення. В 22.30 голосування буде закінчено. Тому я прошу зараз організовано, виготовлено 449 бюлетенів, не пхайтеся, не штовхайтеся, на всіх хватить.

Будь ласка, прошу пройти на місце голосування до столів реєстрації.

 

ГОЛОВА. Оголошується перерва для проведення голосування з 21.30 до 22.30.     

 

ПІСЛЯ ПЕРЕРВИ

 

ГОЛОВА. Продовжуємо засідання. Слово надається голові лічильної комісії  Сухому Ярославу Михайловичу, будь ласка.

 

23:32:56

СУХИЙ Я.М.

Протокол № 2 засідання Лічильної комісії Верховної Ради України 11 липня 2006 року. Присутні: голова Лічильної комісії Сухий, заступник голови Лічильної комісії Цибенко, секретар Лічильної комісії Філіндаш. Члени Лічильної комісії: Абдуллін, Бірюк, Бондаренко, Козуб, Комар, Корсаков, Наконечний, Пеклушенко, Римарук, Стасів, Стоян, Сулковський, Тарасов, Шаго. Слухали про підсумки таємного голосування про обрання Першого заступника Голови Верховної Ради України. У бюлетень для таємного голосування про обрання Першого заступника Голови Верховної Ради України була включена кандидатура Мартинюка Адама Івановича. На підставі результатів таємного голосування Лічильна комісія встановила: 1. Кількість народних депутатів України, повноваження яких визнані – 449. Друге. Кількість народних депутатів України, які одержали бюлетені для таємного голосування – 239. Кількість народних депутатів України, які взяли участь у голосуванні – 239. Кількість бюлетенів, які визнані не дійсними – нуль. Прізвище, ім’я та по-батькові кандидата – Мартинюк Адам Іванович. Кількість голосів, поданих за кандидата – 239, не підтримано – немає.

(О п  л е с к и ).

Відповідно до частини першої статті 88 Конституції України глави 7 та статей 70 і 74 Регламенту Верховної Ради України Лічильна комісія вирішила вважати обраним Першим заступником Голови Верховної Ради України Мартинюка Адама Івановича.

Шановні народні депутати, до протоколу додається окрема думка членів комісія: Абдуліна, Бондаренко, Стасіва, Шаго і Бірюка. Дозвольте зачитати. Комусь погано, дайте води. Глисти полізли.

 

ГОЛОВА. Я прошу оголошуйте.

 

СУХИЙ Я.М. До протоколу засідань лічильних комісій окрема думка. Ми, члени Лічильної комісії заявляємо про порушення вимог Регламенту виявлених під час організації та проведенні виборів Першого заступника Голови Верховної Ради України. Бюлетні були виготовлені до затвердження зразка Верховною Радою, не було забезпечено в повному об’ємі таємне голосування. Члени комісії: Абдулін, Бондаренко, Бірюк, Стасів, Шаго. Окрема думка додається до протоколу, вона була залишена без задоволення. Дякую.

 

ГОЛОВА. Зрозуміло. Таким чином, у нас є можливість поздоровити

Адама Івановича з обранням Першим заступником Голови Верховної Ради України. Вітаємо його і бажаємо успіхів в роботі. (О п л е с к и).

Шановні депутати! Сідайте будь ласка.

В зв’язку з тим, що ми розглянули питання про кількість, назву і перелік комітетів Верховної Ради, завтра фракції повинні визначитися з цього приводу, делегувати своїх кандидатів у ці комітети. Ми післязавтра розглянемо питання про голів і інше керівництво комітетів.

Таким чином, для підготовки цієї роботи і проведення подальших консультацій завтра засідання не відбудуться, вони відбудуться у четвер о 10-тій годині ранку. Оголошую про це.

Дякую вам за роботу. Вечірнє засідання оголошується закритим.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку